Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

ANNE OLMASAYDIM EĞER

Ben anne olmasaydım eğer...

Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.

Hamileliğim... esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.

O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.

Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.

Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.

Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.

Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.

Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.

Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.

Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.

Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.

Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.

Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.

Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.

Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.

Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.

Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.

Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.

38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.

Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.

Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.

Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.

Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!...
bu bı alıntı cok guzel bı yazı.........................herseye ragmen anne olmak cok guzel tum ısteyene rabbım nasıp ets ınşşşşşşşşşşşşşşş

günaydın hatunlar
gerçi muallim ve benden başka çokda sık uğrayan yok amma inşallah hepiniz iyisinizdir . muallim çok güzel bi yazı bu izninle aynen bloguma kopyalıyorum canım

selam kızlar. 2 gündür kardeşim de yanımdaydı. Dün akşam annemle birlikte döndüler. Ev boşaldı bi anda. İnsan iyice alışıyor kötü oluyorum her defasında. Çocuklar da garip oldular. Hele Tuğçenin dayısına aşkını bi görseniz ne şebeklikler yaptı. Annem oyun yapıyo ben zar zor yediriyordum. Simdi nasıl mama yedireceğimi şastım. Çocuklar olduktan sonra gurbette olmak iyice zor geliyor insana. Koskoca istanbulda başka kimsemiz yok. Dr. kontrolü bile olacağı zaman annemi bbekliyoruz düşünün artık.

trıa haklısın canım kımseler ugramaz oldu ya ...............al canım ne demek cok guzel bı yazı
elıtu senınkı daha zor ya gercekten alışmak daha zor gıdınce kotu olur ınsan haklısın ........benım arkadaslarım var kayınvalıdem var yınede o yıonden ıyı arkadaslarım sagolsuun sıksık gelırler üç samımı arkadasım ............allahtan da araba kullanıyorum yoksa gercekten bırılerını beklenmek zor .......rabbım yardımcımız ols............yalnızım oğlumun bugun tatıldı beraber yıkadık ..........o gıttı kızla bulıuscak ya bıktım ya bu kızdan neyse uyuttıum bende bu cadıları .........kalksınlar sebze corbalarını yıcekler ınşşşşşşşş.........opt sızı kızlar

valla canım çıktı desem yeridir. Neyse canları sağolsun ne diyeyim. Kolum sakatlandı galiba. Hep kucak olunca haliyle. Bu hafta sağ kolum bilekten dirseğe kadar ezilmiş gibi ağrıyo. Hareket ettiriken çok zorlanıyorum. Allah yardımcımız olsun.

Günaydın hatunlar bugün gene yağmurlu bi güne başladık kışın karamsarlığından nefret ediyorum ya .
Bizim çocuklara yavaş yavaş kitap alıp okuyalım moduna girdik öncesindede yapmıştık ama sonuç kitapları yemeyle bitiyordu dün gene aynı 2 dakka bakıp sonra ya yırtıyorlar ya yiyorlar :))) vazgeçiremedim bu alışkanlıktan herşey ağızlarında napmam lazım bilemedim valla

tria canım kitap işini bende arada deniyorum ama dediğin gibi sonuç yemekle ve kavgayla bitiyor.seninkiler nasıl canım konuşmaları yemeleri nasıl seni dinliyorlarmı

gunaydın ...........
evet ya yagmurlu havayı severım ama uzun surerse o karamsarlıgı sevmıyorum ....gunes acsın ınş.........karanlık benı boguyoo sevmıyorum...........
kızlar kıtaptan bahsetmıssınız ya bı yastan sonra anlamazlar bence anlatın bol bol ıkı yasından sonra kıtaptan okununca dınlerler ben oğluma öle yapmıstım......hala bana masal anlat dıyo gıt dedım ya sen sıranı savdın sıra bu cadılardaaa...........anlatalım bakalım ınşşşşşşş severler.................valla yıyolar ne bulurlarsaaaaa.............ıyı bakın kendınıze ....

valla canım heleki bu aylarda konuşmaları beya ilerledi özellikle kayrada . istedikleri şeyleri daha net anlatmaya başladılar . beya cümle kurmaya başladılar yalnız hala mirza çok isteyerek konuşmuyor zorda klalırsa ancak . onun haricinde yemek olarak genellikle tavuk ve köfteyi severek yiyorlar kızartma balık olursada yiyorlar ızgarayı falan zorla yediriyorum balıkda . sebze yemeklerini çok tercih etmiyorlar ama oyunla zorla birazda alkış aferin biraz öpücük kandırarak yedirmeye çalışıyoruz . çok fazla ağızlarından atma huyu var şimdi onunla uğraşıyoruz atılmayacak yada amasaya atın gibi direk halıya falanda çıkarıyorlar bazen . 3 -4 gündür ağızlarına sakız gibi akşamları petek bal veriyorum hadi sakız çiğnizcez diye şimdi anne cakız diye tencerenin başına gidiyorlar.
hee söz dinliyorlarmı dersen hayırrrrrrrr gözümün içine baka baka kardeşini dövecekse dövüyor yapacaksa yapıyorlar çokda kızarsam anne git git diye beni kovuyorlar :)))
heleki şimdi kış geldi napcaz bilmiyorum bi yatagımız var kaydırak yapıyoruz en iyi onunla duruyorlar ikeadan sallana bişey almıştım ona çok biniyorlar geçen boyama yaptık pastal kalemle mukavva koli almıştım iş yerinden kesmedi halılar kanepe ve üst baş battı :))) yemeye çalışmaları cabası . valla ben anlamadım nasıl öğrenecekler ne yapacaklar bilemedim bilen varsa anlatsın

muallimcim ben masaldan ziyade hayvanlar ve meyvelerle ilgili falan işte bu inek bu kedi bak miyavlar bak möler daha onun derdindeyim okusam bile dinlemiyorlarki zaten öyle yüzüme bakıp yakalamaca oynamaya koşuyorlar :))))bende öyle elimde kitap arkalarından bakıyorum .

günaydin kizlar
Almanyada hava herzaman kapali helede kis aylarinda insanin ici karariyor, beni bu havalar mahvediyor zaten, Almanyanin havasini hic sevmiyorum hep yagmur var. cok sükür bizde 27 haftayi bitirdik, bazen alta öyle bastiriyorlarki, wc ye gitmem gerek saniyorum. sanki gitsem cikacaklar.

selam kızlar. Ortalık yeni duruldu sabahtan beri ağlayan kucak uyku isteyen ama uyumayan oyy oyy. Taha dün gece uyumadı. Sürekli ağladı. Annemi aradı akşam olunca. Yağmur biraz dinince eşim akşam dışarı çıkardı. Uyumuş. Ama uykuda bile ağladı hep. Çok hassas. Bişey de yemiyor. Dün gece azcık biberon maması yedi uykuda.Sabahtan beri onunla duruyor. Açlıktan uyudu artık. Diğerlerine kavga dövüş biraz yediler. Ne vereceğimi şaşıyorum. Enes ve tuğçe genelde yaygara yapıyor kucağa alınca susuyor. Taha çok içli ağlıyor. Boncuk boncuk yaşlar dökülüyor. Kolay da susmuyor. Zorla yedirmeye kalksam iyice sitrese biniyor. Napcaz böyle bilmiyorum. 2 yürüteç daha aldık. Ev küçük yer daralıyo diye almamıştım ama artık biçare aldık. Kısa süre de olsa oyalanıyolar. Yürüteçle gidip çekmece açıyor kağıt v.s ne bulursa yiyolar.

talicim hiç gülesim yoktu. Güldürdün beni.
Havalar beni de bunaltıyor. 2-3 gündür kombiler yanmaya başladı. Bir de 1000 yılın en katı kışı olcak dedi dün haberlerde. Avrupada buzul cağı yaşanacak falan. İyice gözüm korktu valla.

bizim buralarda soğudu yaaa dün kaloriferler yandı çok şükür bizde üç çocuk olunca kaloriferci bize soruyor sürekli yakalımmı nasıl diye çok pimpirikli olunca milletind gözü korkuyor heralde

canım ya allah kolaylık versin valla ama az daha sabret büyüdükçe başka şeyler çıkıyor ortaya ama en azından çok fazla sıkıntı kalmıyor kendilerini yavaş yavaş dile getiriyorlar . Uyku içinde ikiz annelerinde baybay uyku düzenleyibi bitkisel damla diye konuşmuş kızlar kullanan varmış bi onları oku yada sor istersen bakarsın işe yarar . Biri mutlaka daha mızmız oluyor onada katlanmak gerekiyor artık sanırım

annem ablami wcde dogurmus zaten.

:)))) kızlar anneye çeker derler tali sen inşallah çekmemişsindir . Kız bu bebekler değerli sakın tuvalette falan yapma haaa :))) maşallahın var canım bu haftada bittimi yavaş yavaş soruzsuz haftalara geçiyorsun artık bol bol dinlen ve valla hergün film falan izle şimdiki aklım olsa bilg . Başından hiç kalkmaz bütün vizyondaki filmleri izlerdim şimdi birine bile bakamıyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…