muallim canım bizim dönemde mi bir sıkıntı var acaba ya benimkilerde aynı seninkiler gibi. 10 dk oynuyolarsa yarım saat ağlıyorlar. uykudan ölüyorlar ama uyutmaya kalkınca basıyorlar feryadıbugün yaren sabah saat 9,30 da bir başladı 11 e 10 vardı zorla uyuttumda sustu. uykuda sürekli iç çekti. ama nasıl ağlama anlamadım gitti düzeleceklerine daha fena oluyorlar. benimkiler gece 11 de uyuyorlar 2 de ceren uyanıyor. onu uyut yatağına koy. yarım saat sonra yaren uyanıyor. sabah 6 ya kadar bçyle devam ediyor 6 dan 7,30 a kadar deliksiz bir uykuları oluyor sonra güne başlıyoruz (ne zaman uyuyacağım ben bilmiyorum. uykuya hasret kaldım 2 saat aralıksız uyusam başım çatlıyor sanki çoook uyumuşum gibisempatiksalakcinni
gunduz ozellıkle aglamasalar ya oynamıyoo bunlar oyuncak aldım o kadar yurutec var yokkk ancak aglıyolar yada yanlarında olursam sususyıolar.........emeklıyemıyoo dıye kızıyoo ela seda ılerlıyoo gıdıyo yoruluyoo aglıyo dıla zatemnn hep mızmız ..............
herkese hayırlı ıftarlar..........
canım gece aynıymışız. cerenin saatleri belli o saatlerde yiyor+ ama yaren gecanım ya d-ıheralde dedıgın gıbı bzım donemde sıkıntı var galıba cok zor canım bende ıkı saaat ancak uyuyorum oda bu ay ..........arkadaslara gıdınce uyuyoırum alıp onlar bakıyoo ıkı saatt sonra otomatıkmen uyanıyorum alışmıssım fazla uyku uyuyamıyoırum ya .......benımkılerde gece hele hele ıkıden sonra elımde bıberon bı ona kosuyorum bı dıgerıne cok zor gece bı kere kalksalar artık sute......sabah yedı hepsı ayakta kahvaltılarını yapıyolar sonra yardımcım gelıyoo bıraz doınlenıyorum aksam yedı gıdıyo haftasonu yok........ınş canım delıksız uyurlar ınşşşşşşşş........senınkıler oturuyoıomu benımkıler desteksız daha oturmadı tabı bız bıraz farklıyız ama yetısıcez sıze ınşş .........cok opt canım
:sağol pitosummkızlar hoşgeldiniz renk kattınız sayfaya :) dediğiniz gibi o dönemlerde benimkilerde çok ama çok ağlarlardı etraftan bile sorup dururdu herkes birde ondan dolayı rahatsız olurdum ama ne zamanki emeklemeye sıralamaya başladılar ozman kendileri oynuyorlar işte çekmece karıştırma birbirlerinin peşinde oynama vs...
bencede hymry çok doğru her bebek farklı şeylerle vakit geçirmeyi seviyor çok oyuncak bebğin hem dikkatini hemde hayal dünyasını bozuyor ben mesela tahaya biberon emzik gibi şeyler veriyorum çok seviyor eymen ise kaşıklar ve saklama kaplarını kızımda minyatür şeyleri seviyor kendisi gibi onada daha çok yutamayacı kadar küçük balonlar şişiriyorum vs..
ben hala mama sandalyesine geçmedim,bebeklerimizle uzun ama boş vakit geçirmek yerinde kısa süreli ama kaliteli vakit geçirmemiz gerek ben sabah işimi yaptıktan sonra onları doyasıya oynatıyorum yerlerde emekliyorum şebek takliti bile yapıyorum sonra onlara artık kendilerinin oynaması gerektiğini benim yorulduğumu hareketlerle anlatıyorum ve maşallah hiç itiraz olmuyor neşe erbekten dinlemiştim bunu bebkler herşeyi anlayıp hafızaya kayedediyorlar benim şuan yapmak istediğim sofrada yemek yemeyi öğrenmeleri sofrayı görünce herkes bişeye saldırıyor bunu öğretmeye çalışıyorum yemekleri ufak doğrayıp önlerine koyuyorum yiyorlar yada yere atıyorlar ama zamanla alışıcaklardır benimkiler mama sandalyesinde çok ağlıyorlar sizinkiler oturuyormu zamanla alışırlarmı yoksa zorlmasammı karar veremedim
uçakmııı aa bende deniycem hiç aklıma gelmemişti benimkilerde kafalarına toka takıyorum yada külah yapıyorum onlara çok gülüyorlar birde onlarla emekleyince
ama bana çiş konusunda erken davranıyorsun ginime geldi
18 aya kadar bebklere çiş öğretmek doğru
değil sabiha ...hım soyadı aklıma gelmedi bir psikolok demişti bunları bebekler belirli bir yaşa kadar çişi kakayı saçı gibi şeyleri vücudundan bir parça sayar ve onları kaybetmek istemez bu onlara korku yaşatır dedi
şimdiki çocuklar ne kadar zeki bazen inanamıyor insan bazen ben oyun kuruyim derken onların oyununda buluyorum kendimi sanki beni bile idare ediyorlar hayır kelimesini olabilidğince kullanmıyorum ama hayır deyince özellikle taha dilini çıkarıp aynı şu ses tonuyla şalalalalalala yapıp çirkin takliti yapıyor beni kanırıyor sıpa eymende durrrrrr diyo bana ben susuyimki o yapıcağını yapsın kızım ayrı cadı elini havaya kaldırıp şaşırıyor aklınca aaaaa diyor neye kızdım şimdi halbuki nekadar masum benim bücürüm hep anneler haksız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?