- 1 Haziran 2016
- 27
- 57
- 88
- 36
- Konu Sahibi DurFakatDinle
-
Bence dogru olani yaptin..senki bi bosanmayi atlatmissin ozliycem laflari falan gereksiz..ucuz kurtulmussun sukret.Kizlar hepinize merhabalar
Ikinci bir üyelik aldim, desifre edilmekten korkuyorum. Konuya hemen gireyim.
Ben bosanmis, güzel bir meslegi olan, hayatini garantiye almis 29 yasinda bir kadinim.
3 ay önce biriyle tanistim, nasil oldu anlamadan istemeye geldiler ailemden, bende kabul ettim. Cok cabuk oldu hersey farkindayim, ama ona cok isinmistim. Beraber gülebilmemiz, eglenceli bir insan olusu beni cok etkiledi.
Gel gelelim ki, sözlendikten sonra bir akrabanin araciligi ile, onun borclarindan haberdar oldum.
Kendisinin 80 bin lira borcu var, bu paralari neye harcadigini sordugumda ise, merak etme tamamen keyfi harcamalar diyebilecek kadar da piskin, düsünebiliyormusunuz?
Bende bu sebebten dolayi hemen kestirip atmak olmaz dedim, ve bir sans verdim, bir geriye cekilip izleyim hele dedim.
Meslegi yok, bunu kabul ettim, önemli olan insanlik, adamliktir dedim.
Ama kendisi onu tanidim taniyali calismiyor.
Bunca borcuna ragmen, hunharca para harciyor, kendine yeni kiyafetler, ailesine hediyeler filan.
Sürekli dügünü nasil yapacagiz, evi nasil dayayip döseyecegiz, borcmu alsam, diye sizlaniyor. Calisip kazanalabilecek bir para bu dügün masraflari kizlar. Ama bey efendi hala borcuna borc katma pesinde. Hayir konusu acilinca, eve dügüne yardimci olurum, bu kadar endiselenme de diyorum. Ama yok konu yine dönüyor dolasiyor, "e yapmasak mi dügün, nikah olsa sadece" ye geliyor. Ben dügün istemedim aslinda ondan, kendisinin fikriydi, sonra vazgecti, aileme söyledim, vazgecemeyiz ki dedim.
Kizlar bende cok gerildim bu 3 ay icinde, borclarinada, dügünúnede, evinede Yeter artik dedim. Kendisi beni evlenmeye Ikna etti, e simdi bu ne?
Ya borc Almak yerine calis? Ama is begenmiyor bey efendi, orasi uzak, burasi zor maasi Az vs.
Bende borclarindan kurtulana kadar evlenmek istemiyorum seninle dedim. Onun üstüne bir sirkelendi sanki, ama ben hala cok endiseleniyorum.
Gecen hafta agzini aradim, benim harcamalarim cok yüksek aldigim maastan iki kurus arta kalmiyor dedim, cok büyüttü bunu. Bir kadin nasil bukadar harcarmis? E ozaman Evlenince bütün yük bunun omuzlarinda mi olacakmis? Kiz kardesi duysa nekadar sasirirmis falan filan. Bu konusmadan sonra, 2 gün ne aradi ne yazdi.
Halbuki sözlendigimizde, senin maasina hic el sürmeyecegim, evin giderlerini ben üstlenirim demisti. Beni yanlis anlamayin, ben tabikide destek olurum, sadece nabiz yoklamak istedim.
En basinda uyardim, tembel evde oturan bir erkege tahammül edemem diye. Ama o hala kös kös evde inanin, bunca borca ragmen.
Bende dün aksam bütün bunlari göz önüne alarak nisani attim kizlar.
Cok kötüyüm aslinda, sesi cok kötü geliyordu. Cok dramatik konustu, Bunlar disinda hic bir problemimiz olmadi, tanidigim en sefkatli en kibar erkek o. Bu yüzden baglandim aslinda, ama bukadar sorumsuz oldugunu bilmiyordum. Cok üzgünüm, dünden beri agliyorum, onu cok özleyecegim...
Dogru olanimi yaptim?
Şimdi bir ay üç ay ağlarsın. Evlnsen ömür boyu ağlasrsın. Sizin ikinci evliliğiniz daha dikkatli olmalısınız. Böyle insanlara hiç bulaşmayın. Hakkınızda hayırlısı olsun.Bütün Bunlar gözüme diken gibi batti inaninki 3 aydir, ama insan konduramiyor, o öyle düsünmez diyor hep. Ya bir kadin sevmesin kimseyi valla, gözü körlesiyor resmen, bu nedir ya... Simdi de salya sümük agliyorum halimi bir görseniz...
Cok sagol canim ya cok ihtiyacim vardi yaptigimin onaylanmasina. Ablam aradi sabah, insallah pisman olmazsin da, yasinda 29 ne zaman cocuk sahibi olacaksin, gibi seyler sacmaladi. Halbuki genc gösteriyorum, Icim bir hos oldu, herzaman ki destegide akilli fikir ve yorumlarida KK da buldum, iyiki varsiniz.
Ablam cok kafami karistirdi bu sürec icersinde kizlar. Öne sürdügüm sebebler hep maddiymis, önemli olan sevgiymis, ben istersem onu adam edermissim vs vs.. Yahu 35 yasindaki adami nasil adam ederim ben??
Üstelik sebeb maddiyat degil, onun yan gelip yatmasi. Benim paraya zaten ihtiyacim yok essek gibi calisirim kendimi bildim bileli. Is te secmem, marketiydi, temizligiydi cok oldu böyle islerim okurken.
Ama adam is begenmiyor bir kere .
Bu adam belediyeye hastayim numarasi yapip devletten sosyal yardim aliyor. Yaninda da 2 saatlik kacak bir isi var. Bu güne kadar da o ise belese gitmis, zira patronunada borcu varmis beyefendimizin. O iki saatlik isede is demem ben.
Daha ne olsun en büyük problemlerden biridir bu. Adam sorumsuzlukta zirve yapmış. En doğrusunu yapmışsın, hiç arkana bile bakma yoksa bu adam bir ömür sana borçlarını ödenir, ömrün bataklikta çırpınmakla geçer.Sakın ha sakın dönme kararından.Kizlar hepinize merhabalar
Ikinci bir üyelik aldim, desifre edilmekten korkuyorum. Konuya hemen gireyim.
Ben bosanmis, güzel bir meslegi olan, hayatini garantiye almis 29 yasinda bir kadinim.
3 ay önce biriyle tanistim, nasil oldu anlamadan istemeye geldiler ailemden, bende kabul ettim. Cok cabuk oldu hersey farkindayim, ama ona cok isinmistim. Beraber gülebilmemiz, eglenceli bir insan olusu beni cok etkiledi.
Gel gelelim ki, sözlendikten sonra bir akrabanin araciligi ile, onun borclarindan haberdar oldum.
Kendisinin 80 bin lira borcu var, bu paralari neye harcadigini sordugumda ise, merak etme tamamen keyfi harcamalar diyebilecek kadar da piskin, düsünebiliyormusunuz?
Bende bu sebebten dolayi hemen kestirip atmak olmaz dedim, ve bir sans verdim, bir geriye cekilip izleyim hele dedim.
Meslegi yok, bunu kabul ettim, önemli olan insanlik, adamliktir dedim.
Ama kendisi onu tanidim taniyali calismiyor.
Bunca borcuna ragmen, hunharca para harciyor, kendine yeni kiyafetler, ailesine hediyeler filan.
Sürekli dügünü nasil yapacagiz, evi nasil dayayip döseyecegiz, borcmu alsam, diye sizlaniyor. Calisip kazanalabilecek bir para bu dügün masraflari kizlar. Ama bey efendi hala borcuna borc katma pesinde. Hayir konusu acilinca, eve dügüne yardimci olurum, bu kadar endiselenme de diyorum. Ama yok konu yine dönüyor dolasiyor, "e yapmasak mi dügün, nikah olsa sadece" ye geliyor. Ben dügün istemedim aslinda ondan, kendisinin fikriydi, sonra vazgecti, aileme söyledim, vazgecemeyiz ki dedim.
Kizlar bende cok gerildim bu 3 ay icinde, borclarinada, dügünúnede, evinede Yeter artik dedim. Kendisi beni evlenmeye Ikna etti, e simdi bu ne?
Ya borc Almak yerine calis? Ama is begenmiyor bey efendi, orasi uzak, burasi zor maasi Az vs.
Bende borclarindan kurtulana kadar evlenmek istemiyorum seninle dedim. Onun üstüne bir sirkelendi sanki, ama ben hala cok endiseleniyorum.
Gecen hafta agzini aradim, benim harcamalarim cok yüksek aldigim maastan iki kurus arta kalmiyor dedim, cok büyüttü bunu. Bir kadin nasil bukadar harcarmis? E ozaman Evlenince bütün yük bunun omuzlarinda mi olacakmis? Kiz kardesi duysa nekadar sasirirmis falan filan. Bu konusmadan sonra, 2 gün ne aradi ne yazdi.
Halbuki sözlendigimizde, senin maasina hic el sürmeyecegim, evin giderlerini ben üstlenirim demisti. Beni yanlis anlamayin, ben tabikide destek olurum, sadece nabiz yoklamak istedim.
En basinda uyardim, tembel evde oturan bir erkege tahammül edemem diye. Ama o hala kös kös evde inanin, bunca borca ragmen.
Bende dün aksam bütün bunlari göz önüne alarak nisani attim kizlar.
Cok kötüyüm aslinda, sesi cok kötü geliyordu. Cok dramatik konustu, Bunlar disinda hic bir problemimiz olmadi, tanidigim en sefkatli en kibar erkek o. Bu yüzden baglandim aslinda, ama bukadar sorumsuz oldugunu bilmiyordum. Cok üzgünüm, dünden beri agliyorum, onu cok özleyecegim...
Dogru olanimi yaptim?
Gerçekten degmez kimse senden kıymetli degil parani kendin yiyemeyecekmis gibi asalak kene gibi birini sirtina yuklenip onami yedireceksin !Bütün Bunlar gözüme diken gibi batti inaninki 3 aydir, ama insan konduramiyor, o öyle düsünmez diyor hep. Ya bir kadin sevmesin kimseyi valla, gözü körlesiyor resmen, bu nedir ya... Simdi de salya sümük agliyorum halimi bir görseniz...
Sagol yazdiklarin icin, kesinlikle en ufak bir süphem yok artik fikrim sabit. Bu okuduklarimda emin olmama yardimci oldu tabii..İlk defa bir konunun sonunu okumuyorum.
Üniversiteden yeni mezun olmuş biri olsan senin gözlerini açalım olacakları anlatalım ama sen tecrübeli aklı başında sayılırsın.
Koşarak uzaklaş. Koşarak uzaklaş. O akrabaya da yat kalk dua et..
Ben de seninle takılsam hiçvir sorumluluğum olmasa yüklenmesem gezsek tozsak bana da aşık olduğunu düşünürdün..
Evlilik sorunluluk demek ve tek başına sorumluluk almak yetmiyor, bir de işin içine çocuk girse...
Hemen uzaklaş kaç kurtul. Paranı zamanını yedirme kendini kullandrma..
Edit: en doğrusunu yapmışsın. Adam kendini geçindirecek besleyecek kapı aramış. Sen kimi yedirip içirsen hoş vakit geçirirsin. Adamlık demek sorunluluk almak demek... En doğrusu en iyisini yapmışsın. Hiç bulaşma nir daha.
Amin canim cok sagol. Yorumlar okadar iyi geldiki, aglamayi kestim artik :))Şimdi bir ay üç ay ağlarsın. Evlnsen ömür boyu ağlasrsın. Sizin ikinci evliliğiniz daha dikkatli olmalısınız. Böyle insanlara hiç bulaşmayın. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Öyle birseyi ablama konduramam asla, ama verdigi akillar hic te mantikli degil cok haklisiniz..nerdeyse ablanizin sizin kötülügünüzü isteyecegini düsünmeye basladim.ablaniz sizi kiskaniyor olabilir mi?gercekten mantikli bir insanin edecegi laflar degil bunlar.lütfen ablanizi ciddiye almayin.
Ne demek canim tabiki abla diyebilirsin. Cokta samimi yazmizsin sagol :)Valla benden 7 yaş buyuksunüz nerdeyse o yüzden Abla diyeceğim izniniz olursa
Bence çok doğru yapmışsınız abla evet kibar merhametli olması çok guzel karakter huy olarak ama bence adam dedigin taşı sıksa suyunu çıkaracak kadar güçlü olmalı . Kanun kadar zengin olmasına gerek yok ama en azından akşam olduğu zaman evine ekmek goturebilmeli.
Benim eşimin de evlendigimiz zaman biraz borcu vardı . E düğün falan üstüne borç da eklendi . Ben beraber çalışıp ödeyelim dedim ama eşim ona bile gerek duymadan sen oku kursa git spora git bana akşam eve gelince kapıyı aç yeter ben herşeyi yapacağım dedi ve Allah razı olsun gece gündüz demeden çalışır didinir. Hemen hemen bitti bile borclarimiz
(sadece 4 tane kredi kartı , araba Kredisi borcu vs falan dünya kadar borç vardı )
Ama adam dedigin bence evde yatmamali borcu tabi ki olabilir ama pes edip evde yatmak yerine çalışmalı. Evlilik oyle gitmiyor .
Bence çok iyi yapmışsınız abla.
Yaptigimiz secimler hayatimizi okadar negatif yönde etkileyebiliyor ki..Sizinkine benzer ama sonu evlilikle bitmiş böyle bir ilişkiye şahidim sonu süpriz değil elbette 2 çocukla 13 yıl sonra boşanma.. O 13 yılıda anlatsam roman olur. Kendinize yapabileceğiniz en büyük iyiliği yapıp ayrılmışsınız acaba mı bile demeyin, dertsiz başınıza dert açıp ömrünüzü heba etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?