- 28 Mart 2015
- 670
- 1.494
- 113
- Konu Sahibi DurFakatDinle
-
Zaten Anne ve babasiyla bu sebeblerden dolayi cok tartisiyor, cok bunalmis tatile gidesi varmis o yüzden. Ben sok ben iptal ya...Yasi 35. Meslekten gectim calisana benim herzaman saygim vardir. Ama bu her gûn alisveris merlezlerinde olmayan parasini kiyafetlere harcayip, dügünü nasil yapsak yada yapmasakmi diye bana sizlaniyor.
E işte...Yasi 35. Meslekten gectim calisana benim herzaman saygim vardir. Ama bu her gûn alisveris merlezlerinde olmayan parasini kiyafetlere harcayip, dügünü nasil yapsak yada yapmasakmi diye bana sizlaniyor.
Aslinda bu bana 8 sene önce de cikma teklif etmisti, ozamanlar meslegim yoktu okula bile gitmiyordum. Sana 8 senedir asigim diyor, bu yüzden acabalarim var galiba.Balik bastan kokarmis... Tabi ki dogru yapmissiniz. Bir insan az da kazanir borcu da olur ama odemek icin calisir, bunu kendine dert eder ya da bir rahatsizligi olur calisamaz olabilir boyle seyler ama 35ine gelmis adam hem borc girtlakta bem o is olmaz bu is uzak yea diyip is begenmiyor, evde gamsizca yatiyorsa bir de pervasizca harcamalarina devam ediyorsa ipe un seriyordur. Borc yigidin kamcisidir yani yigit olani kamcilar ki daha cok calissin odesin borcunu.
Sizinkinde is yok, para yok, borc cok, futursuzca yapilan harcamalar cok... Bi de ustune kendi borc ve harcamalarini gormeden sizin paraniz uzerinden size ayar cekiyor. Yuzsuzluk bu olsa gerek!!! Ardiniza bile bakmayin, bariz sorunlar icine suruklemeyin kendinizi. Kirmak istememem ama sizin para ve isinize guvenip sizinle evlenmek istiyor gibi geldi bana. Yarin obur gun evlenirseniz o evde yatar, siz calisirsiniz ve sizin paraniz onun harcamalarina, borclarina, ailesine aldigi hediyelere gider.
Ask, hicbir ise elini atmayan ve ustelik calisip eve katkisi olmayan adam uzanip tv karsisina gecip bir de ustune size "ne yemek vaaarr?" diye seslendigi an duyacaginiz tiksinti ve ofkeyle yer degistirir merak etmeyin.Aslinda bu bana 8 sene önce de cikma teklif etmisti, ozamanlar meslegim yoktu okula bile gitmiyordum. Sana 8 senedir asigim diyor, bu yüzden acabalarim var galiba.
ay lütfen bundan sonra acabaların olmasın.Aslinda bu bana 8 sene önce de cikma teklif etmisti, ozamanlar meslegim yoktu okula bile gitmiyordum. Sana 8 senedir asigim diyor, bu yüzden acabalarim var galiba.
Cok dogru söylüyorsunuz, rahatladim biraz bu yorumlari okuyunca. Allah razi olsun verdiginiz akillar icin, hepimizin hakkinda hayirlisi olsun.Başından bir evlilik geçmiş.O süreci,senden neler alıp götürdüğünü kendin daha iyi bilirsin.İkincisine bile b,le lades diyorsun.Bunların dışında problemimiz yok diyorsun da bunlar diye bahsettiğin şeyler yeterince fazla.Onun dışında şefkatli kibar....lafla peynir gemisi yürümüyor.Evlenince,karşında dağ gibi borç yapmaya devam edip sorumluluk almayan tembel biriyla başbaşa kalınca ne şefkatten ne kibarlıktan eser kalmıyor.İyi bir mesleğin varsa karşındaki insanın da mesleğini önemsemelisin.İnsan olmak adam olmak,öce kendi ayakları üzerinde durabilmekten geçer.
Geçtim borçlarını tek bir sebep bile ayrılmak için yeterli.ÇALIŞMAMAK.
Boşver arabeskvari duygusal konuşmalarını onun.Bugün bağlandım diyorsun.Yarın bu zincirden nasıl kurtulurum dersin.
Hayatta hiç mi insan çıkmaz karşına sanıyorsun.Bırakın şu elalemin sorumsuz bi baltaya sap olamamış,ağzı laf yapmaktan,kız tavlamaktan ileri gidememiş adamlarını.
Sen sadece doğru yapmadın.Yapman gerekeni yaptın.3 ay,ömür boyu gidilecek bir yola girmek için çok erken bir süreymiş.Kapılma.Yoluna bak.
Evet normal erkekler öyle yapar, bizimki hala (!) borc alip yapma niyetinde. Aman calisma sen, aman terlemesin o kiymetli kicin. Olmaz ki bu is..Dogru olani yapmissin uzulme ve pisman olma
Dugunu nasil yapcam diye dusunup yapmasak mi diyor yanlis anlamadiysam.Hadi dugun olmasin bu adam nasil bi ev gecindirecek.
Normal erkekler evlenme niyeti varsa isini kurup para biriktiriyor
Kesinlikle doğru olanı yaptın.Kizlar hepinize merhabalar
Ikinci bir üyelik aldim, desifre edilmekten korkuyorum. Konuya hemen gireyim.
Ben bosanmis, güzel bir meslegi olan, hayatini garantiye almis 29 yasinda bir kadinim.
3 ay önce biriyle tanistim, nasil oldu anlamadan istemeye geldiler ailemden, bende kabul ettim. Cok cabuk oldu hersey farkindayim, ama ona cok isinmistim. Beraber gülebilmemiz, eglenceli bir insan olusu beni cok etkiledi.
Gel gelelim ki, sözlendikten sonra bir akrabanin araciligi ile, onun borclarindan haberdar oldum.
Kendisinin 80 bin lira borcu var, bu paralari neye harcadigini sordugumda ise, merak etme tamamen keyfi harcamalar diyebilecek kadar da piskin, düsünebiliyormusunuz?
Bende bu sebebten dolayi hemen kestirip atmak olmaz dedim, ve bir sans verdim, bir geriye cekilip izleyim hele dedim.
Meslegi yok, bunu kabul ettim, önemli olan insanlik, adamliktir dedim.
Ama kendisi onu tanidim taniyali calismiyor.
Bunca borcuna ragmen, hunharca para harciyor, kendine yeni kiyafetler, ailesine hediyeler filan.
Sürekli dügünü nasil yapacagiz, evi nasil dayayip döseyecegiz, borcmu alsam, diye sizlaniyor. Calisip kazanalabilecek bir para bu dügün masraflari kizlar. Ama bey efendi hala borcuna borc katma pesinde. Hayir konusu acilinca, eve dügüne yardimci olurum, bu kadar endiselenme de diyorum. Ama yok konu yine dönüyor dolasiyor, "e yapmasak mi dügün, nikah olsa sadece" ye geliyor. Ben dügün istemedim aslinda ondan, kendisinin fikriydi, sonra vazgecti, aileme söyledim, vazgecemeyiz ki dedim.
Kizlar bende cok gerildim bu 3 ay icinde, borclarinada, dügünúnede, evinede Yeter artik dedim. Kendisi beni evlenmeye Ikna etti, e simdi bu ne?
Ya borc Almak yerine calis? Ama is begenmiyor bey efendi, orasi uzak, burasi zor maasi Az vs.
Bende borclarindan kurtulana kadar evlenmek istemiyorum seninle dedim. Onun üstüne bir sirkelendi sanki, ama ben hala cok endiseleniyorum.
Gecen hafta agzini aradim, benim harcamalarim cok yüksek aldigim maastan iki kurus arta kalmiyor dedim, cok büyüttü bunu. Bir kadin nasil bukadar harcarmis? E ozaman Evlenince bütün yük bunun omuzlarinda mi olacakmis? Kiz kardesi duysa nekadar sasirirmis falan filan. Bu konusmadan sonra, 2 gün ne aradi ne yazdi.
Halbuki sözlendigimizde, senin maasina hic el sürmeyecegim, evin giderlerini ben üstlenirim demisti. Beni yanlis anlamayin, ben tabikide destek olurum, sadece nabiz yoklamak istedim.
En basinda uyardim, tembel evde oturan bir erkege tahammül edemem diye. Ama o hala kös kös evde inanin, bunca borca ragmen.
Bende dün aksam bütün bunlari göz önüne alarak nisani attim kizlar.
Cok kötüyüm aslinda, sesi cok kötü geliyordu. Cok dramatik konustu, Bunlar disinda hic bir problemimiz olmadi, tanidigim en sefkatli en kibar erkek o. Bu yüzden baglandim aslinda, ama bukadar sorumsuz oldugunu bilmiyordum. Cok üzgünüm, dünden beri agliyorum, onu cok özleyecegim...
Dogru olanimi yaptim?
yazdıklarını bir daha oku. zaten en büyük problemler bu adamda. tembel, müsrif, yalancı, bencil, umursamaz.Kizlar hepinize merhabalar
Ikinci bir üyelik aldim, desifre edilmekten korkuyorum. Konuya hemen gireyim.
Ben bosanmis, güzel bir meslegi olan, hayatini garantiye almis 29 yasinda bir kadinim.
3 ay önce biriyle tanistim, nasil oldu anlamadan istemeye geldiler ailemden, bende kabul ettim. Cok cabuk oldu hersey farkindayim, ama ona cok isinmistim. Beraber gülebilmemiz, eglenceli bir insan olusu beni cok etkiledi.
Gel gelelim ki, sözlendikten sonra bir akrabanin araciligi ile, onun borclarindan haberdar oldum.
Kendisinin 80 bin lira borcu var, bu paralari neye harcadigini sordugumda ise, merak etme tamamen keyfi harcamalar diyebilecek kadar da piskin, düsünebiliyormusunuz?
Bende bu sebebten dolayi hemen kestirip atmak olmaz dedim, ve bir sans verdim, bir geriye cekilip izleyim hele dedim.
Meslegi yok, bunu kabul ettim, önemli olan insanlik, adamliktir dedim.
Ama kendisi onu tanidim taniyali calismiyor.
Bunca borcuna ragmen, hunharca para harciyor, kendine yeni kiyafetler, ailesine hediyeler filan.
Sürekli dügünü nasil yapacagiz, evi nasil dayayip döseyecegiz, borcmu alsam, diye sizlaniyor. Calisip kazanalabilecek bir para bu dügün masraflari kizlar. Ama bey efendi hala borcuna borc katma pesinde. Hayir konusu acilinca, eve dügüne yardimci olurum, bu kadar endiselenme de diyorum. Ama yok konu yine dönüyor dolasiyor, "e yapmasak mi dügün, nikah olsa sadece" ye geliyor. Ben dügün istemedim aslinda ondan, kendisinin fikriydi, sonra vazgecti, aileme söyledim, vazgecemeyiz ki dedim.
Kizlar bende cok gerildim bu 3 ay icinde, borclarinada, dügünúnede, evinede Yeter artik dedim. Kendisi beni evlenmeye Ikna etti, e simdi bu ne?
Ya borc Almak yerine calis? Ama is begenmiyor bey efendi, orasi uzak, burasi zor maasi Az vs.
Bende borclarindan kurtulana kadar evlenmek istemiyorum seninle dedim. Onun üstüne bir sirkelendi sanki, ama ben hala cok endiseleniyorum.
Gecen hafta agzini aradim, benim harcamalarim cok yüksek aldigim maastan iki kurus arta kalmiyor dedim, cok büyüttü bunu. Bir kadin nasil bukadar harcarmis? E ozaman Evlenince bütün yük bunun omuzlarinda mi olacakmis? Kiz kardesi duysa nekadar sasirirmis falan filan. Bu konusmadan sonra, 2 gün ne aradi ne yazdi.
Halbuki sözlendigimizde, senin maasina hic el sürmeyecegim, evin giderlerini ben üstlenirim demisti. Beni yanlis anlamayin, ben tabikide destek olurum, sadece nabiz yoklamak istedim.
En basinda uyardim, tembel evde oturan bir erkege tahammül edemem diye. Ama o hala kös kös evde inanin, bunca borca ragmen.
Bende dün aksam bütün bunlari göz önüne alarak nisani attim kizlar.
Cok kötüyüm aslinda, sesi cok kötü geliyordu. Cok dramatik konustu, Bunlar disinda hic bir problemimiz olmadi, tanidigim en sefkatli en kibar erkek o. Bu yüzden baglandim aslinda, ama bukadar sorumsuz oldugunu bilmiyordum. Cok üzgünüm, dünden beri agliyorum, onu cok özleyecegim...
Dogru olanimi yaptim?
bu adamda sizin gibi yurt dışında mı yaşıyor ? ve türk mü ?Bu adam belediyeye hastayim numarasi yapip devletten sosyal yardim aliyor. Yaninda da 2 saatlik kacak bir isi var. Bu güne kadar da o ise belese gitmis, zira patronunada borcu varmis beyefendimizin. O iki saatlik isede is demem ben.
Simdi annesi aradi, söyleyemedim birsey. Cok iyi insanlar ne diyecegimi bilemedim, oda birsey söylememis henüz ailesine. Cok zor durumdayim.
niye zor durumda olacaksın ki.Simdi annesi aradi, söyleyemedim birsey. Cok iyi insanlar ne diyecegimi bilemedim, oda birsey söylememis henüz ailesine. Cok zor durumdayim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?