Doğum Yapan Anneler (Mart-2013)

slm arkadaşlar yıllar sonra tekrar 2.kez anne olup aranıza dönmek çok güzel bir duygu.kızımda 13 mart doğumluydu oğlumda 14 mart doğumlu.2 aylık olmasına 4 gün kaldı.çok şükür sağlıklı bir bebeğim oldu.kızıma oranla nispeten daha uyumlu ama maalesef kızım da olduğu gibi oğlumdada uyku problemi yaşıyorum.en büyük korkum buydu.inşaallah 3 aydan sonra düzelir diye umut ediyorum.tabiki birde gaz sancılarımız var.ne kullandıysam fayda etmiyor.acayip gazlı.bağırsak gazı fena.gündüz nerdeyse toplam 1 saat bile uyumuyor.akşamda çok geç yatıyor.tam uyudu derken tamtamına 1 dk.sonra gözünü açıyor.tekrarda ne yapsam uyumuyor.çok emiyor emdiği içinde mütiş gazı var.bu arada arkadaşlar bebeği reflü olan var mı?

ishal aşısı yaptıracakmısınız... 3. ayda yapılmalıymış.... rota çok tehlikeli bir virüsmüş ve yetişkinleri bile hastanelik, serumluk yapıyormuş...

iki marka var rotarix ve rotateq

ratarix de domuz dna sı olduğu için biraz tartışmalı...

İki doz kullanılan Rotarix her dozu 142.32 TL’den, üç doz kullanılan RotaTeq ise her dozu 114.01 TL’den satılıyor. Rotarix’in uygulaması 142.32 x 2 = 284.64 TL’ye, RotaTeq’in uygulaması 114.01 x 3 = 342.03 TL’ye mal oluyor.

Ben rotateq yaptırmayı düşünüyorum

ben sma veriyorum hemde doğduğundan beri çünkü sütüm yok denecek kadar az. günde 4 5 kere ancak emzirebiliyorum. doktorum sma vermem konusunda ısrarlı. gelişimide fazlasıyla önden gidiyor. bence sende sma vermelisin. çok eski bir mama çok besleyiciymiş. aptamiller kof şişlik yapıyormuş öyle duydum.

bizde haziran başında başlayacağız rota aşısına. ben isteğe bağlı sanmıştım ama doktorum ücretli diye yaptırmamazlık yapma çok önemli bi aşı dedi. fiyat 114 tl dedi o da muhtemelen rotateqdir.

Ben de rota asisi yaptiemak isteyenlerdenim.rotarixin domuz dnasi tasidigini bilmiyordum.arastirayim bakalim.23unde bizim asimiz da.

canım bende doğduğundan beri aptamil veriyorum bebeğim 1-2 defa emiyo sonra sağıp veriyorum sütüm az senin gibi.. sma vermek istiyorum hatta 1 kutu aldım ama bebeğim tadını sevmedi çok kötü kokuyo metal kokusu var tadı da güzel değil.. senin bebeğin severek yiyor mu mamasını?

cnm 3. aydA demişsin ama 3 ay bittikten sonra mı yoksa 2. ay bitince mi başlanıyo bizim kontrolümüze 1 ay var o zaman da 3. ay bitmiş olcak ona göre daha önce gidelim kontrole

evet yiyor baya da memnun. humananın antikolik maması vardı 3-5 kez verdim ama sma daha tatlı geldi heralde.

cnm 3. aydA demişsin ama 3 ay bittikten sonra mı yoksa 2. ay bitince mi başlanıyo bizim kontrolümüze 1 ay var o zaman da 3. ay bitmiş olcak ona göre daha önce gidelim kontrole

aşı zamanını doktorun söylemesi gerekiyor. bizim 10 haziranda yapılacak. 5 mart doğumlu. 3. ay başında yapılacak yani

benimkinde uyku problemi yok,
ama şunların etkisi büyük diye düşünüyorum.
yalnızız evde 20 günlükten beri tek bakıyorum,kalabalık ve gürültü olmayınca sakin oluyor.
sonra her öğlen tam 12 de mutlaka banyosunu yapıyorum,karnını doyurup uyutuyorum,banyo uyumada çok işe yarıyo
ve uyutmaya çalıştığım zaman hiç konuşmuyorum onunla,ninni bile söylemiyorum ki dikkati açılıp dağılmasın.hele gece uyanınca asla konuşmamak lazım,sanki o yokmuş gibi,birde asla ışıkta uyutmuyorum,gece gündüz farkını bilsin diye,
öğlen 1-5 arası uyuyo, akşamda 9 da uyumuş oluyo,sabah 7 de kalkıyor(gece 2 yada 3 kere mamaya kalkıyoruz tabi ama dediğim gibi tamamen karanlık ve onunla yada yanında hiç konuşmadan) son bir haftadır da sabah 9 da bir saat uyumaya başladı.

gaz içinde sap simpx kullanıyoruz düzenli olarak bizde işe yaradı.güde 4 kere 8 er damla.doktor önerisi

biz yaptırıcaz
Rotarix
doktorum bunu söyledi
3 aylık olduğunda yani haziran 14 te ilk dozu

benimde sütüm yok,sma ile başladık ikinci kutuyu attım bile.bebeğim 3 günde kana yapııyodu,daha doğrusu biz yaptırıyoduk,
çok gazı oluyodu,sonra comformil kullandık 1 ay kadar,yine aynı dert,3 günde bir oda binbir uğraşla ve karın ağrısıyla
sonra normal aptamil aldık mucize gibi geldi,hergün yada gün aşırı kendiliğinden yapıyor,kaka rengi normale döndü,comfor veriyoken cıvık yeşildi.yaparken zorlanmıyo şu an,gayet rahatız,günde bir bile yeter bana :) doktoruma sordum o da aptamil demişti.
eczacı sma nın daha az tatlı olduğunu söylediği için almıitık,biz memnun kalmadık ama her bebek farklı işte

kızımla bugun 50. günümüz. 3680 gr 51 cm doğdu. adı elif şu anda 6500 gr. emiyor. hiç bıkmadım emzirdim. hatta 2013 model sarıkız marka inek oldum diye kendimi tiye alıyorum.

Aile hekimliği 2. ayda aşılarla beraber yaparız dedi ama doktorumuz olmaz 90 günlükken yaptırın dedi. O nedenle 90 günlükken yaptıracağız.
Damla olması iyi, rotateq olanı yaptıracağım, internette araştırdım, rotarix de domuz dna sı varmış ve olmasının yanında neden koyduklarını da açıklayamamışlar... Konu ile ilgili gazete haberleri var nette...

Bence mama ile çok ilgisi yok ama deniyoruz işte. ben doğduğundan beri aptamil kullanıyorum, şimdi kaka yapamadığı için conformil aldım yine düzelmez ise sma deneyeceğim,

bütün kemiklerim ağrıyor ve yumuşak dokularımda da ağrı var. ateşim yükseldi. emzirmeyi kesmeyeceğim ama ilaç kullanabiliyormuyum emzirirken. bebeğim 50 günlük.kızıma geçecek diye korkuyorum. sabah ılık duş aldım. 2 tane parol aldım. 2 saat iyiydim. şimdi yine başladı ağrılarım.

kızımın çok gazı var, sürekli alttan gaz çıkarıyor ve ağlıyor, zinco ve harvest nurse denemiştim pek fayda görmedim, bir arkadaşım colica tavsiye etti, işe yaradı galiba. Kızım ağlayarak uyanırdı, gündüz pek uyumazdı, 2 gündür uykusu bayağı güzel, bugün gündüzde uyudu, ayrıca şurubu severek içiyor, kendi şırınganın ucundan emiyor...

içinde anason, kimyon, dereotu var...

selamlar,
nasıl gidiyor hanımlar,
biz baya bi yoluna oturttuk herşeyi.
zaten sütümün olmaması hariç belirgin bir sorunumuz yoktu.

agular,kahkahalar,görünce kendiliğinden gülmeler,bol ses ve konuşma çabamız var.
uykularımız çok düzenliydi zaten ama iyice rayına oturdu.
gündüz 2 saatte bir uyuyoruz bir saatliğine
öğleden sonra da 3 saat aralıksız uyuyoruz.
banyomuzu akşama kaydırdık.hergün yıkıyodum zaten göbeği düştüğünden beri.
önce gecede 3 kalkkıyodu,sonra ikiye düşürdü.şimdi ise bire düşücez galiba.bir gece 2 kalkıyor bir gece 1 kalkıyor
mesela dün gece 9 da yattı sabah 5 te kalktı mama için.
sizde durumlar nasıl
varmı tecrübe ile edinilmiş tavsiyeler

SelamHerşeyin yolunda olmasına sevindim.Benim de sütümün olmaması dışında herhangi bir problemimiz çok şükür yok..3aylık olunca düzelir herşey yoluna girer derlerdi bekledik ve oldu..Bizimki de nerdeyse sırf mama ile besleniyor..Bazen sma bazen aptamil bazen de golden goat veriyorum.120 cc olarak 4 saat de bir yiyor..Gaz sancımız eğer olmazsa da geceleri max 2 kere kalkıyoruz..öğlenleri buaralar baya uyumaya başladı..Saat 12'De bir yatıyor 2-3e kadar uyuduğu oluyor..Rota aşımızın ilk dozunu da olduk..Şimdi 4.ay kontrolümüzü bekliyouz..Bu arada sağlıkocağından aldığım d vitamini bitti bugün gidip yenisini alacağım..Gittiğimde de kg tarttırırım..22 mayıs'da 6500 kg 62 cm'di..

maşallah bebeğine,
dediğin gibi 3 cü ay dönüm noktası oluyor.
bundan sonrası daha keyifli olacak,oturmalar,tutmalar...
sabırsızlıkla bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…