- 28 Mart 2019
- 2.288
- 4.221
- 63
- Konu Sahibi forevermorrenk
-
Eşimin de benim de kariyerimiz iyi elbet iyi iş buluruz diye düşünüyorum, daha önce bu paraları tatile verirken gezerken çocuğa yapmamak haksızlık gibi geliyor mahrum etmek istemiyorum hiçbişeyden.Ben hazırdan yerken asla pahalıya kaçmazdım.
Aynen bende o kısma çok şaşırdım biraz birikim var eşimin şükür güzel de işi var. En iyi hastanede doğum yapacak sigortam da var ama ben gerçekten bu kadar vermem asla hemde.Ben hazırdan yerken asla pahalıya kaçmazdım.
Ben ne yangınlar gördüm hıc bırı öldürmedi ❤
Tavsiyen için çok teşekkür ederim Temmuz’da Ağustos’ta almadığıma çok pişmanımAltının en düşük olduğu ay ağustos sonu eylül ortalarıdır.
Yani şuan düşüşünü tamamladı yükselişe geçti ve gidecek.
Sene sonuna doğru iyice ivme kazanacak.
Yatırım yatırımdır dersen şimdiden bile alabilirsin :)
Kaza kurşunu lazım size de bizim gibiİyice soğuyacağım çocuk yapmaktan
Valla bende gözü karartıp gidip alacağım yangınımforevermorrenk kıyumcudan mı dövizciden mi sence ?
Tamam yazdım bunları da bir kenaraŞimdi şu durum var bankadan alırsan %1 vergi alıyor ama saklama sıkıntısı yok, çalındı edildi derdi yok.
Kuyumcudan alırsan saklama sıkıntısı var.
Karar senin
bankadan alırsan gram altın,
kuyumcudan alırsan çeyrek yada cumhuriyet al YTD
Kızlar selam hepinize
Uzun süredir içinden çıkamadığım bir konum var.
Sizlere akıl danışmak istiyorum.
Evliliğimde 2.senemi doldurdum. Çok şükür öyle çok büyük sorunlarımın olmadığı, sevdiğim adamlayım. Daha önceki konularımı bilenler vardır. Çok yüklü bir borçla evlendim, ilk 1 sene falan acayip zorlandım. Çalıştığım halde maaşı hiç göremezdim. Eşim bir dönem işsiz kaldı, o zamanlar daha da battık hem maddi hem de manevi.
Tam durumları toparladık krediyi kapattık derken eşim pandemi dolasıyla tekrar işsiz kaldı ve her şeyi göze alarak araba aldık. Arabayı almamızın sebebi yeni başladığı işi arabasız yapamıyor olması. ( bir kargo firmasıyla çalışıyor, kargo dağıtımı yapıyor) Ben ise smm stajeyeriyim daha stajın bitmesine de var da varBir yandan ev hala kira, maaşlar şuan kira, kredilere ve genel giderlere gidiyor. Yani başladığımız yere geri döndük.
Gelelim asıl soruma; 29 yaşındayım. Bazen anne olma fikri geliyor ama sonra içinde bulunduğum duruma bakınca vazgeçiyorum. Daha ev alamadık diyorum, 3 seneden daha az kredi var diyorum, staj bitmedi diyorum falan filan. Her şeyi kenara bırakıp çocuk mu yapmalı? Yoksa her borcu bitirip çocuğu öyle mi yapmalıyım ?
Çocuğumun da günahına girmek istemiyorum. Ben çok zor şartlar altında büyüdüm, çalıştığım yerlere çok kolay gelmedim. O olduğunda rahat etsin istiyorum ama insanlara bu fikri de anlatınca çocuk nasibiyle gelir, her şey düzene girer diyorlar. Borçların bitmesini beklerseniz o borçlar hiç bitmez diyorlar. İnanın kafam çok karışık.
Lütfen bana fikirlerinizi yazın.
Sağlıcakla kalın
Yapmayin su an.Esiniz saglam bir is bulmadan yapmayin..
Niyesi altın onsu 1900 dolar seviyesini kıramıyor herhangi Bi aşı haberinde 1600 lü onsları görür hatta daha aşağısını ve senelerce yerine gelmeyebilir ama dolar artık kolay kolay düşmez uzun vadede bişi değişmediği sürece. Buarada gümüş onsu da 21-22dolardan alım fırsatı diyollaaa ama bilemem tabi
Aynen bende o kısma çok şaşırdım biraz birikim var eşimin şükür güzel de işi var. En iyi hastanede doğum yapacak sigortam da var ama ben gerçekten bu kadar vermem asla hemde.
o memintolar çocuk olmadığı için dik ve özgürdü yaniiiiiahh canım çocuk gerçekten nasipli gelir falan deniyor ama kimse senin evin içinde ne masraflar ödediğini bilmez çevreni boşver sen planını yap herşeyi iyi düşün derim. yaşın daha 29 artık herkes 30dan sonra çocuk yapmaya başladı hayatımızı yaşayalım sonra bakarız diye. İNşallah hayırlı zamanda gelir minik kuşunuz
Tavsiyen için çok teşekkür ederim Temmuz’da Ağustos’ta almadığıma çok pişmanım
Kaza kurşunu lazım size de bizim gibi
Stajın ve yeterlilik sınavlarının zorluklarını yaşamış biri olarak sana tavsiyem yeterlilik sınavlarını atlatmadan çocuk işine girme. Ben 34 yaşındayım ve yeni hamileyim 2. evliliğim iyi ki diyorum hayatta herşeyden önce mesleğime öncelik verdim. Şu anda çocuğuma çok güzel imkanlar verecek durumdayım. İlk evliliğimde eğer ki sınavları düşünmeyip yapsaydım çocuğa yazık olurdu.
Önceliğinize göre hareket ediniz
Değerler normal olsada bebek olmayabiliyor
Sebebsiz kisirlik diye birsey var
Hersey normal yine olmayabiliyor.
Akisina birakabilirsiniz bu tercih
Ama olmama ihtimalini de gozonunde bulundurun her ihtimal var
Belki tupbebek icin para harcayacaksınız
Bebek olma ihtimalini nasib gorenler bakma ihtimalini nasib görmüyorlar.buda ayri ironi.
Turkiyede asgari ücretle geçinende var ayda 20milyarla yetinemyende var
Bu herksin ekonomisi farkli
Asgari ucretli hic doğurmasın ozaman bence buda sacma
Herks marka almak zorunda degil
Herbutceye gore ayarlanabilir seyler var.
Dagda cobanlik yapıp tip kazanan ogrenci var turkiyede
Aksama kadar baba parası yiyip sorumsuz gençlerde var
Hersey para degil gereklimi gerekli
Otursunda asgari ucretli 4tane yapsin demem
Ama cocuk sahibi olmak iicn aylık gelir herksin 20milyar degil olamaz da
Benim tüm yatırımım altında inş dediğiniz gibi olur ben çok düşükten almıştım 135 TL civarı. Ama şu seviyeden almazdım galiba. Aslına bakarsanız şuan döviz de altın da çok şişmiş durumda dolar bazlı borsa çok çok ucuz ama o da yemiyo:)))Aşının bulunması en az 2 yıl
Ayrıca şuan savaş durumları var.
Altın yada döviz gördüğü yerden geri çekilse bile kırarak devam eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?