- 19 Ocak 2018
- 247
- 135
- 33
- 31
- Konu Sahibi YoncaBulut
-
Evet haklisin ama dusunemeden de edemiyor insannBosverin cok dusunmeyin oluyor bitiyor birsekilde bu sezeryanda olabilir normaldele epidural.normalde onemli.olan sizn ve bebginn sagligi bu yontemlerle.doguran bircok insan var sonucta
Alemsin canim cok guldum maşallah çok guzel dogum yapmissin vokta guzel anlattin kisa oz cok saol rabbim bagislasin sana inşallah darisi tum hamilelerin basina ne kadar iyi geldi yazin anlatamam Allah razi olsun sendenBen de ikinci bebeğime hamileyim.
İlkinde 40+2 de doğum yaptım. Anlatayım :)
Aynı gün kontrole gitmistik. Sancılar hala başlamamıştı.Nst ye bağlayan hemşire gebeliğin 41.haftaya kadar normal olduğunu beklemem gerektiğini söyledi. Ama ben burdan o kadar şey okumuştum ki, yok bebek kaka yaparsa, içerde boğulursa diye kafamda birsuru şey üretip
( hatta eşim çok kızmisti kk ya bidaha girmeyeceksin diyesizler de her yazılana itibar etmeyin ) , hayır ben beklemem suni sancı verin dedim :) Kadın günü gelmeden veremeyiz bi kaç gün daha bekleyin diyor, kavga etmek üzereyiz nerdeyse :)
Neyse, yarın birdaha gelicem diyip zar zor ikna olup evin yolunu tuttum. Eve gittim kayinvalidemle sohbet ediyoruz, kendi doğum anılarını anlatıyor.. O sırada içimde bir balon patlamış gibi birşey hissettim. Ayağa bi kalktım resmen işemiş gibi sular aktı :))
Kese patlamış. Hemen hastahaneye gittik doğum çantasını da alıp..
Bi kaç saat önce tartıştığım hemşire ile karşılaştık bana bakarak güldü sanki alay eder gibi. O halde kadına cullanip dövmeyi düşündüm ama içerden çağırdılar
Baktılar açılma yok, bekledim mecbur.
Ağrılar gelip gidiyor 3 er 5 er dk ara ile. Ağrılar çok şiddetli değildir belki ama benim ağrı esiğim düşük.. Ağrı geldikçe kıvranıyorum, ayaklarımı diriyorum, banyoya girip sıcak suyun altında bekliyorum felan..
Oglen 2 de suyum gelmişti, gece 12 ye kadar odada bekledim. Sonra ağrılar artınca hemşireye söyleyip kontrole gittim tekrar. 3 cm açılma olmuş. Doktor istersem epidural alabileceğimi, hem acilmanin daha kolay olacağını, hem de doğumun rahat ve keyifli geçeceğini söyledi. Kabul ettim.
İğneyi yerleştirdiler sırtıma(ağrısız bir işlem), ben nasıl kuş gibi hafifledim anlatamam :) elimde telefon internette dolaşarak acilmanin 10 cm olmasını bekliyorum :)
Neyse açılma tamamlandı, ben acı hissetmeden sadece ıkındım. İğnenin dozunu biraz fazla vermiş sanırım hiç itme hissini de anlamadım. Biraz daha az verse de olurmuş ama yine de çok rahattım. 10 dk sonra da oğlum doğdu :)
İkinciyi de epidural ile yapmayı düşünüyorum.
Hani çatır çatır doğurdum derler ya.. Ben acıya dayanıklı biri değilim malesef ve onu tercih etmiyorum. Rahat rahat doğurmak varken, çaresi de mevcutken, bence acıyı çekmeye gerek yok..
Herkes sagsalim kucağına alır inşallah yavrusunu
Alemsin canim cok guldum maşallah çok guzel dogum yapmissin vokta guzel anlattin kisa oz cok saol rabbim bagislasin sana inşallah darisi tum hamilelerin basina ne kadar iyi geldi yazin anlatamam Allah razi olsun senden)
Çok tez canlisin anlasilan baksana ignenin etkisi gecmeden kalkmaya calismissin nereye yetismeye calisiosan artikEşim de güldü bana derdine yanmıyor da kavga düşünüyo o halde diye :))
İnşallah sen de kolayca doğurursun canım. Korkacak hiç bir şey yok. Ben hiç korkmadim. Sadece açılma muayenesi olurken biraz ağrı oluyor.
Çocuk doğduktan sonra da iğnenin etkisinin hemen geçeceğini düşünüp ayağa kalkmaya çalıştım, yere düşmekten son anda kurtuldumbelden altı uyuşuk tabi ama geçti bi kaç saate :)
Teşekkür ederim canim Allah acil sifalar gondrsin dogum sancisini cekmissin son ana kadar tam normal doguma hazirken sezeryana alinmissin cift dogum yasamis gibi yinede cok olumlusun canim rabbim yavrunu sana bagislasin acisini yasatmasinNormal doğumu son ana kadar yaşamış ama sezeryan doğum yapmış yeni anne olarak korkulacak hiçbirşey yok rahat ol diyebilirim :)
14 saat kadar sancı çektim
Nstde düzenli aralıklarla 150 lere kadar çıkıyordu sancım
Sancı anında nefes egzersizleri yaptım
Sancı geöinxe yürüyüş ve otur kalk hareketleri
Hafif adet sancısı dışında hiçbirşey hissetmedim
8 cm açıklığa ulaştık doğuma ramak kalmıştıki ben kalp hastası olduğum için ritmim düzensizleşince sezeryana girdim
Sezeryanında ilk ayapa kalkma anı dışında bir zorluğu yok
Olumsuz konuşanları dinleme
Tadını çıkar
Korkma 2. Gebeliğim normal doğum yapamadım ama çok doğum gördüm sadece sancı kısmı uzun sürmezse zor olmaz emin ol ki anlatanlar abartıyor iyi bir dr iyi bir ebe olduktan ve risk taşımadıktan sonra hiç bir sıkıntı görmezsin(inşallah) yok keserler yok dikiş atarlar falan hissetmiyorsun bile gözümün önünde attılar bir bayana dikiş arkadaşımın nöbetine yanına gitmiştim hiç bir şekilde iğnesiz o rahat konuşuordu bebğine bakıp sorular soruyorduCanlarim merhabalar 6 aylık hamileyim doğumum her geçen gün yaklaşıyor ve çok korkuyorum bir türlü kendimi psikolojik olarak hazirlayamiyorum çevremden kaynakli sanirim sürekli çok sancılı ve çok kötü geçtiğini söylüyorlar lütfen normal doğum yapmış anişler azda olsa korkumu yenecek doğum hikayelerini anlatabilirler mi :-((((
Dediklerinize sonuna kdr katiliyrm bende epidyral yaptim ve cok rahattiBen de ikinci bebeğime hamileyim.
İlkinde 40+2 de doğum yaptım. Anlatayım :)
Aynı gün kontrole gitmistik. Sancılar hala başlamamıştı.Nst ye bağlayan hemşire gebeliğin 41.haftaya kadar normal olduğunu beklemem gerektiğini söyledi. Ama ben burdan o kadar şey okumuştum ki, yok bebek kaka yaparsa, içerde boğulursa diye kafamda birsuru şey üretip
( hatta eşim çok kızmisti kk ya bidaha girmeyeceksin diyesizler de her yazılana itibar etmeyin ) , hayır ben beklemem suni sancı verin dedim :) Kadın günü gelmeden veremeyiz bi kaç gün daha bekleyin diyor, kavga etmek üzereyiz nerdeyse :)
Neyse, yarın birdaha gelicem diyip zar zor ikna olup evin yolunu tuttum. Eve gittim kayinvalidemle sohbet ediyoruz, kendi doğum anılarını anlatıyor.. O sırada içimde bir balon patlamış gibi birşey hissettim. Ayağa bi kalktım resmen işemiş gibi sular aktı :))
Kese patlamış. Hemen hastahaneye gittik doğum çantasını da alıp..
Bi kaç saat önce tartıştığım hemşire ile karşılaştık bana bakarak güldü sanki alay eder gibi. O halde kadına cullanip dövmeyi düşündüm ama içerden çağırdılar
Baktılar açılma yok, bekledim mecbur.
Ağrılar gelip gidiyor 3 er 5 er dk ara ile. Ağrılar çok şiddetli değildir belki ama benim ağrı esiğim düşük.. Ağrı geldikçe kıvranıyorum, ayaklarımı diriyorum, banyoya girip sıcak suyun altında bekliyorum felan..
Oglen 2 de suyum gelmişti, gece 12 ye kadar odada bekledim. Sonra ağrılar artınca hemşireye söyleyip kontrole gittim tekrar. 3 cm açılma olmuş. Doktor istersem epidural alabileceğimi, hem acilmanin daha kolay olacağını, hem de doğumun rahat ve keyifli geçeceğini söyledi. Kabul ettim.
İğneyi yerleştirdiler sırtıma(ağrısız bir işlem), ben nasıl kuş gibi hafifledim anlatamam :) elimde telefon internette dolaşarak acilmanin 10 cm olmasını bekliyorum :)
Neyse açılma tamamlandı, ben acı hissetmeden sadece ıkındım. İğnenin dozunu biraz fazla vermiş sanırım hiç itme hissini de anlamadım. Biraz daha az verse de olurmuş ama yine de çok rahattım. 10 dk sonra da oğlum doğdu :)
İkinciyi de epidural ile yapmayı düşünüyorum.
Hani çatır çatır doğurdum derler ya.. Ben acıya dayanıklı biri değilim malesef ve onu tercih etmiyorum. Rahat rahat doğurmak varken, çaresi de mevcutken, bence acıyı çekmeye gerek yok..
Herkes sagsalim kucağına alır inşallah yavrusunu
Maşallah rabbim bagislasin yavrucugunu canim . Rabbim demek gücte sabirda veriyor o anda21 saat kendi sancımı 3 saate suni sancı çekerek doğum yaptım tam 24 saatte doğdu kızım ama inanın bana bebeği kucağınıza verdikleri o an varya herşeyi unutturuyor ve çok çabuk toparlanıyorsunuz 70 günlük oldu kızım ben spora başladım bile düşünün normal doğum gerçekten çok iyi bişey bi kere daha anne olsam yine normal doğum yaparım
Rabbim bize kisa sureli temiz saglikli dogumlar nasip etsin ozaman canim haklisin aslinda insandan insana doktordan doktora farklilik gösteriyor dogum hikayeleri onun icin yasayip gormek en iyisi rabbim evlatlarini sana bagislasin tesekkur ederim zaman ayirip yazdigin icin ..Korkma 2. Gebeliğim normal doğum yapamadım ama çok doğum gördüm sadece sancı kısmı uzun sürmezse zor olmaz emin ol ki anlatanlar abartıyor iyi bir dr iyi bir ebe olduktan ve risk taşımadıktan sonra hiç bir sıkıntı görmezsin(inşallah) yok keserler yok dikiş atarlar falan hissetmiyorsun bile gözümün önünde attılar bir bayana dikiş arkadaşımın nöbetine yanına gitmiştim hiç bir şekilde iğnesiz o rahat konuşuordu bebğine bakıp sorular soruyordu
Ben teşekkür edrim iyi temennilerin için inşallah. Korkma şimdiden içine girip yaşayınca heyecandan bişey bilmiyorsun şimdiden bunları düşünme sağlıklı olsunda doğum bir günlük kucağına alınca herşey geçecek.Rabbim bize kisa sureli temiz saglikli dogumlar nasip etsin ozaman canim haklisin aslinda insandan insana doktordan doktora farklilik gösteriyor dogum hikayeleri onun icin yasayip gormek en iyisi rabbim evlatlarini sana bagislasin tesekkur ederim zaman ayirip yazdigin icin ..
Ben teşekkür edrim iyi temennilerin için inşallah. Korkma şimdiden içine girip yaşayınca heyecandan bişey bilmiyorsun şimdiden bunları düşünme sağlıklı olsunda doğum bir günlük kucağına alınca herşey geçecek.Rabbim bize kisa sureli temiz saglikli dogumlar nasip etsin ozaman canim haklisin aslinda insandan insana doktordan doktora farklilik gösteriyor dogum hikayeleri onun icin yasayip gormek en iyisi rabbim evlatlarini sana bagislasin tesekkur ederim zaman ayirip yazdigin icin ..
Haklisin canim tesekkurler ;-))Ben teşekkür edrim iyi temennilerin için inşallah. Korkma şimdiden içine girip yaşayınca heyecandan bişey bilmiyorsun şimdiden bunları düşünme sağlıklı olsunda doğum bir günlük kucağına alınca herşey geçecek.
Kesinlikle veriyor rabbim gücünü evet acı oluyor olmuyor diyemem ama her güzel şey zordur bebek için de anne için de en sağlıklısı normal doğum keyfi sezeryana karşıyım benMaşallah rabbim bagislasin yavrucugunu canim . Rabbim demek gücte sabirda veriyor o anda
Sezeryana bende karsiyim sıkıntı cikmasa normal dogum tarafiyim bende inşallah da çıkmaz daa sikintisiz saglikli bi sekilde doğururum oglusumuKesinlikle veriyor rabbim gücünü evet acı oluyor olmuyor diyemem ama her güzel şey zordur bebek için de anne için de en sağlıklısı normal doğum keyfi sezeryana karşıyım ben
İnşallah rabbim sağlıkla aldırsın kucağınızaSezeryana bende karsiyim sıkıntı cikmasa normal dogum tarafiyim bende inşallah da çıkmaz daa sikintisiz saglikli bi sekilde doğururum oglusumu
Aminnnİnşallah rabbim sağlıkla aldırsın kucağınıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?