- Konu Sahibi olduolacak
-
cnm oğlum 3700 doğdu ama ilk hafta 350 gr kaybetti doktoru da fazla kaybettiği için haftada bir çağırmıştı bizi ilk iki hafta sütüm yetiyomu diye bakmak için hiç mama vermedim 10 günde doğum kilosuna geldi Allah a şükür..akşamları sütüm azaldığı için az bişe mama vermeye başladım dr la görüşüp..32 gün olduğunda 4250 çıktı kilosu boyu da 2 cm uzamış..
yalnız son bir haftadır falan mama yemesi değişti birazcık..eskiden gündüz hiç mama vermiyodum ama bütün gün ağlıyodu uyumuyodu dr verme dediği için vermiyodum..sonraları gece 3ten 10 a kadar emzirdim öğlen gibi mama verdim akşama kadar emzirdim gece de yatmadan önce mama verdim..böyle yaptığımda çocuk gündüzleri de uyumaya başladı..sanırım açlıktan uyumuyodu ya da şimdi çok yiyince şişkinlikten mi uyuyo bilemedim karnı davul gibi oluyo gazımız da bitmiyo zatenson bir haftadır da 60ml lik mamayı bitiriyo tek seferde iştahı mı açıldı ne
Açlıktan uyur diye biliyorum canım ben, hastanede ben uyuyor diye kıyamıyordum uyandırmaya hemşireler mutlaka uyandırmam gerektiğini açlıktan daha çok uyuyacağını söylemişlerdi. Ben mama kullanmıyorum, çok şükür sütüm şimdilik yetiyor inşallah emdikçe daha da artarda aç kalmaz yavrum. Biz 24 günlüğüz daha yeni yeni düzene biniyor uyku ve emme saatleri ilerde nasıl olur bilinmez. Ama hurma bana çok yaradı sütüm için günde 3 tane kafi geliyor.
Bu sorular altında toplanalım
1-) uyku duzeniniz nasil uyumazsa nasil bir yol izliyorsunuz uyutmak icin
2-) gaz probleminiz basladimi,kac gunlukken basladi ve kurtulmak icin neler yapiyorsunuz,neleri yemiyorsunuz gaz olmasin diye.
3-) sut durumunuz nasil yetiyor mu takviye yapiyormusunuz. yetiyorsa neler iyi geldi sutunuzu arttirmak icin.
4_) gogusleriniz ne durumda. yaraysa neler kullaniyorsunuz.
5_)kaç günlüksünüz , kg , boy durumu nedir?
kızlar bu hıçkıırık olayının emzirmekten başka çözümü var mı
Bebeğim 2400 gram 46 cm ve 3 hafta erken doğdu. Gebelik zehirlenmesi ve plesenta ayrılması nedeniyle acil sezeryana alındım. Çok küçüktü, sanki kemiğinin üzerinde bir deri vardı sadece. Şimdi kilosu da iyi şükür, 5. haftamız bitti sayılır.Çok çabuk büyüdü maşAllah. Sütüm az geldiğinden mama ile besliyorum bebeğimi. 20. günden itibaren su da veriyorum az az. Hıçkırığı başladı mı durmak bilmiyor, sonra hıçkırığa sinirlenip ağlıyor kızım. :) Durdurmak için emzirdiğim de oluyor, su verdiğim de. Uykusu düzensiz, ve tabii benim de haliyle..
Gazını çıkartıyor ama yine de tam çıkartamıyor sanırım ki ağlıyor.
kızlar uyku düzeni nasıl bebeklerinizin..benim oğlum gündüz nerdeyse hiç uyumuyor..emerken kucakta uyursa uyuyor yatırdığım anda başlıyor ağlamaya sürekli kucakta çok zor çok yoruluyorum..çok az uyuyor gündüz nasıl uyutabilirim sizler neler yapıyosunuz
2-) gaz probleminiz basladimi,kac gunlukken basladi ve kurtulmak icin neler yapiyorsunuz,neleri yemiyorsunuz gaz olmasin diye.
3-) sut durumunuz nasil yetiyor mu takviye yapiyormusunuz. yetiyorsa neler iyi geldi sutunuzu arttirmak icin.
selam anneler.. 15 martta kızımı kucaqıma aldım.. koç beklerken balık oldu kızım.. 2600 qr doqdu şuanda 3500 qr sütüm hiç yok sadece 1 qöqsümü emiyo o da sanırım sadece kokumu almak için hiç doyurmuyo çünkü.. mama kullanıyoruz.. çok sakin bi bebeqim var acıkmadıqı sürece sesi çıkmıyo maşallah
kızlar uyku düzeni nasıl bebeklerinizin..benim oğlum gündüz nerdeyse hiç uyumuyor..emerken kucakta uyursa uyuyor yatırdığım anda başlıyor ağlamaya sürekli kucakta çok zor çok yoruluyorum..çok az uyuyor gündüz nasıl uyutabilirim sizler neler yapıyosunuz
Selam
Benim de göğüslerim yara olduğundan dolayı bende direk mememi veremiyorum.
Sütümü az çok ne çıkarsa sağıp mutlaka veriyorum.
Geri kalanını mama ile takviye ediyorum.
Siz ne marka mama kullanıyorsunuz ve günde kaç cc veriyorsunuz?
Gündüzleri uyanık.Artık büyüyor bebeklerimiz 7 saat uyanık olmaları gerekirmiş..
20-40dk geçmeyecek kısa kısa kestirmeleri var gün içinde onun dışında akşam en geç 10'da kadar uyanığız..
Kızıma dedesi otomatik sallanan beşik aldı müzikli anne karnında ki sesi çıkarıyor 6kademeye kadar sallama dereceli o benim imdadıma yetişti diyebilirim..
Mamasını yiyor gazı çıkıyor hop salıncağa
Bu arada biz 21 şubat doğumluyuz..
P.tesi günü 2 aylık olacağız..
Ve doktor kontrolümüz olacak..
Ağırlığından dolayı artık kolumda kucağımda da zor taşır oldum..:26:
Kızlar birde bebişlerinizin tırnaklarını kesiyor musunuz eldivenlerini çıkarttınız mı
Eldiven kullanmadık ki çıkartsak :) Gelemiyor dara kızım, ne yüzünü örttürür, ne ellerini battaniyenin içine aldırır. Serbeste fena alıştı. :) Arada üşüyünce elleri, o zaman giydiriyorum. Mama olarak milupa aptamil kullanıyorum. Benim de sütüm çok az,2-3 saatte bir 100 ml kadar mama veriyorum, bazen hepsini içiyor bazen yarım bırakıyor. Lavabo kardeşliği yani :) Sütümle doymayınca bağırıyor, o yüzden uzun süre emmiyor, maksimum 5 dk. Yeni elektrikli süt pompası aldım. Onunla sık sık sağmayı düşünüyorum. İnşAllah artar.
Canım 100 ml kaç kaşık koyuyorsun :)
30 ml bir kaşık çünkü..
İstersen 30'un katları olarak git ya da yarım ölçek 15 cc yap..
Benim ki 4 saatte 120cc yiyor
Ortalama 100 demiştim, 90 ml su 3 ölçek mama, yaklaşık 100 eder diyeHer zaman yemiyor onu da bazen 60 ml verdiğim de oluyor. Hatta 30 ml de...
Bizden 17 gün büyükmüşsünüz. :)
Benimki 4 saate kalmıyor hemen acıkıyor, 1,5 - 2 saat anca dayanıyor. Geceleri, ve bazen 3-4 saat uyuduğunda yiyemiyor haliyle. Uyanıkken çok sık acıkıyor.
Canım ilk önce sakin ol unutma Mutlu Anne Mutlu Bebek, mama aldığı için kabız olması çok normal, sarılık içinde 2 saat ara ile mutlaka besle, günde 50-60cc'ye kadar rezene çayı verebilirsin hemde kabızlığını çözer hemde gaz için yardımcı olur, sende bol bol rezene çayı tüket, doktorum
bana süt arttırıcı bitkisel bir ilaç verdi, şuan göğüslerimden süt fışkırıyor diyebilirim, Fennel Arkopharma eczanelerde satılıyor, istersen sende alabilirsin, birde boza iç günde 2 bardak boza içiyorum sütün çoğalmasına yardımcı oluyor, Allah tez zamanda şifa versin inşallah sanabol süt kuzuya da gazsız sağlıklı günler nasip etsin ,[/
QUOT
Canim bu ilac tamamen bitkisel mi.benim sutun normal snrm.ama bebegime yetmiyor.surekli emmek istiyor.ben mama takviye ediyorum. Memnunmussun.ben de alayim dedim
kızlar sütün artması birşeyler yapıyormusunuz? kızım bugün 23günlük oldu ve hala emmemek için bağırıp çağırıyor. doğumun ertesi gün hastaneden çıktık, kızım emiyordu güzel güzel, emerken uyuyup kalıyordu. ama sonraki gün öğlen bir uyudu, geceye kadar uyandıramadık, hastaneye gittik sarılık olmuş, yatırdılar. 3saatte bir sütünüzü sağıp getirin dediler, makinayla bir denedim 10cc bile süt çıkmadı. sonra bikaç sefer daha denedim, sonuç aynı. meğer süt çok azmış, kızım hep aç kalmış. mama verdiler hastanede. hastaneden çıkınca bizde mecbur mamaya başladık, zaten kızım da birdaha memeyi almak istemedi. elektrikli süt sağma makinası aldık, sürekli sağıyorum acaba artıyormu diye en fazla 20cc çıktığını gördüm 20gündür. hala ısrarla emzirmeye çalışıyorum, emmek istemiyor ciyak ciyak bağırıyor çoğu zaman. bazende zorda olsa alıyor bir iki emiyor ama süt az geldiği çin bırakıyor hemen. doktora sordum süt olmadığı için emmiyor dedi ama napıcamı söylemedi. çok üzülüyorum emziremiyorum diye. bolbol su içiyorum akşama kadar, humananın süt yapıcı çayını içiyorum, rezene çayı içiyorum, komposto içiyorum, taze meyve yiyorum bolbol ama hiç değişiklik yoksizler birşey yapıyormusunuz, tavsiyeniz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?