- 20 Aralık 2017
- 9.841
- 32.126
- 548
- Konu Sahibi krankenschwester
-
İkinci de ben "doktora gideceğiz,....kontrolu var....banyo yaptiriyorum....ben müsait olunca ararım " diyerek komsulari 1 ay kabul etmedim.İşte ben de açıkça yerimiz müsait değil diyorum, insanlar anlamıyor ya. 7 senedir evliyim evime 1 kere gelmemişsiniz, annem ölmüş başsağlığına gelmmemişsiniz, şimdi neyin sevgisi depreşti de böyle kendilerini sanki yana yakıl çağırıyorum gibi merak etme biz gelicez diyorlar anlamış değilim.
Sigara konusunda ben de çol hassasım. Herhalde gelenlerle küslük yaşanacak ama ne yapayım ben söyledim, ısrarla gelmek isteyeni de kapıdan kovamam artık..
Lohusa evine gelip eglendirilmeyi kimse beklemesin.. esin evet biraz yipranir ama sen bunlari dusunme o anlarda. Dedigin gibi uyu emzir dusunu al yemegini ye.. ill gunler zaten boyle oluyoYok ayrı ayrı zamanlarda geleceklermiş. Zaten 2 kişi gelse biri koltukta biri yerde havalı yatakta yatacak mecburen.
Hala çözüm bulamadık o konuya. Ben kendi çözümümü geliştirdim uyuycam, emziricem diyip bebeği alıp odama geçip kapıyı kapıycam. Kim öteki odada ne isterse yapsın, eşime yazık oldu, şoförlük, aşçılık, temizlik, misafir eğlendirme hep onda.
ne olacakkı bır gun kalsa gorse gıtse , yuz kişi doluşacak değil ya eve hem zaten ilk haftalar gelen giden olmaz gelende bırıncı derece akraba olur gorur gıderler çocugu bu kadar soyutlamak yanlış bence..Kayınvalide yabancı imiş zaten. Anlayışlı ve düşünceli bir insanmış bence. hem kendi rahatsız olmayacak hem de rahatsızlık vermeyecek. Ben de olsam çocuğuma teklif ederdim böyle bir şeyi. Eğer yok anne sağol ihtiyaç olursa çağırırız derlerse giderdim. Çok seviyoruz milletçe birilerinin evine doluşmayı...
Ne diyorsun bir sabah uyandik parmak sokulan göz örümcek ağı gibi akıntıyla örülmüş ....agin arasından bebeğim bize bakmaya çalışıyor...Esim asker...normalde pek çok duruma dirençlidir.Oturdu ağladı bebeğini öyle görünce.İkinci bebekte ziyarete gelen ve küçük çocuğu olan arkadaşlarımız olduğunda esim kucağından hiç bırakmadı bebegiBaya ilerlemis o zaman : ( cok zor bi durum
K.validem 70 yasindasiz olayı abartmıssınız arkadası anlarım da kv ne dıye otelde kalsın kendı annenız olsa oda mı otelde kalacaktı? bebek her sekılde sıze alısır, hem o cocugun mıkrobada ıhtıyacı var, bu kadar buldumcuk olmayın..
,ama ıstemedıgınızı evınıze almazsınız o ayrı mesele..
Yurt disindan geliyor layinvalidem ... kendisi otelde kalicam dedi zorla aaaa olmaz geö koltukta yat biraz belin agrisin diyemem ki hahahne olacakkı bır gun kalsa gorse gıtse , yuz kişi doluşacak değil ya eve hem zaten ilk haftalar gelen giden olmaz gelende bırıncı derece akraba olur gorur gıderler çocugu bu kadar soyutlamak yanlış bence..
Bunlar hep tecrube iste:) yazik ilk cocuklar gume gidiyo cogu seyde:)Ne diyorsun bir sabah uyandik parmak sokulan göz örümcek ağı gibi akıntıyla örülmüş ....agin arasından bebeğim bize bakmaya çalışıyor...Esim asker...normalde pek çok duruma dirençlidir.Oturdu ağladı bebeğini öyle görünce.İkinci bebekte ziyarete gelen ve küçük çocuğu olan arkadaşlarımız olduğunda esim kucağından hiç bırakmadı bebegi
Hayir esim Hollandali onlarin kulturunde yok böyle seyler .. daha rahatlarTürk mü onlar?
Doğum yaptığımın 4. gunu ve eve çıktığımın ılk gunu oturmalı mısafır geldı bana . Nasıl kabus bır gundu anlatamam
ama siz bebek alışana kadar sürecini çok uzun tutmuşunuz sürekli bunu vurgulamışınız ben o nedenle takıldım bu konuya, siz sanki uzun bir süre kimseyi istemiyorsunuz gibi geldi bana, zaten ilk etapta yakın akraba harici kimse gelmez , gelende anlayış gösterir sizden hizmet beklemez zaten bebek görmeye gelir hediyesini verir gider..K.validem 70 yasinda
Belinden ameliyatli zaten koltukta uyumaz kendisi rahatina duskundur otelde yanimizda zaten kendisi teklif etti ben böyle bir teklifte bulunamazdim..
Maddiyati da var 1 hafta otelinde rahat uyuyup sabahlari yanimiza gelicek ki zaten karisan bir yapisi yoktur
Bende kalsa koltukta iki buklum agrilari cogalicak ve gece her 2 saatte bir bizle uyanmasi gerekicek cunku bebegin esyalari oturma odamizda esim araba kullanicagi icin onun uyuyup uykusunu almasi lazim..
Kalbinden ameliyat oldus esim o rahatsiz olmasin diye ben uyandigimda oturma odasina gecerim ki ertesi gun dinlenmis ise gitsin..
Dusunceli olmakta bitiyor olay
açıklama yapsaydınız başka ama konuyu okuyunca ben istemiyorum diye anlaşılıyor..Yurt disindan geliyor layinvalidem ... kendisi otelde kalicam dedi zorla aaaa olmaz geö koltukta yat biraz belin agrisin diyemem ki hahah
eşiniz nereli bu arada yabancı dedinizCoool tesekkur ederim evet gercekten saygi duydugum bir k.validem var esim annesine siz diye hitap eder bana tuhaf geldi ama onlarda öyleymis saygidan dolayi ben de cekindigimden hala sen diyememisimdir .. mesafeli fakat minik minik simarabiliyorum yaninda ..
Misafirliğe gelmeye calısanlar?Hayir esim Hollandali onlarin kulturunde yok böyle seyler .. daha rahatlar
K.validem le aramiz cok iyidir cunku saygimiz var.. kimse teklif etmedi otelde kalmasini.açıklama yapsaydınız başka ama konuyu okuyunca ben istemiyorum diye anlaşılıyor..
zaten kimse istemez kv seve seve o ayrı mesele de kendi anamıza katlanamıyoruz bazen ama teklif gelmeseydi sizde kalacaktı mecburen ve size yük olacak biri değilse bir iki gün kalabilir bence..
Onlar Turkler malesef ve almanyanin col cahil kismi.. asil istemedigim mecburen sokakta merhaba dedigim dedikoducu komsularimMisafirliğe gelmeye calısanlar?
Hollandalieşiniz nereli bu arada yabancı dediniz
Keske herkez sizin gibi dusunceli olabilseydi...Benim kiz kardesim dogum yapti bi kac hafta once. Gittigim gun sayilidir ki cocuklardan gizli ugramisimdir yegenimi gormeye. Rahat vermezler diye..Haricinde kocasi yanindaydi ilk hafta ee sonrasinda zaten bebekle alismaya calisiyo gidip hayatta saatlerce kalmiyorum.
Insallah bu yeni moda olmaz
Ben bir de neye aydim biliyor musun? Sana hergun eşi/çocuğu ile gelenlerin bir kısmı aslında seni görmek için değil ,kendi eşinin bebek olayına tepkisini ölçmek/onu ısındırmak ...kendi çocuklarını kardeş fikrine hazırlamak/kardeşe hazır mı görmek için geliyorlar.Bunlar hep tecrube iste:) yazik ilk cocuklar gume gidiyo cogu seyde:)
Estagfrullah özur dilemenize gerek yok evet belki dedikodu olabilir.. eger öyle algilaniyorsa.. ben sadece sokakta mrb dedigim samimi bulmadigim insani ne munasebet evime sokuyum ki.. ama sizden algilamanizi beklemiyorum cunku sonucta herkesin yasam tarzi farklidir ..Moda oldu bile, önceden bi samimiyet vardı şimdi insanlar ayy evime gelmesinler diyor. ne olabilir ki geldiklerinde? koltuklar mı yenir? evinin altını üstüne mi getirirler? insanlar nezaket gösterip bebek olsun gelelim demişler, bu konuyu okusalar aslında konu sahibinin bu nezaketi haketmediğine karar verirler.
insanlar gripse tabi ki gelmemeli ama grip olmayan insana "sen geçen sene bu aylarda griptin yine olabilirsin gelme " mi denilecek? grip dönemiyse sizde grip olabilirsiniz, eşiniz de olabilir.
bir de hayata adapte olmak nedir? Allah zaten onu dünyaya uygun yaratıyor, kv bu kadar düşünceliyken sizin onun otel de kalmasına müsaade edecek kadar düşüncesiz olmanız bana pes dedirtti.
siz gerçekten hiç mi dedikodu yapmıyorsunuz? yani şuan da bile o kişilerin dedikodusu dönüyor da burda ondan soruyorum. hayır o kadar mükemmelseniz asla dedikodu yapmıyorsanız özür dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?