- Konu Sahibi olduolacak
-
Selam
Benim de göğüslerim yara olduğundan dolayı bende direk mememi veremiyorum.
Sütümü az çok ne çıkarsa sağıp mutlaka veriyorum.
Geri kalanını mama ile takviye ediyorum.
Siz ne marka mama kullanıyorsunuz ve günde kaç cc veriyorsunuz?
ilk önce aptamil pre kullandık ama kızım hiç doymadı sürekli mama istedi bende deqiştirdim 1 numaraya qeçtim hiç belli olmuyo ne kadar içtiqi bazen 30 bazen 60 bazende 90la bile doymadıqı oluyo
Kızlar birde bebişlerinizin tırnaklarını kesiyor musunuz eldivenlerini çıkarttınız mı
Ben emzik veriyorum ama sadece uykuya geçiş aşamasında ve otomatik sallanan beşiğine koyuyorum müziğini açıyorum uykuya geçişi ve dalması çok kolay oluyor..Eğer çok hırçınsa da önce biraz ayağımda kucağımda sallıyorum sonra beşiğine koyuyorum..Bebeğim uyku suç gelince uykuya dalmak yerine bas bas bağırıyor sakinleştirmene kadar canım çıkıyor..ne yapabilirim önerisi olan var mı?
tırnaklarını daha hiç kesemedim korkuyorm bişi olcak diye eldiveni hiç sevmiyo ama yaza kadar idare etsin öyle üşür daha heralde elleri açıkken
selam kızlar biz de 2 gün sonra gidicez dr kontrolüne kalça ultrasonu için..ben de emziriyorum arada mama veriyorum ama sizin verdiğiniz mamaların miktarını duyunca şaşırdım ben 30 luk yapıyorum günde 3 kere falan en fazla genelde de emziriyorum acaba aç mı kalıyo yavrucuum çok verince de kusuyo karnı davul gibi oluyo 20 günde 600 gr falan aldı..
tırnaklarını uykuya daldığında kesiyorum ben hemen uzuyo ama :)
İdeal Kilo Hesaplama - HESAPLAMA.NET
İdeal kilonuzu hesaplayabilirsiniz.
Benim 13 kilo fazlam var..
Nasıl vereceğim o kiloları hiçbir fikrim yok:26:
Canim mrb.iki gundur sana bakiodum ben.ya isitme testini merak ettim.bize de duymuyodediler.sen naptin.26sinda bi daha goturcem.
cevap yazdım canım diğer taraftan. tekrar yaptırmadım ben işitme testini, gerek yokmuş. çok geçmiş olsun sanada, bişey çıkmaz inşallah...
Kızlar doktorum bana kalça çıkığı için ultrason yaptırmam gerektiğini söylemedi, onu da netten öğrendim. Yaptırmalı mıyım? Siz yaptırdınız mı? Ve başka hangi testler yapıldı. Bizim sadece işitme testi yapıldı.
cnm ben yarın gidicem kalça ultrasonu için..işitme testini de sağlık ocağından söylemişlerdi onu da yaptırdım..başka da test bilmiyorum ben de
Ben emzik veriyorum ama sadece uykuya geçiş aşamasında ve otomatik sallanan beşiğine koyuyorum müziğini açıyorum uykuya geçişi ve dalması çok kolay oluyor..Eğer çok hırçınsa da önce biraz ayağımda kucağımda sallıyorum sonra beşiğine koyuyorum..:
Oncelıkle geçmiş olsun..Ilk basta sorun 30dk bebeğini emzirmen..en fazla bır gogusu 10 dk.ka emzırmen gerekır..yoksa tabıkı goguslerın ıyılesmez..cok fazla emmesının nedenıde bence sutun yeterınce gelmemesı..zaten dedğin gıbı bır gun emzırıyorum bır gun emzırmıyorum demıssın buda sutu azaltır..oncelıkle agrıya dayanabılcegın gun sunu dene..o gun sabah oglen ve aksam yemekten hemen sonra rezene ıc..sonrasında bır duşa gır ve goğuslerıne bolca sıcak su masajı yap..ama gogus uclarını lıfleme sakın..sonrasında onceden sagdıgın sutun yada o an geldıyse sutun gogus uclarına bolca krem surer gıbı yedır..bebegıde hemen emzırme.ağladıgında kucagında gezdır konus vs.oyala yanı bırazdaha acıksın her agladıgında baska yontem dene oyalamak ıcın gerekırse dısarı cık..sonra altını değiştir..ama ıslak mendılle sılme ..gotur lavaboya sıcak suyla altını ıyıce yıka sakınlessın..sıcak sıcak kıyafetlerını gıydır usutmeden..hatta ben muhakkak hanı altına patıklı pijama gıydırıyoruz ya onu kurutma makınasıyla ıyıce ısıtıp gıydırıyorum ve ustune corap..boylece gazıda olmuyor rahatlıyorda..bebekler sıcagı cok sever kendılerını daha ısıtamadıkları ıcın..sonra baktın goguslerınde hazır emzır ama 10dk. sakın gecmesın..emıyorsa hala memeden kes..hala aglıyorsa gazını cıkart gezdır oyala o sutu bıraz hazmetsın 10dk en az gecsın..sonra baktın hala ac yıne emzır..ama burda en onemlı nokta dıger memeyı degıl yıne aynı memeyı verıceksın..cunku asıl sımdı doyurucu sut gelıcek bebegın agzına..ılk emdıklerı sut hıc bır zaman en doyurucu sut degıldır..doyurucu sut daha sonra gelır..habıre bı o meme bı o meme verırsen hem doyurucu sutu ıcemez hemde sut olusumu azalır cunku meme tam bosalmaz..2 saat ıcınde 5 kere mı emmek ıstedı o 5 kereyı aynı memeyle emzırceksın..2 saat sonra yıne acıktıgında obur memeye gecıceksın kı bırıncı meme tamamen bosalsın kı sut uretımı yenıden olsun..ve dedğim gıbı bebegınde doysun e doyan bebek cok uzun uzun emmez gogsunde catlamaz yada agrımaz..ha bu arada bebeğine memeyı yanlısda tutturuyo olabılırsın..meme ucundakı halkayı hemen hemen hepsını agzının ıcıne alması gerekıyor sadece meme ucunu degıl..son olarak da emdıkten sonra gogsunu ılık suyla yıka kurula ve sutunden tekrar tekrar sur..ılaç kullanıyorsanda muhakkak gogsunu ıyıce yıka oyle emsın..bebegın 10dk. en fazla 20 dk. emmeye basladıgında agrılarında gıdıcek..tekrar gecmıs olsun..Göğüs uçlarım hala çatlak birtürlü geçmek bilmiyor..
Lansinoh sürsem de karbonatlı suyla da silsem z.yağ da kullansam bana mısın demiyor..
Bir gün emziriyorum bir gün emziremiyorum.
Dün sol göğsümü 1 saat emdi bugün o göğsüm iptal
Sağ göğsümü verdim onu da max 30 dk emdi daha fazla acısına dayanamadım..
Sütüm var ama emziremiyorum yavrumu...
O kadar yıprandı ki artık makineyle bile sağamayacak duruma geldim..
Göğüs kalkanıyla da denesem yine aynı acıyı yaşıyorum..
Acaba bebeğin yanlış emme refleksinden kaynaklı bir durum mu yoksa ben mi emziremiyorum ya da gerçekten göğüs uçlarım bitik mi...
Uzun bir süre emzirmeyeyim dinlendireyim diyorum ama ağladığında da içim el vermiyorum dayanamıyorum öyle böyle az da olsa veriyorum..
Bir de sütüm kaçacak diye çok korkuyorum..
Önerileriniz varsa bekliyorum....
Off off çok dertliyim çook
kızlar sütün artması birşeyler yapıyormusunuz? kızım bugün 23günlük oldu ve hala emmemek için bağırıp çağırıyor. doğumun ertesi gün hastaneden çıktık, kızım emiyordu güzel güzel, emerken uyuyup kalıyordu. ama sonraki gün öğlen bir uyudu, geceye kadar uyandıramadık, hastaneye gittik sarılık olmuş, yatırdılar. 3saatte bir sütünüzü sağıp getirin dediler, makinayla bir denedim 10cc bile süt çıkmadı. sonra bikaç sefer daha denedim, sonuç aynı. meğer süt çok azmış, kızım hep aç kalmış. mama verdiler hastanede. hastaneden çıkınca bizde mecbur mamaya başladık, zaten kızım da birdaha memeyi almak istemedi. elektrikli süt sağma makinası aldık, sürekli sağıyorum acaba artıyormu diye en fazla 20cc çıktığını gördüm 20gündür. hala ısrarla emzirmeye çalışıyorum, emmek istemiyor ciyak ciyak bağırıyor çoğu zaman. bazende zorda olsa alıyor bir iki emiyor ama süt az geldiği çin bırakıyor hemen. doktora sordum süt olmadığı için emmiyor dedi ama napıcamı söylemedi. çok üzülüyorum emziremiyorum diye. bolbol su içiyorum akşama kadar, humananın süt yapıcı çayını içiyorum, rezene çayı içiyorum, komposto içiyorum, taze meyve yiyorum bolbol ama hiç değişiklik yoksizler birşey yapıyormusunuz, tavsiyeniz var mı?
Kızlar doktorum bana kalça çıkığı için ultrason yaptırmam gerektiğini söylemedi, onu da netten öğrendim. Yaptırmalı mıyım? Siz yaptırdınız mı? Ve başka hangi testler yapıldı. Bizim sadece işitme testi yapıldı.
sallananbeşiğiniz ne marka sallanması e kdar hızlı öğrenebilirmiyim :)
Oncelıkle geçmiş olsun..Ilk basta sorun 30dk bebeğini emzirmen..en fazla bır gogusu 10 dk.ka emzırmen gerekır..yoksa tabıkı goguslerın ıyılesmez..cok fazla emmesının nedenıde bence sutun yeterınce gelmemesı..zaten dedğin gıbı bır gun emzırıyorum bır gun emzırmıyorum demıssın buda sutu azaltır..oncelıkle agrıya dayanabılcegın gun sunu dene..o gun sabah oglen ve aksam yemekten hemen sonra rezene ıc..sonrasında bır duşa gır ve goğuslerıne bolca sıcak su masajı yap..ama gogus uclarını lıfleme sakın..sonrasında onceden sagdıgın sutun yada o an geldıyse sutun gogus uclarına bolca krem surer gıbı yedır..bebegıde hemen emzırme.ağladıgında kucagında gezdır konus vs.oyala yanı bırazdaha acıksın her agladıgında baska yontem dene oyalamak ıcın gerekırse dısarı cık..sonra altını değiştir..ama ıslak mendılle sılme ..gotur lavaboya sıcak suyla altını ıyıce yıka sakınlessın..sıcak sıcak kıyafetlerını gıydır usutmeden..hatta ben muhakkak hanı altına patıklı pijama gıydırıyoruz ya onu kurutma makınasıyla ıyıce ısıtıp gıydırıyorum ve ustune corap..boylece gazıda olmuyor rahatlıyorda..bebekler sıcagı cok sever kendılerını daha ısıtamadıkları ıcın..sonra baktın goguslerınde hazır emzır ama 10dk. sakın gecmesın..emıyorsa hala memeden kes..hala aglıyorsa gazını cıkart gezdır oyala o sutu bıraz hazmetsın 10dk en az gecsın..sonra baktın hala ac yıne emzır..ama burda en onemlı nokta dıger memeyı degıl yıne aynı memeyı verıceksın..cunku asıl sımdı doyurucu sut gelıcek bebegın agzına..ılk emdıklerı sut hıc bır zaman en doyurucu sut degıldır..doyurucu sut daha sonra gelır..habıre bı o meme bı o meme verırsen hem doyurucu sutu ıcemez hemde sut olusumu azalır cunku meme tam bosalmaz..2 saat ıcınde 5 kere mı emmek ıstedı o 5 kereyı aynı memeyle emzırceksın..2 saat sonra yıne acıktıgında obur memeye gecıceksın kı bırıncı meme tamamen bosalsın kı sut uretımı yenıden olsun..ve dedğim gıbı bebegınde doysun e doyan bebek cok uzun uzun emmez gogsunde catlamaz yada agrımaz..ha bu arada bebeğine memeyı yanlısda tutturuyo olabılırsın..meme ucundakı halkayı hemen hemen hepsını agzının ıcıne alması gerekıyor sadece meme ucunu degıl..son olarak da emdıkten sonra gogsunu ılık suyla yıka kurula ve sutunden tekrar tekrar sur..ılaç kullanıyorsanda muhakkak gogsunu ıyıce yıka oyle emsın..bebegın 10dk. en fazla 20 dk. emmeye basladıgında agrılarında gıdıcek..tekrar gecmıs olsun..
herkese merhaba
biz 48 günlük olduk kilomuz 5600
boyumuz 1 aylıkken 56 idi daha da uzamıştır.
sağlık açısından tek problemimiz kaka
mama ağırlıklı besliyorum o yüzden her gün yapamıyor kakasını
erkek bebek malum gaz sıkıntımız da var
onun haricinde gayet iyiyiz
agu diyoruz
çığlık atmaya çalışıyoruz
gülücükler 10 gündür var bol bol
dışarı çıkıyoruz bol bol
gerçi 40 ı çıkmadan 40 kere çıkarmışitım ama :)
havalar güzel şansımıza
sütüm doğumdan beri hiç artmadı
memede tutuyorum sağıyorum ama günde en fazla 50 gr çıkıyor
onada şükür diyorum artık,bu da kesilmesin yeter.
ilaç niyetine işte
hafta sonu mevlüdümüzü de okuduk
canım bebeğinin beşiğini ne kadara aldın sorması ayıp :26:
cnm Allah kabul etsin mevlüdünüzü..benim oğlum da kakasını yapamıyor hatta çatlak oldu poposundafitil verdi doktor zeytinyağı koyuyorum mamasına gerçi ben mamayı günde 3 kere veriyorum 30 ml emziriyorum ama yine de yapamıyo kakasını sen ne yapıyosun
285 tl canım.
Heryemekten sonra bebişime enaz 15 dk masağj yapıyorum.
Hem karnına iyi geliyor hemde bağırsakları daha rahat kolay çalışıyor.
Tavsiye ederim..
İlaçlar bağırsak tembelliğine yol açıyor dikkat etmeni öneririm..
cnm Allah kabul etsin mevlüdünüzü..benim oğlum da kakasını yapamıyor hatta çatlak oldu poposundafitil verdi doktor zeytinyağı koyuyorum mamasına gerçi ben mamayı günde 3 kere veriyorum 30 ml emziriyorum ama yine de yapamıyo kakasını sen ne yapıyosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?