Doğum tarihi mevzusu

Aramızda iki yaş var sadece ben o kadarını hatırlayabilecek yaşta değildim aileme de sormadım hiç aklıma da gelmedi açıkçası aşı olmadı mı diye ve olmamış olabilir

saldım çayıra mevlam kayıra yani..
sinir oldum ailene..
bide habire çocuk yapmışlar..

sen yazdıkça dehşete düşüyorum..
neden evde doğurup duruyor annen sürekli?
sizlerin hiçbir aşısı yapılmadı mı?
seni nasıl oldu da okuttular bu kadar ne gerek varmış yani..
En küçük kardeşimin doğumu da hamileliği de sıkıntılıydı diye hatırlıyorum hastanede doğurdu bu yüzden. Yoksa o da evde doğardı herhalde. Okumayı ben istedim çok. Puanım çok yüksek değildi ama okumaya hevesim vardı o yüzden puanım yettiği kadar bi okula başladım

tamam da evladım o sıkıntıyı anlamak için hastaneye kontrole gitmek gerekiyor.. bir kere gittiğinde de devlet senin peşini bırakmıyor sağlık ocakları takip ediyor doğumdan sonrada aynı şekilde takil ediyorlar ..
en küçük için hastaneye gitmiş hamileliğinde bir büyüğü için gitmemiş mi yani..
sıkıntı olduğunu anlamak için doktora gitmek lazım sonuçta..

Yaşıyor olsa nasıl bulunur ki bir aile aldıysa mesela o aileyi nasıl nereden bulacağız ya da kaçırıldı ise nasıl bilmiyorum bana çok mantıklı gelmiyor açıkçası bi de bu kadar yıl geçti üstünden o da annemin babamın evladıydı sonuçta istemezler miydi yaşasın.. Peşine düşerlerdi bence yani demek ki öldüğü kesin.. Diye düşünüyorum bilemiyorum. Ki öyle bile olsa bulunması imkansız bence

Bildiğim kadarıyla anlatıyorum hamilelik sırasında annemde bi sıkıntı oluyor mecbur hastaneye götürüyorlar doktorlar hamileliği de doğumu da sıkıntılı buluyorlar takibe alıyorlar. Onun öncesi hiçbirimizde sıkıntı olmamış zaten annem de 35 yaşın üstündeydi riskli bi gebelikmiş

Mesleğini eline alınca davanı aç, yok mu başka akraba şahit olacak? Kemik yaşı bakılır zaten. Kardeşlerinden işi gücü olan yok mu sana şahit olsun?

Sen ailenin gözünde "sen" değilsin, ablansın. Yıllardır kendi bireyselliğin yok, ablanı yaşıyorsun aslında, sana ablanı yaşatmışlar. Düşündüğün kadar basit değil olay. Devlette yaşayabileceğin, çevrende yaşayabileceğin sıkıntıları kenara koyuyorum, bu seni psikolojik olarak da ciddi etkileyebilecek, hatta travma dahi yaşatabilecek bir durum. Sen ayrı bir bireysin ölen ablan ayrı bir birey, bunu ailen de kabullenmeli sen de. Anısını senin üzerinde yaşatamazlar, bu sana haksızlık. Bence hem işi bilen iyi bir avukatla hem de iyi bir ruh sağlığı uzmanıyla da görüşmelisin. Ayrı bir birey olduğunu ailenden önce başta senin kabul etmen lazım, sen ablan değilsin. Ailenin bu konuda sana psikolojik baskı uygulamasına izin vermemelisin.

Belki haklısınız ama ailem işte büyük bir engel yaşımı düzeltmem konusunda.

Mesleğini eline alınca davanı aç, yok mu başka akraba şahit olacak? Kemik yaşı bakılır zaten. Kardeşlerinden işi gücü olan yok mu sana şahit olsun?
Ailem kendi başları yansın istemiyorlar yapacak bir şey yok onlar şahitlik etmezse kimse de etmez babam kardeşleri arasında en büyüğü ve çok sözü geçer kimse onu ezip de arkasından iş çevirmez bana şahitlik yapmaz yani kardeşlerim benden küçük en büyüğü benim. İşte iş dava açmaya gelse kolay çünkü zaten benim gerçek yaşım belli elbet ortaya çıkacak ama dava açılmasına müsade yok o iş yaş..

Bu mesele beni ciddi anlamda etkiledi zaten o konuda haklısınız ama kabullenmeye zorlandım sonunda da mecburen kabullendim. Kafayı taktım dava açmak istedim kabul etmediler şahitlik yapmazlarsa da hatta aleyhime şahitlik bile yapabilirler bu iş olmaz. Ancak kendi paramı kazanıp iyi bir avukat bulup kemik yaşıma falan bakılırsa olur

liliac wine annen çalışmıyor değil mi? Ev kadını annen ve eğitimli değil? Çünkü hiç bir kadın zorda değilse, çaresiz değilse, kendi ayakları üzerinde duramayacak gibi değilse hamile iken doktora gitmemezlik etmez, gidip kimlik çıkarmaktan erinmez çünkü yapabilir tek başına.

İş dönüyor dolaşıyor kadınların kendi ayaklarının üzerinde durmasına, bağımsız birey olabilmesine geliyor. Sen okula devam ve seni çok tebrik ediyorum.

Ailenize çok sinir oldum ya.. Nasıl bir mezarı olsun istememişler ablanızın onu da anlamadım..
Hayatınızdan çalmışlar resmen.
Bilmiyorum nasıl çözebileceğinizi ama umarım çözebilirsiniz bu durumu ya da sıkıntısız bir iş hayatı ve evlilik yaşarsınız.
Ne kadar gereksiz bir sıkıntıya sokmuşlar sizi çok sinir oldum.

Güzelim, kabullenmemelisin. Bu senin suçun ya da sorumluluk alman gereken bir şey değil ki suçunu kabullenesin ya da sorumluluğunun cezasını çekesin. 18 yıldır kendini yaşayamamışsın, kimbilir daha anlatamadığın neler var? Onlara sorma, onlar elbette dava açmanı istemez, uğraşmak istemezler. Sen artık reşitsin, onlara sormadan bir şeyler yapabilirsin. Hayatına sahip çık, bu senin hayatın. Ailen daima senin yanında olmayacak, bir başına kalacağın zamanlar da olacak. Buradaki avukat arkadaşlar da yönlendirebilirler seni ama ailenden rıza kazanmayı falan bekleme. Bu "senin" hayatın, ailen hayatını çalmış. Bireyselliğini, hayatını geri al.

Teşekkür ederim evet annem hiç okumamış ve ev hanımı

Ailene inanilmaz sinir oldum
Ayni durum olmasa da bende yullarca kimlik sorunu yaşadım
Ve bu sorumsuzlugun bu cahilligin bedelini travma seklinde odedim...en agirindan hemde...bu konuda asla anneme hakkimi helal etmiyorum...asla!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…