Doğum Yapan Anneler (Mart-2013)

bende 16 martta sezeryanla doğum yaptım.bizim kan uyuşmazlığımız var ve kızım pozitif oldu.2.bebeğim.ilkinde sarılık bu kadar değildi.kızımda 3.günden sonra sarılık başladı.5.gün kontrolümüzde değer 18.83 tü.1 gece fototerapi gördük.13 e düştü.çıktık.1 hafta geçti.hala var.kan uyuşmazlığında 2.bebekte oluyormuş.bilmiyordum.moralim çok bozuk.sütüm çok az.emmiyor.mamayla besliyorum.sürekli gazı var.zorlanarak sesli çıkarıyor.şimdide kabız oldu.2 gündür tık yok.canım çok sıkkın.sürekli ağlamak istiyorum.yarın başka bir dr.a daha göstericem.sarılık beni endişelendiriyor.lütfen dua edin.bebeğim bir an önce sağlığına kavuşsun...

Güzel Anneler 19 Mart Salı günü 14:10'da prensimi koynuma aldım

Eşimle 5,5 yıldır muhteşem bir evliliğimize güzel bir mutluluk getirmek için planlar yaptık, bahara gelsin istedik bebeğimizin, evimizede bahar gelsin istedik haziran ayında hamile kaldım tamda planladığımız gibi , evdeki idrar testlerinde hiçbirşey çıkmadı ve ben çok üzülmüştüm, bir kaç gün sonra hastaneye kan tahlili için gittim çünkü günüm geçmişti, öğleden sonra çıkacak dediler, ablam kardeşim yiğenim heycanla evde sonucu bekliyorduk, ablam internete girdi ve muhteşem sonucu gördü ben ekrana bile bakamıyordum dizlerimin üzerine çöktüm ve ablamın gözlerine bakıyordum, hadi abla doğru söyle minik meleğim benimle mi dedim, ablamın gözleri doldu anladım ki artık içimde muhteşem bir melek var, artık uzun bir yolculuk beni ve eşimi bekliyor , hemen eşimi aradım ve güzel haberi verdim, öyle heycanlıydım ki karnımı okşuyordum sürekli , haftaları tek tek sayıyordum 7. haftamız, 8.haftamız ay ne zaman büyüycek zaman çabuk geçsin derken 37. haftaya geldik , 37. haftanın ilk günün sabahı eşimi uğurladım wc'ye gittim ve nişan geldiğini farkettim heycanla eşimi arayıp geri dönmesini istedim, sonra heycanla annemi aradım, birden ellerim titremeye başladı eşim geldi sarıldım ve ağladım çok korkmuştum, hem heycan hem korku bütün duygularım birbirine karıştı, tarifsiz duygulardı bunlar, dr aradık ve hastaneye gittik nst ye bağladılar sancım yoktu açılmam 1cm olduğu için dr eve gönderdi su yada sancı olursa gel diye, oğlum geleceğinin ilk sinyalini vermişti artık geliyorum demişti, hazırlanın , tam 1 hafta boyunca hergün doğar diye bekliyorduk annemler beni yanlız bırakmıyordu birşey olur panik olurum diye, her sabah kalktığımda karnımı ovalayıp oğlum bu gecede gelmedin diye seviyordum , hep gece gelicekmiş gibi geliyordu, nişan geleli 1 hafta olmuştu 19 mart salı günü sabah tuvalate kalktım, yatak odasının kapısının çıkarken bugün gelicek bu dedim, ben tuvaletteyken birşey geldi anlamadım, eşime seslendim, suyum geldi galiba dedim, oda çok bilmiş gibi yok canım dedi böyle gelmez tutamazsın dedi, iyi dedim yatağa tam uzandım heryer sırılsıklam oldu, bak dedim eşime bunu da mı ben yaptım , eşim panikledi bu sefer ben çok sakindim, eşime oğlum geliyor oğlum dedim sarıldım ona, annemi aradım hemen geldi, ılık bir duş aldım ve hastane ye doğru yolla çıktık, hiç sancım yokdu ama sabahın 6:30'da şarkı söylerek gittik, hastanede kapıda bekliyorlardı tekerlekli sandalye ile, ben gerek olmadığını yürüyebileceğimi söyledim, doğumhaneye çıktık hemen, doğum katı tamamen doluydu, doktor muayne etti 2cm açılma var dedi, sancım yok ama bekledik saat 9'a kadar dr sonunda suni sancı vermeye karar verdi bende hemen ok verdim çünkü normal doğumu çok istiyorduk ve çok hazırlanmıştık, 9 da suni sancı verilmeye başladı ilk yarım saat pek birşey yoktu, 09:30 gibi başladı sancılar ilk başlarda her sancı geldiğinde oğlum geliyor bu sancıları bana oğlumu getirecek diye kendime teselli veriyordum doğum odasında annem ablam ve eşim yanımdaydı onların ellerini sıkıp güç alıyordum, ağrılar şiddetlenme başladı, dr kontrolle geldi açıklık var mı diye 5cm olmuştu, ama ben saat 12 den sonra koptum oksijen bağladılar çünkü nefes alamıyordum her sancı geldiğinde ablam kulağıma eğilip birazdan oğlunu kucağına alacaksın kokusu içine çekiceksin az kaldı dayan diyordu, ben artık gözlerimi açamaz oldum tek söylediğim "anne yine geliyor artık gelmesin öldürün beni dayanamıyorum" diyordum dr bidaha geldi açıklık 6cm saat 4-5 gibi doğum olur dedi, ama ben ıkınmaya başlamıştım ebe geldi neden ıkınıyorsun dedi, öyle hissediyorum dedim, ebe tekrar kontrol etti açıklık 10cm doğum başlamış dr haber verin dedi, ben o sırda kısa bir baygınlık geçirdim, öyle çok yorulmuştum ki dudaklarımı ıslatıyorlardı kalkıp su bile içemiyordum, dr geldi nasıl olur daha yeni kontrol ettim dedi, ve her ıkınmam geldiğinde nefesimi tutup itmemi istedi, yatağın kenarlarından güç almam için çubukları çıkardılar, ablam kaldı artık yanımda bana oğlumuzun saçlarını görüyorum hadi devam diyordu, doktorum canım benim öyle güzel konuşuyordu ki benimle " hadi bebeğim az kaldı ıkın, hadi aşkım az daha geliyor" diyordu, 1-2-3 derken 6. ıkınmam da oğlum geldi dr "artık ıkınma yeter dedi" ablam bak oğlumuza dedi kafamı kaldırdım tek gözümü açtım dr göbek bağını kesiyordu sonra çocuk doktoruna verdiler hemen ardından koynuma inanmıyordum bu nasıl olur doğdu artık ben başardım, dilim tutuldu sevdim oğlumu sonra babasına göstermek ve temizlemek için götürdüler yanımdan, o an tüm çektiğim acılarım gitti, tüm acılarımı unuttum bir an önce göğsüme almak emzirmek istiyordum, zaten her sancıda göğsümden süt gelmeye başlamıştı, yarım saat içinde yanıma geldi tabi ben dayanamayıp ağladım eşimde ağladı ve 38 hafta boyunca beklediğimiz an gelmişti, artık oğlum göğsümdeydi, dokunuyordum ona...Allah herkese bu duyguyu yaşatmayı nasip etsin bana destek olan Anneme-Ablama-Eşime ve international hospital acıbadem dr İlknur Hanıma sonsuz teşekkürler, onların desteği olmasaydı normal bir doğum yapamazdım heralde.... Sağlıkla büyütelim yavrularımızı...

Canım ilk önce sakin ol unutma Mutlu Anne Mutlu Bebek, mama aldığı için kabız olması çok normal, sarılık içinde 2 saat ara ile mutlaka besle, günde 50-60cc'ye kadar rezene çayı verebilirsin hemde kabızlığını çözer hemde gaz için yardımcı olur, sende bol bol rezene çayı tüket, doktorum bana süt arttırıcı bitkisel bir ilaç verdi, şuan göğüslerimden süt fışkırıyor diyebilirim, Fennel Arkopharma eczanelerde satılıyor, istersen sende alabilirsin, birde boza iç günde 2 bardak boza içiyorum sütün çoğalmasına yardımcı oluyor, Allah tez zamanda şifa versin inşallah sana bol süt kuzuya da gazsız sağlıklı günler nasip etsin ,

bende senin gibi düşüünyorum hiç bi işe yaramadı kullanmıyorum artık kantoron yagı sürüyorum o iyi geliyo

Güzel Anneler Göğüs Kalkanı kullanın, ben kremi sürüyorum sonra göğüs kalkanı kullanıyorum çok şükür birşey olmadı şimdilik

Canım bende zorlanıyorum, oyüzden emzirirken telefonla falan oyalanıyorum sende emzirirken oyalanacak birşey bul

sağlıcakla büyüt bebeğini inş. bende suni sancıyla doğum yaptım 7 martta. yazdıklarını okurken o anları tekrardan yaşarmış gibi oldum valla. evet çok zor ölüyorum zannediyosun ama bence normal doğum bir kadının hayatındaki en güzel an... tebrik ederim

Güzel Anneler Göğüs Kalkanı kullanın, ben kremi sürüyorum sonra göğüs kalkanı kullanıyorum çok şükür birşey olmadı şimdilik

Canım bende göğüs ucu çatlağı için kalkan aldım ama takınca hem sıktı hemde göğüs üçünün etrafı buhar yaptı nasıl havalanacak anlamadım.

Bu sorular altında toplanalım
1-) uyku duzeniniz nasil uyumazsa nasil bir yol izliyorsunuz uyutmak icin
2-) gaz probleminiz basladimi,kac gunlukken basladi ve kurtulmak icin neler yapiyorsunuz,neleri yemiyorsunuz gaz olmasin diye.
3-) sut durumunuz nasil yetiyor mu takviye yapiyormusunuz. yetiyorsa neler iyi geldi sutunuzu arttirmak icin.
4_) gogusleriniz ne durumda. yaraysa neler kullaniyorsunuz.
5_)kaç günlüksünüz , kg , boy durumu nedir?

Kızım bugün 1 aylık oldu. Gaz ve kaka dışında çok şükür sıkıntımız yok. Gaz için Zinco ve Nurse Harvesy kullandım ama faydalı olduklarını söyleyemem. Kızım, gazı olunca kıpkırmızı oluyor, ıkınıyor. İlk hafta her bezde azcık kaka oluyordu, 2. hafta 2-3 günde bir yaptı. 3. hafta günde 6-7 kere yapıyordu. Bu hafta yine 3 günde bir yapıyor. Hatta yapamadığı için zeytin yağı sürdük. Bu hafta kakası kuru değil ama bayağı kıvamlı. Son çare enjektörle poposuna zeytinyağı enjekte ettim. Yarım saat sonra bezinden taşıp sırtına çıkacak kadar kaka yaptı :)

1-gazı olmadığı sürece uykumuz fena sayılmaz, öyle uyudumu üç dört saat uymuyor ama, bir buçuk iki saat anca uyuyor ama değişiyor. daha tam uyku düzeni sağlayamadık yani
2-eveeet, gazsız olur mu? gazını çıkarınca _aferin kızıma, alkış kızıma_ yapıyoruz :), bu arada süt çok gaz yaptı bebişime, artık süt içmiyorum ben. kurtulmak için de kimyon içiyorum kendim.
3-şimdilik sadece anne sütü, zannadersem yetiyo. sıvı ağırlıklı besleniyorum, suyu çok içmeye çalışıyorum, bi de pekmez ve hurma tüketiyorum sütün çoğalması için.
4- hiç sorma, bugün 25. günümüz ve ben hala göğüs acıları çekiyorum, iyileşmedi gitti, ama dayanıyorum kızım için, her emzirmeden sonra lansinoh kullanıyorum, iyileşmedi ama ilerlemedi de ( bu arada ikinci tüpü bitirmek üzereyim) haa bir de ben lansinohu bebeğin poposuna da kullanıyorum, çok iyi geliyor, tavsiye ederim herkese, nivea ve büschen krem kullandım fayda etmemişti.
5- bir haftalıkken 3300gr gelmişti, doğduğunda 3100gr dı, haftaya ilk aşımız var, bakalım kaç gr almış minik kuzum.
canım sen neler yapıyosun, sen de paylaş bizlerle...

bu arada ilk aşısını yaptıran arkadaşlar, nasıl geçti, bi sıkıntı oldu mu ateş felan, paylaşırsanız sevinirim.

1-) uyku duzeniniz nasil uyumazsa nasil bir yol izliyorsunuz uyutmak icin
2-) gaz probleminiz basladimi,kac gunlukken basladi ve kurtulmak icin neler yapiyorsunuz,neleri yemiyorsunuz gaz olmasin diye.
3-) sut durumunuz nasil yetiyor mu takviye yapiyormusunuz. yetiyorsa neler iyi geldi sutunuzu arttirmak icin.
4_) gogusleriniz ne durumda. yaraysa neler kullaniyorsunuz.
5_)kaç günlüksünüz , kg , boy durumu nedir?

1-Geceleri uyku sıkıntısı yaşıyoruz.ama zamanla düzelecek galiba sadece gece-gündüz kavramı yok.gündüzleri çok rahat uyuyor ama gece huzursuzlanıyor.
2-Gaz problemi hiç yaşamıyorum.çünkü önlemini aldım doğduğu andan itibaren.her gece yatmadan önce 30 cc kadar ıhlamur-rezene karışımı çay içiriyorum.hem yukarıdan hem aşağıdan hemen gaz çıkartıyor.Bende gaz yapacak hiçbişey yemiyorum içmiyorum.mesela normal çay bile gez yapar.o yüzden günde 2 bardaktan fazla içmeyin oda açık olmak şartıyla.
3-kızım 28.02.2013 doğumlu 38+1 haftada sezaryan ile 3750 doğdu.şuan kilosu 4950.sadece anne sütü veriyorum.ama bazen yarım saatte bir bile emzirdiğim oluyor.bebeğim her istediğinde emziriyorum.zamanın bi önemi yok.bide sütüm ilk zamanlar çok akıyordu ve sulu kıvamdaydı.hemşire içtiğim su miktarının azaltmamı söyledi.bende 1,5 lt su 1lt kadar bitki çayı,ayran,süt,meyve suyu tüketiyorum.şuanda sütümün kıvamı koyulaştı.ve akmıyor.birde tadı çok kötü ama ısırgan otu çayını şiddetle tavsiye ediyorum.sütünüzün miktarında artışı göeceksiniz.birde protein muhakkak almak zorundayz.ihmal etmemek lazım
4-göğüslerimde hiç yara olmadı.doğum yaptığım andan itibaren kakao yağı kullandım halen ara ara kullanıorum.hiçbir yan etkiside yok.aktarlardan katı olanından alacaksınız
5-31 günlük 4900 kg 60 cm boy.

1-uykumuzda düzen diye birşey yok, gece bakınıp gündüz uyuyor. bende aynı şeyi yapıyorum artık, gece onunla birlikte oturup, gündüz uyuyorum:)

2-gaz problemi 25.günde başladı. günde 3defa 2şer damla kimyon suyu veriyorum. birde zinco damla veriyorum ama sürekli değil. 2-3saat uyumayıp huysuzlanırsa gazdan o zaman da sab simplex diye bir damla veriyorum. yinede huyszlukları var ama öyle sürekli ağlayıp bağırmıyor. arada ıkınıp sıkınıp kızarıyor, uyuyamıyor.

3-sütüm çok az, sağdığımda 10cc anca çıkıyor. doğduğundan beri mama yiyor. şimdi önce her iki göğsümüde emziriyorum, sonrada mama veriyorum. süt artsın diye hergün 1 malt içecek, 3fincan rezene çayı, humana çayı içiyorum. malt içecek işe yaradı sanki biraz ama yinede çok az sütüm

4-göğüslerim yara değil ama ilk emmeye başlayınca acıyor, sonra emerken geçiyor acısı. her emzirme sonrası lansinoh krem sürüyorum.

5-bugün 38günlüğünüz. 31günlükken 1.ay kontrolümüz va aşımız vardı. o zaman kilosu 4000gr (2690gr doğdu, sarılık olunca 2400gr'a düştü. sonra 1 ayda 1600gr almış), boyu da 54cm (49cm doğdu) olmuştu.

merhaba anneler bebişlerle günler nasıl geçiyor? biz 43 günlük olduk sütümüz yetmediği için arada mamada yiyoruz ama aptamil mi sma mi bir türlü karar veremedik? aranızda mama kullanan varsa fikirlerinizi bekliyorum?

kızım da bugün 41 günlük. emmediği için biz doğduğundan beri aptamil veriyoruz. severek içiyor kızım, kilo alımıda iyi. bir sıkıntımız yok çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…