- Konu Sahibi minikkus24
-
- #1.901
SLM KIZLAR ben de 18 şubatta doğum yaptm.
52 kg ile hamile kaldım 78 ile doğuma girdm
doğumdn 10 gn snra tartıldım 69 kg idim.
şu an 65,7 kg a düştm.
boyum 1.72
tekrar 52 ye düşmek istiorm
beni de eklrsnz sevinrm.
bi de emzirirken içilebilecek zayıflatma özelliği olan bitki çayları neler,bi bilgsi olan varmı?
rezenenin zayıflatma etkisi varmış,onu zaten içiorz ama başka bitkiler varsa onları da paylaşırmısnz?
bol sütlü az kalorili günler hepinize
SLM KIZLAR ben de 18 şubatta doğum yaptm.
52 kg ile hamile kaldım 78 ile doğuma girdm
doğumdn 10 gn snra tartıldım 69 kg idim.
şu an 65,7 kg a düştm.
boyum 1.72
tekrar 52 ye düşmek istiorm
beni de eklrsnz sevinrm.
bi de emzirirken içilebilecek zayıflatma özelliği olan bitki çayları neler,bi bilgsi olan varmı?
rezenenin zayıflatma etkisi varmış,onu zaten içiorz ama başka bitkiler varsa onları da paylaşırmısnz?
bol sütlü az kalorili günler hepinize
Onaylıyorum Metabolizma hızlandırıcı çay (iştahı da kesiyor)
son 2,5 ayda yaklaşık 12 kiloyu bu çayın yardımıyla verdim. Çayın tarifi ıtalya'da yaşayan ve dört ihtisaslı bir dahiliye uzmanı olan Dr. Mehtap Pasin Gualano'ya ait.
Malzemeler:
- 1 elma (kabuklu)
- 1 limon
- 1 tane çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 5-6 tane karanfil
- 3 lt su
Elma ve limon yıkanır, kabuklarıyla dörde bölünür. Diğer malzemelerle birlikte bir tencereye alınır. Su 1.5 lt oluncaya yani yarıya ininceye kadar kaynatılır.(yarıya indiğini anlamak için önce 1,5 lt suyu malzemelere ekleyin tenceredeki seviyeye bakın -kaynatma işlemini göz kararı bu seviyede su kalıncaya kadar yapacaksınız- sonra kalan 1,5 lt.yi ekleyin) Tel süzgeçten geçirilerek süzülür. Elma ve limonlar süzme işlemi sırasında- hatta ben kaynama sırasında eziyorum- iyice ezilmeli ancak tane karabiberleri ezmeyin yoksa çayın çok yakıcı bir tadı olur.
Bu çay buzdolabında iki gün saklanabiliyor. Yemeklerden bir saat önce bir bardak olmak üzere günde üç bardak soğuk olarak içiliyor. Ben yeni hazırladığımda bir bardak da sıcak olarak içiyorum :)
Yaklaşık üç aydır kullanıyorum. Küçük su şişesine koyup iş yerime bile getiriyorum. ılk bir iki hafta çok bir etkisini görmemiştim ama daha sonra akşam işten geldiğimde oluşan açlık krizlerimin , tatlı krizlerimin geçtiğini gördüm. Şu anda asla yemek krizine girmiyorum Tabi bunda ara öğünlerimi ve ana öğünlerimi düzene sokmuş olmamın faydası da var. ıçindeki tarçın kan şekerini düzenlemede çok etkili. Elma da bağırsakları çalıştırıyor.
Çok hafif ve kolay bir içimi var. Tavsiye ederim arkadaşlar...
bu yazıyı başka bi forumda bi arkadaş paylaşmış ben dencem sizlede paylaşim dedim
canım bende dün ördüm netten paylaştım hatta yaptım şimdi ama zararı olacaını zannemiyorum
tarçın karanfilli bi karışım kaynar diye biz adanada lohusa zamanında yapıyoruz sütü artırsın diye,
elma kompostosuda sütü artırıyo zaten ee limonda zararlı bişey değil sadece karabiber çocuğun kıçını yakar onuda çıkartıp öle ezin diyolar ne bilem işte umut kapısı belki işe yarar:))
Evet doğru güzel süt yapıyor benim doğumum ramazana denk geldi baya yemiştimmerhaba kızlar emziren bayanlar için hurmanın sütü çoğalttığını biliyormusunuz. ben iki çocuğumdada doğumdan sonra buzdolabın çekmecelerini doldurup bolbol hurma yemiştim.bunu bana kayın validem önermişti ve benim aşırı sütüm oluyordu ve ğöğüs pedi yetiştiremiyordum. ben bunu hurmaya bağlıyorum hatta zayıflamamıda çünkü iki çocuğumdada kısa bir süre sonra eski kiloma dönmüştüm.şimdi kiloluyum çünkü artık birazda olsa çocuklarımı büyüttüm ve eskisi kadar koşuşturmuyorum.
sabah ne güzel diete başladım kahvaltı harikaydı ama şimdi dolapta ne gördüysem yedim abur cubur vs vs
kahvaltıdan bi süre sonra elmayı 4e böl üstüne tarçın dök ye işe yarıyo:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?