- 6 Nisan 2015
- 78
- 18
- 88
- 29
- Konu Sahibi esraatutkun
-
Iyigeceler.En kisa zamanda kombili eviniz olur insallah.Evet kombi en rahati her acidan.
Sacma ama kanun oyleymis.
İyigeceler...
Bencede iyi yani fena degil270cok az :)
Ben napsam bilmiyorum yaa :) esimde askere gidecek :)Bencede iyi yani fena degil
Apartmana isi yalitimi yapildi alttaki usttekide hic kapatmaz benim gibi yoksa onceden 350 lere cikiyoduk.
Oooo Allah kavustursun simdiden tek goz odada oturun o zaman :)Ben napsam bilmiyorum yaa :) esimde askere gidecek :)
Oooo Allah kavustursun simdiden tek goz odada oturun o zaman :)[/QUOT
Keske oyle sansim olsa ama nerdeeee ailesiyle birlikte oturuyorum suan. Askerden gelse evimize ciksak hic petek yakmam ben :) aksamlari yakarim sadece bos yere o kadar fatura mi odeyecem :) amin insallah sagol :)
Oooo Allah kavustursun simdiden tek goz odada oturun o zaman :)
Keske oyle sansim olsa ama nerdeeee ailesiyle birlikte oturuyorum suan. Askerden gelse evimize ciksak hic petek yakmam ben :) aksamlari yakarim sadece bos yere o kadar fatura mi odeyecem :) amin insallah sagol :)Oooo Allah kavustursun simdiden tek goz odada oturun o zaman :)
Normal vanadan kisicam dimi petekleri :)ben kısıyorum valla
salonum kışın kullanmıyorum, anca ütüden ütüye filan, petek en düşükte duruyor, kapı kapalı
yatak odam da sürekli en düşükte (salonum bağımsız, yatak odam sürekli yanan iki odanın arasında kalıyor ve gün içinde girilip çıkılmıyor hiç)
çalışma odam var (ben evden çalışıyorum) onu gece yatarken kısıyorum, sabah işe başlayınca açıyorum biraz, gündüz orta kademede geçiyor, akşam yükseltiyorum. en yükseğe aldığım halde ısınmadıysam normalde 40ta olan kombiyi 50ye filan alıyorum o geceye mahsus olarak :)
oturma odamı da orta kademede tutuyorum sürekli.
mutfak banyo koridor hep üst derecede yanıyor (böylece hem tüm evi ortalama düzeyde ısıtmış oluyorum, hem de evdeki devridaim sağlanıyor, tüm evi kapatıp tek oda yakmak devri daimi sağlamıyor olabilir belki)
böyleyken, ısınma, ocak, sıcak su dahil aylık 200 lira gibi tutuyor.
O cok iyi oluyor yaa benim kaynanamin da oyleydi simdi beraber oturuyorz burasi kombili keske oyle olsa suan daDoğalgaz sobası kullanıyoruz. 100 tl falan geliyor. Evet 1 oda ısınıyor ama hakkını veriyor
her peteğin başında kendi vanası var, rakamlar yazıyor, oradan kısıyorum/açıyorumNormal vanadan kisicam dimi petekleri :)
Bende rakamlar yazmiyor ama tekrar bakayim biher peteğin başında kendi vanası var, rakamlar yazıyor, oradan kısıyorum/açıyorum
Yazmiyor evet goz karari mi yapmam gerekliher peteğin başında kendi vanası var, rakamlar yazıyor, oradan kısıyorum/açıyorum
Evin en kucuk odasina sigmiyoruz fakat benim yatak odam ve cocuklarin odasi alttan usttwn yandigi icin sicak oluyor ama yine de yakiyoruz. Kaynanamin odasi kucucuk sanirim o da bizi kiskaniyor sizinkiler yanarsa benjmki de yansin diyip petegini aciyor bisey de diyemiyorsun onlar da seninki sicak oluyor sen kapat diyecekler :) en buyuk oda alttan ustten kullanilmiyor 30m2 ve petek 2.40 hic isitmiyor odayi :)Geçen ay aylık kotamızdan fazla yaktık. Bu ay gaz alamayız, yetiremeyiz diye kombiye bi alet taktık. Gazı salonun sıcaklığına göre kapıyor ve bu neredeyse günün yarısında kapalı kalmasını sağlıyor. Şuan bayağı az yakıyor gidiyoruz. Ancak alet bu az yakma karı ile anca bir yılda kendisini amorti eder. Uzun vadeli bir çözüm. Kısa vadeli olansa oturma odası ve yatak odası dışında oda yakmamak. Kapıları hep kapalı tutmak. Kaloriferi tamamen kapamasanız da gündüz yatak odasını gece de oturma odasını en kısığa getirmek. Evin en küçük odasında oturmak en iyi çözüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?