- 28 Aralık 2016
- 1.861
- 4.712
- 133
- 40
Derdimin fotoğraf olmadığın söylüyorum ama inatla anlamıyorsunuz.çünkü eltiniz onu yani oğlunu doldurur oğlu daha çok üzülür diye söylemiş kadın
"ooooo doğum günü kutlanmış pasta da üflenmiş" gibi konuşur diye
size de ne kadar dert olmuş bu
sanki face de paylaşayım diye çok niyetlenip hayal kırıklığına uğramış gibisiniz k.bakmayın
Olur.Biraz olayları alttan al arkadaşım daha hoşgörülü,kusur kapatıcı ol.Her olayı büyütme,her lafta olay çıkartma.İnsan biraz susmasını bilmeli.Kv den sana bir laf dediyse hemen laf yetiştirme biraz dinle empati yap cevap verme.Özetle bir kere de altta kal ölmezsin.
İki oğlunun kavga etmesi gereken bir mevzu yok. Elti eltiye kuser konusmaz. Ama kardeşi ilgilendiren mevzu yok. Haksız olan abisi. Sorunlu olan abisi.ay amma alınganlık yapmışsınız. kadın gelmeyin dememiş bu ne trip?
ik oğlu kavga etmiş bi anne o. daha da araları bozulsun şstememiş. çok mu elzem facebooka fotoğraf koymak. koymayıverin ölür müsünüz? oldu olacak kadına ya onlar ya biz deyin.
Derdimin fotoğraf olmadığın söylüyorum ama inatla anlamıyorsunuz.
Sürekli ben düşünmek zorunda değilim. Biri birini dolduracak biri üzülecek diye alttan almak zorunda değilim.
Büyük büyüklüğünü bilsin.
Kvde de oynamasın. Gerçek niyeti gizli.
Sorunsuz yaşasınlar artık.
Derdimin fotoğraf olmadığın söylüyorum ama inatla anlamıyorsunuz.
Sürekli ben düşünmek zorunda değilim. Biri birini dolduracak biri üzülecek diye alttan almak zorunda değilim.
Büyük büyüklüğünü bilsin.
Kvde de oynamasın. Gerçek niyeti gizli.
Sorunsuz yaşasınlar artık.
İki oğlunun kavga etmesi gereken bir mevzu yok. Elti eltiye kuser konusmaz. Ama kardeşi ilgilendiren mevzu yok. Haksız olan abisi. Sorunlu olan abisi.
O sorun çıkarmasın diye ben hareketlerimi kısıtlayamam. Kvde lafı söylesin korkmasın oglundan.
Derdim fotograf değil. Atmayacaktım zaten. Ki facebookta ekli bile değiller.
Bana kurduğu cümlede o yatıyor "gelme" diyor. O mana var. Çok belli bu. Anlayabiliyorum.
Gitmeyeceğim sorunsuz yaşasın sorunlu oğlu ve geliniyle. Dalavereci hepsi.
İki oğlunun kavga etmesi gereken bir mevzu yok. Elti eltiye kuser konusmaz. Ama kardeşi ilgilendiren mevzu yok. Haksız olan abisi. Sorunlu olan abisi.
O sorun çıkarmasın diye ben hareketlerimi kısıtlayamam. Kvde lafı söylesin korkmasın oglundan.
Derdim fotograf değil. Atmayacaktım zaten. Ki facebookta ekli bile değiller.
Bana kurduğu cümlede o yatıyor "gelme" diyor. O mana var. Çok belli bu. Anlayabiliyorum.
Gitmeyeceğim sorunsuz yaşasın sorunlu oğlu ve geliniyle. Dalavereci hepsi.
Kadin bi foto atmayin demis sadece olayi ne kadar buyutmussunuz. O anlattiginiz kayniniz ve eltinizden ne farkiniz var sizinde kadinin burnundan getirmissiniz.Dün akşam kv.nin doğum günüydü. Nişanlımla akşam pasta aldık gittik sürpriz yapalım kutlayalım dedik.
İçeriye girdik oturduk sonra pastayı getirdik. Tam mumları üfleyecek kv: "fotoğrafları facede paylaşmayın." dedi güldü. Nişanlımın suratı asıldı. Anlam veremedim neden bozulduğuna. Çok sinirlendi nişanlım.
Sonra bana dedi kv: "faceye fotoğraf atmayın. Abin görür sorun çıkmasın" dedi. Haydaa ne alaka dedim içimden.
Kaynım ve etli bizimle konuşmuyor geçmiş konularda vardı.
Şimdi onlar bizimle konuşmuyor diye fotoğraf atınca neden sorun çıksın? Neden küçükler altta almak zorunda? Neden sorunlu kişileri uyarmıyorlar da kendini düşünen insanları kırıyorlar?
Ki ben düşünürüm kv.mi ama o hep hizmetçiliğini yaptığı oğluyla gelinini düşünür. Sanırım kötülükten anlıyor bazı kaynanalar. Düşündükçe ters tepiyor.
Bende dedim " tamam anne gelmem bir daha" "gelme mi dedim ben sana kızım"dedi. "Kurduğun cümleyle aynı şey anne" dedim. "Ben gelmemoğlunla gelininle sorunsuz yaşarsınız" dedim.
(Evleri karşılıklı oğluyla kv.nin)
" o da gelmiyor artık buraya" dedi.
Yaptığım bir şakadan olay daha da büyüyor. Abi kardeş konuşmuyor. Kv evine geçmiyorlar nişanlım o evde yaşadığı için. Elti soğuk davranıyor kv.ye
Okları bana çeviriyor herkes. Kv.de dahil.
Çay demlemiştim. Pastayı da yemedik çıktık nişanlımla. Kırgınım. "durmak istemiyorum çıkalım" dedim
İyi niyetli olduğunu zannetmiyorum kv.nin. eltimde kendi gibi iyi niyetli değiller.
"Uzun süre ailene gelmeyeceğim. Gelmek istemiyorum. Sorun duymaktan bıktım. Abine göre mi yaşayacağız. Ufacık şeyi büyütüyorlar. Annen abinden korkuyor. İyilik yaramıyor. Hala onların üzülmemesini düşünüyor..." dedim nişanlıma.
Kv.yede: "bende burada size bagırıp çağırayıp. Saygısızlık yapayım yengem gibi, daha kıymetli oluyor sanırm ."dedim
"Sende gelinimsin o da gelinim" dedi.
Ben evlilikten soğuyorum. Tamam nişanlım benden yana ama. Korkularım büyüyor.
Kv bana "düğün yapma nikah yap" derken. Artık eminim ki bana birşey yapmak istemediği icin diyor. Büyük oglunun baskısında kalıyor. Gelinden oğlundan korkuyor.
Böyle hayal etmemiştim ben.
Anlatmak istediklerim bunlar. Haksızlığım sadece o bir kereye mahsus şakaydı.Ben sizi bu konuda haklı buluyor ve çekincelerinizi de anlıyorum. Hani evden gitmeniz ve tepkileriniz çok sert ama neden yaptığınızı anlayabiliyorum. Sonuçta ince düşünülmüş bir hareket var ortada ve hemen aman x duymasın diye düşünülmesi kötü. Yani öbür çocuğu üzülmesin diye çocuğunun hiç bir başarısını kutlamayan anne gibi olmuş. Olabilir mi böyle bir şey. Eltinler de düşünseydi bir süpriz. O kadar önem veriyorlarsa.
Bu evlilikte soru işaretlerinizin olmasını da anlıyorum. Düğün ne zamandı? Yani böyle aile draması yaşamak da sıkar insanı bir süre sonra. Siz gene de biraz daha az fevri davranmaya çalışsanız iyi olur. Ben annesine bir şey demezdim, foto da paylaşmazdım ama nişanlıma bir daha annene süpriz yaparsam, böyle bir incelik yaparsam iki olsun derdim. İncelikler bunları takdir eden insana yapılır çünkü.
Yo direkt adamın çocuğuna laf sokmuşsunuz iki elti çekişmesi değil ki bu.
Çocuk söz konusu.
Kardeşinin rahatsız olduğunu düşündüğü için kendi kardeşine alınmış adam çok normal.
Ben de kardeşimin karışı benim çocuğumdan rahatsız gibi cümleler kursa tepki veririm.
O evde yaşamayan bir nişanlıya düşmeyecek laflar. Bu nedenle hadsiz bir çıkış yaptınız diyorum.
Ve bal gibi babaanneyi de kayınbiraderi de de etkiler. Adamların Canına laf sokulmuş
Doğru hatırlıyorsunuz.Elvan haklısın o konuda bir üslup sorunu vardı ama hepi topu ay benim nişanlım uyuyamaz gürültüden dememiş miydi? Adamların canına laf sokmuşsun biraz abartı olmuyor mu? Ben mi yanlış hatırlıyorum ya. Yani kabul konu sahibi üstüne vazive olmayan şeylerde şaka yaptım diyerek çeşitli yorumlarda bulundu ama aile faciasına dönüştürecek ne var anlamadım açıkçası. Yani kv kp ne yapmış da onun evine bile gitmiyorlar. İnsan kime kızıp kırılacağını bilmeli. Kocaman kocaman insanlar lise kavgasına çevirmiş olayı.
Elvan haklısın o konuda bir üslup sorunu vardı ama hepi topu ay benim nişanlım uyuyamaz gürültüden dememiş miydi? Adamların canına laf sokmuşsun biraz abartı olmuyor mu? Ben mi yanlış hatırlıyorum ya. Yani kabul konu sahibi üstüne vazive olmayan şeylerde şaka yaptım diyerek çeşitli yorumlarda bulundu ama aile faciasına dönüştürecek ne var anlamadım açıkçası. Yani kv kp ne yapmış da onun evine bile gitmiyorlar. İnsan kime kızıp kırılacağını bilmeli. Kocaman kocaman insanlar lise kavgasına çevirmiş olayı.
Küçük küçüklüğünü biliyor. Büyük büyüklüğünü bilmeyince. Küçüğün de hareketleri değişir haliyleKüçük küçüklüğünü bilmeyince olmuyor işte.
Karşındaki insan sana alani laf sokup hala şakaya vuruyorsa,gerçekten pişman olduğuna dar bir şey yoksa ve üstüne kocaman yaşlı başlı kadına anne olduğunu da unutup bu lafları sayıp bir de trip atıp gidiyorsa az bile yapmış oluyorlar.
Haddini bilmeden davranana bildirilir.
Önce saygı duyacaksın ki saydı göresin.
Millete laf sokup ters konuşan insan karşıdan saygı göremez.
Bu tavrıların ve üslubunla kimseyle geçinemez yapayalnız kalırsın
Aynen bananeymiş. Öğrendim.Kv nin doğum gününden size ne. Herkese hak ettiği kadar değer verin. Mesafeli olun. Böyle cuk cuk olursaniz daha çok üzerler sizi.
Dün akşam kv.nin doğum günüydü. Nişanlımla akşam pasta aldık gittik sürpriz yapalım kutlayalım dedik.
İçeriye girdik oturduk sonra pastayı getirdik. Tam mumları üfleyecek kv: "fotoğrafları facede paylaşmayın." dedi güldü. Nişanlımın suratı asıldı. Anlam veremedim neden bozulduğuna. Çok sinirlendi nişanlım.
Sonra bana dedi kv: "faceye fotoğraf atmayın. Abin görür sorun çıkmasın" dedi. Haydaa ne alaka dedim içimden.
Kaynım ve etli bizimle konuşmuyor geçmiş konularda vardı.
Şimdi onlar bizimle konuşmuyor diye fotoğraf atınca neden sorun çıksın? Neden küçükler altta almak zorunda? Neden sorunlu kişileri uyarmıyorlar da kendini düşünen insanları kırıyorlar?
Ki ben düşünürüm kv.mi ama o hep hizmetçiliğini yaptığı oğluyla gelinini düşünür. Sanırım kötülükten anlıyor bazı kaynanalar. Düşündükçe ters tepiyor.
Bende dedim " tamam anne gelmem bir daha" "gelme mi dedim ben sana kızım"dedi. "Kurduğun cümleyle aynı şey anne" dedim. "Ben gelmemoğlunla gelininle sorunsuz yaşarsınız" dedim.
(Evleri karşılıklı oğluyla kv.nin)
" o da gelmiyor artık buraya" dedi.
Yaptığım bir şakadan olay daha da büyüyor. Abi kardeş konuşmuyor. Kv evine geçmiyorlar nişanlım o evde yaşadığı için. Elti soğuk davranıyor kv.ye
Okları bana çeviriyor herkes. Kv.de dahil.
Çay demlemiştim. Pastayı da yemedik çıktık nişanlımla. Kırgınım. "durmak istemiyorum çıkalım" dedim
İyi niyetli olduğunu zannetmiyorum kv.nin. eltimde kendi gibi iyi niyetli değiller.
"Uzun süre ailene gelmeyeceğim. Gelmek istemiyorum. Sorun duymaktan bıktım. Abine göre mi yaşayacağız. Ufacık şeyi büyütüyorlar. Annen abinden korkuyor. İyilik yaramıyor. Hala onların üzülmemesini düşünüyor..." dedim nişanlıma.
Kv.yede: "bende burada size bagırıp çağırayıp. Saygısızlık yapayım yengem gibi, daha kıymetli oluyor sanırm ."dedim
"Sende gelinimsin o da gelinim" dedi.
Ben evlilikten soğuyorum. Tamam nişanlım benden yana ama. Korkularım büyüyor.
Kv bana "düğün yapma nikah yap" derken. Artık eminim ki bana birşey yapmak istemediği icin diyor. Büyük oglunun baskısında kalıyor. Gelinden oğlundan korkuyor.
Böyle hayal etmemiştim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?