Doğum Günü!

Küçük küçüklüğünü biliyor. Büyük büyüklüğünü bilmeyince. Küçüğün de hareketleri değişir haliyle

Bakın siz içinde yaşamadığınız bir evde o evde yaşayan herkesin akrabası olan bir çocuğun rahatsızlık verdiğini laf sokarsanız tepki alırsınız. Ay anlamayacaksınız kaç konu oldu hala aynı devam edin ne diyeyim

Utanılacak ne varki. O hep diğer oğlunu düşünerek hareket ediyor.
Bende gayet sakince "gelmem artık anne dedim. Gelmemde sorun olur. Sorunsuz yaşarsınız" dedim.
Dünya benim etrafımda dönmüyor.
Yine olsa yine sakince söylerim lafımı. Bağırıp çağırıp hoplayıp zıplayıp kaba hareketler yapmıyorum.
Tek o oğlu üzülecek gibi hareketler yapmasın. Kim olsa yine derim.

Sizde beni anlamıyorsunuz.

Peki eşin kardeşine sorsa, öyle bir durum yok dese de mi inanmaz. Zaten bence tartışsınlar, tavır koysunlar ama bunu yetişkin insanlar gibi yapsınlar. Bu arada aralarında konuşulmuş diye düşünülür derken sadece nişanlı ve konu sahibi olarak diye düşünüyorum ben. Bu durumda aileye neden küsüyorlar. Onların da rahatsız olduklarını ve arkalarından konuşulduğunu düşünüyorlarsa ne biliyim ailede bunlar konuşulur. Yani insan annesinin kardeşinin arkasından konuştuğunu düşünürse çok acı bence. Açıklığa çıkartılması lazım ama elti de abi de sadece sert çıkıp neye kırıldıklarını bile anlatmamışlar. Yani ben iletişimden yanayım.
Ama ben o konuda da demiştim. Elti karşı tarafta oturuyor, kim bilir neler yaşandı, ne tip yaşanmışlıklar var. o yüzden siz bu konuda yorum yapmayın demiştim. Konu sahibi o konuda haksız. Ama bu kadar büyük kriz yaratıcak, anne-babanın evine gelmeyecek, bir fotoğraf görülünce kıyamet koparılacak ne var ki? Bir annenin bu kadar diken üstünde yaşaması da çok kötü. Ben eminim ki size böyle davranılsa haklı olarak tartışır, tavrınızı koyardınız ama "aa şunlara bak bir de doğum günü kutlamışlar" diye olay çıkartmazdınız.

Bana gore abartiyorsunuz. Diger konularinizida biliyorum, herkes sizin hatali oldugunuzu söylemesine ragmen donup kendinizi elestirmediniz. Ayrica bende bagirip cagirayim, kiymetli olurum gibi birseyi anneniz yasindaki kadinin yuzune nasil soylediniz sasirdim bana gore saygisiz davraniyorsunuz.

Tepki vermenin bir cok turlu yolu vardir, madem kv nin fotograf mevzusundan rahatsiz oldunuz yakinda anneler gunu geliyor, sadece ararsiniz ziyaret etmeyebilirsiniz. Bir sonraki dogum gununde de arayarak kutlarsiniz, olur biter. İliskileri bu kadar lackalastirmak sizi olumsuz etkikeyecek bir omur bu insanlarin yuzune bakacaksiniz. Kadin orada size bagirip, cagirsa birdaha nasil yuzyuze gelecektiniz?

O olayı abi kardeş konuştu. Kardeşi anlatttı derdini. Rahatsız olmadığını. Aramızda konuşmadığımızı anlattı Ama anlamıyor abi. Eşinin kışkırtmalarına uyuyor.
Aile büyüklerin yanında elti boşanacağım diye bağırıp çağırıyor. Bu mevzu yüzünden evlerinde huzur yokmuş hep kavga ediyorlarmış. Onların yanında bizden bahsetmeyeceklermiş aile büyüklerine saygısızlık yapan kendileri. Evde huzur yokmuş hep kvga varmış ama hamile kalmış o ara. Milletin huzurunu kaçıran kendileri.
Boşanacağız diye kavga edince sizz gidin kucukluk yapın konuşun diyorlar aile nişanlıma. Tamam gidelim dedim. Elti yine istemiyor gelmesin konuşmaam. Gelirse kaçarımmm. Yüzlerini görmek istemiyorum. İyi dedim kendileri bilir. Dahada gitmeem. Asla bu konuyu oturup konuşmam.
Abi kardeşinin yanına gidiyor konuşuyor bu mevzuyu. Eşide "sen buyuksun neden ayağına gidiyorsun. Kardesin soyle kardesin boyle diye kotuluyor. Sen kanser olsan kardeşin sana bakmaz"
Yapmayın benim hatam bu kadar büyütülecek bir şey değil.
Dogum günü inceliğine bile kv.nin verdiği ilk tepki onları düşünmek oldu. Biz boşuna düşünüyoruz kv üzülmesin diye. Artık hakedene hak ettiği kadar davranış.

Peki elti ne olursa düzelirmiş? Yani ne sizin gitmenizi istiyor ne bir şey. Bence siz ortalık durulana kadar hiç gitmeyin. Zaten gitmem diyorsunuz, cidden araya mesafe koymak iyi olacak. Onlar bir kendi aralarında halletsinler durumu. Bir şekil düzelirler sanırım. Sonsuza dek küs kalacak değillerdir diye umuyorum.

Diğer oğlunun hakkını savunacak da siz degilsiniz ama, nişanlınız söylesin gerekirse. Çok gereksiz buldum tepkilerinizi, kadın hiçbir sey dememiş. Kötü mü davranmam lazım gibi bir şey demissiniz ki hiç hoş değil.

Kardeşlerin arasını bozmazdım ama eltiyle de sıkı bir tartışma yaşardım doğru düşünüyorsun. Tanımışsın beni teşekkürler
Ama burada konu sahibi kendinde hiç haksızlık görmüyor. Bunu eltiye de gösterdiğine Emin'im. Yani yarım ağız özür dilemedi hala burnu havada şakaydı sen alındın üslubunda. Bu da iyice gerilimi arttırıyor.

Ya ben de konu sahibinin bu gereksiz öz güvenine cidden hayret ediyorum.
Ne bileyim nişanlının ailesi ile bir samimiyetin yok, yavaş yavaş aralarına giriyorsun, nişanlının ailesinden yeni yeni insanlar tanıyorsun; bunlar öz güvenli en rahat insanı bile utandıran, heyecanlandıran, telaşlandıran, kasan şeylerdir. Ama konu sahibi maşallah o kadar rahat bir kadın ki elti adayına güya espriler yapıyor, kayınvalidesine bir daha gelmem tamam mı diye tripler atıyor cidden çok ilginç hareketler.

Adım gibi eminim ki nişanlının ailesi konu sahibinin bu gereksiz rahatlığından çekindiler, korkuyorlar. Bu daha şimdiden böyle ise ileride ne olur diye düşünüyorlardır.

Yalnız ben kayınvalidenin duruşuna gerçekten hayran kaldım. Kadın çok zeki bir kadın. Bir hareketle ortalığı velveleye vermiyor. Türk kayınvalidelerin çok da müsamaha göstereceği tavırlar değildir bunlar, hemen başlarlar istemiyorum ben bu gelini, eğer evlenirsen sütümü helal etmemler filan... Olay çıkarırlar yani...

Ama bu kayınvalide çok sakin. Politik bir duruş sergiliyor diye düşünüyorum, zeki kadın hakikaten. Konu sahibinin bu aşırı hareketlerine hemen tepki gösterse oğlundan tepki görebilir ama kadın tepki göstermiyor hiç, oğlu görsün diye bekliyor.

Konu sahibi arkadaşım, oraya her gitmen bir olaya sebep oluyor farkında mısın? Nişanlınız da bir gün bunu fark edecek. Bence artık sakin kalın.

Son düzenleme:
Valla ben sizin evleneceginizi sanmiyorum. Ilk basta sandim ki 2-3 aya evleniyorsunuz, o yuzden evlilik icinde de huzursuz olacaginizi tahmin edip yazmistim. Megerse daha 1 yil daha varmis. Ohooo bu hizda o bir yilda ne kavgalar olacak daha. Ayrilir gidersiniz bence. Farkindaysaniz kimseyle konusmuyorsunuz o ailede simdiden, herkesle kavgalisiniz filan. Persembenin gelisi carsambadan belli. Nisanliniz oz annesi, oz kardesiyle bu kadar kavgali bir kadinla evlenmeyecek, buraya yaziyorum. Hakli olsaniz amenna. Bir de haksiz yere sorun cikartan kisininiz. Nisanliniz yarin birgun kardesiyle barisir, kusluk sebepleri o kadar da buyuk degil. Sonra arada yegeni var, onun hatri var, Bir de bunlar er-tirnak zaten, omur boyu kus kalacak degiller bu kadar olaydan. Onlarin arasi duzelince goze batan siz olacaksiniz nisanliniz tarafindan da.

Su konuda en cok uzuldugum kisi kayinvalide. Bir hic icin koca koca ogullari kavgali, kadin arada kalmis, ikisini dengelemek icin ne yapacagini sasirmis. Ona sorsak kimbilir sizden ne dert yanar, kimbilir nasil yaka silkti artik... O ailede kimse sizden hoslanmiyor, e siz de onlardan hoslanmiyorsunuz. Aileyle kavga edeyim ama oglullarini alayim diye bir sey olmuyor. Sizin iliskinin sonu yok bana kalirsa.

İnşallah düzelir. Ama %80 zannetmiyorum.
Evet mesafe koymak iyi olacak.

Sizin gibi düşünmüyorum. Ben küsmedim kimseye.
Hayırlısı diyelim.
Aileyi bırakayım oğlunu alayım diye düşünmüyorum.
Ben yaka silktirecek hareketler yapmıyorum.
Evlenemezsekte hayırlısı. Evlenirsekte....

Teşekkür ederim.

Su yukaridaki mesajinizdan sonra ben tamamen umudu kestim. Size her konunuzda onlarca yorum yapildi. Daha hala basladiginiz yerdesiniz, bir gram fark yok. Size ne yaparsak yapalim bir sey anlatamiyoruz. Bunun sonu da ayrilik yani, ya ne olacakti? Mutlu bir evlilik mi? Kv zart dese sorun, zurt dese sorun. Siz bu sekilde bir omur yasanabilecegi mi saniyorsunuz? Malesef. Yol yakinken bitirilecek bu is, olacagi bu. Burada cok ornegini gorduk. Siz davranislarinizin farkinda degilsiniz, burada size anlatilanlara da kapalisiniz, gayet de yaka silktirecek hareketler yapiyorsunuz. Kadinin evine her gidisiniz olay, her ayrilisiniz kavgali. Kadin isminizi duyunca bile korkmuyorsa ben de ne olayim.

Evlenmeden önce çok yüz göz olmuşsunuz. K.valide bunu yaptı, elti şunu dedi. Evlendikten sonra ilişkileriniz nasıl olacak? Bir çok şeyi tüketmişsiniz.

ay zaten daha nişanlıyken ne gerek var kalkıp evlerine gitmeye çay koymaya.
11 senelik evliyim kayınvalidemin evinde çayın yerini bilmem.
fazla yüzgöz olmanın doğal sonuçlarını yaşıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…