Doğum tarihi mevzusu

Depremi yaşamış biri olarak hala avizeye bakarım sallanıyor mu diye. O psikoloji de böyle bir şey yapmış olmaları mümkün. Ama bir annenin çocuğunun ölüsünü görmeden kabul etmesini anlayamam.
O gün yaşananlar kıyamet günü gibiydi. İnsanların hayatı bir gecede altüst oldu. Deprem sabahı buldukları bir bebeği, kayıp çocuklarının yerine koyup sahiplenmeleri çok mümkün. Yoksa bu kadar tepki göstermeleri olayın üstünü örtmeye çalışmalarının başka bir açıklaması olamaz. Aile kızlarını okutacak kadar görgülü ama o tarihte kimlik cikartmayacak kadar cahil. Uymayan birşeyler var.

Olay mahkemeye taşınırsa DNA testi istenmesinden mi cekiniyorlar acaba diye düşünüyorum. Hukuki bir bilgim yok ama en fazla kemik yaşına bakılır, şahitler dinlenir belki aileye bir miktar para cezası uygulanır gibi geliyor.

Son durum nedir üyeler banlanmis
Biri hayrina özet geçse

Katılıyorum benim depremi yaşamış kız arkadaşlarım vardı birini hiç unutmuyorum böyle kızı görseniz heybetli bir kız tüm yurt kızdan korkardı ama oda gece olunca korkardı tuğba uyu diye diye dilimde tüy biterdi çıt çıksa korkudan sıçrardı ve bu kız depremde 6 yaşındaymış düşünüyorum da nasıl da etkilenmiş bu ailede bence DNA testi olursa çocuk kaçırma suçundan yargılanmaktan korkuyor olabilir

Düzceliyim bende
Depremde beş yaşındaydım ve gayette hatırlamak ıstemedıgım geceyı net hatırlıyorum .
İnanmak zor ama malesef boyle olaylar çok
O gece annesı babası olen bı baskasının cocugunu benım cocugum dıye sahıplenen bı kadın vardı komsumuz
Sonra ne oldular bılmıyorum
Ama asıl mesele kadının hıc cocugu yoktu
Kimsede cıkıp nerden cıktı bu demedı o zaman kı sartlar dpgrultusunda

E sen depremden 8 ay önce doğmuşsun içlerine mi doğmuş da sana kimlik çıkarmamışlar.ilginç valla

Malesef ulkemizde boyle sacmaliklar yasanabiliyor, benim teyzemede olen ablasinin kimligini vermisler sanirim 2-3 yas fark varmis arada ama bundan 50 yil once falan olan bir sey tabi.

Konu sahibinin oz ailesi oldugunu dusunuyorum ama sorumsuzluklarindan dolayi cokta onemsemediler bence.

Hem konu sahibi ailenin olen kizlarinin anisini yasatmak icin kimligi degistirmek istemediklerini dusunerek ne kadar iyi niyetli oldugunu gosteriyor ama aile zamaninda ugrasmak istememis simdi hic ugrasip baslarini agritmazlar kisacasi onemsemiyorlar.

Harbiden hee olabilir

Ailecek enkaz altında kalmışsınız da bir tek ablan mı vefat etmiş? Aileni çıkarmışlar ama ablan mı kalmış? Deprem anında annen baban uzak mıymış ablana? Gerçekten akıl sır erdiremiyorum vaziyete. Sen de çok rahatsın.

Fake mi gerçek mi bilemem ama gerçekse ortada cidden çok büyük tutarsızlıklar var. Birincisi abla deprem olduğunda anne babanın yanındamıydı herkes enkazda kaldıysa ceset bulunamayan enkazdan kimlik nasıl çıktı? Anne baba yaralıysa hastanede çocuklarını sormadılar mı? Tedavi olduktan sonra polise başvurmadılar mı? Bende deprem zamanı yalovadaydım ve 14 yaşındaydım kayıpları olanlar polise başvurdular kimliği belirsiz cesetleri teşhis etmeye çalıştılar.emniyette valilikte hastanelerde bidiriler asılıydı gözlerimle gördüm.Bir anne baba komaya girse bile gözü açar açmaz evladım nerde demez mi neden polise gitmez.Diyelim ki polise gittiler ama bulunamadı okula kayıt olduğunuzda ya da hastaneye gittiğinizde hiç kimse anne babanıza bu çocuk kayıptı nerde bulundu gibi sorular sormadı mı?Ki 2005 yılında kimlik numarası vardı . Kayıp şahıslar bir günlük bebek dahi olsa gbt kayıtlarına işlenir.Hiçbir çoçuğunun nüfus kaydını umursamayan anne baba ablanızı günü gününe nasıl kaydettirmiş? Öldüğüne inanıyorlarsa kayıp başvurusu yapıp neden mahkemeden gaiplik kararı aldırmadılar? Evladını kaybeden biri neden polise gitmez? Bu konu çok ciddi acilen konu sahibi polise gitmeli

Gece saat üçte o yaşta çocuk annesinin yanındadır muhakkak.. dediğiniz gib kimliği bulup da çocuğu bulamamak fazla ironik... ölen kız için kayıp kimliği tekrar çıkarmış olabilirler tabi ama o ölmeden önce doğan kızlarına kimlik çıkarmayan ailenin bununla da upraşacaşını sanmıyorum... bana da hiçbi tarafı tutarlı gelmedi hikayenin... ben de yalovadaydım, hayatlarımızın en kötü gecesiydi belki de... ertesi gün yollardan geçerken duyduğumuz koku bile hala dün gibi... haliyle insanların nasıl can havliyle, ellerini kanata kanata taşların altında çoluğunu çocuğunu aradığını da unutmak mümkün değil

Banlıydım ve yazamadım. Mesajlarınızı okudum. En son nufüs dairesine gidip danışma kararı aldım. Ailemin öz olup olmadığından bugüne kadar hiç şüphe etmedim öyle olsa diğer kardeşlerimle bi ayrım hissetmez miydim hiç? Bilmiyorum tabi doğrusunu ama öyle bir şey olduğunu sanmıyorum

Olaylara bak.
Oylemi oyle dengesiz.
Cozemedim gitti.
Takipteyim.
Gelismeler olursa beni etiketleyin kizlR.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…