- Konu Sahibi liliac wine
-
Ben yönetmeliği bilmeden düz mantık ilerliyorum. Ben şu anda 28 yaşındayım. Nüfus cüzdanım yok diyelim ki. Müdürlüğe gittim. Kimlik çıkartmak istiyorum dedim. Adam bugünün tarihini yazmaz herhalde. Kazık kadar kadınım. Tutup beni bir yaşında mı gösterecek? Belki şahit falan isterlerde. Nüfusa gittiğin günü yazmazlar. Sanmıyorum. Bir de şu var. 18 yaşına kadar birey zaten çocuk sayılıyor. Anne baba ne derse o yani. Çocuk ben 8 yaşındayım dese ama baba bunu 6 yazın dese kimse yazamam demez. Bak bir arkadaşımın başına gelmiş. Erkek çocukları küçük kız çocukları büyük yazılmış. Sebebi de şu; kızlar çabuk evlensin, erkekler geç askere gitsin. Babaannesinin dahiyane fikri.Canım şimdi bi anne/baba olduğunu söyleyen kişiler gelse dese ki benim 2çocuğum var biri 2000 doğumlu biri 2004 ama hiç bi doğum belgesi kaydı yok bunları 2005te kayda aldırıp dopum yılını 2000-2004 olarak yazdırabilir mi?
Kocaeli.Tüm mesajları okuyamadım ama olay doğuda mi yaşandi acaba ?
Ben yönetmeliği bilmeden düz mantık ilerliyorum. Ben şu anda 28 yaşındayım. Nüfus cüzdanım yok diyelim ki. Müdürlüğe gittim. Kimlik çıkartmak istiyorum dedim. Adam bugünün tarihini yazmaz herhalde. Kazık kadar kadınım. Tutup beni bir yaşında mı gösterecek? Belki şahit falan isterlerde. Nüfusa gittiğin günü yazmazlar. Sanmıyorum.
Hah işte bak orada bir boşluk var. Mesela sokakta çocuk buldun ve evlat edinmek istiyorsun. Gittin belge yok bir şey yok. Normalde kayıt edilmemesi gerekiyor. Fakattt burası Türkiye. Kimseyi zanaltında bırakmak istemem ama tanıdık vasıtasıyla yada parayla yapılabilir belki. Benim aklıma bir tek bu geldi. Yasal yolu yada kanunda boşluk varsa o da kullanılabilir.Nüfusa gittiğin günü yazsa hay hay diycem ama 5yıl önceki tarihi yazıyolar
Yani bu demek oluyo ki 2005yılında sokaktan topladığın çocuğu evine götürüp nüfusa gidip istediğin yaşta kendi adına kayıt yaptırabilirsin
Üstelik o tarihte tc kimlik bile vardı herşey gelişmişti yani
Hah işte bak orada bir boşluk var. Mesela sokakta çocuk buldun ve evlat edinmek istiyorsun. Gittin belge yok bir şey yok. Normalde kayıt edilmemesi gerekiyor. Fakattt burası Türkiye. Kimseyi zanaltında bırakmak istemem ama tanıdık vasıtasıyla yada parayla yapılabilir belki. Benim aklıma bir tek bu geldi. Yasal yolu yada kanunda boşluk varsa o da kullanılabilir.
Ya vallahi bilemedim. Doğum raporu şart ama Doğuda hala evde doğuran yok mu? Vardır. E bu insanlar kimlik çıkarmayacak mı hiç? Vardır onun bir yolu.E canım bu tanıdık üstelik resmi kurumda çalışan bi tanıdık bunu yapsa yapsa bikere yapar 2 çocuğada yapmış
Herkes aynı şeyi yazdı yalnız. Aynı noktalara takılmış herkes.Ailenizin öz çocuğu olduğunuza eminmisiniz? Deprem de ölen bir ailenin çocuğunu sahiplenmiş olmasınlar. Çünkü anlattıklarınız mantıklı değil. Israrla size yeni kimlik almamaları, sizin almak istemenize bu kadar tepki göstermeleri garip. Korktukları başka bir şey var gibi. 5 yaşındaki çocuklarının öldüğünden bile emin değiller çünkü ölüsünü görmemişler.
İnsanlar hala kimsesizler mezarlığındaki mezarları mahkeme kararı ile açtırıp DNA testi yaptırıyorlar, kayıplarının ölümünden emin olmak istiyorlar.
Konu sahibinin ilk mesajını okudum sadece, demek ki aklın yolu bir.Herkes aynı şeyi yazdı yalnız. Aynı noktalara takılmış herkes.
Ben de aynı şeyi söyledim. Bu işin peşini bırakmayacağım dedi. Olay cidden garip.Konu sahibinin ilk mesajını okudum sadece, demek ki aklın yolu bir.
Konu sahibi yerinde olsam, zaten hemşirelik okuyorsun. Mezun olup işe girince ilk iş DNA testi yaptırmak olur.
Belki bir yerlerde konu sahibini arayan bir aile vardır. Herşey mümkün.Ben de aynı şeyi söyledim. Bu işin peşini bırakmayacağım dedi. Olay cidden garip.
Olabilir tabii. Her şey olabilir.Belki bir yerlerde konu sahibini arayan bir aile vardır. Herşey mümkün.
99 yılı da çok eski bir zaman değil ve Gölcük de yaşayan ailenin çocuğuna 8 aylık olana kadar kimlik çıkartmaması da garip. Deprem olmasaydı ne zamana kadar kimliksiz gezecekti?
Canım şimdi bi anne/baba olduğunu söyleyen kişiler gelse dese ki benim 2çocuğum var biri 2000 doğumlu biri 2004 ama hiç bi doğum belgesi kaydı yok bunları 2005te kayda aldırıp dopum yılını 2000-2004 olarak yazdırabilir mi?
Ben yönetmeliği bilmeden düz mantık ilerliyorum. Ben şu anda 28 yaşındayım. Nüfus cüzdanım yok diyelim ki. Müdürlüğe gittim. Kimlik çıkartmak istiyorum dedim. Adam bugünün tarihini yazmaz herhalde. Kazık kadar kadınım. Tutup beni bir yaşında mı gösterecek? Belki şahit falan isterlerde. Nüfusa gittiğin günü yazmazlar. Sanmıyorum. Bir de şu var. 18 yaşına kadar birey zaten çocuk sayılıyor. Anne baba ne derse o yani. Çocuk ben 8 yaşındayım dese ama baba bunu 6 yazın dese kimse yazamam demez. Bak bir arkadaşımın başına gelmiş. Erkek çocukları küçük kız çocukları büyük yazılmış. Sebebi de şu; kızlar çabuk evlensin, erkekler geç askere gitsin. Babaannesinin dahiyane fikri.
Daha önce hastanede doğum yapmışsın, şimdi niye evde doğum yaptın diye de sormaz nüfus memuru. Beyan esastır çünkü...
Sabahtan beri iş yerinde ara ara konunun son sayfalarını takip ediyorum cevap için eve gelmeyi beklemiştim ve şimdi son sayfa gelince sizin yorumunuzu gördüm inanın aynı şeyi yazmaya geldim herkese o kadar katılıyorum ki henüz anneliği tatmadım nasıl bir duygu bilmiyorum ama hayal ediyorum da bir çocuğum olsa ve ölüp ölmediği meçhul olsa asla böyle rahat davranmam benimde aklıma gelen sizinki ile aynı bu aile çocuğunu kaybetti o enkaz içinde kimsesiz bir çocuk buldu ve o psikoloji ile bu çocuğu sahiplendi kendi çocuğu yerine koydu gerçekler ortaya çıkmasın diye de kimlik çıkarmıyor tek mantıklı ihtimal bu geliyor nedenseAilenizin öz çocuğu olduğunuza eminmisiniz? Deprem de ölen bir ailenin çocuğunu sahiplenmiş olmasınlar. Çünkü anlattıklarınız mantıklı değil. Israrla size yeni kimlik almamaları, sizin almak istemenize bu kadar tepki göstermeleri garip. Korktukları başka bir şey var gibi. 5 yaşındaki çocuklarının öldüğünden bile emin değiller çünkü ölüsünü görmemişler.
İnsanlar hala kimsesizler mezarlığındaki mezarları mahkeme kararı ile açtırıp DNA testi yaptırıyorlar, kayıplarının ölümünden emin olmak istiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?