Doğum Sonrası Kilolarından Birlikte Kurtulalım!

ve sonucu açıklıyorum 60 500 oldum :) 60 istiyorum ayın 12 sine kadar ozaman tam 1 ayda 5 kilo olacak :)

ben geldim hoşgeldim:))

canım harika gidiyosun. ben bu hafta ancak korumuşum kilomu. bu da bi başarı genelde kilo alıp gelirdim çünkü. 3 haftadır aynı kilodayım ve sıkıldım galiba bu diyet işinden artık. bi de kıyafetlere girmeye başlayınca boşladım galiba. en azından 5 kilo verdim ya o bile mutlu ediyo beni. bi de taşınma işimiz çıktı pek dikkat edemem herhalde. bakalım önce ev bulmamız lazım tabi...

canım hoşgeldin ama motivasyonu az geldin unutma böyle yaparsan 3 kiloyu geri aliciksiiiin ya ben 60 69 tpoiğine de giriyorum orda motivasyon süper burda kimse yok herkes kaçmış sankim :) neyse sen biraz bi ara ver bakalım sıkılmışsın belli kendine tarih belirle ozamana kadar normal ye iç tabi az ye ipin ucunu kaçırma :) sonra tekrar o tarihten itibaren devam et taşınma işi neden çıktı şimdi?

slm kızlarrr
bende 90 lı kilolarda biri olarak(boyum 178) kendimden nefret eder durum gelmiştim ve sonunda diyetisene gittim.pek bi işe yaramadı.ankarada özel bi hastanenn diyetisyeniydi.10 dk da beni nerdeyse kovuyordu.elime bi liste tutuşturdu.hiç bi açıklama yok.daha önce gebelik şekerim çıkmasa nasıl uygulayacağımı bilemesem yani 1 porsiyon meyvenın ne demek olduğunu bilmesem koyar bi tabak meyve yerdim yani...ama liste çok güzel.emziren anneler için.uygulamak içni yalnız çok çabalamak gerek.günde 3 ana 3 ara öğün var.ben doymuyordum inanın.hiç tokluk hissim yoktu.3.günm bugün ve doyuyorum en azından herşeyede saldırmıyorum.günde 2 kere de aktardan aldığım rezene içinyorum.bol su tabi. diyet şu şekilde:
sabah 2 bardak su ile başlıyorsunuz.sonra sabah kahvaltı:
2 kibrit kututsu peynir(veya 1 kutusunu yumrta oalrak yiyin)
2 dilim ekmek(tam buğday demiş ben kepek tükettim)
2 tatlı kaşığ pkmez veya bal(ben reçel tükettim)
domates salatalık vb
2-3 adet ceviz veya 7-8 fındık veya badem veya 5 adet zeytin
2 adet kuru kayısı veya bir kuru incir...
ara öğün:
1 porsiyon meyve,1 su bardağı toz tarçınlı süt(sütü yarım yağlı veya light öneriyor ama daha alamadım tam yağlı kullandım ben)
öğlen:
60 gr etli yemek( ya 2 köfte şeklinde et veya etli sebze yemeği) veyaaa 6kaşık kurubaklagil
pilav (4 çorba kaşıgı tercihende bulgur) veya makarna
1kase yoğurt
1 dilim ekmek
salata
ek olarak:1 kase ince bulgur çorbası veya 2-4 kaşık kısır

ara öğün:
2 porsiyon meyve ve 4 kepekli bisküvi veya 1 çay bardağı leblebi
akşam:
çorba
60 gr et veya....
1-2 dilim ekmek
1 kase yoğurt
salata
yatmadan 2 saat önce:
1 su bardağı süt tarçınlı,2 porsiyon meyve]
valla kızlar diyetisyen bu şekilde standart bi liste verdi bana .spor yapmana gerek yok emziriyorusun zaten dedi.ilk gün 300 gr verdim.2.gün 600 gr verdim ama biraz az yedim o gün.bugün bilmem ne olur.aslında hergün tartılmak hiç iyi değil biliyorum ama tartım yeni geldi kendimi tutamıyorum:)))

Selam arkadaşlar,
uzun zaman oldu buraya girmeyeli,umarım herkes iyidir ve her şey yolundadır...
Benim bebişim 15 ayının içinde , artık emzirmiyorum...Emzirme bittikten sonra 5 günde 5 kilo diyeti var ona başladım...Kilom 57.1 de takılı kalmıştı.Ne yapsam kilo veremiyordum.Bu diyet ile 55.0 ı gördüm 5 günün sonunda...Sonra bir 5 gün daha yapayım dedim.Bu sefer daha az kilo verdim, 53.8 i gördüm tartıda...Tekrar bu diyeti yapmak istedim ama 2. günün sonunda bir baktım ki tartıda bir değişiklik yok...Şimdi ara verdim, kilomu korumaya çalışıyorum, bir süre sonra tekrar diyete başlayıp 50 kg ineceğim inşallah...Anladım ki ben emzirirken kilo veremiyorum ve anladım ki ben aç kalarak kilo verebiliyorum...Belki sağlıksız ama ancak böyle verebildim kiloları...

Hepinize sevgiler,hepinizi öpüyorum...

Son düzenleme:
kızlarr nerelerdesiniz???bende insülin direnci varmış((
di
yetisyene gittim ve taaam 17 kilo verirsem bunun geçebileceğini söyledi.ama insülin direnci olanlar çok zor kilo verirlermiş ve benim de hep karnım şiiiiiş

10 haziranda 67 kiloydum 17 temmuz itibariyle 65 kiloyum şükürler olsun spora devam abur cuburu en az seviyede tüketmeliyim

canım tatilden yeni döndüm,cevap gecikti biraz kusura bakma
şimdiiii, dün diyetisyene kontrole gittim, verdiğimiz 5 haftalık arada hiç kilo almamışım
Ramazan'da nasıl diyet yapılacağından bahsetti ama ben vazgeçtim çünkü bebeğimin dişleri patlamaya başladı,eğer zorlu bir süreç olursa tutmayı düşünmüyorum. Ama oruç tutacaklara belirteyim: sahurda kahvaltı veriyor diyetisyen (haşlanmış yumurta,peynir,domates,salatalık,biber ve 2-3 dilim ekmek) akşam da önce oruç açıyorsun,aradan 1 saat sonra yemek yiyorsun ve en son gece meyve ile olayı bitiriyorsun. Yalnız bu tip diyetlerde çok ama çok zor kilo veriliyormuş,bilginiz olsun.

Tatlı krizleriyle ilgili olarak çözüm çok basit: 1 bardak yağsız süte toz tarçın karıştırıp (tarçının miktarı sana kalmış) içiyorsun.Bende çok işe yaramıştı.

Bir de ayda 2 kere ödül vermişti bana, istediğim tatlıdan ayda 2 kez 1 porsiyon tüketiyordum.

Şimdi bugün itibarıyla maraton yeniden başladı, hedef 55'e düşmek, bakalım nasıl gidecek herşey..

canım selam,

kusura bakma tatil dönüşü mesajlara yeni cevap verebiliyorum..

evet önceki sayfalarda anlatmıştım,biz birara bir grup burada epey faal yazıyorduk,o da bizi motive eden önemli şeylerden biriydi.
öncelikle kafanda kesinlikle bitirmen ve spor yapman gerekiyor, ben haftanın her günü 1 saat tempolu dışarıda,evde ise 40 dk. koşu bandında 5,5 hızla yürümüştüm.Şimdi haftada 4 güne düşürdük yürüme olayını.

yaptığım diyet aşağıda,eğer spor ile desteklersen ve iradene haki,m olursan iyi sonuç alacağından eminim

sevgiler,

Diyetisyen saatlerini benim yemek yediğim saatlere göre ayarladı ama siz kendi saatlerinize göre organize edebilirsiniz
Önemli birşey daha : benim kan tahlili sonuçlarımda şekerim,ürem,ürik asitim normal ama kolestrolüm biraz yüksek çıktı, dolayısıyla aşağıdaki diyet bu değerlere göre hazırlanmıştır, bilginiz olsun.

KALKTIĞINDA 1-2 su bardağı ılık su (mide sorunu yoksa içine yarım limon suyu sıkılacak)

SABAH 08.30-09.00

-Açık çay (şekersiz)
-1 kibrit kutusu beyaz peynir
-5 zeytin VEYA 2 ceviz VEYA 1 haşlanmış yumurta (yumurta sadece haftada 2 gün yenebilir)
-domates,salatalık,biber (sınırsız)
-1 ince dilim kepekli ekmek

KUŞLUK 10.00-11.00

1 Porsiyon meyve

porsiyondan kasıt: 1 küçük boy elma,1 küçük boy portakal,2 küçük boy mandalina,1 adet yerli muz, yarım adet çikita muz,1 adet incir,12 adet kiraz,14 adet vişne,yarım ortaboy greyfurt,15 adet iri üzüm,6 adet yeni dünya,5 adet kırmızı erik, 10 adet yeşil erik,6 adet büyük boy çilek, 1 küçük boy şeftali,1 küçük boy armut, yarım ortaboy ayva,yarım küçük boy nar,1 ince dilim karpuz,1 ince dilim kavun,1 adet kivi,1 ince dilim ananas, yarım ortaboy avokado, 1 adet kuru incir,3 adet kuru kayısı ya da 2 adet havuç.

bunlardan birini seçerek ara öğününü yapıyorsun.

ÖĞLE 13.00-13.30

-6 yemek kaşığı dolusu sebze yemeği
-1 su bardağı yoğurt VEYA ayran VEYA cacık
-bol salata (yağsız olacak,nar ekşisi az miktarda kullanılabilir,limon serbest)
-1 ince dilim kepekli ekmek

İKİNDİ 16.00

yarım paket etiform VEYA 1 adet susamsız galeta VEYA 2 adet grissini VEYA 2 etimek VEYA 2 adet petibör bisküvi VEYA 1 porsiyon meyve

AKŞAM 19.00-19.30

-3 köfte (90 gr) VEYA 1 tavuk budu (150 gr) VEYA yarım tavuk göğsü VEYA 9-12 adet tavuk,kuşbaşı et VEYA 1 ortaboy balık (150 gr) VEYA 120 gr ton balığı VEYA 2 küçük boy biber dolması VEYA 8 adet sarma VEYA 12 yemek kaşığı kurubaklagil (ETLER kesinlikle ızgara ya da haşlama pişecek, yağsız olacak)
-bol salata
-1 ince dilim kepekli ekmek VEYA 1 kepçe çorba VEYA 3 yemek kaşığı bulgur pilavı

GECE 21.00-21.30

-1 su bardağı süt (şekersiz,tarçınlı)
-1 porsiyon meyve.

İşte bu kadar :)
Bu arada, önemli, sebze ve etlerin yerlerini değiştirebilirsin..mesela birgün gündüz sebze akşam et yaptıysan, ertesi gün gündüz et,akşam sebze yapabilirsin.
Veeee en önemli şeylerden biri de klasik : günde en az 2 litre su. Eğer suyu az içtiysen, yerini bitki çayları ile doldurabilirsin, tabii şekersiz içmek şartıyla
Bir de günde en az 1 saat tempolu yürüyüş yapmak gerekiyor, kilo kaybı 2 katına çıkıyor.
Perşembe günü 1 haftam doluyor,kontrol günü, o gün dönüşte topicte sizlerle paylaşırım ne kadar kilo verdiğimi..

ben de seni tebrik ederim verdiğin her bir kilo için
evet spor konusunda haklısın,spor yapmadan kesinlikle kilo verilmiyor. Eğer vakit darlığından şikayetçi isen kesinlikle haftaiçi için kendine program yap, yoksa spora kesinlikle vakit ayıramazsın.

İrade ile ilgili benim değişik yöntemlerim olmuştu: Öncelikle ben gerçekten ne istediğim üzerine uzun süre düşündüm. Benim derdim çok zayıf olmak değil,sağlıklı kiloma ulaşmaktı, yolun sonuna geldim sayılır. Neyse fazla uzatmadan yöntemlerimi sayayım:

- Bu kiloya ulaşana kadar özellikle ayna karşısında giyinip soyundum, hala da aynı şeyi uyguluyorum...aynadaki görüntünüzden mutlu olmadıkça çabalarınız fazlalaşıyor.
- Fırsat buldukça alışveriş merkezlerine gidip mağaza gezdim, üzerime yakışmayacağını bile bile beğendiğim kıyafetleri giydim,her yeme isteğimde deneme odalarındaki üzüntümü hatırladım.
- Bol bol moda dergisi karıştırdım,artık alışkanlık oldu,her ay 2 adet moda dergisi alıyorum,içlerinde muhteşem şeyler oluyor bana olmayacaklarını hatırladıkça motive oluyordum :)
-Zayıflayınca yapacağım alışverişin listesini çıkarıp görünür bir yere astım
- Çok fazla yemek yiyen ve abur cubur tüketen arkadaşlarımla görüşme sıklığımı azalttım. Kendileri de durumu görüp saygı duydular ve yardımcı oldular, şimdi eğer ortamda ben varsam sadece kahve/çay ve meyve ikramı yapılıyor.

Benim yöntemlerim bunlardı,sen kendi yaşantına göre bunları çeşitlendirebilirsin

Sevgiler

Pinktomatocummm,özlemişim seni!

Çok tebrik ederim canım,Allah damatlıklarını göstermek nasip etsin!
Canım İzmir'de ailemin yanında idim,tatilden döner dönmez soluğu diyetisyende aldım ama mesajını yeni gördüğüm için soramadım bunları Haftaya salı randevum var,o zaman hepsini sorarım

Sana şimdiden kolay gelsin çarşamba günü için
Öpüyorum.

Sevgiler

Melekcim selam,nerelerdesin sen??
Dilerim senin için de herşey yolundadır..

Canım 5 günde 5 kilo biraz hızlı değil mi..sonra verdiklerini çabucak geri almayasın..

gecmıs olsun canım bende kendımde ondan şüphelenıyorum dıkkat etsemde fazl abı kılo veremıyorum hatta 3 aydır aynı kılodayım neden oluyormus pekı bu :44:

cok tskler cvbın ıcın benım doymaktan zıyade gözüm aç oldugu ıcın kendımı durduramıyorum 2-3 gün ıyı gıdıyosam dıger gun butun emeklerım bozuluyo o yuzdend ekılo veremıorum yanı bı ıstıkrra saglayamıyorum yemek duzneı olarak sadece dengelemıyı bılıyorum o kadar senın dedıgın gıbı spora agırlık vercem bende baska turlu olmuycak yürüyüşlere başladım evde sanrıım etkısını görücem

canım cevabın için teşekkür ederim bende bu hafta biraz salladım sanki diyeti ama yinede vermişim biraz artık tarıda 59 .500 gr görmekteyim kendimi bu olay tabikide mutlu ediyo beni ayyy ramazana 58 le gircem dedim ama belki giremem 59 olsa olmazmı :) tatile gitme planımız varda :) inşallah

rica ederim,ne demek!
evet evet spora başla,inan bana faydasını göreceksin..zaten kilo verdikçe motive olur,sporunu aksatmazsın,bende öyle oldu

2.5 ay önce doğum yaptımm.50 kg la hamile kaldım 71 oldum.Eve geldiğimde 62dim. yavaş yavaş kglarım gitti içebildiğniz kadar su için hem su hem süt yapsın şimdi 55 kgyım dahada gitsin istemiyorum.ama suyu bilinçli içmedim gitsin diye süt yapsın diye içtim yani kg vermek için uğrşmadım boşverin gider kızlar:)

ya bence o kadar kasma,ben de seninle aynı kilolardayım ve beni doğumdan sonra gören her arkadaşım ne kadar harika göründüğümü söylüyor, çok mutlu oluyorum.
önemli olan sağlıklı olmak,sen sadece yediklerini abartmayıp fazla hareket et,inan bana o şekilde de kilo verirsin

canım geçmiş olsun yaa..
sakın canını sıkma, bizim de bir aile dostumuzda aynı rahatsızlık var, sen sadece doktor ne derse onları harfiyen uygula,inan bana işe yarıyor!

kolay gelsin

haklısın canım ben de artık pek kasmayacağım nasılsa 6 kilo verince o eski dombik görüntümden kurtuldum sanki bide sıkılaşmışım gibi çünkü artık beli dar gelen bi pantolonumun beli kapanıyo geçen hafta giydiğimde 5 cm açık kalıyodu ve bugün ne oldu biliyomusun 34 beden bi elbisem var ama kalıbı büyük tabi kide onun içine çok rahat girdim artık denize gidince ne giycem diye düşünmüyorum bütün elbiselerim oluyo rahat rahat bi pantolonlar kaldı artık çok acelem yok dikkat etmem yeterli olacak :)

canım geçmiş olsun yaa..
sakın canını sıkma, bizim de bir aile dostumuzda aynı rahatsızlık var, sen sadece doktor ne derse onları harfiyen uygula,inan bana işe yarıyor!

kolay gelsin

:))) insülin direnci olanlarda hep sana yakınıyo kendimden biliyorum:)) bu pozitif yaklaşımlarından dolayı ben adıma teşekkür ederim symrnecım. çoktandır giremiyordur malum diş prob. baya sıkı bi diyet verdim şu an 61kg oldum doğumdan önceki halim kadar dukan diyeti yaptım:)) darısı vermek isteyenlere:))

geçmiş olsun benimde vardı aynı problemim 18 kilo verdim baya azaldı şikayetlerim işin sırrı spor ve en önemlisi bıkmadan usunmadan yürüyüş ilk bikaç ay hiçbi işe yaramıyo gibi ama sonrası çorap söküğü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…