Dogalgaz faturasiii :(

bir de petek vaar petek var
benim salonumdaki petek 2 metreden daha uzun, diğer odalarımdaki peteklerin 2 katı uzunlukta. salon hariç 3 odada birer koridorda bir mutfakta bir de banyoda petek var- yani evde 7 tane toplam evim 125 metrekare.
salonu ben de kapatıyorum ama tümden değil, en düşük ayara alıyorum, diğer petekleri de gün içinde nerede oturuyorsak orayı petekten yükseltiyorum hepsi gün boyu bir şekilde yanıyor, kombi hiç kapanmıyor, nadiren kısıyorum.
burası kartlı 8 ocakta 400 liralık yükledim şu anda 70 liralık filan yakmışım aya vurursak 200 lirayı biraz geçer, ankaradayım, güzel ısınıyoruz.
petekleri ayarlı kullanmak (termostatlar filan var mesela, onları bi denemek lazım) ve evin ısı yalıtımı, yönü, metrekaresi çok önemli

Oturma odamdaki 2.40 yatak odamdaki 1.40diger odadaki 1.30en kucuk odam 1metre hepsi 50de yaniyor suan :)

ben kısıyorum valla
salonum kışın kullanmıyorum, anca ütüden ütüye filan, petek en düşükte duruyor, kapı kapalı
yatak odam da sürekli en düşükte (salonum bağımsız, yatak odam sürekli yanan iki odanın arasında kalıyor ve gün içinde girilip çıkılmıyor hiç)
çalışma odam var (ben evden çalışıyorum) onu gece yatarken kısıyorum, sabah işe başlayınca açıyorum biraz, gündüz orta kademede geçiyor, akşam yükseltiyorum. en yükseğe aldığım halde ısınmadıysam normalde 40ta olan kombiyi 50ye filan alıyorum o geceye mahsus olarak :)
oturma odamı da orta kademede tutuyorum sürekli.
mutfak banyo koridor hep üst derecede yanıyor (böylece hem tüm evi ortalama düzeyde ısıtmış oluyorum, hem de evdeki devridaim sağlanıyor, tüm evi kapatıp tek oda yakmak devri daimi sağlamıyor olabilir belki)
böyleyken, ısınma, ocak, sıcak su dahil aylık 200 lira gibi tutuyor.

Normal vanadan kisicam dimi petekleri :)

Geçen ay aylık kotamızdan fazla yaktık. Bu ay gaz alamayız, yetiremeyiz diye kombiye bi alet taktık. Gazı salonun sıcaklığına göre kapıyor ve bu neredeyse günün yarısında kapalı kalmasını sağlıyor. Şuan bayağı az yakıyor gidiyoruz. Ancak alet bu az yakma karı ile anca bir yılda kendisini amorti eder. Uzun vadeli bir çözüm. Kısa vadeli olansa oturma odası ve yatak odası dışında oda yakmamak. Kapıları hep kapalı tutmak. Kaloriferi tamamen kapamasanız da gündüz yatak odasını gece de oturma odasını en kısığa getirmek. Evin en küçük odasında oturmak en iyi çözüm.

Evin en kucuk odasina sigmiyoruz fakat benim yatak odam ve cocuklarin odasi alttan usttwn yandigi icin sicak oluyor ama yine de yakiyoruz. Kaynanamin odasi kucucuk sanirim o da bizi kiskaniyor sizinkiler yanarsa benjmki de yansin diyip petegini aciyor bisey de diyemiyorsun onlar da seninki sicak oluyor sen kapat diyecekler :) en buyuk oda alttan ustten kullanilmiyor 30m2 ve petek 2.40 hic isitmiyor odayi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…