Doğum günü meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
soruyu anlayamadım ama eger aılesının sana sormasını beklıyorsan ailesi bunu bilmeyebilir ailesini suclamamak gereklı dıye dusunuyorum

Anlayış göstermiyorum demedim. Adamın doğum gününde ilgi istediğim de yok. Eşime ilgimi göstereceğim çok güzel bir plan yapmışken bir planları yoksa onlara sor demesi zoruma gidiyor. Ama siz sanırım biraz saldırmak istiyorsunuz. Yanlış anlamayın. Saçma geldiyse de yorumlamayın öyleyse zaten ne yapmam gerektiğini merak ettiğim için konu açtım.

Başbaşa kutlamak istiyorsanız aynı gün yapmak zorunda değilsiniz. Siz bir gece önce yemeği organize edin ve hediyesini verin. Doğumgününde de ailesi ile olursunuz.

Ya o gün demiyorum sonrasında dedim. Ayrıca dediğim gibi 3 ayrı seçenek sundum orda. Ben genel anlamda trip atan biri değilim. Açık ifade ederim kendimi konu kim olursa olsun. Aileyle de kutlamak istiyorum zaten. Hatta benim planım eşimi yemeğe götürmek, gece dönerken de ailesinin evinin orda çok güzel bir yer var ailesine söyleyip oraya organizasyonu ayarlayıp tekrar bir kutlama da orada yapmaktı. Eşim herkesi dahil edince bozuldum.

Birlikte ikinci doğum günü. Biri balayına denk geldi, diğerlerinde de başka yerlerdeydik. Abartmıyorum.

soruyu anlayamadım ama eger aılesının sana sormasını beklıyorsan ailesi bunu bilmeyebilir ailesini suclamamak gereklı dıye dusunuyorum
Hayır ailesini suçlamıyorum. Ki eminim soracakına da. Eşimin bunu düşünmesi benim sorunum

Başbaşa kutlamak istiyorsanız aynı gün yapmak zorunda değilsiniz. Siz bir gece önce yemeği organize edin ve hediyesini verin. Doğumgününde de ailesi ile olursunuz.
Aslında yukarıda bir yerde anlattım. Benim planım yemeğe gidip sonrasında dönerken de ailesine haber verip (evin yakınlarında güzel bir alan var doğada) oraya güzel bir kutlama hazırlamaktı. Ve hep beraber de aynı günün gecesi orda kutlamaktı. Sinirimi bozan onun her şeye dahil etmesi. Yani ben zaten yapacağım ailesinden yana da bir şikayetim yok, onlar bana sorar eminim. Eşimin böyle düşünmesi ve söylemesi beni sinir etti.

Çok kibarsınız çok teşekkür ederim ❤ dikkate alacağım sözlerinizi

Çok bencil ve şımarıksınız !

Eşiniz herkesi dahil etmiş olabilir bu sizin onlarla anlaşamayacağınız anlamına gelmez ki. Eşimin doğum günlerini hep ben organize ederim. Böylece her şey benim istediğim şekilde olur. Ben önceki gün kutluyorum böylece 00da ilk doğum gününe benimle kutlayarak girmiş oluyor. Ailesiyle de anlaşıyorum sürpriz içim kim var kim yok bize geliyorlar çok da eğlenceli güzel geçiyor eşim için. Önemli olan onu mutlu etmek çünkü o gün.

sizin doğum gününüz değil ki. adamın doğum günü o nasıl istiyorsa öyle kutlanmalı. bu kadar da herşeyi yönetmeye çalışmayın adamın doğum gününde bile sizin istediğiniz olmak zorunda değil. yeni evli falan değilseniz zaten doğum günleri kalabalık kutlanmalı. evlilik yıl dönümü falan değil ki bu tek başına romantik yemeğe çıkılsın

Kimsenin trip veya azar yediği yok. Eş benim eşim, ona sizin laf söyleme lüksünüz de yok.
Yani baya baya fikir isteyip yorum yapamazsınız demeniz de biraz çelişkili olmuş. Maalesef ben sizi bu konuda epey haksız buldum çünkü düşününce 'böyle mutlu olucam' diyen bir insan sizi her zaman böyle dışarda bırakmıyorsa bu onun mutluluğu onun özel günü, onun mutluluğu bana yeter deyip devam etmeliydiniz. İstediği şekilde aileyle kutlasanız bile surat yapıp bir insanı doğduğuna pişman edecekseniz bence hiç kutlamayın daha iyi.

İki yılın ardından bu sene doğum günümde ailem de bizde olacak ve eşim bu sebeple sorun çıkartsa ben çok üzülürdüm. İki farklı özel gün ikinizinde aileleriyle olduğu döneme denk gelmiş, kendi ailenizle olanda birlikte geçirmek isterken eşinizin birlikte geçirmek istemesi size batmamalı.

Hayır ailesini suçlamıyorum. Ki eminim soracakına da. Eşimin bunu düşünmesi benim sorunum
Yahu doğumgünü memlekette olduğu tarihe denk gelmiş ailesiyle pasta üflemek istemiş. Bunu da açıkça söylemiş, adama hayatı dar etmenin anlamı ne?
Bunu yapacaksanız ne hediyenin ne o sürprizlerin anlamı kalmıyor.

Yani açıkçası eşim, kendisinin planlaması gibi değil de benim arzum yönünde oluşan doğumgünü kutlamam için surat asa evliliğimle ilgili oturup düşünmem gerekir.

Biraz ironiye alarak o şekilde de sordum. Zehir etsem demedim ayrıca surat assam dedim, o da şunun gibi bir şey yani doğum gününü içimden geldiği gibi kutlayamadım gibi. Doğuran bakanlar da kutlasınlar zaten ona bir şey demiyorum ben. Sorun orda onlara sor demesinde benim nazarımda. Ben zaten aynı güne ikimize özel ve hep birlikte olmak üzere bir plan oluşturdum gibi bir şeydi. Ailesi de eminim bana sorardı. Orda eşimin düşüncesi beni bozdu. Genel olarak anlaşırız ve her şeyi zehir etmem zaten. Trip atmam açık iletişim kurarım. Sadece bir kez kutlayabildiğimiz doğum gününü de ayrı olarak baş başa olarak kutlamak istediğim için mi sorunlu oldum ben anlamıyorum. Yanlış anlamayın sizin genel olarak yorumlarınızı mantıklı bulurum fakat neden ince noktalara bakmadan sanki sorunlu biriymişim imajı çizerek yorum yaptığınızı anlayamadım.

Doğumgünü denen şey iyi ki doğdun demektir: kalabalık güzel olur. Bir yerde baş başa kutlanmaz. Adam da bunu talep etmemiş zaten. İlla öncesinde baş başa olacağız diye gerilim çıkarmanız çocukça değil mi sizce?
Ertesi gün de illa baş başa diyorsanız çıkarsınız.
Bu kadar sorun edecek bir durum yok.
Yaptığınız şey ayıp.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…