Doğum günü davetli sorunsalı

ay bu olurken istemsiz de olsa kızmadınız mı?
hani insan napıyosun falan yapar, ben olsam zaten bu kadar rahat insanlardan soğuyorum.
aranız iyiyse çağıracaksınız madem, son gün haber verin dediğiniz gibi.
çağırmasanız küserler sanırım
halıydı koltuktu başka bir şeyi görmezden gelin bir günlük madem
 
Bence çağırmamak olmaz. Sizinde çocuk var ya size de aynısı yapılsa. Çağırın yarim saat geç saat söyleyin. İlk misafirleriniz gelince ortalık karman çorman olmasın, sonrası önemli değil.
 
ben 50 kişinin içinde hiç çocuk olmasa bile böyle bir organizasyonu hayatta evimde yapamayacağım için benim verebileceğim tek fikir dışarıda bir yer ayarlamanız olabilir.eğer evimde bir doğum günü partisi yapacaksamda bir yaş partisi olduğu ve bebekte anlamayacağı için sadece yakın aileyle kutlardım kuzenlere kadar davet etmezdim.ama sizde doğum günleri bu şekilde oluyorsa da yapacak bir şey yok,o güne kadar düşünüp düşünüp her gün yorulacağınıza ertesi gün evi toparlarken yorulurum diye düşünün derim
 
çağırmamak olmaz çağıracaksınız mecbur da bence bu kadar evham yapıyorsanız tek care dısarda cafede kutlamak
 
Ben öyle kuzenin .......

Anladın sen.
 
Çıldırır elinden ben alırdım. Halılarım kıymetlidir benim.
 

OZAMAN siz güzel bir dille uyaracaksınız veya çok samimi değilseniz çağırmayacaksınız !
Yada yavrunuzun hatırına sakinliğinizi koruyup o günü böyle idare edeceksiniz,
 
Şu sorunsalı kelimesi ne demek merak ediyorum. Burada öğrendim onu.

Doğum günü olan kişiler çocuk , ve artık ne kadar büyük olabilise bir evde 50 kişi. Ne kadar temiz kalabilir o ev ? Kuzenlerinizin cocukları çağrılmalı evet. Çok değişik tavsiyeler okudum başlık altında. En mantıklı olanı dışarda kutlamak. 50 kişi bir evin içinde düşünemiyorum.
 
Çocuğunuz kaç yaşına girecek? 1 demeyin düşer bayılırım vallahi.
50 kişiye ne gerek var,çocuğu olan bir kaç arkadaşınızı çağırın.Sizin ve eşinizin ailesi de gelsin yeterli.50 kişi çok fazla.
Bir de çocukların ilgisini çekmek için bir odayı balonla doldurun orada oynasınlar,ben öyle yapıyorum
 

Yok artık !kahkahalar patlatmış kuzeniniz öylemi hiç hoş değil ,
Halıya döküyorsa çocuk isterse 2 isterse 3 yaşında olsun yanlış olduğunu belirtmeli çocuğa ,
-Ne alaka !!
Çocuk bu şekilde büyütülmez takındığı tavır yanlış ,kendi evinde bile buna musade etmemeli,
Ayrıca benimde 2 ve 4 yaşlarında yavrularım var .Öyle birşey yapmazLAR çok şükür, diyelim ki yanlışlıkla dökülse bile anneciğim diye belirtirler,BENDE kendim kalkar orayı hemen temizlerim kuzeniniz ne rahat kadınmış !Bu kadınların da bu rahatlığı batar bana ,
 
Aynı dert bende de var.

Kızımın ilk doğumgünü her şeyine özenmek istiyorum ama kendi ablamın çocuklarına hiç sahip çıkmaması korkutuyor. 10 çocuk olacak ama sadece birinin çocukları böyle.

Doğumgübü sonrası yatağımdan pasta çıkması tüm süslerin yırtılması(kızım korkar diye balon şişirmeyeceğim çünkü bilerek patlatıyorlar 10 yaşında olanlar hem de)

Pastayı bile bozmadan kızım ben babası foto çekilir miyiz allah bilir :)) ((
 
50 Kişi çağıracağım diyorsunuz. O kadar kalabalık olunca zaten ister istemezz ev dağılacak kirlenecektir. o kadar kalabalıkta zaten o çocuklar o kadar yaramazlık yapamaz yapsada etrafındaki insanlar rahatsız olur ve uyarırlar anne bi önlemini almak zorunda hisseder kendini .Siz ev sahibi olduğnuz için uyarmanız belki olmaz ama başka yakınlarınızdan uyarmalarını isteyebilirsiniz
 

Aileler kalabalıksa elli kişi oluyor işte:)) yoksa kimse konu komşuyu davet etmrz..
 
Kızkardeşiniz veya yakın bulduğunuz birkaç kişiyi tenbihleyin. Gözetlemeye yardım etsinler ve böyle halıya çay dökme gibi nasıl tabir edeceğimi bilemedim ama terbiyesizlikteki son noktaya müdahale etsinler.Ya da hiç çağırmayın kafanız rahat etsin.
Bu arada çocuk halıya çay dökerken kuzeninize "farkında mısın halıma çay döküyor" dahi diyemediniz mi?
 
Tabikide cağırmaLIsın. Bu arada hayırlı yaslarınız olsun. Düşünsene senin bebeğinde büyüyünce çok yaramaz ve sen hep özel günlerde ayrılıyosun

Aslında bebek yaramaz diye değil, anneleri umursamaz diye çağrılmak istenmiyorlar.

Çocuklar yanlışlıkla kırıp dökünce üzülmüyorum ama anneleri umursamayıp yerinden kalkmayınxa sinir hastası olabilirim :))
 
 
hadi çocukları hayatımızdan çıkaralım.

aaa o zaman çocuk doğum günü yapamayız değil mi, tüh ne yapsak acaba!!!

not: ya oğlum bir yaşına girince 5-6 kişi pasta keselim dedik, onda bile oğlum fotoğraf çekinmemize izin vermedi.
 
50 kişiyle evde doğumgünü yapmak gerçekten çok zor olacaktır. Dışarıda uygun fiyatlı bir yer ayarlasanız sizin için daha rahat olur. Ben geçen yıl oğlum anaokuluna giderken bir doğumgünü furyası patladı gitti. Her hafta bir arkadaşının doğumgününe davet edildik tabii oğlumda özendi ve bende istiyorum diye tutturdu. Mayıs doğumlu oğlum 24 çocuk vardı sınıfında 24'te anne tabii ee anneanne-babaanne kuzenler filan (yeğenlerim ve eşimin yeğenleri) hepsini çağırmasanda olmaz. Önce oğlumu vazgeçirmek istedim ama baktım işe yaramayacak kayınvalidemin bahçesi var bahçede yapın isterseniz o kadar insan eve sığmaz ee torunumda çok istiyor dedi. Bahçeyi süsledim yemekleri açık büfe şeklinde 2-3 masayı birleştirip yerleştirdim. Yaklaşık 70 kişiydik doğumgününde ve 70 kişinin 40'ı aşkını çocuktu. Düşünsenize evde yapsaydım sanırım bir daha eve uzun süre giremezdik. Çokta güzel oldu bahçede çocuklar gönüllerince eğlendiler.
 
Arkadaşlar yorumlara çok teşekkür ederim. Sanırım bazıları yanlış anladı tabiki çocuklara yapıyorum doğum gününü, diğer anne babalarda sıkıntı yok bu çay dökenler çok sıkıntı çünkü gerçekten gık demiyolar çocuğa buda beni çok rahatsız ediyo. herkesin kuzeniyle ilişkisi farklıdır, şimdi resimleri görürlerse hem alınırlar hem arkamdan dedikodumu yaparlar 'aaa bak şunu çağırmışlar bizi çağırmadılar' gibi. bize kalsa çağırmıcaz sadece ailelerimiz ve bikaç arkadaş ama annem 'amaaaan çağır kızım onları çağırmazsan darıllırlar' deyip duruyo. Bu arada yer araştırması yaptık ama inanılmaz pahalıya gelecek bize 50 kişi hemen hemen 1000 tl yi bulacak, bu ayda onu karşılayacak bütçemiz yok.
Geçen bu bahsettiğim kuzenim kızkardeşime geldi, orada da inanılmaz yaramazlık yaptı, çocuktur yapar eyvallah da annesi babası hiç mi bişey demez ya... Biz uyardık devamlı çerezleri çay bardaklarına dolduruyo milletin, yapma etme demek yok.. O kadar gözetlememize rağmen duvar kağıdını yırtmış kızın. Bu arada bahsi geçen kuzenim ÖĞRETMEN..
Evet halıya çay döktüğünü gördüm ama ben görene kadar olan olmuş, aldım artık elinden ama misafir olunca çokta bişey diyemiyosun (((
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…