Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

kübracım bizde yaramazlığın haddi hesabı yok valla . birbirlerine vurmalar , koşmalar duvar karalamalar allahtan çok can yakıcı olayları yok ama dün bişey farkettim biz göz damlası veriyoruz çocuklara 2 gündür çapaklanma vardı bide burunlarını çekiyordum azranın altını değiştirirken mirza hemen yaklaşıp elindeki şeyi azranın burnuna sokmaya çalışıyordu nasıl çektiğimi bilemedim eşime dedim bak bizden gördüklerini yapmaya çalışıyorlar 2 gün sonra gözünede sokarlar ayrı bi odada sırayla yapmak lazım bazen valla çok korkuyorum biri birine kalıcı bi hasar verirse diye öyle bi arkadaşım vardı kardeşi küçükken gözüne bişey sokmuşda protez göz kullanıyordu allah korusun valla

muallim ben diyorum buluşalım diye valla şenlik olurdu ama hep faklı şehirke biraz zor olur

merhabalar
muallimcim maltepedeyim ben bigün buluşalım ne dersin...

triacım pitoscum annem yalnız bakar kolay oluyor ben de 5 te gelcem zaten babam da gelir gerekirse ya da bir yardımcı bulcam bakalım istanbulda zor güvenilir bulmak hayırlısı artık

edikacım kolay gelsin zor vallahi ama sana katılıyorum yürüyünce daha kolay bence de zor diyenler tek çocuk büyütenler bence tembelliğealışmışlar biraz peşinden koşunca bişey yaptım sanıp dertleniyorlar oysa biz doğumdan beri koşturuyoruz..lohusalık bile yaşamadık hastaneye git gel yalanmı..

talicim umarım bebişlerin daha iyidir güzel haberlerini bekliyorum..

ayy tria allah korusun içim bi tuhaf oldu çok dikkat etmek lazım..evde yalnız bakarken yeni yürümeye başlamışlardı çok düşüyorlardı ama elimden bir şey gelmiyordu..allahım diyordum halimi görüyorsun lütfen meleklerini gönder bebeklerimi korusunlar..yine öyle dua ediyorum napalım..

nehır hadı yaaaaaa maltepemı ben orda on sene once oturdum arladaslarım orda sıksık gıderım ınşş cok sevınırım yaaaaaaaa tam neresı yazarsın ..........
trıa yazın neden olasın ınşş en azından yazları ne hos olur .........

hatta sölım arkadaslar bu on yıl zarfında cok kızdı bana yakına gel dıyolar ınşlş dublex ıstedıgım gıbı bı ev bulursam kıra bıle olsa gelıcem maltepeye.......adatepe...altaycesme taraflarına bakıcam yazın ınşş belkı yakınlasırız

çok sevindim muallim istediğin zamanyazarım adresi hatta hava güzel olduğunda haftasonu eşlerle sahile bile ineriz ne dersin..

ooo kızlar ne güzel sayfalar ilerlemiş

ben şimdi çok yazamacağım,, annem hastaneye gitti, selim efendi de durmuyor kucaktan inmek istemiyor ( hatta şu an bilgisayara ulaşmaya çalışıyor...

bakıcı olayı zor hem de çokkkkkkk zor Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin,, benim annem 58 yaşında ve bir sürü rahatsızlığı var, onun için evde bir yardımcı mutlaka olması gerekiyor, bazen bu yaramazlar 10 sene önce gelseydi ben bunları tek başıma büyütürdüm diyor :))

kaçtımmm

geçmiş olsun tarçın...benimkiler uyuyor şimdi ondan rahatım ama birinin evi toparlaması gerekiyor hiç canım istemiyor..beni biraz dürtükleyin..

ya kızlar bu beslenme konusunda çok sorun yaşıyorum biberonsuz kesinlikle uyumuyorlar siz napıyorsunuz mesela saat kaçta ne yediriyorsunuz nasıl uyutuyorsunuz. kaç saatte bir yiyorlar bana biraz fikir verirmisiniz...

ınşl nehır tel yazarım ozele ordanda gorusuruz ınş.........
benım kızlar sabah sekız gıbı bazen yarım saat once yarım saat sonrada olsa genelde sekız gıbı kalkıyolar bı saat sonra kahvaltı verıyorum labne peynırı pekmez buskuıvı veya kahvaltı maması hero babynın ıkı gunde bır yum bazen bıldırcın yumurtası...........saat onbır gıbı kecısutunden mayaladıgım yogurt meyve puresuı yıne hero babının kavanoz mamasından veya bebelac................ve yarımsaat sonra uyuyolar ben ayakta sallıyorum tek tek ama bu üç aydır yormuyolar uyuyolar hemen dıla sadece bıberon emerek uyuyoooooo .....sonra uç gıbı sebze corbası yıyolar bazen cıger bzen kıyma tavuk et koyuyorum yarın balık koyucam ılk defa denıcem balık .....sonra altı gıbı yıne yogurt buskıvıu veya kasık maması ırmıklı ballı......uyyolar yıone azcık .......sonra dokuzda kecı sutu muhallebısı yapıyorum ve uyuyoolar gece ıkı uç kez kallksalarda bu ıkı haftadır ıyıyız cok sukur.. gunduz cok mu uyuyolar normalmı bazen hatta uç kez uyudukları oluyo ama uzun uyumuyolar bazen kırk dakka bazen ıkı saat bıle oluyoo

valla muallimcim olur neden olmasın ben yıllık izinde nisan mayıs gibi gebzeye gelmeyi düşünüyorum çoluk çocuk eğer gidersem görüşürüz inşallah ist . yakın zaten bende herzaman beklerim
nehircim ben sabah 7 gibi biberonla süt veriyorum 1 bardak ,saat 10 gibi kahvaltı ondan sonra biraz meyve sonra 12:30 gibi uyku zamanı emzikle uyuyorlar yanımıza yatıp kalkınca tahminen 14:30 gibi kalkıyorlar 15:00 gibi çorba veriyoruz yanına bazen bi yemek daha arada gene yogurt meyve bazen bisküvi yada çukulata akşamda 7 gibi yemek veriyoruz şimdilerde ölçüyü az tutup 2 yemek vermeye çalılıyorum 21:30 da kesin yatmış oluyoruz yatarkende 1 bardak süt biberonla gene öylede uyuyakalıyorlar şimdilik böyle gidiyor bakalım ama bu arada yemek seçmelerimiz başladı biraz zorlansakda söylene söylene yediriyoruz

çok saolun ne güzel ayrıntılı yazmışsınız saolun bu durumda benimkiler hala bebek gibi biberon kullanıyorlar yenemiyorum bir türlü öyle 3 saat kesinlikle birşey yemeden durmuyorlar en fazla 1 saat sonra tekrar acıkıyorlar bide yedirebilsem içim yanmaz offf offf...

muallimcim seni süper anne ilan ediyorum, gerçi hepiniz öylesiniz,, maşallah tek başınıza bakıyorsunuz ama bebişlerinizi o kadar güzel büyütüyorsunuz ki,, düzenli bir şekilde mamalarını veriyorsunuz,, tek çocuğa bakar gibi o kadar güzel bakıyorsunuz.. ben açıkçası bu konuda sınıfta kalırım (

nehircim senin işine yaramaz ama ben bizim düzeni yazayımda kızlar bana da fikir versin..
benimkiler en geç 6 gibi kalkıyorlar, gece ben baktığım için annem ve bakıcı 6 dan sonra devir teslim ile bebişleri alıyorlar :)) yaklaşık 9 a kadar iki defa biberon ile devam sütü alıyorlar,, sonra yarım saat -1 saat gibi yatıp kalkınca yedirebilirsem kahvaltılarını veriyorum. kızım yine iyide oğlanların kaşıktan çok midesi bulanıyor sadece yoğurt olunca eh biraz dayanıyorlar bende yoğurtun içine biraz hero kahvatlı tozundan katıp veriyorum.. sonra yine devam sütü, 1 e doğru tekrar biraz uyuyorlar bazen oğlanlar 1,5 saate kadar uyuyorlar ama kızım genelde şekerleme yapmayı seviyor, çorba vermeye çalışıyorum, tabi anaanne bende önce davranıp biberon vermediyse, annem kaşık mamasından pek hoşlanmıyor,, çok küçükler zamanla yemeğe alışırlar aç kalmasınlar diye hemen biberon veriyor,, bu konuda epey tartışıyoruz ama anne sonuçta çok ısrar edemiyorum.. akşam üstüde verebilirsem günlük yaptığım yoğurdun içine az heronun gece mamalarından katıp veriyorum.. yani benim kaşık mamalarım şu an için bebeklerin ara öğünleri gibi sizce bu durum normal mi ?? çok kafama takılıyor,, ilerde yemek seçmesinler,, eksik beslenmesinler istiyorum ama olmuyor sanırım

bu arada muallimcim bende sorucam unutuyorum,, maşallah 7 ay süt verdin ha,, ben 6 ay verebildim ama 5 ay az az emdiler,, 1 ayda sağdım ama gögüs uçlarım çok kanayınca bıraktım.. zaten azdı sütüm günlük 2-3 ölçek vermeye çalışıyordum üçüne de ..

arzucum zarar vermemeleri iyi canım benimkilerde şükür şuan bişey yok ama cici yapalım derken can yakıyorlar
nehircim cetvalimden takip edebilirsin canım 1 yaşını 2 ay 6 gün geçtiler benimkiler sabah 8.30 gibi kalkıyor bazen erken yada geçte olabiliyor tabii ama genelde bu saatte kalkıyorlar sabah kahvaltısnı çok açlarsa milupanın 7 tahılısının içine hazırlıyorum şekersiz olduğu için pekmez ve bal koyunca içlerini yakmıyor içine peynir tahinli pekmez bıldırcın yum.bir çay kaşığı reçel bir tatlı kaşığı bal tereyağı zaman buldukça ceviz koyuyorum ıhlamurla yapımyorum muhallebiyi bir saat sonra falan süt veriyorum uyuyorlar 10.30 gibi 12 /1 arası uyanıyorlar çorba yemek vs. ne varsa yediyorum aradan zaman geçince meyve sonra komposto yada ayran yada yoğurt 16 00 da tekrar uyku 17 :30 da uyandırıyorum 18:30 akşam yemeği sonra ellerine bisküvi çubuk falan veriyorum 21 de yada 21.30 da bizküvi yada muahallebi ardından bir biberon süt ballı yatırıyorum hergün aynı düzeni olmaya biliyor ama çoğunlukla böyleyiz

canım ne güzel yazmışsın:)) benimki kendi çocuklarına bile bakmamış,, bebek bakmayı bilmiyor, eşimin hayali ben hamileyken 2 ay sizinkiler 2 ayda bizimkiler yardıma gelir diyordu safım,, sonra annesi ben bebek bakmayı bilmem ablanı anaannen, seni de komşular büyüttü dedi :)) gerçekten de bakmadı yardım bile etmedi,, çok zorda kaldık annem rahatsızlığı için 2 hafta başka bir yere gidecekti,, 2 bakıcı kalacaktı yanımda anne sende yanımda ol dedim sonuçta yabancı insanlar eşim sürekli nöbetlerde yanlız kalmayayım dedim eşim 1 hafta yalvardı,, bebek bakmayacaksın anne sadece yanımızda ol,, yasemin uyuya kaldığında kadınların yanında durursun dedi,, yok oğlum çok yorgunum dedi,, yorgunluğuda 2 haftadır akrabalarının yanında gezmesinden dolayıydı,, neyse eski günleri andıkça sinirleniyor ..

bakıcı olayı ise gerçekten bir imtihan kızlar,, sonuçta evin içinde 24 saat bir yabancı ile yaşamak,, Allah sevdiği insanlarla karşılaştırsın..

tarçınım hiç üzülme canım benim kayınvalidemde birgün bile bakmadı ne ihtiyacınız var diyede sormadı annemle baktım hep şükürki annelerimiz yanımızda bizlerde sağlıklıyız

pitos senin düzenle benimki benziyormuş birbirine yalnız benimkiler daha erken kalkıyorlar yani biri uyanınca diğerlerini de uyandırıyor..kahvaltıyı karışık yemiyorlar o yüzden genelde yumurta ve peynir yiyorlar ..diğer öğünler ve uyku saatleri nerdeyse birebir diyebilirim ya da öyleydi şu aralar biraz karışık..

tarçınım senin düzeni ben de yazlıktaykem yaşadım ben de annemle anlaşamadım bu konuda o da besinsiz kalırlar daha küçükler diye düşünüyordu ben de ısrar edemedim ya ben yanlış biliyorsam diye sonuçta emin olamıyordum.sana tavsiyem hemen düzene sok öğünlerini yoksa benim sıkıntılarımı yaşarsın sonra çok zor oluyor..anneme kızmıyorum tabi ama yazlığa gitmeden tamamen saatliydi beslenme orda kalabalıkta iyice bozuldu..ben yalnız döndüm o zaman birz azalttım biberonu vallahi 2 ay kendim baktım uyku sorunum olmasa yalnız olmayı tercih ederim tek elden gerçekten herşey daha düzenli oluyor bebişler de şımarmıyor...yanlış anlaşılmasın annemden şikayet etmiyorum tabi zaten o da benimle aynı fikirde ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…