Doğum Yapan Anneler (Mart-2013)

Açlıktan uyur diye biliyorum canım ben, hastanede ben uyuyor diye kıyamıyordum uyandırmaya hemşireler mutlaka uyandırmam gerektiğini açlıktan daha çok uyuyacağını söylemişlerdi. Ben mama kullanmıyorum, çok şükür sütüm şimdilik yetiyor inşallah emdikçe daha da artarda aç kalmaz yavrum. Biz 24 günlüğüz daha yeni yeni düzene biniyor uyku ve emme saatleri ilerde nasıl olur bilinmez. Ama hurma bana çok yaradı sütüm için günde 3 tane kafi geliyor.

diyorum ya anlamıyorum :) uyumuyo açlıktan mı ağlıyoo bilemiyorum depo göstergesi olsa da aç mı tok mu kesin anlasak :)

1.Gece/gündüzü öğrendik. Gündüzleri uyanığız akşamları ve gece maşallah uyuyoruz. Eğer çok huysuzlanıyorsa evde koluma yatırıp hafif sallaya sallaya dolanıyorum ya da hafiften ayağıma alıp sallıyorum hemen dalıyor..

2.Gaz problemi arada sırada oluyor. geceleri özellikle ikimizinde rahat uyuyabilmesi için sab kullanıyorum. onun dışında wind salbe kreminin göbek deliğinin etrafına sürüyorum ve elbette ki masaj hareker çok önemli bebeğin gazı çıkartabilmesi için..

3.Sütüm maalesef ki yetmiyor.. her mamadan önce emzirmeme rağmen 30dk 1 saat yine memeden ayrıldığında aç oluyor mecburen mama vermek zorunda kalıyorum..

4.göğüslerim yara dermatologa gidecek kadar..göğüs travması yaşıyormuşum emzirdiğim sürece de devam edecekmiş..özel eczanede hazırlanmış su ve krem kullanıyourm.. günde 4 kere önce solüsyon sonra krem..emzirmeden önce temizle sonra yine sür sürün..çok sıkıcı ve yorucu oluyor

5.bugün tam 47 günlüğüz..uzun zamandan beri tartılmadık..17 gün önce 4700 boyumuzda 55cm'di. ayın 22'sinde 2.ayımız dolacak ozaman dr kontrolümüzde tartılırız..

2.ayın sonunda verem aşısı yapılıyor..
3.ayda da rota aşısı..
1.ayın sonunda yapılan hepatit aşısının 2.dozu ateş yapmıyor..
Rahat olabilirsiniz..
Ama ben yine de evde ateş düşürücü bulunduruyorum allah korusun bebişlerin ne zaman ateşleneceği belli olmaz..

Su mu,limon suyu mu? 1-2 damla limon suyu kesiyor hıçkırığı ama genellikle emzirmeyi tercih ediyorum. Limon suyu midesini yakabilir.

Bebeğim 2400 gram 46 cm ve 3 hafta erken doğdu. Gebelik zehirlenmesi ve plesenta ayrılması nedeniyle acil sezeryana alındım. Çok küçüktü, sanki kemiğinin üzerinde bir deri vardı sadece. Şimdi kilosu da iyi şükür, 5. haftamız bitti sayılır.Çok çabuk büyüdü maşAllah. Sütüm az geldiğinden mama ile besliyorum bebeğimi. 20. günden itibaren su da veriyorum az az. Hıçkırığı başladı mı durmak bilmiyor, sonra hıçkırığa sinirlenip ağlıyor kızım. :) Durdurmak için emzirdiğim de oluyor, su verdiğim de. Uykusu düzensiz, ve tabii benim de haliyle..
Gazını çıkartıyor ama yine de tam çıkartamıyor sanırım ki ağlıyor.

Allah sağlıkla büyütsün canım, gaz proplemi hepimizde var 3 ay dolana kadar sabredeceğiz. ama onlar öyle inledikçe içim sızlıyor annelik bambaşka bir duyguymuş tatmak nasip oldu çok şükür.

kızlar uyku düzeni nasıl bebeklerinizin..benim oğlum gündüz nerdeyse hiç uyumuyor..emerken kucakta uyursa uyuyor yatırdığım anda başlıyor ağlamaya sürekli kucakta çok zor çok yoruluyorum..çok az uyuyor gündüz nasıl uyutabilirim sizler neler yapıyosunuz

Benim kızım da gündüzleri çok az uyuyor o da ya kucağımda ya da ayağımda..günler çok yorucu geçiyor..

selam anneler.. 15 martta kızımı kucaqıma aldım.. koç beklerken balık oldu kızım.. 2600 qr doqdu şuanda 3500 qr sütüm hiç yok sadece 1 qöqsümü emiyo o da sanırım sadece kokumu almak için hiç doyurmuyo çünkü.. mama kullanıyoruz.. çok sakin bi bebeqim var acıkmadıqı sürece sesi çıkmıyo maşallah

soruları yeni farkettim :)

1- qündüzleri biraz uyanık kalıyoruz artık bakınmaya başladık :) uyutma qibi bi sorunum hiç olmadı çok şükür kendi kendine uyuyo yataqında
2- qazımız da olmadı karnını doyururken kendi kendine çıkartıyo
3- sütüm ilk başlarda vardı sonra kesildi mama yiyorz
4- advantan krem kullanmıştm hemen qeçirdi yarayı
5- 1 aylık kontrolümüzde 3500 qr.dık 900 qr almış 1 ayda
5-

Selam
Benim de göğüslerim yara olduğundan dolayı bende direk mememi veremiyorum.
Sütümü az çok ne çıkarsa sağıp mutlaka veriyorum.
Geri kalanını mama ile takviye ediyorum.
Siz ne marka mama kullanıyorsunuz ve günde kaç cc veriyorsunuz?

Gündüzleri uyanık.Artık büyüyor bebeklerimiz 7 saat uyanık olmaları gerekirmiş..
20-40dk geçmeyecek kısa kısa kestirmeleri var gün içinde onun dışında akşam en geç 10'da kadar uyanığız..
Kızıma dedesi otomatik sallanan beşik aldı müzikli anne karnında ki sesi çıkarıyor 6kademeye kadar sallama dereceli o benim imdadıma yetişti diyebilirim..
Mamasını yiyor gazı çıkıyor hop salıncağa

Bu arada biz 21 şubat doğumluyuz..
P.tesi günü 2 aylık olacağız..
Ve doktor kontrolümüz olacak..
Ağırlığından dolayı artık kolumda kucağımda da zor taşır oldum..:26:

Kızlar birde bebişlerinizin tırnaklarını kesiyor musunuz eldivenlerini çıkarttınız mı

Eldiven kullanmadık ki çıkartsak :) Gelemiyor dara kızım, ne yüzünü örttürür, ne ellerini battaniyenin içine aldırır. Serbeste fena alıştı. :) Arada üşüyünce elleri, o zaman giydiriyorum. Mama olarak milupa aptamil kullanıyorum. Benim de sütüm çok az,2-3 saatte bir 100 ml kadar mama veriyorum, bazen hepsini içiyor bazen yarım bırakıyor. Lavabo kardeşliği yani :) Sütümle doymayınca bağırıyor, o yüzden uzun süre emmiyor, maksimum 5 dk. Yeni elektrikli süt pompası aldım. Onunla sık sık sağmayı düşünüyorum. İnşAllah artar.

1-bizim henüz uyku düzenimiz oturmadı gün içinde bazen uyanık kalıyoruz 3-4 saat bazende uyuyup 2-saatte bir emişmeye kalkıyoruz gecelerimiz fix 2-3 saat uyku sonra emişme.
2-gaz problemi fazla yaşamıyoruz oğlum üsten kendi gazını yardımsız çıkarabiliyo alttan gazını çıkaramayınca altını değiştirirken kıçına masaj yapıyorum hemen onuda çıkarıyo.ben bol bol rezene çayı mercanköşk çayı içiyorum...
3-doğumdan sonra ilk gün sütüm yoktu durmadan emzirdim şimdi sütüm güzel geliyor oğlumu doyuruyor hiç mama kulllanmadık.mercanköşk ve humana still çayının çok faydasını gördüm
4-allaha şükür göğüslerimde bir sorun yok ama bazen oğlum damağında sıkıştırıyo ozaman biraz canımı yakıyo:)
5-bugün 35 günlüğüz:)ben 15 martta doğum yaptım 3200kilo doğdu oğlum ve 1 aylık kontrolünde 4850kilomuz ve 54 cm çıktı boyumuz

Canım 100 ml kaç kaşık koyuyorsun :)
30 ml bir kaşık çünkü..
İstersen 30'un katları olarak git ya da yarım ölçek 15 cc yap..
Benim ki 4 saatte 120cc yiyor

Canım 100 ml kaç kaşık koyuyorsun :)
30 ml bir kaşık çünkü..
İstersen 30'un katları olarak git ya da yarım ölçek 15 cc yap..
Benim ki 4 saatte 120cc yiyor

Ortalama 100 demiştim, 90 ml su 3 ölçek mama, yaklaşık 100 eder diye Her zaman yemiyor onu da bazen 60 ml verdiğim de oluyor. Hatta 30 ml de...
Bizden 17 gün büyükmüşsünüz. :)
Benimki 4 saate kalmıyor hemen acıkıyor, 1,5 - 2 saat anca dayanıyor. Geceleri, ve bazen 3-4 saat uyuduğunda yiyemiyor haliyle. Uyanıkken çok sık acıkıyor.

Ben önce 90 ml 3 kaşık vermeye başladım sonra baktım doymuyor ağız hep açık 105 3,5 kaşığa çıktım..
Şimdi de günde 6kere 120 cc yiyoruz
4 saatte bir olunca biberon yıka mama hazırla steril et derdi az da olsa azaldı

Canim mrb.iki gundur sana bakiodum ben.ya isitme testini merak ettim.bize de duymuyodediler.sen naptin.26sinda bi daha goturcem.

Bebeğim uyku suç gelince uykuya dalmak yerine bas bas bağırıyor sakinleştirmene kadar canım çıkıyor..ne yapabilirim önerisi olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…