Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

bugün annem rahatsız çocuklara bulaşmasın diye odasında kaldı öldürdüler beni resmen sinirlerim tepeme çıktı bugün mü böyleler yoksa ben farkında mı değilmişim anlamadım belim resmen kopuyor öldüm vallahi..tek bakanlara allah kolaylık versin ..

selam herkeze nehircim benimkilerde ilk zamanlar öyle yiyorlardi 10 kasik kadar yiyip süt istiyolardi bende üzülüyodum bunlar hep böylemi beslenecek diye ama zamani gelince doyana kadar yiyorlar cokda kafana takip üzülme ben 1 yasindan sonra yanliz bakmaya basladim 6 aylikken imkanimi vardi tek basina offffff cok kötü zamanlariydi ya bende türkiyeye gelmeyi düsünüyorum bu ayin sonunda bakalim nasip olursa benim dördüncü yüzünden ne mutfaga girebiliyorum nede ayakta durmaya halim var bel agrim cok cocuklarim magdur olmasinlar

nehircim ilk önce annene geçmiş olsun canım . ama iki kişi bakınca çok anlaşılmıyorda teke düşünce gerçeğe hoşgeldin oluyor )))sen onu yaşamışsın ama düzene girer tek başınada bakabilirsin yani tabiki daha zor ama olmaz diye bişey yok merak etme azcık oyun oynamaya başlasınlar kendileri oynuyor seni aramıyorlar bile .
yemek düzenleride sürekli değişiyor ama çocuklarla ilgili herşeyi ben saatli yapıyorum doğduklarından beri aynı saatte yer aynı saatte uyurlar genelde böyle oluncada acıkıyorlar ve istiyorlar ama genede zorlanılıyor . kahvaltıda bisküviyle peynir yumurta zeytin domates reçel pekmez kuruyemiş gibi şeylerle mamayla eziyordum. öyle rahat oluyordu büyüdükçe yerler çokda kafayı takma ne istiyorlarsa ver . ben 1 yaşına kadar ekmek vermedim hiç mesela herkes öyle olurmu aç kalır çocuklar dedi . çorbaya bile katmadım .herayda düzenli kilo aldılar şimdi ellerinde ekmek dolanıyorlar . çorba olarakda kabak pirinç , yada havuç çorbası falan dene daha çok seviyorlarmış

nehircim takma kafanı bende aynı durumdayım biberonu daah çok seviyorlar kaşıkla doyuramıyorum da zor oluyor nasıl olsa kaşığa alışacaklar varsın karınları doysun yaa

kahvaltı olarak ben ballı irmikli kahvaltılıkların içine labne peyniri bebe biskuvisi donüşümlü yumurta sarısı ekliyorum pekmez eklemiyorum onu farklı öğünde meyveye karıştırıyorum demir ilacınıda aynı şekilde meyve suyu rendeleyip süzüp öyle veriyorum .... pekmezle peynir türü şeyler birbirinin vitaminini alıyor... bebe ekmeğine başladım bende sebze çorbasına katıyorum blendrdan geçiriyorum iyice püre olması lazım benimkiler öğürüyor azcık sert birşey gelirse boğazlarına !!!.... bebe ekmeğini bebe biisküvisini devam sütüyle karıştırıp kahvaltı da yaptırdım güzel yiyorlar ... tavsiye ederim birde böyle deneyin.....

yoğurduda içine muz katıp blendrdan geçirip öyle yediriyorum yoğurt yedirmek biraz zor süzme yoğurt yiyorlardı onunda hiiiççç vitamini yokmuşşşş

bu arada bu dediklerimi genelde biberonla veriyorum devam sütünü fazla yapıyorum kaşık mamalarının ölçeklerinden düşürüyorum .... sütsüz yapılan kaşık mamalarınında suyunu fazla koyuyorum...

bu arada arkadaşlar nerelerdeler inşallah ciiddi birşeyleriniz yokturda sadece gezmelerdesiniizdirr

Saolun kızlar moral verdınız sebze pÜresını ve meyveyı Çok gÜzel yıyorlar ama dıĞer ÖĞÜnler ıŞkence ben de zorlamıyorum artık ekmeĞı bılmıyordum hıÇ benımkıler bıskÜvıyı sevmıyorlar galıba bıde ekmekle deneyım bakalım..

nehircim biberonu bıraktırmak istiyosan geceleri uyku hallerinin dışında biberon verme ama daha küçükler zaten kaşığa bi şekilde alışacaklar.kaşıkla yedir sonrasında biberon ver .uykularıda arasıra düzensizleşirler seninkiler tam olarak ne kadarlıklar..sıkıntı yapma valla kendimizden gidio kafayı yemelık oluyoz rahat olun..bende yalnız büyüttüm.ve tek kişinin büyütmesindn yanayım valla şimdi öle otoritemi koymuşumki herşey için izin alıyolar.darısı sizlerin başına :Saruboceq:

rezancım biberonu bıraktırmak değil de bir öğünde kaşık mamasıyla doysunlar istiyorum ona da alışacaklar demekki tam 6,5 aylık oldular..sevdiklerini çok güzel yiyorlar benim sorunum da bu zaten ne severler..kahvaltı da zorlanıyorum..meyve çok rahat sebze rahat yoğurt yemiyorlar meyveli bile zor yiyorlar..muhallebi türü şeyleri de bir yiyorlar bi yemiyorlar anlamadım ruh haline göre herhalde..bu arada muz 1 yaşına kadar vermeyin diyor hemşireler..ben de veremedim..

gerçi ukunun hakkını yemeyim o ne versek yiyor yavrum diğerleri sorun yaratıyor seçici olcaklar sanırım neyse eninde sonunda düzelir tabi..

nilcim muzun hem besleyci özelliği çok yüksekmiş hem de bağırsakta hazmı zormuş ben de bir iki verdim ısrarla söyleyince kestim..ayrıca domates ve çilek allerjen olduğu için bal da öyle portakal da asitli olduğu için verilmiyormuş..tuz ve şeker 1 yaşına kadar kesinlikle yasakmış..bilmem doğrumu ama ben uyguluyorum böyle olunca da yiyecek bişi kalmıyor sanki..

tuz bende vermiyorum şeker de dikkat ediyoruz ama ....

bebekleri 1 yaşını geçen arkadaşlar siz ne yaptınız!!

Kızlar hazr burdA gıdalardan bahsediyorken sizlere birşey sormak istiyorum..
Piyalenin vanilyalı pirinç unundan aldım . bununla muhallebi yaptım içinde devam maması koydum.
Çok lezzetli oldu.Bu vanilyanın bir zararı olurmu sizce?

nehircim asıl kahvaltıda mama kaşığı kullan derim.çünkü sabah aç oldukları için ne versen yerler.ben 3 tabak hazırlıyodum ..içine bebe büsküvisi,peynir,bal veya reçel,süt koyup,yatırıyodum yere hepsinin tabakları ayrı ama...çok iştahlı yiyolardı bence sende bi dene sabahları.bu arada artanlarıda ben yiyodumkaydirigubbakcemile3..valla ben 7 aylıkken turşu suyu bile vermiştim tadımlık ..hiç çekinmeyın o yasak bu yasak dediklerine bakmayın ..muzuda haftada 2 defa yedir.herşey yedirdim ben ve şimdi yemek ayırt etmıyolar...neyi çok sevdiğini anlıyosun zaten bide bunlar üçüz ama zevkleri o kadar farklı oluyoki..damak tatlarıda..sennkiler 6.5 aylık artık ver kız herşeyi bişi olmaz...

sanırım bizim bebekler muzu sindiriyor nede olsa mamayla büyüdü o sadece anne sütü alanlar için geçerli olabilirmi ben bu zamana kadar bir sorunla karşılaşmadım....

açeyla bende kullanıyorum sanmıyorum hatta vanilya oldugundan daha çok seviyorlar... bende bebeklere vanilya surubunu almıştım bir ara mamalarına kattım :) sorun olmaz sanmıyorum ....

kızlar günaydın herkesee burası yine kapalı boğuk bir havaaaaaa ...
nerdesiniz tubayyyydaa yokkkk kubrada yokkk neredee bu kızlarrr

nasılsınız kızlar ..........ben ek gıdaya gectım sabah muhallebı verıyorum bı haf sonra yogurt bı haft sonra meyve sularuk verıcemm .....gazlarımız hala devam kabızlık hala var cıok zor ya ...........ıyı bakın kendınıe........bu arada eeg lerı cekıldı sedanın eeg sı bozuk dedı dr ...........daha konusamadım bakalım sıkıntı olmaz ınş opt sız

selam yine kimsecikler yok yaaa pitos seni cok merak ettim nerdeysen gel artikkkk .muallimcim cok erken degilmi ek gidaya baslamak icin doktoruna sordunmu senin kokulu ciceklerin daha 4 aylik ben biraz gec baslamistim yinede hic sorun yasamamistim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…