Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

ooo aynur nerdesın ya........uyku anlasılan sıkıngtı bızım ıçın bıde üç tane olunca gercekten zor......rabbım yardım ets odalarına hepsını bende koyamıyorum aglayıp uyanıcaklar dıye ama bu kıs deneme yapıcam ben gece lambasını yakıyorum sonradan korku oluyoo kızlar oğlum karanlıkta hıç uyuyayamadı azda olsa ısık gerek bence ........ınş herkes bu sorunu cozer ya.......

canım ya heralde dedıgın gıbı bzım donemde sıkıntı var galıba cok zor canım bende ıkı saaat ancak uyuyorum oda bu ay ..........arkadaslara gıdınce uyuyoırum alıp onlar bakıyoo ıkı saatt sonra otomatıkmen uyanıyorum alışmıssım fazla uyku uyuyamıyoırum ya .......benımkılerde gece hele hele ıkıden sonra elımde bıberon bı ona kosuyorum bı dıgerıne cok zor gece bı kere kalksalar artık sute......sabah yedı hepsı ayakta kahvaltılarını yapıyolar sonra yardımcım gelıyoo bıraz doınlenıyorum aksam yedı gıdıyo haftasonu yok........ınş canım delıksız uyurlar ınşşşşşşşş........senınkıler oturuyoıomu benımkıler desteksız daha oturmadı tabı bız bıraz farklıyız ama yetısıcez sıze ınşş .........cok opt canım

gunduz ozellıkle aglamasalar ya oynamıyoo bunlar oyuncak aldım o kadar yurutec var yokkk ancak aglıyolar yada yanlarında olursam sususyıolar.........emeklıyemıyoo dıye kızıyoo ela seda ılerlıyoo gıdıyo yoruluyoo aglıyo dıla zatemnn hep mızmız ..............
herkese hayırlı ıftarlar..........

muallimimmm özledik senii,ama işiniz çok zor Allah yardımcınız olsun,sabrını versin canım,
uyku denince ben gece altını hiç açmazdım,asla konuşmaz,piş piş yapmaz hiç muhatap olmaz gözüm kapalı beslerdim onlar gözümün içine bakarken,
çok karanlıktaydılar hep,
hem gece büyüme hormonu da salgılanıyor,ışık olmaması lazım,
olursa da çokk looşşş olmalı..
muhakkak sen bunları uyguluyorsunudur ve ben normalde uykuyu oturtmuştum,şimdi böyle oldu diyorsan sıcaktan da uykuları bölünüyor olabilir..

belki de sesi çıkan şeyler ilgilerini çeker,ufak şeyler,belki büyük şeyler,
yemin ederim ben doğru düzgün oyuncak bile almıyorum,
Hale küçük ses yapan şeylerden hoşlanıyor,tahta kaşıkları plastik saklama kaplarına vuruyoruz,
sare sakin seslerden hoşlanıyor dönence müzikleri,yada tıkırtılı şeyler..
keşkfetmek lazım..
mızmızlık susuz kaldıklarında yada sıcakladıklarında oluyor,
fakat genel mızmızlık konusunda yapacak bişey yok sanırımbilmiyorumkismile

urmaya başla/u0 b0u ay o da o/ort/uramı0y canım gece aynıymışız. cerenin saatleri belli o saatlerde yiyor+ ama yaren ge
c+e yemiyor-. acı*kıyor* yine ye*miy*o*r. ende mama yap dök yapıyorum s+ab-+a
ha- ka-dar. benimkiler -oturuy-orlar canım ceren emekliyor ama oturamıyordu oda bu ay dengesini kurmaya başladı.bu arada benimkiler sıralamya başladılar. hatta yaren ellerini bırakıyor bir süre öyle durabiliyor:)),
oyuncak kısmına gelince bizimkilerin herşey 5 dklık bir alanı oluşturuyor muallimcim. oyuncak sepetimizi görsen gülmekten ölürsün. poşet hoşlarına gitmiş. oyuncak kabul etmişim soda şişesi bile var vallahi. ellerine ne verirsem vereyim 5 dk sonra peşime dolanıyorlar. şu an ikiside koltuğa tırmanıp bacaklarıma yapıştılar. :))

kızlar hoşgeldiniz renk kattınız sayfaya :) dediğiniz gibi o dönemlerde benimkilerde çok ama çok ağlarlardı etraftan bile sorup dururdu herkes birde ondan dolayı rahatsız olurdum ama ne zamanki emeklemeye sıralamaya başladılar ozman kendileri oynuyorlar işte çekmece karıştırma birbirlerinin peşinde oynama vs...
bencede hymry çok doğru her bebek farklı şeylerle vakit geçirmeyi seviyor çok oyuncak bebğin hem dikkatini hemde hayal dünyasını bozuyor ben mesela tahaya biberon emzik gibi şeyler veriyorum çok seviyor eymen ise kaşıklar ve saklama kaplarını kızımda minyatür şeyleri seviyor kendisi gibi onada daha çok yutamayacı kadar küçük balonlar şişiriyorum vs..

bebeklerimizle uzun ama boş vakit geçirmek yerinde kısa süreli ama kaliteli vakit geçirmemiz gerek ben sabah işimi yaptıktan sonra onları doyasıya oynatıyorum yerlerde emekliyorum şebek takliti bile yapıyorum sonra onlara artık kendilerinin oynaması gerektiğini benim yorulduğumu hareketlerle anlatıyorum ve maşallah hiç itiraz olmuyor neşe erbekten dinlemiştim bunu bebkler herşeyi anlayıp hafızaya kayedediyorlar benim şuan yapmak istediğim sofrada yemek yemeyi öğrenmeleri sofrayı görünce herkes bişeye saldırıyor bunu öğretmeye çalışıyorum yemekleri ufak doğrayıp önlerine koyuyorum yiyorlar yada yere atıyorlar ama zamanla alışıcaklardır benimkiler mama sandalyesinde çok ağlıyorlar sizinkiler oturuyormu zamanla alışırlarmı yoksa zorlmasammı karar veremedim

:sağol pitosumm
1: maşallah yavrulara yaaa,aynen farklı şeyler farklı sürelerde ilgilerni çekiyor,
bugün uçak yaptım ben de kzılara,
amaannn ben onu katlarken ayrı bakakaldılar,uçurup yere çakılırken ayrı kahkahalar attılar,
bitmiş pet şişenin içine iki küçük bozuk para atıp ağzını kapatıyorum,ondan ona yuvarlıyorum,aman ona da bayıldılar bu iki gündür,
olr olmaz işler iştesempatiksalakcinni
ben hala mama sandalyesine geçmedim,
çok sabırsız benimkiler,sevmiyorlar tıkışık bir yerde oturtmayı,
ama kararlılıkla oturtur kaldırmazsan da mecbur alışırlar gibi geliyor,
ben bu işi oto koltuğu işinden tecrübe ettim çünkü canım,ilk zamanlar hiç sevmediler sıkıca bağlanmayı,kollarını uzattılar bağırdılar almamız için falan,ama biz ısrarlı olunca alıştılar ve şimdi biner binmez eğilip nasıl bağladığıma bakıyorlarkaydirigubbakcemile3
bir de mama sandalyesinde önüne yine bir iki dikkat toplayıcı oyuncak da konulursa dururlar belki yaaeyvahedigeldismile
ben de aynı uygulamayı sabah çişi için oturakta yapmak istiyorum ama hiç sevmiyor ikisi de,kıçlarını mı acıtıyor acaba gıcır gıcır o plastik yanlar

uçakmııı aa bende deniycem hiç aklıma gelmemişti benimkilerde kafalarına toka takıyorum yada külah yapıyorum onlara çok gülüyorlar birde onlarla emekleyince
ama bana çiş konusunda erken davranıyorsun ginime geldi
18 aya kadar bebklere çiş öğretmek doğru
değil sabiha ...hım soyadı aklıma gelmedi bir psikolok demişti bunları bebekler belirli bir yaşa kadar çişi kakayı saçı gibi şeyleri vücudundan bir parça sayar ve onları kaybetmek istemez bu onlara korku yaşatır dedi

şimdiki çocuklar ne kadar zeki bazen inanamıyor insan bazen ben oyun kuruyim derken onların oyununda buluyorum kendimi sanki beni bile idare ediyorlar hayır kelimesini olabilidğince kullanmıyorum ama hayır deyince özellikle taha dilini çıkarıp aynı şu ses tonuyla şalalalalalala yapıp çirkin takliti yapıyor beni kanırıyor sıpa eymende durrrrrr diyo bana ben susuyimki o yapıcağını yapsın kızım ayrı cadı elini havaya kaldırıp şaşırıyor aklınca aaaaa diyor neye kızdım şimdi halbuki nekadar masum benim bücürüm hep anneler haksız :)

canım çiişş falan demiyorum hiç,
ama sabah kalkar kalkmaz bi çişlerini yapıyorlar ya hani,
onu ona denk getirmek istiyorum,
tuvalete de beraber giriyoruz valla,daha ileri gitmiyim yani kahkahalarla gülüyorlar o seslere benimkiler aklinialirimsmile
iyi de bu çocuklar şimdi de mıçtıklarını görüyorlar ki,ııyyggh diyor valla bi kızım benim,
oturmak istememesinin sebebi de plastiğin kıçını acıtması diye düşünüyorum,yoksa bi zrolama yada bağırıp çağırma olmuyor orda şimdilik,acelem de yok,
sabiha paktuna keskin in teorileri çoğul çocuklardan çok uzak fakat,
nitekim bu alanda kendini gelişmiş hissetmiyormuş,bir ropörtajında okumuştuumm canım..

yerim onları yaaa,üç tane de zor ama çok güzell beee sempatiksalakcinni
bu ayaklanma dönemleri de zor ve ayrı güzel işte,iletişim kuruuyoruz artık,oyunlar oynuyoruzz,bi de tam yürüselereyvahedigeldismile
ben de kaşığa falan vurup ortalık mama olunca biraz kaybediyorum da kendimi,
bi kızım gözüme bakıp bağıracak gibiyse aynen söylediğim gibi tek elini kaldırıp benden önce bana bağırıp üste çıkıyor cadıakannehir

ay seninkiler ne kadar bilmiş heee bak cadıya sen
ya şu yemek olayını sorma bazen bende bir çığırıyorumki herşeyi tükürüyor taha yuttu sanıyorum sonra elleriyle çıkarıp yerlere siliyor ağlıycak gibi oluyorum evet güzelde çok sabırlı kuvvetli olmak lazım ayarın kaçtımı yandın yani allahım sağlıklı ömür versin yeterki

ooooooooo hymary hosgeldın canım .........haklısın ıhmal ettım senı ya ama ancak buraya ve bı yere daha gırup cıukıyorym ama bazen okuyorum sızı kımler dogurmuş nasılsınız dıye facede rastlıyorum sana kızlarına masallsah...............
çış konusu cok onemlı bence acele etmıcem bu kez oğlum bı bucuk yasına gelmeden ogrewndı ama nede olsa anne olarak azcıkda olsa zorlıuyoruz bazı egıtmenlerın dedıgı gıbı gecen gun o konu vardı ıkı bıucuk yas sonrası dedı dr sınır sıstemlerı ancak gelısıyoo..............bencede dogru zorlamadan nasılsa alısacaklar.........zaten o vakıt gelnmeden ogrenecekler.........
haklısınız cocuklar ıçın hersey oyuncak..........norolog cok dıkkat edın verdıgınız seylere dedı onun dısında gercekten oglumda mutfaktan cıkmazdı tencere tava kepce sanırım bunlarda öle olucak azcık daha zamabn lazım kendı kendıleıne oynamalrı ıçın cok mızmızlar.........ılk arabam hakkında neler dusunuyosunuz nbellkı ılerde alırız yurumelerını de kolaylastıruıyo ............yaslarına yakın yuruyo bebekler oğlum yurumutsu ama sanırım bunlar duzeltılmısı bekler.....daha yenı emeklıyoruz desteksızde otursak ıyı olucak ınş ..........su varkı her anın kıymetını bılın cok zor ama ınanın cokda cabuk buyuyolar...........gece uykularıda daha ıyı olsa sorun yok......her cocuk baska karakter ve herseyı farklı yapacaklar...........dıla yuvarlanıp gıdıuyo mesela seda emeklıyoo ela gıdemıyo bagrıyo ve hrepsının yapısıu baska karakterlerı baska.........opt sıızı .....

mama sandalyesıne ınş alısırlar daha denemedım bı otursunlar ıyıce ınş........ama dedıgın gıbı hymarı araba kolt alışmaları gıbı alışırlar ınş............yemek yemelerı bıle baska hepsının .....aynen dedıgınız gıbı agzını doldutrıo ela yutmuyo sonra hepsı dısarda dıla tukutıruyo .............yemek yedırmek sabır ıstıyoo..........oğlumdan cok cektım halada öle herseyı yemez ınş bunlar öle olmıcak ya herseyı verıcem yesınler ama su varkı yemeyen yemıyoo anneyı delı edıyolar .....sakın olmak gerek ınş sabırla.........hala kızıyorum ogluma patlıcan yemez et yemez tavuk balık yemez ..............kızlarımı sakın etkıleme dıyorum verecem yıcekler ay yemeyın deme sakın dedım..........ınş sıkıntısız buyurler ınş herseyı yerlert ama hepsının damak tadı sımdıden bıle bellı edıyoo valla

ilkarabam konusunda bir tanıdığım söyledikleri yüzünden vazgeçtim ayakları çarptıkça hep düştü peşinde gezmek gerekiyor falan dedi bende vazgeçtim birde muallim ben desteksiz oturtmak için puf yorgan kullandım arkalarındaki yastıkları aldım hep düştüler ve zamanla düşmemek için çaba gösterir oldular yakın zamandada oturdular bırak düşsünler yorgana destek olduğunu bildikleri sürece zaman uzuycak ben sıralamada bile öyle yaptım yogan serdim koltuğun oraya etrafına yastıklar bıraktım taha 3. günü kendi tırmandı tabii her bebk için olurmu bilmeme ama benimkiler öyle yaptı

valla bende öyleyim tam bir yeme özürlüyümdür akşam olur ben açımdır hala ama çocuklarım öyle olsun istemiyorum dün salatalık turşusu verdim ellerine yüzleri gözleri buruştu herşeye alışsınlar hımm birde ilkkez yoğurtlu pilav verdim taha dışında ki ler başarıyla yediler tahaya yemek yedirirken töbeye geliyorum valla sabır çekiyorum habireee inş dişlerden sonra düzleir

bende kızlara herşeyi veriyorum. hatta artık akşam bizimle orutuyorum masaya. ceren kaşık olayında sıkıntılı malesef senin taha gibi aynı pitoscum. yarende iştahsız ama bizim yediklerimizi yemeyi bizme birlikte olursa hele bayılıd:)) geçen gün bende pilavla yoğurdu karıştırıp verdim. ezmeden direkt ceren azını buruşturdu ama biraz yedi. yaren bayıldı sildi süpürdü maşallah ...ben kahvaltılarında bulamaç yapmıyorum artık. herşeyi parça parça ağızlarına koyuyorum. böylece çiğnemeyi öğreniyorlar. görümcem 3 yaşındaydı oğlu hala blenderdan geçi,riyordu ç sanırım gözüm korkmuş ben blenderi bırakalı çok oldu herşeyi çatalla ezip taneli pütürlü veriyorum

haklısın wavy herşeyi vermek lazımki damak zevkleri gelişsin bende sofra kuruyorum onlara çok cazip geliyor sonra batan etrafı toplamak yine bana düşüyor o ayrı :) az öncede taze barbunya yediler hayretki tahada yedi ama yarısı yine dışarda olarak olsun bunada şükür örtüm deseniz kendinden geçti sağlık olsun yeterki yesinler 3 yaşında blendrdanmı geçiyorr ooo ne zor ya herşeyi erken öğretmek faydalı işte özellikle bu yemek konusunda
bişeye aklım takıldı nette bazı yerlerde balı 1 yaşına bazı yerlerde 2 yaşına kadar vermeyin diyorlar dr soran yada bilen varmı ben yazın vermeyi hiç düşünmüyorum şahsende yinede bilmek istedimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…