- Konu Sahibi olduolacak
-
ben dogum yapali bikac gun oldu ama dikislerim aciyo. Napmaliyim ?
bende 16 martta sezeryanla doğum yaptım.bizim kan uyuşmazlığımız var ve kızım pozitif oldu.2.bebeğim.ilkinde sarılık bu kadar değildi.kızımda 3.günden sonra sarılık başladı.5.gün kontrolümüzde değer 18.83 tü.1 gece fototerapi gördük.13 e düştü.çıktık.1 hafta geçti.hala var.kan uyuşmazlığında 2.bebekte oluyormuş.bilmiyordum.moralim çok bozuk.sütüm çok az.emmiyor.mamayla besliyorum.sürekli gazı var.zorlanarak sesli çıkarıyor.şimdide kabız oldu.2 gündür tık yok.canım çok sıkkın.sürekli ağlamak istiyorum.yarın başka bir dr.a daha göstericem.sarılık beni endişelendiriyor.lütfen dua edin.bebeğim bir an önce sağlığına kavuşsun...
kızlar bebeklerinizin gazını nasıl çıkarıyosunuz ben beceremiyorum yaa
bende senin gibi düşüünyorum hiç bi işe yaramadı kullanmıyorum artık kantoron yagı sürüyorum o iyi geliyo
Kızlar geceleriniz nasıl geçiyor ben bazen çok zorlanıyorum özellikle gece 1 ve 4arası uyanmalarda gözlerim gidiyor,emzirirken uyuyakalıcam diye ödüm kopuyo bazen eşim dürtüyor gözlerim kapanırken.kendime geliyorum bu seferde çok üzülüyorum ben nasıl anneyim ya uyuyakalırsam bebeğimi düşürürsem diye
Güzel Anneler 19 Mart Salı günü 14:10'da prensimi koynuma aldım
Eşimle 5,5 yıldır muhteşem bir evliliğimize güzel bir mutluluk getirmek için planlar yaptık, bahara gelsin istedik bebeğimizin, evimizede bahar gelsin istedik haziran ayında hamile kaldım tamda planladığımız gibi, evdeki idrar testlerinde hiçbirşey çıkmadı ve ben çok üzülmüştüm, bir kaç gün sonra hastaneye kan tahlili için gittim çünkü günüm geçmişti, öğleden sonra çıkacak dediler, ablam kardeşim yiğenim heycanla evde sonucu bekliyorduk, ablam internete girdi ve muhteşem sonucu gördü ben ekrana bile bakamıyordum dizlerimin üzerine çöktüm ve ablamın gözlerine bakıyordum, hadi abla doğru söyle minik meleğim benimle mi dedim, ablamın gözleri doldu anladım ki artık içimde muhteşem bir melek var, artık uzun bir yolculuk beni ve eşimi bekliyor , hemen eşimi aradım ve güzel haberi verdim, öyle heycanlıydım ki karnımı okşuyordum sürekli , haftaları tek tek sayıyordum 7. haftamız, 8.haftamız ay ne zaman büyüycek zaman çabuk geçsin derken 37. haftaya geldik , 37. haftanın ilk günün sabahı eşimi uğurladım wc'ye gittim ve nişan geldiğini farkettim heycanla eşimi arayıp geri dönmesini istedim, sonra heycanla annemi aradım, birden ellerim titremeye başladı eşim geldi sarıldım ve ağladım çok korkmuştum, hem heycan hem korku bütün duygularım birbirine karıştı, tarifsiz duygulardı bunlar, dr aradık ve hastaneye gittik nst ye bağladılar sancım yoktu açılmam 1cm olduğu için dr eve gönderdi su yada sancı olursa gel diye, oğlum geleceğinin ilk sinyalini vermişti artık geliyorum demişti, hazırlanın , tam 1 hafta boyunca hergün doğar diye bekliyorduk annemler beni yanlız bırakmıyordu birşey olur panik olurum diye, her sabah kalktığımda karnımı ovalayıp oğlum bu gecede gelmedin diye seviyordum , hep gece gelicekmiş gibi geliyordu, nişan geleli 1 hafta olmuştu 19 mart salı günü sabah tuvalate kalktım, yatak odasının kapısının çıkarken bugün gelicek bu dedim, ben tuvaletteyken birşey geldi anlamadım, eşime seslendim, suyum geldi galiba dedim, oda çok bilmiş gibi yok canım dedi böyle gelmez tutamazsın dedi, iyi dedim yatağa tam uzandım heryer sırılsıklam oldu, bak dedim eşime bunu da mı ben yaptım , eşim panikledi bu sefer ben çok sakindim, eşime oğlum geliyor oğlum dedim sarıldım ona, annemi aradım hemen geldi, ılık bir duş aldım ve hastane ye doğru yolla çıktık, hiç sancım yokdu ama sabahın 6:30'da şarkı söylerek gittik, hastanede kapıda bekliyorlardı tekerlekli sandalye ile, ben gerek olmadığını yürüyebileceğimi söyledim, doğumhaneye çıktık hemen, doğum katı tamamen doluydu, doktor muayne etti 2cm açılma var dedi, sancım yok ama bekledik saat 9'a kadar dr sonunda suni sancı vermeye karar verdi bende hemen ok verdim çünkü normal doğumu çok istiyorduk ve çok hazırlanmıştık, 9 da suni sancı verilmeye başladı ilk yarım saat pek birşey yoktu, 09:30 gibi başladı sancılar ilk başlarda her sancı geldiğinde oğlum geliyor bu sancıları bana oğlumu getirecek diye kendime teselli veriyordum doğum odasında annem ablam ve eşim yanımdaydı onların ellerini sıkıp güç alıyordum, ağrılar şiddetlenme başladı, dr kontrolle geldi açıklık var mı diye 5cm olmuştu, ama ben saat 12 den sonra koptum oksijen bağladılar çünkü nefes alamıyordum her sancı geldiğinde ablam kulağıma eğilip birazdan oğlunu kucağına alacaksın kokusu içine çekiceksin az kaldı dayan diyordu, ben artık gözlerimi açamaz oldum tek söylediğim "anne yine geliyor artık gelmesin öldürün beni dayanamıyorum" diyordum dr bidaha geldi açıklık 6cm saat 4-5 gibi doğum olur dedi, ama ben ıkınmaya başlamıştım ebe geldi neden ıkınıyorsun dedi, öyle hissediyorum dedim, ebe tekrar kontrol etti açıklık 10cm doğum başlamış dr haber verin dedi, ben o sırda kısa bir baygınlık geçirdim, öyle çok yorulmuştum ki dudaklarımı ıslatıyorlardı kalkıp su bile içemiyordum, dr geldi nasıl olur daha yeni kontrol ettim dedi, ve her ıkınmam geldiğinde nefesimi tutup itmemi istedi, yatağın kenarlarından güç almam için çubukları çıkardılar, ablam kaldı artık yanımda bana oğlumuzun saçlarını görüyorum hadi devam diyordu, doktorum canım benim öyle güzel konuşuyordu ki benimle " hadi bebeğim az kaldı ıkın, hadi aşkım az daha geliyor" diyordu, 1-2-3 derken 6. ıkınmam da oğlum geldi dr "artık ıkınma yeter dedi" ablam bak oğlumuza dedi kafamı kaldırdım tek gözümü açtım dr göbek bağını kesiyordu sonra çocuk doktoruna verdiler hemen ardından koynuma inanmıyordum bu nasıl olur doğdu artık ben başardım, dilim tutuldu sevdim oğlumu sonra babasına göstermek ve temizlemek için götürdüler yanımdan, o an tüm çektiğim acılarım gitti, tüm acılarımı unuttum bir an önce göğsüme almak emzirmek istiyordum, zaten her sancıda göğsümden süt gelmeye başlamıştı, yarım saat içinde yanıma geldi tabi ben dayanamayıp ağladım eşimde ağladı ve 38 hafta boyunca beklediğimiz an gelmişti, artık oğlum göğsümdeydi, dokunuyordum ona...Allah herkese bu duyguyu yaşatmayı nasip etsin bana destek olan Anneme-Ablama-Eşime ve international hospital acıbadem dr İlknur Hanıma sonsuz teşekkürler, onların desteği olmasaydı normal bir doğum yapamazdım heralde.... Sağlıkla büyütelim yavrularımızı...
Güzel Anneler Göğüs Kalkanı kullanın, ben kremi sürüyorum sonra göğüs kalkanı kullanıyorum çok şükür birşey olmadı şimdilik
Canım bende zorlanıyorum, oyüzden emzirirken telefonla falan oyalanıyorum sende emzirirken oyalanacak birşey bul
Bu sorular altında toplanalım
1-) uyku duzeniniz nasil uyumazsa nasil bir yol izliyorsunuz uyutmak icin
2-) gaz probleminiz basladimi,kac gunlukken basladi ve kurtulmak icin neler yapiyorsunuz,neleri yemiyorsunuz gaz olmasin diye.
3-) sut durumunuz nasil yetiyor mu takviye yapiyormusunuz. yetiyorsa neler iyi geldi sutunuzu arttirmak icin.
4_) gogusleriniz ne durumda. yaraysa neler kullaniyorsunuz.
5_)kaç günlüksünüz , kg , boy durumu nedir?
Bu sorular altında toplanalım
1-) uyku duzeniniz nasil uyumazsa nasil bir yol izliyorsunuz uyutmak icin
2-) gaz probleminiz basladimi,kac gunlukken basladi ve kurtulmak icin neler yapiyorsunuz,neleri yemiyorsunuz gaz olmasin diye.
3-) sut durumunuz nasil yetiyor mu takviye yapiyormusunuz. yetiyorsa neler iyi geldi sutunuzu arttirmak icin.
4_) gogusleriniz ne durumda. yaraysa neler kullaniyorsunuz.
5_)kaç günlüksünüz , kg , boy durumu nedir?
merhaba anneler bebişlerle günler nasıl geçiyor? biz 43 günlük olduk sütümüz yetmediği için arada mamada yiyoruz ama aptamil mi sma mi bir türlü karar veremedik? aranızda mama kullanan varsa fikirlerinizi bekliyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?