Doğum tarihi mevzusu

Ben ablanin yasadigini dusunmuyorum sahsen, ama farzet ki yasasin ve bulundu. Sana dogdugun tarihten ve isminden kimlik cikaracaklar, o kisim basit yani. Sen kendin olarak hayatina devam edeceksin.

Bunu nasıl yapacağım ki? Hem diyelim ki bulduk bu sefer ben ne olacağım? Tamamen hiçbir kaydı olmayan yaşamayan biri gibi olacağım sonuçta o kimliğin sahibi belli?
Hayır...
Senin kimliğin yok.
Sen bu ülkede yaşadığını ispat et önce
Varlığını ispat et.
Ben buradayım de...

Bir suç var ortada.
Bir aile kayıp kızını niye aramaz bu nasıl vicdan merhamet ne bunun adı Allah aşkına! İnsanlar kayıp kedilerini arıyorlar sen bir insandan bahsediyorsun.

Bu işin altında çok başka şeyler var.

E sana da 18 yıl gecikmeli kimlik cikartacaklar. Kimliksiz mi yasayacaksin bunun da bi bedeli var onu da ailen ödeyecek. Odesinlerde bi zahmet.
Asla kabul etmezler ben böyle bir şey yapsam evde neler olur tahmim bile edemiyorum. Sonuçta yıllardır gizlenen bir suç ve anne babamıb bu suçunu ortaya çıkarmam çok fena sonuçlara yol açabilir korkuyorum da yani ortaya çıkarmayı bi yandan istiyorum bi yandan istemiyorum. Yaş nüfus cüzdanına yazılmasa ne iyi olurdu...

bak insanlar o kadar şey yazıyor
ama sen sevgili, evlilik takılmış kalmışsın sanki
eğer tek derdin bu ise, arkadaşlarına yalan söylemek ise
o zaman bir insanla daha tanışırken kaç yaşındasın dediklerinde aslında 18 ama nüfusa göre 23, ailem beni 5 yaş büyük yazdırmış maalesef de, geç
benim bir tanıdığım için dedesini gönderiyorlar nüfus müdürlüğüne, o da kafasına göre yazdırıyor ama bu dediğim 50-60 sene öncesi

fakat ben senin yerine olsam, aşk'tan önce okul-iş vb konuları göz önünde tutarım

O zaman ablana ailen bişey yaptı. Bu kadar korlruklarina göre

Ben ablanin yasadigini dusunmuyorum sahsen, ama farzet ki yasasin ve bulundu. Sana dogdugun tarihten ve isminden kimlik cikaracaklar, o kisim basit yani. Sen kendin olarak hayatina devam edeceksin.
Açıkçası ben de yaşadığını düşünmüyorum yani öyle kabul ettiğim için mi bilmiyorum da hani bi gün aslında ablan ölmemiş bulundu gibi bi şey çıkmasını çok ütopik buluyorum

Ben çok kurgucuyum konuyu okumasaydim iyiydi.
Belki depremde ölmedi ablan
Belki ailen başına bişey getirdi yok ettiler.
Insan neden aramaz yahu
Huylandim
Bende acaba evlatlık mı verdiler diye düşündüm

Yaşar ne yaşar ne yaşamaz gibi bişey.

Sen evlenirken yasa takilmissin ama is hayatinda ciddi sorunlara yol acar bu durum.

Olmasi gereken mezuniyet tarihinden bes sene ileridesin.Ustelik is ilanlarina bak senin nufus yasin coktan gecmistir istedikleri yasi.

Mahkemeni ac kemik yasin tespit edilsin.

Ailendekide iyi cesaret 13 yasinda resit olmana goz yummuslar.

Bak hala derdin yaş sevgili cart curt...
Kuzum ablan kayıp ablan...
Bir canlı...
Lütfen resimden çık ve dışardan bak olaya...

Bende acaba evlatlık mı verdiler diye düşündüm

Yaşar ne yaşar ne yaşamaz gibi bişey.

Hersey olabilir ama o kız depremde ölmedi bence. Kimsesizler mezarlığına bile gomulse kayıt tutulmuyomu ya insan o tarihte ölen çocuklardan bile bulur yani evlat bu çöp değil ki

Bu aile bişey gizliyor

Tek derdim tabiki evlenmek sevgili falan değil ben hemşirelik okuyorum hani inş devlete atanırsam iş konusunda bi sıkıntı olmaz gibi o yüzden sanırım biraz etrafımdakilere ne derim diye dert ettim

hiçbir anne cesedini görmediği evladını öldü kabul etmez edemez..
ölmüş olabilir ama ailen rahat tipler enkazdan çıkartılıp kimsesizler mezarlığına gömülmüş olabilir yada enkazdan çıkartılıp hastaneye oradan peşi aranmadığı için yurda yada biri çalmış bile olabilir .. çok ütopik değil malesef yaşandı bunlar bu ülkede depremden sonra..
enkazdan çıkmadı diye birşey olamaz.. ama ölü ama diri..

Hersey olabilir ama o kız depremde ölmedi bence. Kimsesizler mezarlığına bile gomulse kayıt tutulmuyomu ya insan o tarihte ölen çocuklardan bile bulur yani evlat bu çöp değil ki

Bu aile bişey gizliyor
Depremde ölen herkesin cesedi bulunuyor mu bana kayıp ceset vardı bir sürü çok aradık bulamadık bulunmadı dediler

hiçbir anne cesedini görmediği evladını öldü kabul etmez edemez..
ölmüş olabilir ama ailen rahat tipler enkazdan çıkartılıp kimsesizler mezarlığına gömülmüş olabilir yada enkazdan çıkartılıp hastaneye oradan peşi aranmadığı için yurda yada biri çalmış bile olabilir .. çok ütopik değil malesef yaşandı bunlar bu ülkede depremden sonra..
enkazdan çıkmadı diye birşey olamaz.. ama ölü ama diri..

Bu aile bişey gizliyor
O depremde kayıp çok insan var gercekten bulunamamış olabilir yada bulunup aileye ulaşılamamış olabilir ailede peşine düşmediyse arada kaynamıştır kızcagız.

Kızlar aileyide anlamak lazım evlerinden belkide yurtlarından olmuşlardır kendi canlarının derdiyle umursamamış olabilirler ama sonrasında yinede insan bi arayabilir tabi.

Depremde cok cocuk kacirildi evladi olmayanlar bulduklari cocugu aldi denildi ama konu sahibinin ailesi zaten rahat birileri belli 98 de nufus cikartmamislar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…