Dogalgaz faturasiii :(

Gece yatarken kapat. Pek kullanmadığın odaları japat

Kullanmadığınız odaların peteklerini kapatın hanımlar ev büyük olmadığı sürece diğer odalar ısıtıyor evi zaten. Tabi peteğini kapattığınız odalarında kapısını kapalı tutun

Kullanmadığın odaları kapatmak bir işe yaramıyormuş. İgdaş'ın kendi sitesinde yazıyor aynen böyle.

Kullanmadığınız odaların vanalarını kapattığınızda bu odalardaki sıcaklık düşer. Mutlaka gün içerisinde birkaç kez kullandığınız odadan çıkıyorsunuz yada vanasını kapattığınız o odalara giriyorsunuz. O odalar hiç kullanılmıyorsa zaten evin metrekaresi küçülmüş demektir. Kullandığınız odadaki sıcak hava ile diğer odalardaki soğuk hava arasında ısı geçişi oluyor. Bir odanın peteğini açıp üç odanın peteğini kapatmakla tasarruf yaptığınızı sanarsınız ama gerçekte tasarruf yapmazsınız.

Ki zaten denedik ve hiç bir faydası olmadı. Petek kapalı bile olsa boruya kadar ısı gittiği için enerji harcanıyormuş. Ben bir çözüm yolu bulamadım. Petekleri temizlettim onun faydası şöyle oldu öncekine göre daha düşük derecede ısındı ev. Ama makine ile temizleyenler var onlar iyi yapıyor tek tek temizledi bütün petekleri.

15 gün toplasan yakmamışızdır gelen fatura 157 TL, sadece sıcak su ve yemek için gelense yazın 35 TL, vergilerde cabası. Faturalara çalışılıyor zaten.
Aynen öyle. Bize 300 geldi. Bugün ödedim. Odun kömür daha iyiydi ya. En azından ortam daha sıcak oluyordu

Anlamiyorum ki gunduzleri 3petek yakiyorum geceleri oturma odasini kapatip yatak odasini aciyordum 38de yaniyordu sonra 50ye cikardim 3 haftada 303geldi simdi 50de 4petek yakiyorum :)

Eve gelen doğalgaz görevlisi de öyle dedi en iyisi hiç kullanmamak dedi ama o da imkansız :)

Onlarda biliyorlar paşa paşa kullanacağımızı, akılları sıra şaka yapıyorlar :) kendileri otursunlar da görelim bu soğukta nasıl oluyor acaba :)

Sadece kullandigim odanin petegini aciyorum kapsini da hep kapali tutarim.camlar pen ama soguk geliyo yinede hepsine sunger cektim celik kapinin altina kapi bandi sunger yapistirdim.bu ay misafirimde olmasina ragmen 200 geldi 35 te ocaga geldi.
Birazda kalin giyinince idare ediyoruz mecburen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…