Doğum tarihi mevzusu

Ben yönetmeliği bilmeden düz mantık ilerliyorum. Ben şu anda 28 yaşındayım. Nüfus cüzdanım yok diyelim ki. Müdürlüğe gittim. Kimlik çıkartmak istiyorum dedim. Adam bugünün tarihini yazmaz herhalde. Kazık kadar kadınım. Tutup beni bir yaşında mı gösterecek? Belki şahit falan isterlerde. Nüfusa gittiğin günü yazmazlar. Sanmıyorum. Bir de şu var. 18 yaşına kadar birey zaten çocuk sayılıyor. Anne baba ne derse o yani. Çocuk ben 8 yaşındayım dese ama baba bunu 6 yazın dese kimse yazamam demez. Bak bir arkadaşımın başına gelmiş. Erkek çocukları küçük kız çocukları büyük yazılmış. Sebebi de şu; kızlar çabuk evlensin, erkekler geç askere gitsin. Babaannesinin dahiyane fikri.

Nüfusa gittiğin günü yazsa hay hay diycem ama 5yıl önceki tarihi yazıyolar

Yani bu demek oluyo ki 2005yılında sokaktan topladığın çocuğu evine götürüp nüfusa gidip istediğin yaşta kendi adına kayıt yaptırabilirsin
Üstelik o tarihte tc kimlik bile vardı herşey gelişmişti yani

Hah işte bak orada bir boşluk var. Mesela sokakta çocuk buldun ve evlat edinmek istiyorsun. Gittin belge yok bir şey yok. Normalde kayıt edilmemesi gerekiyor. Fakattt burası Türkiye. Kimseyi zanaltında bırakmak istemem ama tanıdık vasıtasıyla yada parayla yapılabilir belki. Benim aklıma bir tek bu geldi. Yasal yolu yada kanunda boşluk varsa o da kullanılabilir.

E canım bu tanıdık üstelik resmi kurumda çalışan bi tanıdık bunu yapsa yapsa bikere yapar 2 çocuğada yapmış

E canım bu tanıdık üstelik resmi kurumda çalışan bi tanıdık bunu yapsa yapsa bikere yapar 2 çocuğada yapmış
Ya vallahi bilemedim. Doğum raporu şart ama Doğuda hala evde doğuran yok mu? Vardır. E bu insanlar kimlik çıkarmayacak mı hiç? Vardır onun bir yolu.

Ya vallahi bilemedim. Doğum raporu şart ama Doğuda hala evde doğuran yok mu? Vardır. E bu insanlar kimlik çıkarmayacak mı hiç? Vardır onun bir yolu.

BuyüZden M magicat e sordum
Yolu varsa nasıl oluyo
Birde ilkinde hastanede doğum yapıp sonraları neden evde? Sonuncada yine hastanede

Bebekken asi falan nasıl yaptırıldı sana mesela? Hastalanmadın mi 1 yaşında 2 yaşında mesela kimlikte kocaman görünüyor. Hiç bir doktor ses etmedi mi?
Çok ilginç bir ülkeyiz gerçekten.
Bence dava aç.

Ailenizin öz çocuğu olduğunuza eminmisiniz? Deprem de ölen bir ailenin çocuğunu sahiplenmiş olmasınlar. Çünkü anlattıklarınız mantıklı değil. Israrla size yeni kimlik almamaları, sizin almak istemenize bu kadar tepki göstermeleri garip. Korktukları başka bir şey var gibi. 5 yaşındaki çocuklarının öldüğünden bile emin değiller çünkü ölüsünü görmemişler.

İnsanlar hala kimsesizler mezarlığındaki mezarları mahkeme kararı ile açtırıp DNA testi yaptırıyorlar, kayıplarının ölümünden emin olmak istiyorlar.

Herkes aynı şeyi yazdı yalnız. Aynı noktalara takılmış herkes.

Konu sahibinin ilk mesajını okudum sadece, demek ki aklın yolu bir.

Konu sahibi yerinde olsam, zaten hemşirelik okuyorsun. Mezun olup işe girince ilk iş DNA testi yaptırmak olur.
Ben de aynı şeyi söyledim. Bu işin peşini bırakmayacağım dedi. Olay cidden garip.

Ben de aynı şeyi söyledim. Bu işin peşini bırakmayacağım dedi. Olay cidden garip.
Belki bir yerlerde konu sahibini arayan bir aile vardır. Herşey mümkün.

99 yılı da çok eski bir zaman değil ve Gölcük de yaşayan ailenin çocuğuna 8 aylık olana kadar kimlik çıkartmaması da garip. Deprem olmasaydı ne zamana kadar kimliksiz gezecekti?

Olabilir tabii. Her şey olabilir.

Mümkün. Hatta bugün kayıt gördüm. Adam 2005te gitmiş, 99da 2002de 2005te çocuğum oldu demiş 3 çocuk birden yazdırmış. Nüfus memuru ona sormak zorunda değil, beyan esastır.

28 yaşında insan kimliksizse işin içine tahkikatlar şahitler vs girer. Bir dünya işlem sonucu kimlik çıkar. Hatta geçenlerde müge anlıda kimliksiz karı koca ve çocukları vardı. Nüfus müdürlüğüne yönlendirdiler.
BuyüZden M magicat e sordum
Yolu varsa nasıl oluyo
Birde ilkinde hastanede doğum yapıp sonraları neden evde? Sonuncada yine hastanede
Daha önce hastanede doğum yapmışsın, şimdi niye evde doğum yaptın diye de sormaz nüfus memuru. Beyan esastır çünkü...

Arkadaşlar teoride yüz tane şey olabilir. Konu sahibi kızımız gitsin hala gölcükteyse gölcük nüfusa işlem konusunda yardımcı olurlar. Onun gibi başkaları da kesin gitmiştir. Çözerler sorununu. Dna testi falan da kendi bileceği iş, ama sanmam tahminimce ailenin Umursamazlığı çıkacak neden...

Sabahtan beri iş yerinde ara ara konunun son sayfalarını takip ediyorum cevap için eve gelmeyi beklemiştim ve şimdi son sayfa gelince sizin yorumunuzu gördüm inanın aynı şeyi yazmaya geldim herkese o kadar katılıyorum ki henüz anneliği tatmadım nasıl bir duygu bilmiyorum ama hayal ediyorum da bir çocuğum olsa ve ölüp ölmediği meçhul olsa asla böyle rahat davranmam benimde aklıma gelen sizinki ile aynı bu aile çocuğunu kaybetti o enkaz içinde kimsesiz bir çocuk buldu ve o psikoloji ile bu çocuğu sahiplendi kendi çocuğu yerine koydu gerçekler ortaya çıkmasın diye de kimlik çıkarmıyor tek mantıklı ihtimal bu geliyor nedense

Anısına kıyamıyorlar ne demek? Arada 5 yaş fark var, az mı? Cenaze ortada yok, kayıp bi kimlik var. Sanki yanlış bi şeyler var gibi. Ailen bişeylerin ortaya çıkmasını istemiyor gibi. Yoksa hangi aile böyle bi durumu ister ki? Ablan ölmeseydi ailen napcaktı acaba? Hiç mi kimlik çıkartmayacaklardı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…