Doğum ve misafir

Gurbette olan biri için sırayla birilerinin gitmesi kadar mantıklı bsy yok.
Hem siz yalnız kalmayacaksınız hem evde o kadar fazla misafire gerek kalmayacak.
Abimin eşi doğum yaptığında önce annesiyle kardeşi gitti sonra ben sonra annem gitti.
Açık açık konuşun bence

Tarihi geç söyle?
O soylese de esi seyler onceden
35 haftalık hamileyim. Yaklaşık 4 "hafta sonra doğum olacak. Eşim de ben de görev sebebiyle buradayız. İkimizin memleketi de değil. Annem ve babam yanımda. En yakın akrabalar 12 saat uzakta. Doğuma eşimin annesi gelemez büyükbaş hayvanları var. Ama babası, iki ablası, ablasının çocuğu, benim teyzem, kuzenim gelmek istiyorlar. Ben kesinlikle istemiyorum. Çok sıkıntı olacak çünkü. Evde kedim de var. İyice stres olacağım. Eşim, annem zaten yeter. Bu insanlara gelmeyin nasıl denir.
Care bulman lazim yoksa o sıkıntı streste sütün kesilir

Bunlar nasıl insanlar ya ne kadar anlayissiz lar siz bebeginiz le mi uğraşacaksınız,lohusalikla mi yoksa 1 ton insanla mi.Hem yeni doğmuş bebegin yanında o kadar insanın kalması da doğru değil dr izin vermiyor diyin enfeksiyon kapabilir diyin.

Eskiden bebeğin kırkı çıkmadan kimse bebeği ve anneyi rahatsız etmezmiş. Niye biz her şeyde geriye gidiyoruz? Bence siz çok yüz vermişsiniz akrabalarınıza, hadi anneyi kv’yi anlarım da diğerlerinin ne işi var? İnsanlarla ilişkinizi gözden geçirin.

35 haftalık hamileyim. Yaklaşık 4 "hafta sonra doğum olacak. Eşim de ben de görev sebebiyle buradayız. İkimizin memleketi de değil. Annem ve babam yanımda. En yakın akrabalar 12 saat uzakta. Doğuma eşimin annesi gelemez büyükbaş hayvanları var. Ama babası, iki ablası, ablasının çocuğu, benim teyzem, kuzenim gelmek istiyorlar. Ben kesinlikle istemiyorum. Çok sıkıntı olacak çünkü. Evde kedim de var. İyice stres olacağım. Eşim, annem zaten yeter. Bu insanlara gelmeyin nasıl denir.
Bu kadar sıkboğaz etmenin mantığını çözemedim? Doğum sonrası seninn doğum şekline bağlı bir sürü temizlik bakım vs işlerin olacak. Belki hergün duş alman gerekecek. Tuvalette sıra mı bekliceksin? Veyahut banyoda. Tamam kalabalık güzel ama günlük. Bence siz kayınpederinizden başkasını şimdilik kabul etmeyin. En uygun dillede annem babam yanımda diğer babamda gelsin tamamız diyin. Veyahut kayınpeder hayvanların başında kalır kayınvalideniz gelir. Yani emzirme vs durumları da olacak. Rahat edemezsiniz. Gerçi bunu onların düşünmesi gerekte neyse. Veyahut merhaba eşinle konuş. Yardımcı olsun onun ailesi sonuçta sen laflanırsan sıkıntı olabilir. Rahat edemem sürekli tuvalet ihtiyacım olur kaldı ki pansuman vs yapılacak sürekli duş almam gerekecek de. Başka alternatif yok yani. Eşin konuşsun ona anlatman daha düzgün ve yanlış anlamasız olur

Öncelikle hayvanlara neden kayınpeder bakmıyor da kayınvalide bakıyor? Münasip olan tek biri gelecekse kayınvalidenin gelmesi. Bence kayınvalidenizin tek gelmesi için konuşun. Cidden ilk aylarda memeler fora geziyorsun, kanaman, meme ucu yaran erkekle rahat edemezsin. Kayınpeder ne alaka yani?

Kışın ortasinda yenidoganin yanina cümbür cemaat gelinmez. 40im cikinca gelin de

Uygun bir dille, doğumda annenizin geleceğini, diğerlerini de doğumdan sonra iyice toparlanınca beklediğinizi söyleyin. Anlayışla karşılayacaklardır sanırım.

Açık konuşun. Ilk çocukta ben açık söylemedim. İlanları anlatsam hem gülersiniz hem ağlarsiniz. Ikinci oglumda esimin ailesinden rica ettim ben eve geçtikten sonra gelsinler diye. Hastanede 3 gün yattım. 10 gün annemde kaldım. Ondan sonra evime gectim. O zamana kadar toparlanmistim. Kimsede olay çıkarmadi. Biz susarak kaybediyoruz. Ben konuşurum artık vallaha. :D

Evim 2+1 . Doğuma memleketim uzak olduğu için kendi ailem yatılı geldi. Eşimin ailesi 15 dj mesafede ama doğuma gideceğim gece yatılı gelmek istediler üstelik bu mikemmel fikiri muhtemelen onlar sundular ama kocam da gözünün içi parlaya parlaya geldi bana anlattı. Aaa dedi çok güzel bizimkiler de gelecek. Nasıl yani dedim bu kadar insan nerede yatacak ?? Ee ben onu düşünmedim dedi. İnsanlar bunu neden düşünmez ?? Doğan el kadar bebe öpülmez sevilmez , enfeksiyona açık. Anne yorgun uykusuz, sinirli stresli ve özel bir durumda olacak kanama nedeniyle. Kayınpederler ne demeye doğuma yatılı gelirler bilmiyorum. İnsan gerçekten rahat edemiyor. Eşin konuşsun ev müsait olmayacak o kadar kişi yatacak kalkacak yer olmayacak desin. Sen söylersen yanlış anlarlar ama eşin söylemezse de mecbur sen söyleyeceksin

Şurda tek bir kişi bile gelsinler ne olacak dememiş ?
herkes aman gelmesinler demiş
Ve herkes çok haklı , benim kırkım yeni çıktı, taze anneyim :) asla ve asla ev kalablık olmamalı , berbat birşey , hayatın boyunca atlatamazsın bin pişman olursun ağzını açıp gelmeyin demediğin için, eşin diyemiyorsa sen de,
Ama mutlaka deyin , 15-20 gün sonra gelsinler en erken ,
Asla doğum yaptığın hafta gelmesin kimse annen var zaten yardımcı

Gelmek isteyenlere size yakın bir pansiyon veya otel önerseniz hem masraf olmasın diye çok kalamazlar hem de ortak wc/duş kullanımı pek olmaz.

sizi ararlarsa gelin yardiminiz dokunur cok iyi olur.gelen giden olur yemekleri ,cayi yaparsiniz temizlige yardiminiz dokunur ben de bebekle ilgilenirim diyin.yerimizde az ama gelince sizler ayarlarsiniz bi sekilde diyin.Hepsi gelmekten vazgecer belki
Onu yemezler. Özellikle hoşlarına gider. Çünkü normalde ben sevmem evimde kimse dolabı açsın vs.
Cok mantikli. Sonucta bebek her zaman beklenen tarihte gelmiyor. Arkadasim 14 kasim diye tarih vermisti 4 kasimda dogumu oldu mesela.
Mantıklı değil mi ya. Ohh be

Laftan anlamayacak kişilerse öyle yapın diyeceğim de daha sonra sorun yaşamaz mısınız? Kayınvalidenize söyleyin. Anne ben rahat edemem çekinirim, kendimi toparlayınca gelsinler diye. Hem kış, hem ortada birsürü salgın var. Yenidoğanın yanında o kadar yetişkinin ne işi var? Hatta eşiniz söylesin. Doktor şu salgın döneminde kimseyi almayın yanına dedi gibi. Eşinizde bitiyor olay. O söylesin. Siz de kendi tarafınıza söyleyin. Olmazsa anneniz söylesin.
Eşim söyler sanırım.

Kesinlikle kesinlikle gelmesinler. Tum beyin hucrelerinizi maksimum kapasitede calistirip gerekirse atomu parcalayacak enerji uretip bir caresini bulun. Kesinlikle gelmesinler. Not ; ben yandim eller yanmasin diyen bir uye
Başıma gelmedi ama az çok durumu gözümde canlandırıyorum. Bence de gelmesinler

Back
X