Doğum Günü!

Biraz olayları alttan al arkadaşım daha hoşgörülü,kusur kapatıcı ol.Her olayı büyütme,her lafta olay çıkartma.İnsan biraz susmasını bilmeli.Kv den sana bir laf dediyse hemen laf yetiştirme biraz dinle empati yap cevap verme.Özetle bir kere de altta kal ölmezsin.

Derdimin fotoğraf olmadığın söylüyorum ama inatla anlamıyorsunuz.
Sürekli ben düşünmek zorunda değilim. Biri birini dolduracak biri üzülecek diye alttan almak zorunda değilim.
Büyük büyüklüğünü bilsin.
Kvde de oynamasın. Gerçek niyeti gizli.
Sorunsuz yaşasınlar artık.

Olur.

İki oğlunun kavga etmesi gereken bir mevzu yok. Elti eltiye kuser konusmaz. Ama kardeşi ilgilendiren mevzu yok. Haksız olan abisi. Sorunlu olan abisi.
O sorun çıkarmasın diye ben hareketlerimi kısıtlayamam. Kvde lafı söylesin korkmasın oglundan.
Derdim fotograf değil. Atmayacaktım zaten. Ki facebookta ekli bile değiller.
Bana kurduğu cümlede o yatıyor "gelme" diyor. O mana var. Çok belli bu. Anlayabiliyorum.
Gitmeyeceğim sorunsuz yaşasın sorunlu oğlu ve geliniyle. Dalavereci hepsi.

Ben sizi bu konuda haklı buluyor ve çekincelerinizi de anlıyorum. Hani evden gitmeniz ve tepkileriniz çok sert ama neden yaptığınızı anlayabiliyorum. Sonuçta ince düşünülmüş bir hareket var ortada ve hemen aman x duymasın diye düşünülmesi kötü. Yani öbür çocuğu üzülmesin diye çocuğunun hiç bir başarısını kutlamayan anne gibi olmuş. Olabilir mi böyle bir şey. Eltinler de düşünseydi bir süpriz. O kadar önem veriyorlarsa.
Bu evlilikte soru işaretlerinizin olmasını da anlıyorum. Düğün ne zamandı? Yani böyle aile draması yaşamak da sıkar insanı bir süre sonra. Siz gene de biraz daha az fevri davranmaya çalışsanız iyi olur. Ben annesine bir şey demezdim, foto da paylaşmazdım ama nişanlıma bir daha annene süpriz yaparsam, böyle bir incelik yaparsam iki olsun derdim. İncelikler bunları takdir eden insana yapılır çünkü.

Küçük küçüklüğünü bilmeyince olmuyor işte.
Karşındaki insan sana alani laf sokup hala şakaya vuruyorsa,gerçekten pişman olduğuna dar bir şey yoksa ve üstüne kocaman yaşlı başlı kadına anne olduğunu da unutup bu lafları sayıp bir de trip atıp gidiyorsa az bile yapmış oluyorlar.
Haddini bilmeden davranana bildirilir.
Önce saygı duyacaksın ki saydı göresin.
Millete laf sokup ters konuşan insan karşıdan saygı göremez.
Bu tavrıların ve üslubunla kimseyle geçinemez yapayalnız kalırsın

Yo direkt adamın çocuğuna laf sokmuşsunuz iki elti çekişmesi değil ki bu.
Çocuk söz konusu.
Kardeşinin rahatsız olduğunu düşündüğü için kendi kardeşine alınmış adam çok normal.
Ben de kardeşimin karışı benim çocuğumdan rahatsız gibi cümleler kursa tepki veririm.
O evde yaşamayan bir nişanlıya düşmeyecek laflar. Bu nedenle hadsiz bir çıkış yaptınız diyorum.
Ve bal gibi babaanneyi de kayınbiraderi de de etkiler. Adamların Canına laf sokulmuş

kurduğu cümlede o mana yok. ama illa var diyosanız gitmeyin de kadın rahat etsin. iki elti oğulları arasında küslük olmasına sebep olmusşunuz. hala kadına laf söylüyosunuz. aman kısıtlamayın kendinizi. paşa torunusunuz çünkü empati yapmaya bi gün sizin de anne olacağınızı düşünmeye gerek yok.

Kadin bi foto atmayin demis sadece olayi ne kadar buyutmussunuz. O anlattiginiz kayniniz ve eltinizden ne farkiniz var sizinde kadinin burnundan getirmissiniz.

Anlatmak istediklerim bunlar. Haksızlığım sadece o bir kereye mahsus şakaydı.
Ama devamı onların sorunuydu anneside dahil.
İnceliğe karşı verdiği ilk tepki kırdı. Yine söylesin ama biraz zaman ilerlesin değil mi?
Anneside bilsin düşüncelerimi diye yüzüne soylemeyi seviyorum. Söyledim.
Endişelerim korkularım tabii ki var. O yüzden bunlar.
Düğüne 1 yıl var. Tartıyorum. Nişanlımdan yana sıkıntım yok.
Dedim uzun süre getiremezsin beni ailene. Herhangi bir şey yapmamıda bekleyemezsin artık dedim. Yapmam. Düşünmem. Anlamıyor.

Elvan haklısın o konuda bir üslup sorunu vardı ama hepi topu ay benim nişanlım uyuyamaz gürültüden dememiş miydi? Adamların canına laf sokmuşsun biraz abartı olmuyor mu? Ben mi yanlış hatırlıyorum ya. Yani kabul konu sahibi üstüne vazive olmayan şeylerde şaka yaptım diyerek çeşitli yorumlarda bulundu ama aile faciasına dönüştürecek ne var anlamadım açıkçası. Yani kv kp ne yapmış da onun evine bile gitmiyorlar. İnsan kime kızıp kırılacağını bilmeli. Kocaman kocaman insanlar lise kavgasına çevirmiş olayı.

Doğru hatırlıyorsunuz.
Bana tavır alır konuşmazsın olur biter.
Kv kp evine gitmemek. Kvyr tavır almak. Abinin kardeşe 'ben kızı istedim görevim bitti' diyerek küsmesi. Olanları büyütmeleri tamamen karı kocanın cahilliği ve art niyetinden kaynaklanıyor.

Kv nin doğum gününden size ne. Herkese hak ettiği kadar değer verin. Mesafeli olun. Böyle cuk cuk olursaniz daha çok üzerler sizi.

Ama bu durumda sanki nişanlıyla bu durum konuşulmuş gibi oluyor ve nişanlı sanki rahatsız gibi anlaşılıyor.
Yani yeğen uyutmuyor ve rahatsız imajı oluyor.
Ben bu konuyu eşime de okudum mesela kardeşin nişanlansa böyle olsa ne düşünürsün diye o da demişti mesela ben kardeşimle bizi çekiştirdiler diye düşünür yeğenden rahatsız oldu gibi hisseder tavır koyardım dedi mesela ki benim kocam dünyanın en gevşek adamıdır rahattır.
Kadın zaten bebeğin kayınvalide yatmasından çok hoşnut değildir bu laf şaka değil laf sokmak.
Hele insana evlat üstünden laf sokulmaz yani.
Üsluptan öte çocuk istenmemiş gibi oluyor artı çocuk üstünden laf sokuluyor.
Az bile yapmışlar fıstık ben olsam oracıkta kavga ederdim içime atmazdım açıkçası

Küçük küçüklüğünü biliyor. Büyük büyüklüğünü bilmeyince. Küçüğün de hareketleri değişir haliyle

Önceki konularinizi bilmiyorum ama maşallah lafinizi sakinmiyorsunuz nasıl sözler öyle ya elin kadınına? Hiç mi utanmiyorsunuz söylerken? Ben gelmeyim mutlu olayım falan. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Bi gün gelmezsen gelme cevabını alırsınız neye uğradığınızı şaşırırsiniz benden söylemesi.

ne kadar çok abartmışsın ya, doğum günü kutlamaya mı gittin kadını ezmeye mi, kusura bakmada burnundan getirmişsin doğum gününü, paylaşmayıverin nolur sanki tek çocukları siz değilsiniz yani, kadının bi parçasıda orda doğal olarak

kusura bakmada çok kaprisli ve şımarık buldum seni gelin adayı olarak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…