- Konu Sahibi forevermorrenk
-
Ben de bebek düşünüyorum. Yaşımdan dolayı da tedirginlik var. Maddi durumumuz iyi de değil kötü de değil. Evimiz ve arabamız yok. Borcumuzda yok. Araba alınca borç olacak. Üç aydır bebek düşünüyorum. Henüz olmadı ama internetten araştırarak yeni doğan bir bebeğin ilk etapta ihtiyacı olan şeyler ve hastane doğum masrafını 20 bin TL olarak hesapladım. Tabi ben oda takımı ıvır zıvır da işin içine kattım ama bu kadar olur diye düşünüyorum. Tabi bu herşey normal giderse. Evet bebek sahibi olmak çok güzel. İnşallah isteyen herkesin olur ama maddiyat ve ülke şartları diye de bir gerçek var. Bazen karamsarlığa düşüyorum hesap kitap yapmadan yaşamak mümkün olsa diyorum ama ülkenin en az yüzde sekseni bizim gibi. Her ayı ucu ucuna kapatıyor. O yüzden şükrediyorum. Ama bebek fikrinden de vazgeçmedim. Sadece son üç aydır daha tutumluyum ve birikim yapıyorum:)Kızlar selam hepinize
Uzun süredir içinden çıkamadığım bir konum var.
Sizlere akıl danışmak istiyorum.
Evliliğimde 2.senemi doldurdum. Çok şükür öyle çok büyük sorunlarımın olmadığı, sevdiğim adamlayım. Daha önceki konularımı bilenler vardır. Çok yüklü bir borçla evlendim, ilk 1 sene falan acayip zorlandım. Çalıştığım halde maaşı hiç göremezdim. Eşim bir dönem işsiz kaldı, o zamanlar daha da battık hem maddi hem de manevi.
Tam durumları toparladık krediyi kapattık derken eşim pandemi dolasıyla tekrar işsiz kaldı ve her şeyi göze alarak araba aldık. Arabayı almamızın sebebi yeni başladığı işi arabasız yapamıyor olması. ( bir kargo firmasıyla çalışıyor, kargo dağıtımı yapıyor) Ben ise smm stajeyeriyim daha stajın bitmesine de var da varBir yandan ev hala kira, maaşlar şuan kira, kredilere ve genel giderlere gidiyor. Yani başladığımız yere geri döndük.
Gelelim asıl soruma; 29 yaşındayım. Bazen anne olma fikri geliyor ama sonra içinde bulunduğum duruma bakınca vazgeçiyorum. Daha ev alamadık diyorum, 3 seneden daha az kredi var diyorum, staj bitmedi diyorum falan filan. Her şeyi kenara bırakıp çocuk mu yapmalı? Yoksa her borcu bitirip çocuğu öyle mi yapmalıyım ?
Çocuğumun da günahına girmek istemiyorum. Ben çok zor şartlar altında büyüdüm, çalıştığım yerlere çok kolay gelmedim. O olduğunda rahat etsin istiyorum ama insanlara bu fikri de anlatınca çocuk nasibiyle gelir, her şey düzene girer diyorlar. Borçların bitmesini beklerseniz o borçlar hiç bitmez diyorlar. İnanın kafam çok karışık.
Lütfen bana fikirlerinizi yazın.
Sağlıcakla kalın
27 yaşında evlendim bende 5 sene beklersem 32 olurum, kaldı 3 senem borçlarda ancak biter.
Bebekler aynı zamana denk gelmesin :)
O 3-5 sey dedikleri yerden kissaniz, hatta kisilmayacak yerlerden de kissaniz cocuga bez alacak para bulamayabilirsiniz. Sadece bezi bile her ay onemli bir butce tutuyor. Mamasi, demir destegi, d vitamini destegi, gelisimi icin oyuncaklari iviri ziviri bitmiyor. O yap yap diyenler de ne bebege bakmaya geliyor ne de bir ihtiyaciniz var mi diye soruyor. En cok kim bebek bebek diye israr ederse ilk once o kayiplara karisir. 2 kere 2 nin 4 etmesi gibi tartismasiz bir gercektir bu :) bana kimse soylememisti bunlari, hayat ogretirken biraz canim yandi. Siz incinmeden ogrenin isterim, o yuzden acik konusmaya calistim.Maddiyat konusunda konuşunca bana " 3-5 şeyden biraz daha kısarsın büyür, rabbim rıskını veriyor zaten " falan diyorlar.
Böyle konuşanlara bakıyorum gerçekten hiç bir şeyi düşünmeden çocuk sahibi oluyorlar.
Kadının işi yok, adamın maaşıyla geçinmeye ve kredi ödemeye çalışırken bile aman diyip yapıyorlar.
Diyorum ben mi çok düşünüyorum ,insanlar mı çok umursamaz?
Elli yüz bin miHamileyim inanın çok masraflı, hiç aklıma gelmezdi bebeğin bu kadar masraflı olacağı arabası yatağı kıyafeti odası daha doğmadan en az 50-100 bin arası gidiyor doğum dahil. Ben de 32 yaşında hamile kaldım. Çocuk parasız yapılacak bişi değilmiş. Bide şöyle bişi var almak isteyip alamazsanız çocuğun ihtiyaçlaeını eziyete dönüşür sizin için de bebek için de
Hemen de olmayabiliyor çocuk benim ilk 2 sene işimiz paramız varken olmadı. Batınca oldu27 yaşında evlendim bende 5 sene beklersem 32 olurum, kaldı 3 senem borçlarda ancak biter.
Bebekler aynı zamana denk gelmesin :)
Profili görünce otomatikman yaşamaaaaak ölmekten hazin geliyorrrr mırıldanıyorum bu ne yaValla bacım biz artık seneye düşünüyoruz bakalım olursa
Aaaa benim hayatimi anlatmissiniz. Sarsilan evlilik falan. Sizin yorumunuzun ne kadar hakli oldugunun kanli canli ornegiyim malesef.Daga 29 yaşindasin, cok gencsin. En az 40 yaşina kadar yolun var, hatta ondan sonrasi bile halen olur.
Ve sorun sadece maddiyat degil. Eşin ile tam evliligi yasamadiniz ki. Hep dert, borc. Yaşama tutunmaya calistiniz. Ikinizde gerilmissinizdir fakat kendinizi tutuyorsunuz.
Bir cocuk en iyi evlilikleri sarsarken, sizinki dahada zorlanir. Artik kendinizi frenleyemezsiniz. Uykusuzluk bir taraftan, maddi zorluk diger taraftan,..
Yani en iyisi beklemektir. Borclari bitirin, biraz gezin tozun,.. Daha rahat bir kafa ile daha güzel olur.
Profili görünce otomatikman yaşamaaaaak ölmekten hazin geliyorrrr mırıldanıyorum bu ne ya
neden alınmasın ki imkanları zorladım komple maaşımı krediye bağlayarak ev aldım borcu bitmeyey yakın çocuk yaptım imkanı olan almalı bnce hee alamayacak durumda olanlara bişe diyemem ama elalemin dört duvarına kira vermek zor yani üstelik çivi bile çakamazkenBen anlamıyorum ev almak neden bu kadar önemli? 3.5 yıldır evliyim eşimin maaşı çok iyi ama hiç ev almak gibi bir derdimiz olmadı çok mu şart yani, neden herkeste bir ev alma arzusu var ben anlamıyorum
Tabi ki de herkes 1.500 liraya chicco next to me almıyor. Baby me’de çok benzeri 700 tl. Benim gibi dolaptan alırsan 300 tlo kadar da korkma ama biraz da gerçekçi olmak gerek. 4moms herkese lazım olan bir şey değil mesela.
Biraz param vardı ve tl olarak duruyordu evde, forewamorrenk bana altın yap dedi cesaret verdi, yaptım. Ve altın dusmedı
neden alınmasın ki imkanları zorladım komple maaşımı krediye bağlayarak ev aldım borcu bitmeyey yakın çocuk yaptım imkanı olan almalı bnce hee alamayacak durumda olanlara bişe diyemem ama elalemin dört duvarına kira vermek zor yani üstelik çivi bile çakamazken
Çocuk nasibi ile gelir ama bu kadar borç içinde biraz daha bekleyin bence çünkü bu sefer bebisin masrafları felan kredi araba borcu çok çok zorlanırsınız
Biraz toparlanıp düze çıkın da cocuk oyle düşünün derin çünkü onunda masrafı gideri zor yani hele bu zamanda yine tabı hayırlısı olsun
Hayır araştırma yapan planlı programlı ayağını yorganına göre uzatan makul zamanda anne olmaya karar vermiş biri olarak hala abarttığınızı düşünüyorum. En az 50-100 bin tl diyorsanız durumunuzun çok iyi olması lazım ama öyle de değilmiş o zaman biraz daha araştırma yapın lütfen. Makul kaliteli gayet iyi ürünler var.
Benim ki yaklaşık 50 bin tutuyo, ama içimde bişi kalmadan istediğim yerde doğum yapıp bebişin odasını falan yaparsam. lüks istesem inanın 100 de tutar 200 de. Her kafadan Bi ses çıkıyo buda lazım buda lazım valla çok bunaldım parasını geçtim sürekli arastırma halindeyim hangi araba iyi hangi yatak uygun. Bide sanırım Bi kere de alınmıyor Bi bebek arabası bakıyorum iyi güzel e bu 1 yaşına kadar kullanılır sonrası baston yok sonrasında bebek pusetini büyüt. Arkadas büyüyen beşik almış çocuk uyumamış Bi daha park yatak almış olmamış üstüne sallanan yatak almış. Off aşırı bunaltıcı Bi süreçElli yüz bin miben yirmi bin diye hesaplamıştım. Aman allahım bu kadar masraflı mı
Bende de var biraz ama hala düşer diye bekliyorumforevermorrenk altın alayım o zaman sen ne olarak aldın @benneyanginlargordum ?
Benim ki yaklaşık 50 bin tutuyo, ama içimde bişi kalmadan istediğim yerde doğum yapıp bebişin odasını falan yaparsam. lüks istesem inanın 100 de tutar 200 de. Her kafadan Bi ses çıkıyo buda lazım buda lazım valla çok bunaldım parasını geçtim sürekli arastırma halindeyim hangi araba iyi hangi yatak uygun. Bide sanırım Bi kere de alınmıyor Bi bebek arabası bakıyorum iyi güzel e bu 1 yaşına kadar kullanılır sonrası baston yok sonrasında bebek pusetini büyüt. Arkadas büyüyen beşik almış çocuk uyumamış Bi daha park yatak almış olmamış üstüne sallanan yatak almış. Off aşırı bunaltıcı Bi süreç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?