- Konu Sahibi krankenschwester
-
Kizlar merhaba , benimki dert degil ama sizden fikir almak istiyorum, 37+6 haftalik hamileyim , esim yabanci .. ben hemsireyim cok fazla calisma hayatimizdan ve yasam tarzimizdan dolayi evimize sadece cok samimi oldugumuz birkac kisi gelir .. mesafeli arkadasliklarimda disarda bulusur kahvemizi iceriz okadar ... ailelerimiz burda degil ... simdi bizim burda dedikoducu hoslanmadigim sadece merhabam olan insanlar bebek dogsun gelelim demeye basladilar.. ve ben zaten en yakinlarim bile ilk olarak davet edilmiicek evimize , sebebi ilk bizim bebekle tanismaniz ve bebegin hayata adapte olmasini istiyor olmamiz..
Ki ustelik ben her arkadasimla evimde göruscek kadar samimi degilken insanlarin kendilerini davet etmesinden hoslanmiyorum.. cat kapi kimse gelmez evime bende gitmem.
32 yasima giricem , hem okudum hem calistim ögrencilik dönemimde bile ufak dedikodularini duynustum hakkimda ..
Kisacasi kizlar ben bu insanlari nasil reddedebilirim evime sokucak kadar samimi hissetmiyorum , zaten grip dönemi , ben okuyorum ayni zamanda yuksegini ... online calisip not yolluyorum okula ... suanda tabiki 1 yil annelil iznimde olucam .
Not : k.validem bile beklicek bebek bize alisana kadar geldiginde otelde kalicak rahatsiz olmayalim diye .
Tesekkur ederim simdiden
Konunu okudum o yuzden yorum yaptim. Dusmanimda olsa evime gelmek isteyeni ben reddetmem! Ha arkamdan konusup evime alamayacak kadar nefret etsem sen gibi..o kisileri zaten hayatimdan cikaririm, irtibatimda olmaz. boyle bi teklifle kimse gelemez.
Benim bebegim 6 haftalikken Turkiyeden arkadasim gelicek ilk sordum kalicak yeri varmi bilmiyorum oda kendini davet ettirtti .. en fazla gece uyaniriz hep beraber dedim daha da yazmadi ben minicik yatak odamda gece uyandiginda bebekle orda kalamam ki esim calisiyor sonucta .. yan odaya gecsem arkadasim olucak ... artik yazmiyor dusunemiyorlar gercektenBilmiyorum benzer bir sorun bende de var. İnsanlara evimiz müsait değil dedik yine de kendilerini davet ediyorlar
Maddi durumum iyi evet ,buda guzel fikir olabilirMaddi durumunuz iyiyse bebek 3 aylık filan olunca bir mekanda mevlüt tarzı bir toplanma ile 1 günde herkesi davet edip meseleyi çözebilirsiniz
O arkadaslarinda cok dusuncesizmis. Her gun gelmek ne ya? O enfeksyon hastanede dogan cogu bebekte oluyo csnim. Sifasi anne sutunde. Gozunu anne sutuyle temizleyip gozun icin sut damlatacaksin. Benim 3 cocugumdada oldu. Ilkinde ilerleyince farketmstm digerleribde tecrube olunca hemen icabina baktim. Ilerlemeden gecti sukurBenim ilk bebegimde genc eğitimli ve yakın olarak gördüğüm arkadaşlarım eve geldiğimiz ikinci günden itibaren hemen hemen hergun gelmişlerdi.Hepsinin 3/4 yaşında çok çok sevdiğim çocukları vardı ve ben bir süre sonra o çocuklardan soğudum.Arkadaslarim kendi çocukları ile ilgilenmedi...bebeğin beşiğinde uyurken beşiğin içine girmeye çalışan mi dersin,bebek kucağımdayken gözüne parmağını sokan mi!!(ertesi gün bebeğin gözü enfeksiyon kaptı ve kapandı,aylarca o gözde enfeksiyon /sarı akıntı/çapak sorunları yaşadık ) ana kucağında yatan bebeğin kafasını tutup çevirmeye çalışan bile oldu...oyuncak bebeklerinkisi dönüyor ya
O zmn bahane bulcan.. .. ya da uzun sure misafir kabul etmiyoruz dicen. Onlarda anlarlar sanirimMecburi merhabam var oda kalp kirmak istemedigimden.. sokakta gördugum zaman görusme olayimiz yok bu insanlarla .. söz konusu sadece onlar
Coool tesekkur ederim evet gercekten saygi duydugum bir k.validem var esim annesine siz diye hitap eder bana tuhaf geldi ama onlarda öyleymis saygidan dolayi ben de cekindigimden hala sen diyememisimdir .. mesafeli fakat minik minik simarabiliyorum yaninda ..çok özür dilerim ama burda en tuhafıma giden kaynana siz rahatsız olmayın diye otelde kalmasımaşaallah bizimkiler olsa düşünemiyorum rabbim analı babalı büyütsün
Ben de 1+1 de oturuyorumBenim bebegim 6 haftalikken Turkiyeden arkadasim gelicek ilk sordum kalicak yeri varmi bilmiyorum oda kendini davet ettirtti .. en fazla gece uyaniriz hep beraber dedim daha da yazmadi ben minicik yatak odamda gece uyandiginda bebekle orda kalamam ki esim calisiyor sonucta .. yan odaya gecsem arkadasim olucak ... artik yazmiyor dusunemiyorlar gercekten
Tesekkur ederim.O zmn bahane bulcan.. .. ya da uzun sure misafir kabul etmiyoruz dicen. Onlarda anlarlar sanirim
Basindan söyleyin ben yatiliya kimseyi istemiyorum dedim .. bana da teyzem gelicekti yardim etmek icinmis.. kibarca reddettim , sigara iciyorlarsa zaten hic olmaz balkonda bile izsin vermiyorum ben .. minik bebegimin o kokuyla erken tanismasini istemem ki biz parfum bile kullanmicaz .Ben de 1+1 de oturuyorum
Bir de kedim var
Salon mutfak birleşik kedim orada kalıyor geceleri
Biz de eşimle yatak odasına koyduk bebek beşiğini
Kayınvalidem ve görümcem 10 gün kalmak istiyormuş
teyzem 20 gün
Bu şartlarda insnaları nerede misafir edeceğiz?
Babama söyledim 1-2 gün kalırım en fazla dedi
Diğerlerine de söyledik
Hiç umursamadılar. Üstelik sigara içiyorlar sürekli. Gelip bebeğe daha biz alışamadan düzenimizi bozup gidecekler...
Daha oncede gormustum boyle bi konun vardi senin galiba? Valla soyledigin halde bu kadar uzun sure yatili gelmek isteyene ne denirki?? Birde 3-4 kisi yatili gelecek diyosun kv gorumce teyze baban.. bunlarin hepsi 1 odada mi kalacak mesela? Gunduz oturmasi degilki bu? Nedir bu milletteki doguran kadinin yaninda kalma meraki peshBen de 1+1 de oturuyorum
Bir de kedim var
Salon mutfak birleşik kedim orada kalıyor geceleri
Biz de eşimle yatak odasına koyduk bebek beşiğini
Kayınvalidem ve görümcem 10 gün kalmak istiyormuş
teyzem 20 gün
Bu şartlarda insnaları nerede misafir edeceğiz?
Babama söyledim 1-2 gün kalırım en fazla dedi
Diğerlerine de söyledik
Hiç umursamadılar. Üstelik sigara içiyorlar sürekli. Gelip bebeğe daha biz alışamadan düzenimizi bozup gidecekler...
Basindan söyleyin ben yatiliya kimseyi istemiyorum dedim .. bana da teyzem gelicekti yardim etmek icinmis.. kibarca reddettim , sigara iciyorlarsa zaten hic olmaz balkonda bile izsin vermiyorum ben .. minik bebegimin o kokuyla erken tanismasini istemem ki biz parfum bile kullanmicaz .
siz olayı abartmıssınız arkadası anlarım da kv ne dıye otelde kalsın kendı annenız olsa oda mı otelde kalacaktı? bebek her sekılde sıze alısır, hem o cocugun mıkrobada ıhtıyacı var, bu kadar buldumcuk olmayın..Kizlar merhaba , benimki dert degil ama sizden fikir almak istiyorum, 37+6 haftalik hamileyim , esim yabanci .. ben hemsireyim cok fazla calisma hayatimizdan ve yasam tarzimizdan dolayi evimize sadece cok samimi oldugumuz birkac kisi gelir .. mesafeli arkadasliklarimda disarda bulusur kahvemizi iceriz okadar ... ailelerimiz burda degil ... simdi bizim burda dedikoducu hoslanmadigim sadece merhabam olan insanlar bebek dogsun gelelim demeye basladilar.. ve ben zaten en yakinlarim bile ilk olarak davet edilmiicek evimize , sebebi ilk bizim bebekle tanismaniz ve bebegin hayata adapte olmasini istiyor olmamiz..
Ki ustelik ben her arkadasimla evimde göruscek kadar samimi degilken insanlarin kendilerini davet etmesinden hoslanmiyorum.. cat kapi kimse gelmez evime bende gitmem.
32 yasima giricem , hem okudum hem calistim ögrencilik dönemimde bile ufak dedikodularini duynustum hakkimda ..
Kisacasi kizlar ben bu insanlari nasil reddedebilirim evime sokucak kadar samimi hissetmiyorum , zaten grip dönemi , ben okuyorum ayni zamanda yuksegini ... online calisip not yolluyorum okula ... suanda tabiki 1 yil annelil iznimde olucam .
Not : k.validem bile beklicek bebek bize alisana kadar geldiginde otelde kalicak rahatsiz olmayalim diye .
Tesekkur ederim simdiden
Canım anne sütü hicbirsekilde çözüm olmadı.Goz tamamen ağ şeklinde sarı akintilarla kapanınca doktoru antibiyotik kremlere başlattı.O arkadaslarinda cok dusuncesizmis. Her gun gelmek ne ya? O enfeksyon hastanede dogan cogu bebekte oluyo csnim. Sifasi anne sutunde. Gozunu anne sutuyle temizleyip gozun icin sut damlatacaksin. Benim 3 cocugumdada oldu. Ilkinde ilerleyince farketmstm digerleribde tecrube olunca hemen icabina baktim. Ilerlemeden gecti sukur
Yok ayrı ayrı zamanlarda geleceklermiş. Zaten 2 kişi gelse biri koltukta biri yerde havalı yatakta yatacak mecburen.Daha oncede gormustum boyle bi konun vardi senin galiba? Valla soyledigin halde bu kadar uzun sure yatili gelmek isteyene ne denirki?? Birde 3-4 kisi yatili gelecek diyosun kv gorumce teyze baban.. bunlarin hepsi 1 odada mi kalacak mesela? Gunduz oturmasi degilki bu? Nedir bu milletteki doguran kadinin yaninda kalma meraki pesh
Baya ilerlemis o zaman : ( cok zor bi durumCanım anne sütü hicbirsekilde çözüm olmadı.Goz tamamen ağ şeklinde sarı akintilarla kapanınca doktoru antibiyotik kremlere başlattı.
Kayınvalide yabancı imiş zaten. Anlayışlı ve düşünceli bir insanmış bence. hem kendi rahatsız olmayacak hem de rahatsızlık vermeyecek. Ben de olsam çocuğuma teklif ederdim böyle bir şeyi. Eğer yok anne sağol ihtiyaç olursa çağırırız derlerse giderdim. Çok seviyoruz milletçe birilerinin evine doluşmayı...siz olayı abartmıssınız arkadası anlarım da kv ne dıye otelde kalsın kendı annenız olsa oda mı otelde kalacaktı? bebek her sekılde sıze alısır, hem o cocugun mıkrobada ıhtıyacı var, bu kadar buldumcuk olmayın..
,ama ıstemedıgınızı evınıze almazsınız o ayrı mesele..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?