- 22 Eylül 2022
- 6.590
- 19.582
- 178
- Konu Sahibi Turunc chemist
-
İnşallah abla, bi güzellikle atlatabilirsem şu dönemi.. müdahale edemezlerse laf söz edip can sıkarlar. Benim canım sıkılırsa da onların daha çok sıkılır işte çok kalpler kırılır
O zaman hiiiiç strese girme, bebeğini kucağına alacağın ana odaklan, sonrasının da keyfini çıkar, eşinle annen gerekeni yapar.
Yatak odana çekilir bebeğini de koynuna alırsın, bana da bebeğime de kimse ilişmesin dersin, sağlıcakla gelsin minik kelebek :)))
Düşünme bunları, kalp kırılması gerekiyorsa kırarsın öğünün onlardan gelmiyor ya ama şahsi görüşümdür başkası böyle şeyleri hoşluk olarak görebilir ama ben yenidoğan evinde cümbür cemaat toplanmayı, yemeler içmeler olmasını uygun bulmuyorum, doğum yapan kadının ve bebeğin rahatı için 5-10 dakika bilemedin yarım saat ziyaret eder çıkarsın, yaz bebeğinin ayrı zorluğu kış bebeğinin ayrı zorluğu oluyor, yaz mevsiminde doğum yaptım, af buyur göğüslerim sütten kafam kadar oldu çok süt olduğu için ped koymazsam akıyorduİnşallah abla, bi güzellikle atlatabilirsem şu dönemi.. müdahale edemezlerse laf söz edip can sıkarlar. Benim canım sıkılırsa da onların daha çok sıkılır işte çok kalpler kırılır
Yenidoğan görmeye eve o kadar insan giremez, kimin ne hastalık taşıyacağı belli değil. Bence kimin ne yediğini boşver buna çözüm bul önce.Maalesef o kadar kalabalıklar ki , kardeşler kuzenler. Anlamadığım şekilde kuzenler dahi birbirini kardeş olarak görüyor 7/24 sıkı fıkı olma derdindeler. Hepsi tek seferde gelmeyecek, ama biri gidecek biri gelecek hangi biriyle uğraşılacaj
İlave fıtık operasyonu da olacağı için benim için ekstra bi zorluk oluşturacak zaten durumDüşünme bunları, kalp kırılması gerekiyorsa kırarsın öğünün onlardan gelmiyor ya ama şahsi görüşümdür başkası böyle şeyleri hoşluk olarak görebilir ama ben yenidoğan evinde cümbür cemaat toplanmayı, yemeler içmeler olmasını uygun bulmuyorum, doğum yapan kadının ve bebeğin rahatı için 5-10 dakika bilemedin yarım saat ziyaret eder çıkarsın, yaz bebeğinin ayrı zorluğu kış bebeğinin ayrı zorluğu oluyor, yaz mevsiminde doğum yaptım, af buyur göğüslerim sütten kafam kadar oldu çok süt olduğu için ped koymazsam akıyorduhava sıcak sezaryenliyim, dikişlere dikkat ederek duş almama rağmen her an duş altına giremediğimden inan pişik oldum, bebek de sıcakta bunalıyor, evde rahat hafif kıyafetlerle sere serpe olmak istiyorsun.
Yani, o yüzden baktın kimse düşünmüyor eve gelen gidenin haddi hesabı yok gir odana al bebeğini de dışarı çıkma, annenle eşin gerekeni söyler anlamıyorlarsa daha anlayacakları telden konuşurlar.İlave fıtık operasyonu da olacağı için benim için ekstra bi zorluk oluşturacak zaten durum
İnşallah hiç o işe girmezler de ben günahlarını aldığımla kalırım.Yani, o yüzden baktın kimse düşünmüyor eve gelen gidenin haddi hesabı yok gir odana al bebeğini de dışarı çıkma, annenle eşin gerekeni söyler anlamıyorlarsa daha anlayacakları telden konuşurlar.
Dediğim gibi kayınvaliden sarma dolma börek çörek yedirme meraklısıysa evinde yapsın yedirsin.
Değil mi, benim şuan bebeğime kavuşmak bebeğimin bedenimden ayrılması gibi duygularla iç içe olmaktansa sinir ve öfke doluyum. Son günlerim zehir ediliyorYa neyse ne de , doğumuna beş gün kalmış bir kadının daha başka heyecanları olması gerekmez mi , boğaz derdine yaşattıkları strese bak ya ,ölüler çünkü kızım oğlum siz nasıl uygun görüyorsanız öyle olsun deseler.
stres yapmadan hangisi kolayınıza geliyorsa öyle yapın o zamanHastaneye geleni zaten ayrı olarak evde ağırlamayı planlamıyoruz. Bu yüzden de eşime doğumun ertesi günü hastaneye gelsinler görsünler gitsinler dedim zaten
Bide burda bana çıkışıyolar bi sen mi doğuruyosun diye insan daha çok sabır çekiyoYa sana sakin ol diyen iyi mi??
Gayet haklısın, doğumdan sonra ziyaretçi bile kabul etmek zorunda değilsin , bir de yemek mi vereceksin, artı hizmet mi edeceksiniz. Resmen uzaktan sana müdahale ediyorlar, zaten doğumuna az kalmış, sıcaklar bi yandan , son trimesterın zorlukları bi yandan. Bunları mı çekeceksin. Çok haklısın , karışmasınlar saygı duymayı bilsinler
boşver bacım sen kendini düşün , zaten seni düşünen seven yemeğini yer gelir yanına. Ya da kendi yapar geldiğinde sana yedirir. kafayı yemiş bu milletBide burda bana çıkışıyolar bi sen mi doğuruyosun diye insan daha çok sabır çekiyo
Sabırla bekliyorum bakalım başıma gelecekleri. İnşallah beni şaşırtırlarboşver bacım sen kendini düşün , zaten seni düşünen seven yemeğini yer gelir yanına. Ya da kendi yapar geldiğinde sana yedirir. kafayı yemiş bu millet
Valla ben evimde erkek bile istemedim. Kayınpederim gelecekti uzak şehirde 40 çıksın sonra dedim. Kayınvalide tek geldi yardımcı olmaya sağolsun oldu da. Sezeryan çok zor oturup kalkmasını uzanması. Birde memeler hak getire dışarda sürekli. Ne yemeği ikramı. Gelenlere kahve çay kısa hayırlı olsun kafi.Başta niyetleri tamamen herşeyin bende yapılmasıydı, ben karşı çıkıp çok istiyorsanız siz yapın deyince bi anda o sarmalar güveçler tavuklu pilavlar iptal oldu, ee trileçe yapar getiririz ee bi yufkayla börek yapar getiririze döndü. Ben tamam deseydim herşeyi alıp yapıp onları çağıracaktım onlarda yiyecekti işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?