Doğru zaman ne zaman?

Ben de bebek düşünüyorum. Yaşımdan dolayı da tedirginlik var. Maddi durumumuz iyi de değil kötü de değil. Evimiz ve arabamız yok. Borcumuzda yok. Araba alınca borç olacak. Üç aydır bebek düşünüyorum. Henüz olmadı ama internetten araştırarak yeni doğan bir bebeğin ilk etapta ihtiyacı olan şeyler ve hastane doğum masrafını 20 bin TL olarak hesapladım. Tabi ben oda takımı ıvır zıvır da işin içine kattım ama bu kadar olur diye düşünüyorum. Tabi bu herşey normal giderse. Evet bebek sahibi olmak çok güzel. İnşallah isteyen herkesin olur ama maddiyat ve ülke şartları diye de bir gerçek var. Bazen karamsarlığa düşüyorum hesap kitap yapmadan yaşamak mümkün olsa diyorum ama ülkenin en az yüzde sekseni bizim gibi. Her ayı ucu ucuna kapatıyor. O yüzden şükrediyorum. Ama bebek fikrinden de vazgeçmedim. Sadece son üç aydır daha tutumluyum ve birikim yapıyorum:)

Konu sahibi yorumum yarım kalmıştı dur tamamlayayım bizim evimiz arabamız yok 2 yılda 1 araba parasından fazlasını gezmeye tozmaya eğlenmeye verdik aynı zamanda kredi de ödedik. Birikim de olmadı haliyle fakat hiç problem olmadı. Çünkü evlenmeden önce bu şekilde yaşayacağımızı tadını çıkaracağımızı konuştuk. Bu seçimi biz yaptık ve hala iyi ki diyoruz. Şimdi gebelik sürecindeyim herşeyi planladım ne alacak ne vereceğim ayarladım. Çocuk gerçekten düşünülmeden plan program yapılmadan olacak şey değil. Masrafı çok ay sonunda avcunda birşey kalmıyorsa senin için baya yol var demektir. Yaşın 30 olduğu için sana tavsiyem git normal bir şekilde değerlerine vs baktır öğren ki kafan da net olsun. Ve evliliğin tadını çıkar, ben arada hala acaba az daha mı gezseydim diyorum ama gerek yok çünkü bunu beklersem bir ömür geçmeyecek bir his. çocuk nasibiyle gelir der annem 2 yıldır ve ona cevabım şu oluyor hep nasip diye diye her imkandan yoksun büyüdüm ben ne oldu bizim nasip sahi ? Sen elalemi boşver..

O 3-5 sey dedikleri yerden kissaniz, hatta kisilmayacak yerlerden de kissaniz cocuga bez alacak para bulamayabilirsiniz. Sadece bezi bile her ay onemli bir butce tutuyor. Mamasi, demir destegi, d vitamini destegi, gelisimi icin oyuncaklari iviri ziviri bitmiyor. O yap yap diyenler de ne bebege bakmaya geliyor ne de bir ihtiyaciniz var mi diye soruyor. En cok kim bebek bebek diye israr ederse ilk once o kayiplara karisir. 2 kere 2 nin 4 etmesi gibi tartismasiz bir gercektir bu :) bana kimse soylememisti bunlari, hayat ogretirken biraz canim yandi. Siz incinmeden ogrenin isterim, o yuzden acik konusmaya calistim.

Elli yüz bin mi ben yirmi bin diye hesaplamıştım. Aman allahım bu kadar masraflı mı

Aaaa benim hayatimi anlatmissiniz. Sarsilan evlilik falan. Sizin yorumunuzun ne kadar hakli oldugunun kanli canli ornegiyim malesef.

19 aylık oğlum var. Bu ay kışlık alışverişi, oyuncağı, etkinlik malzemesi, gezi filan derken sadece onun için 1000 lira harcadık ki bu aya denk gelen 400 liralık menenjit aşısı ve bez parasını saymıyorum. Çocuk bakmak çok masraflı, tabii ki yarın ne olacağımız belli değil ama bile bile de lades denmez.

Ben anlamıyorum ev almak neden bu kadar önemli? 3.5 yıldır evliyim eşimin maaşı çok iyi ama hiç ev almak gibi bir derdimiz olmadı çok mu şart yani, neden herkeste bir ev alma arzusu var ben anlamıyorum
neden alınmasın ki imkanları zorladım komple maaşımı krediye bağlayarak ev aldım borcu bitmeyey yakın çocuk yaptım imkanı olan almalı bnce hee alamayacak durumda olanlara bişe diyemem ama elalemin dört duvarına kira vermek zor yani üstelik çivi bile çakamazken

50-100 bin yazınca eyvah dedim
1 çocuk yaparım ömrümün geri kalanını da ona çalışırım

Reactions: JES

Katılıyorum

Ben hazırdan yerken asla pahalıya kaçmazdım.

Elli yüz bin mi ben yirmi bin diye hesaplamıştım. Aman allahım bu kadar masraflı mı
Benim ki yaklaşık 50 bin tutuyo, ama içimde bişi kalmadan istediğim yerde doğum yapıp bebişin odasını falan yaparsam. lüks istesem inanın 100 de tutar 200 de. Her kafadan Bi ses çıkıyo buda lazım buda lazım valla çok bunaldım parasını geçtim sürekli arastırma halindeyim hangi araba iyi hangi yatak uygun. Bide sanırım Bi kere de alınmıyor Bi bebek arabası bakıyorum iyi güzel e bu 1 yaşına kadar kullanılır sonrası baston yok sonrasında bebek pusetini büyüt. Arkadas büyüyen beşik almış çocuk uyumamış Bi daha park yatak almış olmamış üstüne sallanan yatak almış. Off aşırı bunaltıcı Bi süreç

Bende de var biraz ama hala düşer diye bekliyorum forevermorrenk altın alayım o zaman sen ne olarak aldın @benneyanginlargordum ?

Altının en düşük olduğu ay ağustos sonu eylül ortalarıdır.
Yani şuan düşüşünü tamamladı yükselişe geçti ve gidecek.
Sene sonuna doğru iyice ivme kazanacak.
Yatırım yatırımdır dersen şimdiden bile alabilirsin :)

İyice soğuyacağım çocuk yapmaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…