merhaba kızlar
edikacım hoşgeldin merak etmiştik seni demek işe başlıycaksın inş sizin için iyi olur canım eve kamera koyy bence bu zamanda kimseye güvenilmez nede olsa buarada yei yaşınız kutlu olsun nice yıllara canım bebişlerden bahsetmemişsin neler yapıyorlar yürüyen koşan coşan varmı :)
muallimcim iyiyiz canım ne olsun ben yine regli oldum ağrıdan yuvarlanıyorum ramazanın başından beri bu 3. niye böyle oldu bilmem çocuklar uyuya kalmışlar içerde bende uzanıyorum devamlı allahtan eşim evde birazdan gezmeye götürcek onları
arzucum geçmişolsun tatlım ya neden öyle oldu çok üzüldüm kızım iyileşti benim inş tekrarlamaz konu açsaydın topiğe bakalım bu tarz sorun yaşayanlar ne kullanmış nelere dikkatetmiş faydası olur belki küçük çaki başınızamı dikilyor iyi bir benzetme olmuş insan ürperir valla görünce .)
pitos canım benimkiler daha yürümüyor hiç öyle bir niyetleride yok gibi emeklemek kolay geliyor.bizde hala ayakta sallayarak uyutuyoruz çok zor oluyor ama yataklarına bıraktığımda kendileri uyusun diye çok ağlıyorlar korkuyorlar hele kızımın bir iç çeke çeke ağlaması varki dayanamıyoruz.bizim efe gecelerin adamı dün gece 2 de uyandı ve bir daha sabah altıya kadar uyumadı onunla geceleri ayaktayız alışmasın diye ışık açmıyorum eğlendirmiyorum konuşa konuşa veya ninniyle uyusun diye çabalıyorum ama nafile hele geçen gece abartısız 4 ten sabah 8 e kadar sürekli ağladı nasıl düzelecek bilmiyorum.halaaaaaa iştahsızlar zorla oyunla yiyorlar pitos canım seninkiler kaç kilo oldular.
edikacım allah yardımcın olsun gece uyumayan çocuk çok zor bazen benimkilerde şaşırıyor gece aklkıyorlar valla kapıyı kapatıyorum uzanıyorum yanlarına oynuyorlar kafama basanmı istersin saçımdan tokayı yola yola çıkartanmı istersin acı çeke çeke uyuyorum uyumak denirse tabi sonra pes edip uyuyorlar kaç kilo olduklarını bilmiyorum canım dr gitmedik bayağıdır ama yakında aşımız var ozaman tam bir muaynedende geçiricez inş kiloları ve boyları ilkkez bana iyi geliyor bakalım dr ne diyicek siz aşınızı oldunuz dimi
ya bişey sorucam görümceme hemşire demişki bir yaş aşısı tam doğdukları gün yapılması gerek gününü sakın atlamayın demiş bana bişey denmedi öyle bişey varmı ya kimsedende duymadım
valla hemsıre bıze dogdukları degıl hastaneden cıkıp ılk ası oldukları zamanı verdı bı yas asısı olarak...........erken dogduk ondan farkedıyo dedı .........o yuzden sımdı bu hafta son asılarımız bı daha kasım degıl de subatta dogmaları gereken ayda olucaz
arkadaşlar benim bildiğim yok öyle bir şey önemli olan doğumdan sonra bir yılı doldurmaları bir yaşından sonra herhangi bir gün ben ikisini daha 10 gün önce yaptırdım birisi hastaydı onuda iyileşince perşembe günü yaptırdım.kızlar siz su çiçeği aşısını yaptırcakmısınız 13. ayda yapılıyor ben yaptırcam ama biriside çocuğun çıkarması daha iyiymiş filan dedi kendi doktorumuz getirin yapalım dedi burdaki doktorla hemşire arkadaşta gerek yok dedi kafam karıştı
benim kafam karıştı yarın en iyisi hemşireyi arayıp soruyim
edikacım ben yaptırıcam canım 2 ay önce burda okadar salgın vardki anlatamam abimin çocukları da geçirdi görümcemin bebiğinin yüzünde izler kaldı ve çok kötü gözküyor ben çok kolladım herkes bana geçirsin dedi ben istemedim ne gerek var ki illa geçircek diye bişey yok zaten ben vurdurucam inş
kızlar ben su çiçegi aşısı yaptırmadım....bu arada 1 yaş aşısı bende sanırım gününde yaptırdım emin değilim ama...bu arada yürümeye gelince burak13 aylıkken onur 14 aylıkken eymende 16 aylıkken yürüdü bizimkiler prematüre kızlar diğer bebeişlerle kıyaslamayın geç yürümeleri normal bence..
aynur senmi istemedin yaptırmayı yoksa dr mu önermedi bazı dr gerek yok diyormuş çünkü
aslında ne kadar geç yürürlerse okadar dengeli yürürler gibi geliyor bana seninkiler normal zamanda yürümüşler ama aynur senin akrabaların annen falan uzaktalarmı yardıma gelen kimse oluyormu arada falan birde nasıl oldu bebeişin ateşi düştümü
kızlar mahvolduuuuum bu gece hadi dedik kendileri uyusunlar yataklarına yatırdık güya masal okuyarak uyutucaz ama ne mümkün evi yıktılar ağlamaktan normalde 9 da yatan çocuklar bu saatte ancak uyudu ve tahmin edin ayakta sallayarak yani yine onlar kazandı siz nasıl başardınız ya benimkiler pes etmiyor bakıyorlar ağlama işe yaramıyor bu seferde kendilerini kusturuyorlar kızım kustu yine. ben yürümeleri için acele etmiyorum hiç uğraşmıyorumda şimdi bile yetişemiyorum birde yürüseler hergün düşecekler gibi geliyor kazalar artacak en iyisi acele etmemek
kızlar facee benide ekleyin şahsen benimkilerin fotosyunu yükleyemiyorum ama olsun
keskin soyadım
valla edikacım benim eymen okadar ağladıki bugece nazar ettim bende öğürüyor oda masustan diğerleri uyanmasın diye regli halimle dua bile okumuşum :) ama ne yapıyim yakında bende diğer kızlar gibi yanlız bakmaya başlıycam mecburen öğrenicekler yoksa gündüz uyutamıyorum ben eymen çok pürüzüdr benim onu uyutana kadar diğerleri ağlamkatn ölüyorlar allah yardımcımızolsun valla
edıka su cıcegı asısını bende yaptırıcam zaten ası olunca su cıcegı gecırmıcek dıe bısey yok yıne gecırebılır ama cok zorlanmaz........benım oglum gecırmıstı karsı komsunun oğlu kaoıdan baktı sadece gırmedı ama o bıle yettı bı hafta sonra benımkı gecırdı hemen bulasan bı tur cok zorlu oluyo ama bızde ız kalmadı cok kasımıztı ama ız kalmadı yaptırıcam ınşş...........genelde bı yas asısı tam bı yıl sonnra oluyo ama bız prematureyız farklılık oluyoo ..........yurumelerı gayet ıyı olmus aynır masallah normal doganlarda bıle farklılık varko bızdede olucak duzeltılmısı baz alırsak dogdukları tarıhı dusunmıcez...............saglıklı ols da gec olsun bazı seyler........
ya kızlar benımkılerde bu gece zor uyudu cok sıcak yıne ve mıkır mıkırlar pıspıslamaktan serseme dondum.............
pıtıos guldurdun benı kız regl halımle dua ettım dıyosun ya .......et tabı canım dua etmek sakıncalı degılkı dua edebılırsın bıde sehetr vak-tı ınş makbul olurda rahat uyuturuz su bebıslerı ............sımmdı ramazanbn nasılsa herkes ayakta ramazan sonrası napcaz bakalım bı bız olucza ayakta
haberlere bakan varmı yaaaaaaaaaaaaaaaa...................offf
dort kardes derın dondurucuda ölü bulunmus ya oynuyolarmıssss...ne zor aılenın sadece dort cocugu var..............
rabbım korusun cok dukkat etmek gerek kızlar.............
ya bu arada ıftar menusu neeee
aşıdan bahsetmişsiniz bende yaptırmadım su çiçeği aşısı 3 doktora sordum ikisi gerek yok dedi 1i yaptır dedi . geçen kontrolümüzdede doktor gene yapalım aşılarını isterseniz bidaki ay dedi . sanırım yaptırıcam bende kaçırlarsa çok iz kalıyor çünkü ilgilenemeyiz gibi geliyor .
muallimcim izlememiştim ben senden dsuydum şimdi başları sağolsun offff çok dikkatli olmamız gerekiyor ya böyle olunca dahada stresleniyorum ben .
bizimde geçen azracık yatak korkuluğunu biraz geniş yapmışlar düşermi düşmezmi derken gece sen düş ordan kafası yatakta vücut aşağı sarkmış indirse direk aşağı düşücek ama ağladığı için kafası dik ordanda kurtulamamış bi gittim baktım şok oldum hemen sabahına arasına bişey daha çaktırdık . anlık şeyler valla allah yardımcımız olsun
merhaba kızlar ayy yazarken bile zorlanıyorum dün gece eymen hep ağladı eşimi başka odaya yolladım uyusun diye bu kezde onun kapısının önüne gidip ağladı eşimi geri çağırdım ilaç verdim uyudu ama sabahın köründe ağlayarak kalktı kendi uyumak istemiyor hep ağlıyor ne oldu biranda anlamadım biryerimi ağrıyor acaba sabah kahvaltı bile yapmadan yıkadım onları rahatlasınlar diye ama nerde yine ağlayıp duruyor ben onlardan hastayım halim gücüm kalmadı
arzucum allahtan duydun sesini aman allah kurusun ya biranlık dalgınlık çok acı olabilir bizim birde 3 tane hangisini kollasak duydum bende o haberi çok acı gerçekten rabbim bizi evlatlarımızla imtihan etmesin