Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

slm kızlar.
Pitos mama sandalyesini sevmiyolarsa oturtma canım.İstemedikleri şeye zorlayınca daha huzursuz oluyorlar.mesela banyolarını küvette yapıyolar.Ali korkuyo küvetten.İlk korktuğunda çok zorladım öyle bir bağırdım ki sonrada sinirimden ağladım.Ama çok üzüldüm sonra korkuyo işte çocuk ha orda yıkanmış ha yerde yavrucum bidaha hiç zorlamadım.Ara ara denedim şimdi alıştı.
Aynurcum benim bebişler 22 aylık oldular.akşam fırsatım olursa resim eklerim.Benimkilerde emzikle uyuyorlar ama uykudan kalkarken atalım emzikleri beşiğe diyoruz.hepsi emzikleri fırlatıyolar beşiğe.Sadece uykuda kullanıyolar.Çişe alıştırmak için ben de erken olduğuna karar verdim.sabah ve gece yatarken süt içiyoruz biberonla.biberonla uyumak gibi bi alışkanlıkları yok çok şükür.ben bu aralar mutlaka kek, pasta bişeyler yapıyorum.hazırlarını hiç vermiyorum.daha bebişlerim hazır meyve suyunu bile tanımıyolar.3 gün önce kek yaptım.içine bir avuç dövülmüş ceviz de koydum bayıldılar.bugünde tuzlu bişeyler yapıcam.onlara ait bi sofra yaptım.bu tip şeyleri kırılmaz bi tabağa koyup sofranın üzerine koyuyorum.hepsi oturuyo sofranın üzerine,Ama eğer geç kalırsam yedikten sonra sofrayı evin içine çırpıveriyolar:)))

gunaydın kızlar mehlıka aynur nıl pıtos edıka elıtu gunaydınnnnn...............
soguk bı ıstabıul sabahından selam................

masallah bebekleree....buyuyolar cok sukur aynur artık senınkıler ıyıce yuvalık olmus canım ...bencede tuvalet egıtımını yaza bırakman ıyı olmus gercekten tekle ugrasmak bıle zorken üç taneyı alıştırmak yıpratır bızı ınşş ıkı bıucuk üç yastan sora daha rahat ederız bu hususta bırı oğrense aslında dıgerlerıde ardından gelecektır.........bende salonda cam sehpa ve bıkac sandalyeyyoı balkona cıkardım balkon ardıyeye dondu ........ama televızyon cam ustunde onune sımdılık yastık koydum ama bakalım o engelıde asacaklar gıbı...opt sızı

günaydın kızlar. yaşımıza biz de gircez hayırlısıyla. Az kaldı. Size bu bir yaş aşısını sorcam ne zaman yaptırdınız siz? Daha önce okumuştum ama, bir de çiçek aşısı ne zaman yapılması zorunlu mu? Yapılınca su çiçeği olmuycaklar mı ya da hafif mi atlatılıcak?

günaydınn

okuduğum kadarıyla herkes iyi sanırım sevindim bizlerde iyiyiz çok şükür henüz grip falan olmadık inşallah olmadanda geçer. tubacım aşıyı hatırlamıyorum canım ama çiçek aşısının belli bir zamanı var ama biz o zamanı geçirdik mesela genede yapılabiliyor 2. dozu 4 yaşındaymış o zamana kadar vakti var demişti . gene çiçek geçiriyorlarmış ama daha hafif atlatıyorlar .

mem olayı bizdede var ama bizimde sadece uyurken uyanınca bırakıyorlar . sabah akşam bende sütleri biberonla veriyorum önceden öyle uyuyorlardı ama şimdi uyumaya fırsat kalmadan bitmiş oluyor arkasından gelende bitti memem nerde oluyor :))tuvalet olayındada bi zaman bizimkiler çok söylediler resmen yemeklerden sonra kakam geldi diyorlardı ama annemler baş edemedi bazen duymazdan gelindi onlarda bıraktı şimdilerde özellikle azra yapıyor kaka yaptım diyor değiştirmek istiyor bakıyorum yapmamaış değiştiryor gibi yapıyorum aradan zaman geçince anne gene yaptım diyor sanırım çiş yapıyor onu kaka yaptım diye anlatıyor bende şu sıralar akşamları yemekten sonra getiriyorum kakasını yaptırıyorum ama bi kereyle olacak bşey değil tabiki lazımlıkk annemler kullanmak istememişti belkide şimdiye çoktan alışacaklardı şimdide enaz 3 kişi olmalıyız diyorlar bende öyle yapacağınıza inat etmeyin lazımlığğa götürün hepsini aynı anda diyorum bakalım napcaz ama acelesi yok yaza bekleriz heralde
çocuklardan arta kalan zamandada ev işiyle uğraşıyoruz seramikleri falan seçtik dolapları seçtik maliyetlerini hesaplayıp anlaşma yapıyoruz inşallah nisan gibi başlıycaz . valla çocukların odasını yaptırdığımız mobilyacı vardı hatırlarsanız odalarını 650 ye yaptırmıştım . şimdide laminant , amerikan kapı i vestiyer , banyo mutfak dolabı 6 milyar diyor bizede uygun geldi bakalım heralde onla anlaşcaz şimdilik bu kadar öpüldünüz .
ecemdende haber çıkmadı çocuklar 4 olunca hide uğramaz oldu inşallah hepside iyidir .

kizlar size cok yazdim ama birturlu basarili olamadim pc bozuktu telefondan girdim oda olmadi persembe gunu 1 ay olucak dogum yapali cok zor gunler gecirdim hastaneye yattim doguma giriyorum artik zaman geldi bende bir oksuruk oluyorum kabus gibiydi dogum bitti ben hala oksuruyorum oldüm anlayacaginiz eve ciktim ucuzler ates kusma berbatlar ben aglidim onlar agladi bi rahatladikki sormayin simdide ucuzler iylesti metem hastalandi nasil oksürüyo

sizler ne durumdasiniz hic okuyamadim insallah butun ucuzler ve anneleri iyidir benim anlatacak fazla birseyim yok evde savas cikmis gibi bi odadan mete ciyakliyo salonda birbirini isiran veletler basimiz dönüyo hangisine bakcaz diye annem pes etmis durumda bunlar cocuk degil deyip duruyo ama kizlar hepinize tavsiye ederim dördüncüyü bu baska oluyo cok güzel bi duygu ücüzlerde yasamadigim herseyi bunda yasadim kizlar cikiyorum benim kiz dudagini patlatti masayacarpti artik daha cok yazarim pc me kavustum öpüyorum hepinizi

mehlikacım istemedikleri birşeyi yapmak ne mümkün zaten öyle bağrıyorlarki kafamdaki tüyler bile diken diken oluyor :)
bir yaş aşını biz yaşgünlerinde yaptırdık çok geciktirmemek gerekiyor sağlıkocakları bilgi veriyor arayınca birde onlara sor istersen çiçek aşısıda 13. aydan itibaren yapılıyor
nilcim dr otkerin ürünlerini bende çok seviyorum yaptığım muhallebiye kako ve vanilya katınca hazırdan farksız oluyor mutlaka dene
arzu cadısı geldin sonunda yaramazlıklar diz boyu yine hadi bakalım ev içinde hızlı hazırlıklara devam inş herşey dilediğin gibi olur tatlım çiş alıştırma konusu beni çok geriyor valla nasıl olucak bilmiyorum zaten şu çekket tepesinden indiremiyorum eymeni aklım hep onda koşuyor birde alllah korusun yapışıcak yere

ecem tatlım allah yardımcın olsun 3 küçük veletten sonra dördüncede geldi 5. allah kerim :) benziyormu kardeşlerine canım nasıl zordur inş gaz sıkıntısı falan yaşamazsınız kızınada geçmişolsun öpüyoruz hepinizi

hehe dördüncüyü denemek mi??bakalım psikolojimiz sağlam kalır bi de hayırlısıyla üçüzler büyürse neden olmasın demi kübüşümm

ohhh ne güzel sohbetler edilmiş,, kızlar arada girip okuyorum bende şunları şunları yazacam diyorum ama akşam olunca hiç halim kalmıyor :) bizim veletler uyku saatini iyiden uzattılar artık 9-10 a kadar oturuyorlar yatma vakti iyiden kuduruyorlar,, sizleri de okuyunca beni ilerde hiçde sakin günlerin beklemediğini de görüyorum..

kızlar bu 1. yaş aşısı dediğiniz bizim aşı kartında yazan aşıdan farklı mı? bize cerrahpaşa 1 yaşında randevu verdi aşı da olacaklar da merak ettim..

ecem mete bebeğe çok geçmiş olsun.. sana da kolaylıklar diliyorum canım,, sen bizleri de geçtin, zorun zorunu başarıyorsun

kızlar ya benim kız çok cadı oğlanları bir yakaladımı saçlarından aklatmadan bırakmıyor, birde bizim gözümüze bakıyor, yetişene kadar hallediyor zaten,, sizce bunu kıskandığından mı yapıyor, bende öyle durumda onu kucaklıyorum, öpüyorum yapmamasını söylüyorum, artık ne kadar etkili olursam , ama bazen gözü dönüyor cadının eli kaşınıyor sanki illa çekecek o saçları çok fena yaa :84:

bir de aklımdayken söyleyeyim gerçi biz hepinizden küçüğüz ama belki sonradan gelenlerin işine yarar, ben üzüm, mandalina gibi meyveleri mycey meyve emziğine koyuyorum, öyle hem güvenli oluyor, hemde kendileri yiyorlar..

bu arada 2 gündür çalışan bir yardımcımız var, komşumuz kendisi geç bir bayan, çocuklarına kayınvalidesi bakıyor, inşallah devam ederiz,, 3 çocuk ev işleri annemle beni bitirmişti, bir de benim annem çok tittizdir,, ikimizde çok yorulmuştuk,,, tek bakanlara çokkkkkkkkk çokkkkkkk kolaylık diliyorum,, bebişleriniz o kadar uslu olsunki sizi hiç yormasınlar...

son bir soru :44: bizimkiler 1 haftadır nezle, peditus ve aferin şuruplarından veriyordum,, ama oğlanlara içiremiyorum 2 gündür, mamalarına katıyorum almıyorlar, bugün katarin diye bir şurup aldım ondan da mideleri bulandı,, hala burunlar akıyor, tıkalı durumda ,, siz şurupları nasıl veriyorsunuz,, hangisi önerirsiniz..

slm kızlar.hasta bebişlere ii bakın.Normal yaa havalar soğudu dikkat etmek lazım.Benim de cadı kızım sabah kalkar kalkmaz pijamasını çıkartıyo bi giriyorum odalarına kızın alt kısım çıplak.bide giymicem diye kaçıyo soğukta.Allahtan kaloriferli ev fazla soğumuyo.Yoksa biz hastalıktan kurtulamayız.
Kızlar bebişleri nerden giydiriyosunuz? bildiğiniz ucuz ama kaliteli yerler varmı?

aman diyelim elitucum allah olmayanlara versin
tarçıncım valla kıskançlıktanmı yapıyorlar bilmiyorum eymende öyle zevk duyuyor onlar ağlarken gülüyor zamanla kavgaar dahada artıyor tabi daha can acıtıyorlar bir yaş aşısı o canım benimkilere ateş yapmamıştı inş seninkilerede yapmaz ilaç içirmenin en kolay yolu şırıngayla ağızlaarına sıkmak bence benimkilerde işe yarıyordu
mehlikacım iyi yere işemiyor cadı :) valla bukızlar genelde cadı oluyor benim kızımda tam bir pısırık çoknadir deliriyor

pitos, sürekli çıtçıtlı atlet giydiriyorum onu çıkartamıyor neyseki cadı kızım...
kızlar biz rota virüs için aşı yaptırmamıştık ve çocuklarım yakalandı bu hastalığa.Allah beterinden saklasın ama ben böyle pis hastalık görmedim.Onu yaptırmayanlar ihmal etmeyin.

mehlika canım ben wenice internet sitesinden alıyorum bazen ucuz oluyor,, dün lcw den ayakkabı aldım 9,9 tl çok güzel ayakkabılar tavsiye ederim kızlar,, lwc de çok güzel şeyler var ama üç çocuğa alınca çok para yaa,, eşimle fırsat olursa ikitelli de lwc nin mağazası geçen sezon ürünlerini çok ucuza veriyorlar oraya gideceğiz,, bir de annem eminönünden eşofman, üst falan aldı geçenlerde onlarda güzel çıktı,, Allah hayırlı kazanlar versinde bizde güzel güzel giydirelim bebişlerimizii onlar herşeyi hak ediyor...

pitos canım desene bizim cadıyı durdurmak zor,, bende demir damlalarını şırıngayla veriyorum,, oğlanlar çok huysuz canımızı çıkartıyorlar içene kadar,, kızıma da suyun içine damlatıyorum az pekmez koyup biberonla veriyorum..

mehlika biz de yaptırmadık rota virüsü. Yaptırmaya gittik aslında da Ankaradaydım o zaman. Dr bu aşı amerikada yasaklandı üretiminde problem var dedi. Orda normalde ücretsiz yapılıyomuş, Türkiyede ücretli tek dozu sanırım 500 lira civarıydı. Hem ithal hem de üretimdeki sorunu duyunca ben de yaptırmadım. İyi ki de duymuşum dedim. Burda da yazmıştım. Allaha emanet bence vurdurmayanlar vurdurmasın.

GÜNAYDINNNNNN

kübüş ben hep buralardayım datlumda siz ortalarda yoksunuz hep akşamları geliyosunuz oda bana olmuyor . ev işide zormuş valla içine girmeden paralar suyunu çekti nasıl altından kalkıcaz bakalım hayırlısı artık . ev oturmasına gelirsiniz gayrim o kadarda uzak sayılmayız valla

ecemmmm hoşgeldin valla allah kolaylıklar versin tatlım ama istedikten sonra altından kalkarsın inşallah en kısa zamanda metebebeğinde resimleri gelsin annesi merak ediyoruz . ayrıca geçmiş olsun canım çok çocuk çok hastalık buda bizim piyangomuz .

ben griplerinde aferin plus kullanıyorum yaşlarını geçtikten sonra başladım ama şurup içirme gibi bi sorunum olmadı bide çok doğru olmasada sen içmiyosan veriyorum kardeşine o seviyor diyorum geneldede azracık ben yiycem diye atlıyor o zaman etkili oluyor işte :)))

yemek verirkende sandalyeden indir bindir sürekli bıkmıştım kaçmalarından falan şimdilerde valla masanın üstüne oturtuyorum hepsini karşılarına bi sandalyede biz otueruyoruz valla kolayladım böyle kaçmak için kendilerni atmaları gerek :))

dayak olayı hiç kasmayın son gaz devam ediyor büyüdükçe sık sık değil ama sinirlendikçe daha şiddetli vurmaya başlıyorlar bide birbirlerini kuvvetli itiyorlar . böyle olunca genelde vurana bir iki söylenip dövüleni sarmalıyorum bi yerde okumuştum döven hep dövülenin sevildiğini gördüğü zaman ilgi kendi üstünden gidince daha az vururmuş diye işe yarıyormu hayırrrrrrr ama hala bi umudum var

alışverişi bende genelde lcw nın fabrika satışı var burda ordan yapıyorum ama daha çok mağaza fiatında nasıl fabrika satışsa bilmiyorum artık weniceden yapıyorum normal zamanda çok pahalıya geliyor indirim kolluyorum benim genelde kzıma kardeşim veriyor oğlanlar kalıyor banada ankara falan gittiğimde toptancılar çarşısı var ordan alıyorum bol bol .internetten dsenemedim aslında wenicin sitesinde yazlık için beğendiğim şeyler vardı ama emin olamamıştım alsak aynısı gelirmiki diye benden sıkıntısından denemek lazım

bakıcıyıda malesef biz bırakmak zorunda kalıcaz en azından o masrafı kısmak gerekiyor annemlerede kendiniz bilirsiniz ister gene ikiniz bakın ister tek tek gelin dedim . kendi kararları artık tek jkişi bakılabiliyor kendileri oynuyorlar çünkü zorluk çok yok 2-3 saat de öğle uykuları var zaten bi yemek zamanı problem olur onuda hallederler heralde bakalım nasıl olucakk

ayyy bu kadar yazıya ben 3 gün bişey yazmam artık :))))

ayy son bişey :)) valla bende yaptırmamıştım ama bana çok pahalı gelmişti bide doktor teklere bile ısrar etmiyorum sizede yaptırın diyemem serum tedavisiyle düzelebilecek bişey demişti bende yaptırmadım ama burdada yakalanan bi arkadalımın kızı vardı çok fena bişey demişti . kusma ishal herşey varmış .tedavisi var ama biraz oyalıyor ve yıpratıcı oluyor sanırım . mehlikacım çok geçmiş olsunnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…