Doğru zaman ne zaman?

Kahkaha attım, çok tatlısın yaaa
Evet 30 dan sonra doğuranlar diye grup kuralım daha güzel olur
Hamile kalınca buraya özellikle yazacağım gözümüz aydın diye :)
26 yaşında bi çocuğumu doğurdum şimdi 30'um hamileyim hiç fark yok ay önce hayatını borçlarını mesleğini bi yoluna koyda çocuk kolay Allah'ın izniyle

Nasip olsun inşallah
Ben hep diyorum normal yaşamak için bile bir kişinin ayda 10 bin kazanması lazım (evin araban olacak borcun olmayacak)
Hele çocuklu ailelerde bu tutar cidden 20 bin
bez mama kıyafet okul ıvır zıvır cidden çok masraf para istiyor

Aldığınız zaman 135 tl yüksek gelirdi insanlara şimdi 471 tl yüksek gelir.
Seneye bunların ikisi de güncel rakamın altında kalır.
Yani yatırım = uzun vadede korumak :)

Canımsın inşallah
Kocanla farklı durumların oldu mu peki ?
Hayır canım hiç bir sorunumuz olmadı hiç bir konuda eşim anlayışlıdır sağolsun hep sen iyi olda gerisi önmli değil diye yaklaştı bana. Bizde sizin gibiydik ilk evlenince ikimiz çalıştık borçlarımızı ödedik ikimiz birlikte ama o sırada ben hamile kaldım tabiki zorlanmadık değil ama çok şükür eşim memur olduğu için maddi kaybımız olmadı o yüzden bi şekilde düzenli gelirden dolayı bitirdik hepsini. Ama emin ol borçsuz insan çok azdır şimdide ev borcu ödüyoruz yine hamileyim 4 yıllık evliyim 2. çocuğumu doğurcam Allah nasip ederse

En büyük avantaj eşinin memur olması.
Biz her şeyi yoluna koyduk derken pat diye eşim işten çıkarıldı.
Ani kararla kredi çektik araba aldık bu işe girdi.
Şuan geliri iyi olsa da giderimiz daha çok
Kısacası iki ucu şeyli değnek
Borç olmadan gerçekten bir şey olmuyor
Benim eşimde iyidir hep der seni daha iyi koşullarda yaşatmam lazım diye ama işte ülkemizin durumu belli
Sağlıkla gelsin bebişin maşallah

Hissedyorum kalbinde memintoların kadar çok düzgün birisin inşallah eşinde sende hakettiğiniz güzel hayatı yaşarsınız Allah kimseyi heveslerinden uzak bırakmasın inşallah herşey gençlikte güzel. Dediğini gibi ülkenin durumundan dolayı gençliğimiz borç ödeyerek geçiyor hayrlısı olsun hakkımızda. Amin teyzesi darısı en güzel zamanda size inşallah

Benim memintolara niye taktın kız sen
Ofiste salak salak gülüyorum kızacaklar bana
Allah sağlık versin ben ne borçlar ödedim bunlar ne ki :)
Amiiin

Devlet hastanesinde doğurup sadece beşik alır, eşten dosttan aldığın kıyafetle de büyür tabi. Ben içimde kalmadan çocuk büyütmenin maliyetini yazdım yani istediğimi ortalama şekilde alıp satarak
bnde sizin gibiydim içimde kalmadan hiç bişey doğum yapmak istiyordum..bu yüzden borç harç iyice azalacağı zmn hamile kalmak istedim çok şükür hiçbişe içimde kalmadı herşey istediğim gibi oldu..tabiki bebeğimin sağlıkla dünyaya gelmesi bunların hepsinden önemli..mesela çoğu arkadaşım gereksiz buluyor ama hastane oda süsleme kurulum yaptırdım 2000 tl..hastane parası 6 bin..fotoğraf bnm için çok önemli hamilelik dış mekan çekimi hastaneye doğum yapacağım gün geldiler bir de bebişim 7 günlükken yenidoğan çekimine gititk hepsi 4000 tuttu albüm dahil..doğum sonrası giyeceğim dantelli gecelik diktirmiştim 350 tl..2 adet yedek lohusa pijama 400 tl anne-kız taçlarımız ve lohusa terliği el yapımı 350 tl hepsine özenerek harcadım ..bebeişin ıvır zıvır kıyafet küvet vs saymıyorum bile..diyeceğim çok para gidiyor kişinin tercihlerine göre..kızıma oda aldım prenses odası gibi 12 bin ..ama kayınvalidem odasını ve hastane parasını ödedi yani 18 bin katkı sağlamış oldu

Kaç yaşında anne oldun?
Böyle kv ye can kurban
Dediğin gibi hiç bir şey içinde kalsın istememişsin o yüzden biraz pahalıya kaçmış ama gönlüne göre olmuş en güzeli
Ben bunlardan ziyade kendim bakayım ve ona bakarken durumum iyi olsun istiyorum.
Kendimi bildim bileli çalıştım, birikim yaptım, borç ödedim o yüzden gönlüme göre hiç para harcayamadım.
Hep tasarruflu olmak zorundaydım.
Hala daha öyleyim.
Eşimi çok seviyorum iyi ki onunla evlenmişim ama insan diyor ya keşke maddi durumu daha iyi olsaydı.

Bunu duymak çok iyi geldi.
Ruhsatı aldın mı?
Ve stajı kısaltmak için yüksek lisans falan yaptın mı?

Ben ruhsatımı alalı 5 sene oldu, staj kısaltmadım. Staj süresi önemli değil zaten, önemli olan kendine ne kattığın. Şu anda pandemi ve hamilelik nedeniyle evden çalışıyorum, ve mesleğim için hep iyi ki diyorum. Öyle bir meslek ki pandemi de bile asla işsiz kalmazsın, işinde iyiysen.

Bu arada bazıları doğurganlık yaşın geçiyor demişler, ben 9 ay önce doktora gittiğimde kistim olduğunu ve tüp bebek dışında hamile kalamayacağımı öğrendim, üzüldüm ama bi müddet sonra boşverdik. Ama en iyi doktorlara gittik, maddi güçle. Maddiyatın varsa moralin de yerinde oluyor, cinsel hayatın da yolunda oluyor, eşimle tatil keyif derken bir gün karın ağrısıyla gittiğim acilden hamile olduğumu öğrendim, şu an 7. ayındayım ve herşey yolunda ilerliyor, pandemi nedeniyle özel muayenehaneye gidiyorum en iyi profesörlerden birine, çünkü özel hastaneler bile aşırı kalabalık ve riskli.

Para her şey demek değil tabiki ama bir yer de de gerekiyor, onsuz da olmuyor. Sen önce mesleğine önem ver, maddiyatında yoluna girer her şey de. Endişelenme, kısmet de varsa her şey nedensizce oluyor. Ben çok ümitsizdim çocuk konusunda, şimdi heyecanla bebeğimi bekliyorum.

Evet asgari ücretli dogurmasin. Cünkü yetmiyor. 3 kisilik aile için et, sebze, kiyafet ve barinma için yetmez o para. Hele büyük sehir ise hiç yetmez.

Cocugun bez, mama, doktor masraflari.. hic bahs etmiyorum bile. Artik bu masraflara lüks olarak bile bakiliyor. Ne olsun canim, unlu muhallebi ilede bebek büyür nede olsa degilmi?

Sorun artik lüks, marka degil. Kimse kendini kandirmasin. Sebze et almak, lüks olmamali. Cocuga yasina uygun kitap oyuncak, kaliteli mama almak lüks degil. Ama lüks olarak bakiliyor eger eve tek maas giriyorsa.

Ve "bebek olmuyor" ihtimaline bebek yapmakta çok mantiksiz bir durum. Su an sartlar iyi degil diye bebek yapilmiyor. Sirf o ihtimal var diye bebek yapmak, o bebegin hakkina girmektir. Konu sahibi mesela diyor ki her ay eksideydi. Eh bu sartlarda "nasilsa olmaz" diye hamile kalirsa ne olur?

Niye binbir stres ile, maddi imkansizlik içinde çoçuk yetistirilsin?

Ha bide dagda çobanlik yapanin Türkiye birincisi olmasi eskide kaldi artik. Millet cocugunu istedigi okula bile yollayamiyor, evin yakininda okul olmasi gerektigi için.

Senin adına çok çok sevindim, sağlıkla kucağına alırsın inşallah
Ben bu mesleği seviyorum, yıllardır da içindeyim.
Ruhsatı almamdaki tek sebep ileri de çocuğuma kendim bakabilmem ve çalışma koşullarını kendime göre ayarlamak için.
Şuan çalıştığım yerde şartlarım çok zor çünkü uzun saat çalışıyorum ama kendi bürom olsa senin gibi rahat olurum.
Darısı bana inşallah ruhsatı alırsam baya rahat olacağım :)

İşin sağlık boyutunu şöyle düşünmedim.
Çocuk yapmaya daha karar vermedik ya ondan sorun yaşar mıyım hiç bilmiyorum.
Sizin de etkinizle askıya almaya karar verdim.
Daha sonrası için yapmak en mantıklısı :)

Bu arada cidden senin şuan olmak istediğin yerde bende olmak istiyorum inşallah nasip olur bana da

Ciddi anlamda korunuyoruz olmaması için.
Şu yazdıkların artık ülkemizin gerçeği.
Ben hiç borcum yokken de markete pazara gidince savurgan olamadım, olmuyorum.
2 kişi çalışıyor da olsan paranın alım gücü çok az.
Çocuk şu aşamada bizi cidden sorgulayacak.

Kulağımı iyi çektiniz, artık daha net kafam

Ev için ne yapmalıyız peki ?
Ev konusunda yorum yapamayacağım çünkü biz 5 yıllık evliyiz, bizim bir evimiz yok, ama biz bu konuda kasmıyoruz açıkçası. Peşinatımız yok e büyükşehirde ev almak çok zor, ilerde paramız olursa alırız kafasındayız , şimdilik tüm evler bizim yani:)Ayrıca yaşa da takılmayın sakın , ben 31 yaşındayım, bebeğim yok denemedik bile daha , olup olmayacağını da bilmiyorum, ama maddi ve manevi hazır olmadıkça, yaşın benim için önemi yok maalesef.

Aslında buda güzel bir açı.
Nasılsa ölüp gideceğiz senelerce ev kredi ödemenin ne anlamı var dimi

Benim memintolara niye taktın kız sen
Ofiste salak salak gülüyorum kızacaklar bana
Allah sağlık versin ben ne borçlar ödedim bunlar ne ki :)
Amiiin
suss suss bende aynıyım güle güle yazıyorum bakıyolar kiminle konuşuyosun diye bi karikatür vardı yaa ooo memintolarda tombiktoymuş diye aklıma o geldi şimdi Allah sahibine bağışlasın bacımm onlarında havası ineceeekkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…