hepinize çok teşekkür ederim kızlarrrrrrrrrrrr gerçekten çok güzel bir duygu
nilom pastaa harika ramazandan sonra doğumgünü yapıcam inş bebişlerime sizinkinede az kaldı
ecemcim valla bilemiyorumki canım niye öyle 5 tlmiii afedersiniz de yuha diyicem 1 ayda keçi alırda balkonda besler taze taze verirsin one yaww kazıkçıllllarrrrr aldılar gül gibi türk kızını birde kazık atıyorlar
nilcim geçmişolsun valla ben hiç dr götürmüyorum gripte aynı ilaçları kullan hırıltı ve balgam varsa ventlin ver ben geçen ay başında tedavi ettim geçti şükür bende veriyorum ventolin petidus ve arada calpol hımm birde ılık su ateş eğerki 38 geçerse ve 2 gün sürerse antibiyotik ver dedi dr ben 1. günü veriyorum adı klamer günde birkez kiloya göre bir haftada bitiyor dr olucaz yakında az kaldı :)
muallim iyi hatırlattın geçen tvde anlatıyorlardı izleyemedim bende bıldırcın yum vermek istiyorum kaçtane yiyorlar günde birde anlatsana tam pekmezle ezipmi veriyorsun kaç dk pişer aynımı yumurtayla
pitos tam uzman olduk canım valla ben diyorum bir çocuk doktorundan daha deneyimliyiz ne derler alaylı olduk biz.canım peditus pek verme iyi değil diye biliyorum sadece zorda kalırsak verilmeli
aynen öyle canım ama gittiğim dr bana onu önerdi sudafed vermişti başka dr ama 2 yaşından önce pek tavsiye etmiyorlar inan tüm ilaçlar hakkında hep kötü şeyler çıkıyor neden satıyorlarsa ozman anlamadım bende benimkiler 7 de uykuya yattılar aşıdan sonra mızmızlandılar hep tekrar ağrı kesici verdim sabah 5te kalkarız artık gidip yatsam iyi olur akşam yemeği bile yemediler hemdeeee
edıka selam canım ...........ya cok az gelıyosun yaramazmı senın bucurlerde ...........
perıecem valla pıtos haklı kecoı al ko balkona .............ama bı daha al iç derımm ne bılım belkı agzının tadı yoktu o gunnn cok farklı tada sahıp degıl cunku ama mayalayınca sulu oluyo azcık normal sut daha guzel mayalanıyo ben ıkı gunde bı mayalıyorum ........
kızlar yınede kafadan ılacları kullanmayın dedrım antıbıyotık hele cok nador ates ıyıce cıkınca verınn vucudun bagısıklıgını etkılemeyın ....bende oğluma onıkı yıl kullandım o deddıgınız ılacları heop kontrol altondaydık .....cok sukur buyumeye baslayınca gecuııyoo........toz ıonemlı benım oglumun ıkı yasında test yapmıstık ev tozlarına karsı alerjısı vardı odasında halı kalktı kapaklı dolaplar onemlı oldu ayıcıklarını toz yapab herseyı attık battanıtede yatmadı yunlu gıyemedı tuylu herseyı attık hergun havalndı odasu fılan temızluık onemlı oda soreylerı kokuları yasak dahada tıkıyoo........parfum yasak.........yanı eger cocugunuz cok sık hasta oluyosa mutlaka cocuk allerjı kısmına gotutumn gereklı tedabvı baslansın onun dısında sıksık ılaç alırsanız hastalık gecmez ...ben oluma heryılk mutlaka grıp asısı yaptıyorum bes yasından berı cok sukur uç yıldır daha ıyı......bızım drumuz ozeldı cok ıyı bu alanda onu bulkana dek cok sıkıntı cekmıstık ınş bunlarda olmaz ama gecen ay ona goturdum cok meyıllıler dedı cunku allerjık bronsıt genetııkmıs benım annemde vardı .....oğluma ıkı yasından sonra bıld yum sut bal verdım cok toparlıyo............sımdı dra sordum sakın cıg vermneme dedı kuçujler cıunku .............her sabah normal yum gıbı haslıyorum hemen pısıyo cok ınce kabugu tadıda normal yum gıbbı herbırınbe bı yum sarısı labne peynır bazen beyaz peynır ama labneyı sevıyolar pekmez az buskıvı bazen tahın cevız veya fıbdık her sabah yıyoruz bunları bazen cok sıcallarda yum vermedım ama bıld yum daha proteınce kuvvetlı
bugun benım ıkısıde dort ası oldu bız asılara uç ay sonra basladık ıkı kılo olunca o yuzden gerıden gelıoruz ..............hemen eve gelınce calpol verdım bıde yatarken cok sukur hıç bı asıda sıkıntımız olmadı pıtos sanada gecmıs old ........bı daha subatta asılarımız
günaydın kızlar
ecemcim sütün tadı yediği yeme göre değişebilir muhtemelen ondandır bende keçi sütü vermedim hiç bi ara çok aradım bulamadım sonrada vazgeçtim .
muallim kızlarda yavaş yavaş büyüyorlar bakalım bisde bıldırcın yumurtası normalden 5 kat dahaz fazla proteinli diyorlar 1 yaşdan sonrası için bile haftada 2-3 diye duymuştum sen hergün veriyosun galiba ağır gelmedimi bende 2 olsunlar diye bekliyordum kayra çabuk alerji oluyor dokunur diye korkuyordum . bide dediğin gibi genetik oluyor bizimde eşimde var muhtemelen kayradada olacak artık bebe bıktı kendi tutuyordu buharı falan artık istemiyor ağlata ağlata veriyorum . bide en kısa zamanda çamaşır kurutma makinası alıcam çünkü eşim istemiyor evde çamaşır kurutulsun şimdiye hep kavgayla napcam ya o zaman şeklindeydim ama artık çocuklarda olunca şart oldu . zaten 2 çamaşırlık bütün odayı kaplıyordu en azından rahat olur .
kübracım bende peditus kullanmıştım ama yaşından sonra ilaçlar değişiyoer canım .şuan aferin plus onu kullanıyoruz .sende kontrolde sorarsın zaten .
nilo senin bebişler napıyor tatlım herşey yolundadır umarım . havalarda sogumaya başladı hafta sonu bayram alışverişide yuapmak lazım çok iş var çokkkkk
trıa heryerde artık kecı sutu var bım llere bıle gelmıs kay marka ..........valla proteınce yuksek ama dr sakıncalı olmaz dedı ve bı sıkıntımızda yok dokuncak kadar degıl cok mınk sarısı beyazını zaten vermıyorum sanırım beyazı ıle agır gelır.........cok sukur bı ıkı kez grıp olduk o kadar bronsıt olmalarından cok korklmıstım olmadılar ınş bu lısıda atlatırız rahatcaa.........kahvaltıyada dr bı alı kasıgı tereyagı verdı ben tahın verınce tereyagı vermıyorum
kübracım yaşınız hayırlı olsun canım sağlıkla büyüsünler nice yaşlara inşallah.
Arzu canım benim Tahanın poposu da çok yara gibi pişik olmuştu. Daha yeni yeni iyileşti. Resmen kabul buruşuk şekildeydi. Bepanten verdiler ama gözle görülür bi faydasını görmedim. Sonra beğenmediğim sağlık ocağında travazol diye bi krem verdiler. Sabah akşam sürdüm. Çok şükür o iyi geldi bir dene istersen sende.
Bu arada biz hafta sonu ablam geldi.2 gün ard arda dışarı çıktık. Deli gibi gezdik. Pazar günü akşam üzeri çok rüzgar vardı. Çocuklar soğuk aldılar. Bademcikler şişti. Grip oldular. Bişey yiyemiyorlar. Antibiyotik kullanıyoruz şimdi. Kaç gündür hastalıkla uğraşıyoruz.
ecem keçi sütündeki tat bana da farklı geliyor. Bu tat keçi kokusu olabilir mi. Bana öyle geliyor çünkü. Ben bu kokuyu bazen koyun peynirinde ya da açık sütte inek kokusu alırım. O yüzden süt ürünlerinde biraz titiz davranıyorum. Ama keçi sütünü kaynattığın zaman o koku kalmıyor. Dolaba koyup sonra ılıtıp da verebilirsin. Benimkiler sütü sevmiyor maalesef. Arada enese az veriyordum şimdi o da sevmiyor.
kay marka iyimiki sizler ondanmı kullanıyorsunuz .tubacım geçmiş olsun tatlım . bende travazol kullanıyorum canım o iyi gelişyorda sürekli tekrarlayınca insan acıyor haline şimdi herşeyi kestim tek tek vericem tekrar bakıcam neymiş diye . bende inekler otlamaya başlayınca aldığım o sütteki kokudan tiksinip kutu süte geçmiştim .
bide grip aşısını vurduracakmısın çocuklara geçen kış küçük diye vurmamıştı dopktor bu sene tekrar sorucam vurdurmak istiyorum gerçi eşimle ben olmuştuk griptende kurtulamamıştık nerde faydası oldu anlamadım ama eşimede doktor mutlaka grip aşısı vurulmalısın demiş çocuklarada vurdurucam
muallimcim haklsın mutlaka antib. ullanmak çok doğru değil ama sonuçları daha zor oluyor bence çocuk iştahtan kesiliyor kusuyor ateş bazen buna eşlik eden ishal vb.. birçok hastalığıda barındırıyor ve ben bu şekilde bebklerin bağışıklık sisteminin daha zorlandığını düşünüyorum belirli bir yaşa kadar destek almalılar sonra zaten doğal yollarla geçicektir diye düşünüyorum çünkü bebeklerimiz çok küçük hele eymenin grip olması demek çok sıkıntı soluk borusundaki darlık çoğalıyor yemek yemesi hatta nefes alması bile duruyor diye bilirim ama dediğim gibi belirli bir süre için geçerli bu sonra zaten kreşti anasınıfıydı derken hep bu virüslerle temas içinde olucak ve bunu hep ilaçlarla engellemek mümkün değil
bıldırcın yumurtasının protein bakımından tavuk yum. oranla daha kaliteli ve emilebilir olduğunu duydum bende o yüzden başlamak istiyorum
eşimin işleri azalınca çocukları genel bir kontrole götürmek istiyorum sağlıkocağında kemik gelişmlerini falan çok iyi buldular ama ben açıkçası çokta tatmin olamadım boylarını kilolarını ölçerken bebişler kaçtı kafalarına göre ölçüp biçtiler
valla keçisütü bana normal geliyor kay marka yeni sürüm sanırım daha önce duymamıştım reklamlarıda başladı yakın zaman önce nette baktım çok olumlu yazılar vardı
tubiş ohh rahatlamışsındır gezince geçmişolsun canım havalar bir sıcak bir soğuk denge bozuluyor tabii
nilcim alerji tetini en erken 3 en ideal 5 yaştan sonra dedi bizim doktorumuz şimdi yaptırsak çok sağlıklı olomaz değişebilir dedi 250 liraydı yazık olur dedi .
ya fotograf ekleyecektim ama bi türlü olmuyor odasını çektim kızımın onu atacaktıom
kübracık hane netten satış yapcaktınız cicim aralarda bi blok hazırlasana çocuklarda 2 güne yardım eder sana :)))
nilo yarım litre süt içsinler demişti doktor yaşımıza girdiğimizde nette çok güzel çocuk tarifleri varama ıuygulayabilene ben bikaç çıkardım deniycem bakem