- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi esraatutkun
-
Kullanmadığın odaları kapatmak bir işe yaramıyormuş. İgdaş'ın kendi sitesinde yazıyor aynen böyle.
Kullanmadığınız odaların vanalarını kapattığınızda bu odalardaki sıcaklık düşer. Mutlaka gün içerisinde birkaç kez kullandığınız odadan çıkıyorsunuz yada vanasını kapattığınız o odalara giriyorsunuz. O odalar hiç kullanılmıyorsa zaten evin metrekaresi küçülmüş demektir. Kullandığınız odadaki sıcak hava ile diğer odalardaki soğuk hava arasında ısı geçişi oluyor. Bir odanın peteğini açıp üç odanın peteğini kapatmakla tasarruf yaptığınızı sanarsınız ama gerçekte tasarruf yapmazsınız.
Ki zaten denedik ve hiç bir faydası olmadı. Petek kapalı bile olsa boruya kadar ısı gittiği için enerji harcanıyormuş. Ben bir çözüm yolu bulamadım. Petekleri temizlettim onun faydası şöyle oldu öncekine göre daha düşük derecede ısındı ev. Ama makine ile temizleyenler var onlar iyi yapıyor tek tek temizledi bütün petekleri.
Bir tane odayimi yakiyosunuzSadece kullandigim odanin petegini aciyorum kapsini da hep kapali tutarim.camlar pen ama soguk geliyo yinede hepsine sunger cektim celik kapinin altina kapi bandi sunger yapistirdim.bu ay misafirimde olmasina ragmen 200 geldi 35 te ocaga geldi.
Birazda kalin giyinince idare ediyoruz mecburen.
Tek odayı kullandığınız halde 200 çok fazla...Sadece kullandigim odanin petegini aciyorum kapsini da hep kapali tutarim.camlar pen ama soguk geliyo yinede hepsine sunger cektim celik kapinin altina kapi bandi sunger yapistirdim.bu ay misafirimde olmasina ragmen 200 geldi 35 te ocaga geldi.
Birazda kalin giyinince idare ediyoruz mecburen.
Evet. Merkezi sistem zaten isitma her taraftan boru geciyo koridorlar sicak bide alt katta cocuklu aile var sagolsunlar yakiyolar. Gunduz oturma odasini gece de yatak odasini yakiyoruz. Napalim kira faturalar ay sonunu zor goruyoruz.Bir tane odayimi yakiyosunuz
Dedim ya bu ay misafirim vardi ve ankara gercekten cok soguktu.tek oda yakmadim yani.Tek odayı kullandığınız halde 200 çok fazla...
Iyide tasarruf olmamiski oEvet. Merkezi sistem zaten isitma her taraftan boru geciyo koridorlar sicak bide alt katta cocuklu aile var sagolsunlar yakiyolar. Gunduz oturma odasini gece de yatak odasini yakiyoruz. Napalim kira faturalar ay sonunu zor goruyoruz.
Merkezi sistem olunca geken faturanin %30 u zaten bolunuyo herkese.oyle olunca yukseliyo yani.Iyide tasarruf olmamiski oben 4 odaya 270 odedim en kisikta ve kisakolluyla geziyorum.Icinde ocakta var ki her gun yemek cay bitmez.Borular isindiktan sonra petekte gezmesinin zarari yok.
sIyide tasarruf olmamiski oben 4 odaya 270 odedim en kisikta ve kisakolluyla geziyorum.Icinde ocakta var ki her gun yemek cay bitmez.Borular isindiktan sonra petekte gezmesinin zarari yok.
Azmi geldi cokmu ona gore cevap veriyim4oda n
s
4oda nasil 270 :)
Merkezi sistemde siz 100 tl yakinca 30 tlsi ortakmi oluyo.E ozaman ben 300 yakarim benim 90 tl ortaga gecer karli olurum.Merkezi sistem olunca geken faturanin %30 u zaten bolunuyo herkese.oyle olunca yukseliyo yani.
Olmuyo iste ben 200 yakmisim bu ay baska daire 700 ee binaya gelmis 10bin fatura...10binin %30 u bolunuyo.Merkezi sistemde siz 100 tl yakinca 30 tlsi ortakmi oluyo.E ozaman ben 300 yakarim benim 90 tl ortaga gecer karli olurum.
Ayni seyi soyluyoruz aslinda cok yakan ortagi daha cok yukseltiyo sizin fatura yukseliyo.Cok yakmak icinde para lazim tabi.Olmuyo iste ben 200 yakmisim bu ay baska daire 700 ee binaya gelmis 10bin fatura...10binin %30 u bolunuyo.
Evet para lazim.parasi olan 700 yakmis iste. Sagolsunlar...Ayni seyi soyluyoruz aslinda cok yakan ortagi daha cok yukseltiyo sizin fatura yukseliyo.Cok yakmak icinde para lazim tabi.
Yıllık kombi bakımı ve petek temizliği %30 etki ediyor muş. Bunun dışında petek ler ve duvar arasına Aliminyum gibi bir ürün var petek lerin duvarın sogugu yüzünden çabuk sogumasını engelliyor. Düşük seviyede kimbiyi hiç kapatmamak. Tabiki binanın yalıtımı en önemlisi.Bayanlar faturanin dusuk gelmesi icin ne yapmam gerekir ?
Ilk defa duydum cok sacmaymis ben kombimi seviyim o zaman ciddi fark var aramizda.Evet para lazim.parasi olan 700 yakmis iste. Sagolsunlar...
Evet kombi en rahati her acidan.Ilk defa duydum cok sacmaymis ben kombimi seviyim o zaman ciddi fark var aramizda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?