Doğmamış bebeğime mektup :(

Rahatsızlık bende maalesef...

Allah hayırlısıyla versin inşallah size de bir yavru...

Yalnız şu kırmızı yer olmamış, sizin sandığınız gibi kolay kavuşmuyor hiç kimse.

Kitty kardeşim ben 1 yıl istedim eşim istemedi.Sonra kendisi istedi ama 2-3 ay sonra olmayınca onunda moralimi bozuldu ne oldu anlayamadım.istiyorum diyor ama bana yaklaşmıor.bilmiyorum.. yıprandık sanırım

Bu tip meseleler insanda baskı yaratı, baskı da gerginlik.
Anne baba olmaya önce ruhen hazırlanır insan ve kadınlar yaratılışları gereği daha tutkuyla isterler.
Aslında erkekler kucaklarına alıp, biraz zaman geçirmeden babalıklarını idrak edemezler, soyut bir kavram onlar için.
Diyeceğim o ki , yıpratmadan, hep aynı konuyu düşünüp konuşmadan, baskı altında hissetmeden çalışmalara devam edin:))
Birlikteliğinizin tek amacını bebek ekseninde tutmayın, belki bundan uzaklaştı eşiniz bu fikirden.
Biraz rahat olmaya çalışın, doktorla görüştünüz mü, bir sıkıntı var mı tıbbi olarak?

hepinize desteğiniz için teşekkür ederim dostlar amacım biraz olsun derdimi paylaşmaktı...Dahada sinirim bozuldu.Hakkınızı helal edin.

Hamile kalmak isteyip te hamile kalamayan ve aylar boyunca olacak mı olmayacak mı diye bekleyenler anlayacaktır canım seni.
Kolay bir süreç değildir.17 ay kimine kısa kimine ise uzun gelebilir.Önemli olan senin içinde bulunduğun duygusal durum.Bunu hırs olarak adlandırmak doğru değil bence.
Bir arkadaşımızın da dediği gibi belli ki duyguların dolmuş ,paylaşmak istiyorsun.Çok ta insani duygular, bebeğini bekleyen bir kadının yüreğinden dökülen sözler.
Dualarını Allah kabul etsin canım.Sen içini ferah tut ve stresten uzak dur.Elbet hayırlı bir saati vakti vardır.Bu şekilde ancak teselli edebilirsin kendini.Etrafa da kulak asma fazlaca.
Evet çok uzun yıllar bekleyenler de var ve hiç nasip olmayanlar da var.Bunları da asla unutmamalısın.hayat bu kime ne getireceği,ne götüreceği belli değil.
Ama ben yine de senin hissettiklerini anlayabiliyorum.Ben de bekledim çünkü.İnsan ister istemez öyle fırtınalar yaşıyor ki içinde.
Bunun adı isyan da değil,takıntı da değil.Çok değişik ve karmaşık duygulardır.Tabi hormonlarımızın da etkisi var bunda.
Ama tek tavsiyem,kendini rahat bırak,düşüncelerini de tabi ki.Baskı ve stres in çok olumsuz etkileri var.Olabildiğince sabırlı ve tekekküllü davranabilirsen senin için en faydalısı.

hepinize desteğiniz için teşekkür ederim dostlar amacım biraz olsun derdimi paylaşmaktı...Dahada sinirim bozuldu.Hakkınızı helal edin.

Bak burda senin göremediklerini göstermeye çalışıyor insanlar, yoksa kimsenin niyeti senin kalbini incitmek değil.

Rabbim hayırlısını versin, bize de ki benim için dua edin, seve seve... Ama böyle yapma, körü körüne duygularla kendini yıpratıyorsun

Sinir bozmaya gerek yok, her türlü yorum gelecektir.
Anlayanda olacak anlamayanda.
Bu durumu yaşayan çok arkadaşımız var bebek isteyenler, tedavi görenler için destek topicleri var.
Arkadaşım, tedavi olman geyhkiyorsa sakince konuş eşinle, ama erkekler çok duygu patlamalarından, fazla hezeyanlardan
Korkar ve uzaklaşırlar.
Sakince ve destek olarak yürütmelisiniz bu işi
Dışarıya kulaklarınızı kapatın.
Benim annem 3. Ayında hamile kalmış gene de o 3 ay boyunca kısır demişler, sanki babasının evinden getirecek.
Takma kafana ç stres sadece seni bu durumda daha da sıkıntıya sokar.
Dua edicem senin için.

Son düzenleme:
peki tedavinin ne aşamasındasınız ,
sorun sizde ise eğer bunu dr kontrolünde mi öğrendiniz ,
eşinizin sperm sayımı analizi yapıldı mı ,
aşılama tüp yada yumurtlama takibi hakkında ne biliyorsunuz ..
rahim filmi çektirdiniz mi ,
yani tedavi görüyormusunuz kısacası

eğer bu sorulara yanıtınız evet ise allah tez amanda yüzünüzü güldürsün

haa bu sorulara cevabınız hayır hiçbirini yapmadık ise ,kusura bakmayın ama siz mücadele etmiyorsunuz ,ee demekki mücadele yoksa bu kadar büyük bir istekte yok ,sadece doğmayan bebeğinize mektuplar yazıp karalar bağlıyorsunuz ,ama kalkıp silkinme zamanı şimdi değilse ne zaman .

bende belki biraz acımasız olacağım ama ,yıllarca uğraşan 5 aşılama 3 tüp 2 kayıp 1 erken doğum yapan hanımlar bile var kk da ,hatta ikiz bebeklerini erken doğumla kaybedenler ,ne acı değilmi ,onlar bile hala doktor kapılarında geziyorlar ,tekrar nasıl olur diye .sizin mektup yazmaktan başka bir çabanız varmı onu merak ediyorum ben ..

benim eltim 16. yılında hamile kalabilmiş.16 yıl boyunca yapılan aşılamalar, tedaviler, giden paralar, insanların dedikoduları ve psikolojik yıpranmalara karşı tam 16 yıl sonra. 2 yıl karalar bağlamak için çok erken. aslında karalar bağlamak değil belki ama olay çok dramatize edilmiş. sanki tüm umutların sonu gelmiş gibi..

canım benim keşke buraya açmasaydın bu konuyu.daha çok kırılırsın.bu konu üzerinde fazlasıyla hassaslaşmışsın.bende tedavi sürecindeyim ve dua bölümü var orda kızlarla paylaşıyoruz ayrıca doğmamış bebeğinize bugün ne söylerdiniz die bi topik var ordada duygularını daha rahat paylaşırsın die düşünüyorum.şuanki ruh halini kimse bilemez.ayakkabı bağınızı bile Allahtan isteyin deniyorsa sen istemeye devam et ama gerisini rabbime bırak.zaman zaman bende boşluğa düşüyorum ama yapacak bişey yok.yani bizlik bi durum yok .sıkma sen tatlı canını

Son düzenleme:

Dramatize ?
Allah yaşatmasın ama yaşarsan anlarsın . 2 ay bile olmasa psikolojisi çok ayrı :) Allah size hemen nasip eder umarım . Bu üzüntüyü yaşamazsınız ....

Bütün gereken herşey oldu Yumurtalarım büyümüyo ve tek yol doktorlar kontrolünde hamile kalmak.Bunun için eşimi ikna edemedim bir süre.Doktorun biride umutsuz konuştu.Tedavin cevap vermeyebilir dedi...Şansın az diyende var...ama umutlu konuşanlarda var.Aşılama yaptırıcam bu ay ama tutmazsa eşim tüp bebeğe hayır diyor.Azda olsa umudum var ama olmamasından da korkuyorum.Rabbim inşallah hayırlısını verir.1 yıldır hastanalerde tek başıma sürünüyorum.Bebeğim için...

bu arada xyzxyz tam okumadım ama şuan tedevi aşamsındasın sandım öyle değilmi.sonuçta sebepleri ortadan kaldırmak gerek

Dramatize ?
Allah yaşatmasın ama yaşarsan anlarsın . 2 ay bile olmasa psikolojisi çok ayrı :) Allah size hemen nasip eder umarım . Bu üzüntüyü yaşamazsınız ....

amin diyorum sizde benim duygularımı yaşamışsınız.Rabbim kucağımızı boş bırakmasın.

allah kimseye aratmasın. benim 4,5 sene olmadı. olmaz dediler. türlü sağlık sıkıntılarım var. hepside ciddi rahatsızlıklar
şeker, böbrek vs. bir de üstüne çocuğum olmuyor. alabildiğine hayal kırıklığı.
ama her şeyin bir vakti zamanı var herhalde kendiliğinden oluverdi hiç beklemediğim anda.
hem de en olmaz denecek şekilde.
ama ben sizin kadar arabesk günler yaşamadım, bu kadar ajite etmedim kendimi.
önce moral... kafanızı bununla ne kadar meşgul ederseniz o kadar zorlaştırırsınız işinizi.
içinizde sonsuz bir boşluk vardır anlıyorum ama o boşluğu başka şeylerle doldurmaya çalışın
evladın yerini tutmaz belki ama avutur sizi.
bu bir hayvanı sevmek ona bakmak bile olabilir.
kendinizi bu kadar paralamayın.
dünyanın en en önemli şeyi değil çocuk doğurmak
belki de hakkınızda böylesi hayırlı
belki daha zamanı var.
onu allah bilir.
böyle isyan edip gücendirmeyin.

amin diyorum sizde benim duygularımı yaşamışsınız.Rabbim kucağımızı boş bırakmasın.

aşılama yaptıracakmışsın.canım inş olurda tüpede gerek kalmaz.olumsuz düşünmemeye çalış

kadın sorunu daha kolay çözülüyor ,aynı sorun bende de vardı 16 ay sonra hamile kaldım ,ama eşimde benimle bu yolda yürüdü ,ne gerekiyorsa üstüne düşen hepsini yaptı ,tek başına olmaz bu işler ,eşini önce ikna edip sonra gir bir yola ,tek başına kalkamassın altından ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…