- 13 Mart 2014
- 516
- 190
- 323
- Konu Sahibi Haymanaupk
-
canım ben çağırmıcam aslında annem çok istiyo çağır bak ayırma onları diye, milletin keyfini düşünüyo benden çok..ama fikri sevdim tabi bunu ona dersem ömrü billah konuşmaz benle çok alınganşımarık vs. olabilir diyecektim ki burayı okuyunca şok oldum
çağırmayın, alınırsa alınsın ortam olurda yanyana gelirseniz sorarsa çocukların rahat durmuyor e çocuk onlar diyeceğim sen de hiç çocuklarına dur demiyorsun orada yaramazlık yaparlarsa oradakilerde çocuk oradaki anneler sessiz kalmaz moralin bozulurdu senin için dersin... hem taş atar hem seversin böylelikle
Kuzenine söyle çocuğuna dikkat etsin o zaman.Ben olsam söylerim.Alınırsa ya da bozulursa umrumda olmaz.Herkes çocuğuna sahip çıksın.Hiç tahammül edemiyorum yaramaz çocuklara,hele onların gamsız annelerine hiç hiç edemiyorum.Daha eve gelmeden baştan söyle,normal zamanda bir şey demedim ama bu özel bir gün,ben bir sürü hazırlık yapacağım,gözün çocuğunun üstünde olsun de.Biraz sizlerde de hata buluyorum ben.Genelde çok şikayet var bu konularda ama hiç sesinizi çıkarmıyorsunuz.Söyleyin annelerine,bak çocuğun ne yapıyor bu evin hali ne diye söylenin biraz.Tutturmuşsunuz bir misafirdir lafı.Öyle misafir olmaz.Misafir dediğin,kendi evinde olmadığı için çok daha fazla dikkat eder çoluğuna çocuğuna.Bunların ki gamsızlık,umursamazlık.Ayıp denen bir şey var.Gelsin çocuk benim evimin içine s.çsın,ben ay misafir onlar diyeyim,hiç diyemem kimse kusura bakmasın.Uyarımı yaparım,beklerim,baktım hala ses etmiyor gamsız anneler,çocuğunun kolundan tuttuğum gibi koltuğa savurturum o zaman kendine gelir annesi de.Hiç acımam,çok ciddiyim.
1 yaşına giriyor evet :) 50 kişi sadece kuzenler değil kuzenlere girersem 100 kişiyi bulur :) ya ben kalabalığında değilim ama fikir olarak evet ailemiz kardeşlerimiz ve bikaç arkadaş daha iyi ama çağırmazsam ayıp olur haa onlar bizi çağırmadıydılar ama neyse...Çocuğunuz kaç yaşına girecek? 1 demeyin düşer bayılırım vallahi.
50 kişiye ne gerek var,çocuğu olan bir kaç arkadaşınızı çağırın.Sizin ve eşinizin ailesi de gelsin yeterli.50 kişi çok fazla.
Bir de çocukların ilgisini çekmek için bir odayı balonla doldurun orada oynasınlar,ben öyle yapıyorum
Sanırım ilk kez olacağı için hevesleniyorsun ama cidden işkence. İlk doğum gününde ben de çok kişi çağırmıştım(50 kişi değildi 25 civarıydı),sorunlu kimse yoktu,çocuklar da yaramaz değildi ama kızım çok huysuzlanmıştı kalabalık yüzünden. 29 ocakta 3 yaş doğum günü olacak Allah izin verirse,aklı erdiği için daha güzel olmasını istiyorum mesela ama yine az ve öz kişi çağırırım şahsen. Çocuğu yaramazlık yapan biri gelecekse de annesine kırmadan uyarırdım,sahip çıksın azıcık1 yaşına giriyor evet :) 50 kişi sadece kuzenler değil kuzenlere girersem 100 kişiyi bulur :) ya ben kalabalığında değilim ama fikir olarak evet ailemiz kardeşlerimiz ve bikaç arkadaş daha iyi ama çağırmazsam ayıp olur haa onlar bizi çağırmadıydılar ama neyse...
konuşuır konuşur merak etme çocukları yüzünden laf işitmeye alışıktır sen görmemişsindir laf işittiğinicanım ben çağırmıcam aslında annem çok istiyo çağır bak ayırma onları diye, milletin keyfini düşünüyo benden çok..ama fikri sevdim tabi bunu ona dersem ömrü billah konuşmaz benle çok alıngan
Kesinlikle öyle,hemen de kaplan kesilirler çocuklarına bir şey söylendiği zaman.Ama hiç umrumda değil inan ki.Eğer sahip çıkmıyorlarsa çocuklarına ben haddini bildiririm.Kendi evinde ne yaparlarsa yapsınlar onların bileceği iş,ama başkalarının evinde dikkat etmek zorundalar.Herkesin kendine göre bir düzeni ve evinin kuralı var.Kimse kimsenin çocuğu için düzenini bozmak zorunda değil.Her misafir gittiği eve ayak uydurmak zorunda.Çocuğuna sahip çıkacak,çıkamıyorsa eğer çocuğu belli bir yaşa gelene kadar gitmeyecek kimsenin evine.Site içerisinde komşum var,geçen gün bir şey söylemek için gidecektim evine 5 dakika en fazla,evimde köpeğim var onunla oyun oynamıştık,üstüm başım tüy oldu hep ve inan dakikalarca tüy toplayıcı ruloyla üstümü temizledim,tüy falan kalırda kadının koltuğuna yapışır diye,elimi yüzümü yıkadım öyle gittim.Her insan köpek sevmek zorunda değil.Ben seviyorum köpeğimi o yüzden kılı tüyü beni rahatsız etmiyor ama ben seviyorum diye herkes onun tüylerine katlanmak zorunda değil.Ben bunun için bile hassas davranıyorsam,evime gelen insanlarda bana hassas davranmak zorunda.Herkes herkese saygılı olacak.O zaman ne kıymetli olur çocukları,senden kotusu olmaz çocuk o derler . Ama öyle yapacaksin yazın çok hoşuma gitti misafirse misafirligini bilsin cocuksa sahip çıkacaksın ,cikmiyorsanda bisey diyince gucenmeyeceksin.
Diğer akrabaları çağırıp onları cagirmamak olmaz Parti zaten 50 kişilik olacakmış ev zaten darma dağın olacak.Hanımlar başka fikirlere açığım
Mesela ben orda dayanamazdım ve gülüyorsun ama ortada gülünecek bir şey yok,çocuğunun yaptığı terbiyesizliği engellemezsen,ilerde daha beter olur derdim ve o çocuğu kaptığım gibi gider ellerini yıkardım.Bu şekilde davranmaması gerektiğinide söylerdim çocuğa.Çocuk doğurmayı bilen sahip çıkmayıda bilecek arkadaşım bu kadar basit.Kimse onların pisliğini temizlemek zorunda değil ki.Kendi evinde isterse alsın yağları litre litre döksün yerlere beni ilgilendirmez.Ama benim evimde düzgün bir şekilde oturacak.Ha ufak tefek yaramazlıklar olur,robot değil ya bunlar çocuk sonuçta.Ama o yaramazlık terbiyesizlik boyutuna geçtiği anda benim şalterler atıyor.yaaaaa o kadar haklısınız kiiiii. gerçekten suç benim gibi bişey diyemeyenlerde. siz o gün bize gelsenize:))))))))) aslında dedim de yapma etme anlasınlar diye. en son yaptıklarını söyliyim yağlı elleriyle televizyonumuza pat pat vurdu ellerinin izi kalmıştı da 2 gün sildim ne anne ne baba bişey demediler, biz eşimle hayır yapma diyebildik, bide yiyelim diye çerez koymuştum hepsini etrafa saçtı koltukların arkasından çıktı 10larca. babası gevrek gevrek gülüp yaaa oğlum bak bizi istemicekler lennn dedi. ve bu adam okumuş üniv mezunu bi insan...
keşke herkes sizin gibi özenli davransa, bende öyleyim rahatsızlık veririm diye ödüm kopar ve kızımın arkasında önünde gezerim. bide öğretmen kendisi...Yok artık !kahkahalar patlatmış kuzeniniz öylemi hiç hoş değil ,
Halıya döküyorsa çocuk isterse 2 isterse 3 yaşında olsun yanlış olduğunu belirtmeli çocuğa ,
-Ne alaka !!
Çocuk bu şekilde büyütülmez takındığı tavır yanlış ,kendi evinde bile buna musade etmemeli,
Ayrıca benimde 2 ve 4 yaşlarında yavrularım var .Öyle birşey yapmazLAR çok şükür, diyelim ki yanlışlıkla dökülse bile anneciğim diye belirtirler,BENDE kendim kalkar orayı hemen temizlerim kuzeniniz ne rahat kadınmış !Bu kadınların da bu rahatlığı batar bana ,
keşke herkes sizin gibi özenli davransa, bende öyleyim rahatsızlık veririm diye ödüm kopar ve kızımın arkasında önünde gezerim. bide öğretmen kendisi...
çok güzel yazmısınız arkadaaşlar çok sağolun ama ben söyleyemiyorum ne yazıkki(( bu zzamana kadar her seferinde birine bişey söylemek istediğimde susturuldum, annemin lafından kurtulamam. halıya halı örtüsü takarım bide herkese derim herkes çocuğuna sahip çıksın diye, ben diyemezsem kardeşim diyecek öyle anlaştık bide bikaç kişiyi listeden çıkartacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?