- Konu Sahibi DurFakatDinle
-
Beni mutsuz görmekten cekiniyorlar kanimca, anlamadim onlari da..umarım işe yarar.
elinde mesleği olan bir kadınmışssın.
evlenince maaşın adamın maaşı araban adamın arabası olacak mış bu bariz.
demiş sana da zaten.
ailen senden çok mu çekiniyor.
böyle bir damat adayı karşısında susmamaları lazımdı.
dediğim gibi kendine yakışan bir adam bul lütfen
Inshallah. Anne olmak aile kurmak istiyorum, ama bu sartlar altinda degil.ablan saçmalamış kusura bakma.
40 kadar yolu var doğururusun endişelenme:))
evlenip te hayatını mahvetsen daha mı iyiymiş.
çok saçma.
sakın sakın dinleme.
ileride seveceğin bi adam çıkar elbet çocuk ta doğurursun herşeyi de yaparsın:))
Bende aynen öyle dedim, hatta bu yüzden kocalar karilarina kredi kartlarini verir dedim. Ama nerde öyle adam, hepsi yolacak tavuk ariyor.Tabi ki doğru olanı yapmışsın. Adam senin maaşa güvendiği için rahat. Emin ol böyle asalak adamlara insan saygı bile duymaz bırak aşkı sevgiyi. Ardına bile bakma. Bi de kadın ne harcarmış ?! Kadının fazladan makyaj kuaför epilasyon ped gibi masraflari var. Dengesizin zihniyete bak
Hehehe güldüm yorumunuza. Hakikaten cok güzel bir kafaya sahibim galiba. Ama bakin basta bilmiyordum bunlari.Kafan mı güzel? :)
Hala iyi mi yaptım diye soruyosun?
Güzel giden hayatını cehenneme çevirmek istiyosan buyur beyimizle evlen :)
Başından bir evlilik geçmiş.O süreci,senden neler alıp götürdüğünü kendin daha iyi bilirsin.İkincisine bile b,le lades diyorsun.Bunların dışında problemimiz yok diyorsun da bunlar diye bahsettiğin şeyler yeterince fazla.Onun dışında şefkatli kibar....lafla peynir gemisi yürümüyor.Evlenince,karşında dağ gibi borç yapmaya devam edip sorumluluk almayan tembel biriyla başbaşa kalınca ne şefkatten ne kibarlıktan eser kalmıyor.İyi bir mesleğin varsa karşındaki insanın da mesleğini önemsemelisin.İnsan olmak adam olmak,öce kendi ayakları üzerinde durabilmekten geçer.Kizlar hepinize merhabalar
Ikinci bir üyelik aldim, desifre edilmekten korkuyorum. Konuya hemen gireyim.
Ben bosanmis, güzel bir meslegi olan, hayatini garantiye almis 29 yasinda bir kadinim.
3 ay önce biriyle tanistim, nasil oldu anlamadan istemeye geldiler ailemden, bende kabul ettim. Cok cabuk oldu hersey farkindayim, ama ona cok isinmistim. Beraber gülebilmemiz, eglenceli bir insan olusu beni cok etkiledi.
Gel gelelim ki, sözlendikten sonra bir akrabanin araciligi ile, onun borclarindan haberdar oldum.
Kendisinin 80 bin lira borcu var, bu paralari neye harcadigini sordugumda ise, merak etme tamamen keyfi harcamalar diyebilecek kadar da piskin, düsünebiliyormusunuz?
Bende bu sebebten dolayi hemen kestirip atmak olmaz dedim, ve bir sans verdim, bir geriye cekilip izleyim hele dedim.
Meslegi yok, bunu kabul ettim, önemli olan insanlik, adamliktir dedim.
Ama kendisi onu tanidim taniyali calismiyor.
Bunca borcuna ragmen, hunharca para harciyor, kendine yeni kiyafetler, ailesine hediyeler filan.
Sürekli dügünü nasil yapacagiz, evi nasil dayayip döseyecegiz, borcmu alsam, diye sizlaniyor. Calisip kazanalabilecek bir para bu dügün masraflari kizlar. Ama bey efendi hala borcuna borc katma pesinde. Hayir konusu acilinca, eve dügüne yardimci olurum, bu kadar endiselenme de diyorum. Ama yok konu yine dönüyor dolasiyor, "e yapmasak mi dügün, nikah olsa sadece" ye geliyor. Ben dügün istemedim aslinda ondan, kendisinin fikriydi, sonra vazgecti, aileme söyledim, vazgecemeyiz ki dedim.
Kizlar bende cok gerildim bu 3 ay icinde, borclarinada, dügünúnede, evinede Yeter artik dedim. Kendisi beni evlenmeye Ikna etti, e simdi bu ne?
Ya borc Almak yerine calis? Ama is begenmiyor bey efendi, orasi uzak, burasi zor maasi Az vs.
Bende borclarindan kurtulana kadar evlenmek istemiyorum seninle dedim. Onun üstüne bir sirkelendi sanki, ama ben hala cok endiseleniyorum.
Gecen hafta agzini aradim, benim harcamalarim cok yüksek aldigim maastan iki kurus arta kalmiyor dedim, cok büyüttü bunu. Bir kadin nasil bukadar harcarmis? E ozaman Evlenince bütün yük bunun omuzlarinda mi olacakmis? Kiz kardesi duysa nekadar sasirirmis falan filan. Bu konusmadan sonra, 2 gün ne aradi ne yazdi.
Halbuki sözlendigimizde, senin maasina hic el sürmeyecegim, evin giderlerini ben üstlenirim demisti. Beni yanlis anlamayin, ben tabikide destek olurum, sadece nabiz yoklamak istedim.
En basinda uyardim, tembel evde oturan bir erkege tahammül edemem diye. Ama o hala kös kös evde inanin, bunca borca ragmen.
Bende dün aksam bütün bunlari göz önüne alarak nisani attim kizlar.
Cok kötüyüm aslinda, sesi cok kötü geliyordu. Cok dramatik konustu, Bunlar disinda hic bir problemimiz olmadi, tanidigim en sefkatli en kibar erkek o. Bu yüzden baglandim aslinda, ama bukadar sorumsuz oldugunu bilmiyordum. Cok üzgünüm, dünden beri agliyorum, onu cok özleyecegim...
Dogru olanimi yaptim?
Ömrünü elalemin oğlunu adam etmekle mi uğraşacaksın.Hali hazırda adam olmuş birini bulmak ve yaşamana bakmak varken.Maddiyatsız ne oluyor bu dünyada.Sevgi bi yere kadar.Sorumluluğunu taşımayan bir insanla uğraşmak için ne diye çaba sarfedesin.Derdi ne?Ablam cok kafami karistirdi bu sürec icersinde kizlar. Öne sürdügüm sebebler hep maddiymis, önemli olan sevgiymis, ben istersem onu adam edermissim vs vs.. Yahu 35 yasindaki adami nasil adam ederim ben??
Meslegi yok, bunu kabul ettim,
Halbuki sözlendigimizde, senin maasina hic el sürmeyecegim, evin giderlerini ben üstlenirim demisti.
ablanız çok yanlış düşünüyor.Ablam cok kafami karistirdi bu sürec icersinde kizlar. Öne sürdügüm sebebler hep maddiymis, önemli olan sevgiymis, ben istersem onu adam edermissim vs vs.. Yahu 35 yasindaki adami nasil adam ederim ben??
Üstelik sebeb maddiyat degil, onun yan gelip yatmasi. Benim paraya zaten ihtiyacim yok essek gibi calisirim kendimi bildim bileli. Is te secmem, marketiydi, temizligiydi cok oldu böyle islerim okurken.
Ama adam is begenmiyor bir kere .
Yasi 35. Meslekten gectim calisana benim herzaman saygim vardir. Ama bu her gûn alisveris merlezlerinde olmayan parasini kiyafetlere harcayip, dügünü nasil yapsak yada yapmasakmi diye bana sizlaniyor.Kesinlikle doğru olanı yapmışsınız.
En az 30 yaşına gelmiş adam hâlâ bir işi mesleği yok, üstelik gönlü de yoksa kendinizi ona layık görmeyin..
Bu adam belediyeye hastayim numarasi yapip devletten sosyal yardim aliyor. Yaninda da 2 saatlik kacak bir isi var. Bu güne kadar da o ise belese gitmis, zira patronunada borcu varmis beyefendimizin. O iki saatlik isede is demem ben.Doğru olmasına doğruyu yapmışsınız da ,bu adam çalışmadığı halde parayı nereden buluyor da harcama yapıyor,onu anlamadım.35 yaşındaki adamın anne babası çalışmamasına laf söz etmiyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?