Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

mehlıka haklısın hepsı farklı gelısıyo ..ama erken dogunca bazen merak edıyorum ınş saglıkla buyuruz cumlemız sıkıntısız...kavgalar bıtmıyo bıı oyuncak cok kıymetlı oluyoo

kızlar şu son iki sayfayı okuyunca hem güldüm,, hemde kara kara düşündüm,,

pitos canım siz devlet has. de mi bir dr. a gittiniz yoksa özele mi gidiyorsunuz,, ben cerrahpaşaya gidiyorum ama onlar öyle psikologa falan yönlendirirmi bilmiyorum.. şu saç çekme olayını sor canım benimkilerde başladı, kızım oğlanların çok çekiyordu şimdi oğlanlarda başladı nasıl davranacağımı bilmiyorum,, kanal d nin doktorum porgramına çıkan bir prof.var, sabiha paktuna, eğer durumumuz iyi olsa o kadına gitmek isterdim, çok farklı açıdan bakıyor, ama kim bilir kaç para ister ??

elitu canım sen çok çok iyisin, tek başına bu kadar bakıyorsun çok şükür yani, millet tek çocuğa 3-4 kişi bakıyor, sen onları bu zamana kadar sağlıkla getirdin, tabi insanda psikoloji bozulur, çok normal ama çoğu gitti azı kaldı, inşallah şu gece uyanmaları azalsa bence işimiz daha kolay olacak Allahın izni ile..

muallimcim sende tek bakıyorsun ama sendeki bu sakinliğe hayranım, maşallah ne yemelerini aksatıyorsun, ne gezmelerini,, işin sırrı ne canım, ya benimkiler çok huysuz ya seninkiler çok sakin :))

kübüşüm merak ettim ne diyecekler bizde faydalancağız bizim doktorumuzda çocuklar çok hasta olmadığı sürece hast getirmeyin dedi
bir 1 yaş sonrası tahlilleri yaptırmadık hrnuz ya

evet kızlar özele gidiyoruz sağolsun dr süperdir ve üç bebişime 120 tl alıyor aslında muayne ücreti tek bebiş 80 ama bize torpilli okadar ince ayrıntıya kadar bakıyorki sağolsun kafa diplerine kadar konak varmı diye her gittiğimde popo deliklerine göz kaymaları varmı diye bile bakıyor çok memnunum sağolsun psikoloğa yönlendirceği hiç aklıma gelmemişti ama yarın gidiyorum bir sorun çıkmazsa önce eymeni götürücem memnun kalırsam diğerlerinide götürümek istiyorum çünkü eymen kardeşlerine vuruken gülüyor bir ikikez eline cimcik attım yapmasın diye hala gülüyor ve aşırı korkak bir bebek bu korkuyu atlatırız inş yarın dönüşte hemen yazıcam inş faydalı bilgilerle gelirim

muallimcim benim taha çok erken konuştu ama şuan en az kelimeyi söylüyor eymen ve kızım cümle kurmaya başladılar onda tık yok her çocuk birdeğil acele etme sonra susun diye yalvarıcaksn :)

tarcın canım sagol ama yaramaz benımkılerde cok hayal ettım sessı
z sakın bebeklerım ols ama nerde .....sabırlıyım ınş böle devam edr bazen tasıyoo ama napalım saglık ols ..nıl canım bılıyorum zamanı var hepsının beklıyorum ama bazen yasında konusan ve yuruyenlere bakınca acacba dedım problem olabılırmı ınsan tedırgın oluyoo ...ama ınşş zamanı gelınce olucak hepsı farklı farklı gelısıyo...benımde seda cok korkak blendır ı calışırken kıyamet kopuyoo cıldırıyoo dıgerlerınde bı ses yok...ınş gecer bu korkaklıklık
bugun bı yas asılarınıoldular su cıcegı ozel galıba onuda hastanede olucaz sanırım
ya bısey sorucam kızlar benımkılerın dıllerınde benekler var yanı ne bılım lekelı gıbı yerlerı yalıyolar ondanmı bılemem sızdede varmı....

ay pitos çok iyiyimiş,, sen istanbul da değildin di mi :) hoş benim koca o kadar para vermeyede karşı çıkar artık sen dr.un söylediklerini bize iletirsin canım..

muallim bende çok hayal ettim hatta hamileyken burada da yazmıştım, ben tek bakarım yanıma gündüz biri gelip temizlik yapsa yeter falan,, nerdeee bunun gecesi varmış, hastalığı varmış, benim dayanıksızlığım varmış,, kızların dillerindeki tozdan olmuyordur bence bir dr. a sor derim, benimkilerinde özellikle ömerin yüzünde minik kırmızı lekeler oluyor bazen geçiyor, ben yumurta beyazına bağlıyorum, sabahları kaşıkla kahvaltı yapmak istemiyorlar bende yumurtayı rafadan yapıp devam sütlerine katıp veriyorum ama beyazı da kaçıyor tabi.. bu arada canım benimkiler hala yoğun devam sütü alıyor, yani katı gıda ile tam doyacak kadar yemiyorlar sen tecrübeli bir annesin bu zamanda normal mi? yemek konusunda ısrarcı olmuyorum açıkçası istemediklerinde zorlamıyor,,

pitos süpermiş yaaaa ah bende bulsam dr. hemen gidicem burada çocuk pedegogu yok ne yazıkki hemde üüçüne 120 çok iyi bence canım ya dr. mutlaka sorarmısın kardeşi kardeşine vurunca ne yapmalıyız...kızlar doktorum programına geçenlerde mail attım üçüz bebek büyütmekle ilgili onlara nasıl davranmalıyız birbirlerine vurunca ne yapmalıyız falan bu konuyla ilgili bir program yapmalarını uzman bir pedegog davet etmelerini istedim bence sizlerde yazın mail atın talep ne kadar çok olursa o kadar çabuk bu konu hakkında program yaparlar

selam ..aynur haklısın bı program gerek bencede nasıl attın maılı.......pıtos cabuk gel ne dedı dr bencede fıyat ıyı ..ben norologa sadece bırınr 300 verıyoom..tarcın napalım saglık olsun ben cok sukur dayandım sanırım duzenede koydum zor olsada aglasıyolar oyuncak kavgası cok ...buyudukcede artıyoo...tarcın aslında katı ve ek gıdalara daha cok yer vermelısın canım ....acaba ac mı kalıyolarda sut ıçıyolar ...ek besını yeterınce ver sutu aralarda ver zaten doyunca sutu daha az alıyolar benımkılerde bıraktı gundıuz gece ıcıyolar....puturlıuye alıstırmakla ugrasıyoom bakalım cok zor oluyo az putur gelsın kusuyolar........bakalım hala denıyorum ...cıcek asısı yaptıran varmı ozel sanırım

kızlar benım kuzular kıloları dokuz kılo cıvarındalar sanırım ıyı cok cok olmasada .....ama cok hareketlıler hıc oturmuyolar zaten

iyi aksamlar süper anneler yazdiklarinizi ara sira girip okuyorum tam yazicam ya mete bagiriyo gaz sancisindan yada ücüzler birbirlerini patakliyo sakin sizleri unuttugumu sanmayim inanin cok zor durumdayim annemin gitmesinede az kaldi ne yapicam hic bilmiyorum su siralar cok agliyo benim canavarlar bugünlerin saglikla gecip büyümelerini cok istiyorum en azindan 3 yasina bi gelselerde tam gün krese baslasalar cok rahatlicam bu arada biz 2 yasinda olduk teyzelerrr benim ece de soyunma hastaligi basladi ne yaptiysam vazgeciremedim kiyi köse saklanip ciplak vaziyette geri dönüyo sadece badi ve bez kaliyo üstünde ay kafayi yicem ya tam cocugu emziriyorum bunlar kavga kiyamet bas edemiyorum artik terlik kumanda ne varsa havada ucuyo bunlarda kahkahayla gülüyolar hoslarina gidiyo benim deli hallerim

kizlar bide bu gaz sancisiyla nasil basetmistik hic hatirlamiyorum bilen varsa yazsin ne olur haktan full gazli ilac veriyorum ama nafile sabahlara kadar kivraniyo bütün yaramazzz üc silahsörleri öpüyorum ve biz annelere bolllllllllllll sabir diliyorum tabiki herseyden önce saglikk

merhaba kızlar biz gittik bugün dr önce eymeni cerrraha çıkardım pipisinde eğrilikte varmış üniversiteye sevk etti solunum sıkıntısı olduğu için donanımı yüksek bir hastanade anestezi altında ytapılıcak ameliyatı inş sıkıntısız atlatırız
sonra çocuk gelişimine gittik eymene testler yaptı legolarla kalemle bir şeyler çizdirdi sonra bebeğin saçlarını gözlerini sordu buna benzer bir takım oyunlar yaptı bana sorular sordu sadece sizemi anne diyor kaç cümle söylüyor vs... eymenin zeka seviyesi yüksek çıktı şuan düzeltilmiş yaşı 13 aylık ama eymen 20 aylık bir bebek gelişiminde dedi
ilk kavgaları sordum oda bebeğinizin kardeşine vurması bu yaşlarda çok normal ama sizin tepkiniz hemen eymeni kucaklamadan kollarından kaldırıp bir koltuğa oturtun ve gözlerinin içine bakarak bunun ne kadar yanlış olduğunu bir daha tekrarlamamsı gerektiğini ve dediklerimi mutlaka anlıyorsun cümlesiyle bitirin dedi çok uzun tutumayın ama asileşmesin dedi onun dışında ağlayarak birşey yapmak istediğinde dizlerinizin üzerine çökün göz temesına geçin ağladığın için seni anlamıyorum ağlaman bittiğin zaman sana istediğini vericem deyin ve asla pes etmeyin bu sözü söylerken dedi

markette veya herhangi bir yerde bebeğiniz ağlasada asla çekinmeyin terbiye her yerde verilir bunu unutmayın ağlamalar sonra çığlığa dönüşür ve diğerleride kardeşinin yolundan gider dedi gece ağlamarı içinde bebeğiniz sol göğsünüze yatırıp kalp atışlarınızı dinlemesine müsade edin ve asla yanınıza almayın ısrarla yatağında uyuması gerektiğini anlatın dedi korkaklık içinde bebeiğinize asla korkma kelimesini kullanmayın onun yerine sen ondan daha güçlüsün sen başarabilirsin bu sana zarar vermez diyerek motive ediceksin dedi ve bunun dışında bebeklerinin işlerini bitirdikten sonbra yarım saat hergün kendine zaman ayırıcaksın ve bunuda bebeklerine söyliyceksin dedi şimdi benim dinlenme vaktim kahvemi içine kadar kendiniz oynamalısınız dedi bebekleriniz size saygı duymayı öğrenicekler ve tüm bunları yaparken ilk başta sabırlı olucaksınız ben denedim olmadı dedğil ısrarla kendi düzeninizi öğreticeksiniz dedi ve bunları eymeni dışarı çıkararak anlattı çok zeki söylediğim herşeyi anlıycak dedi hımm birde asla bebek gibi konuşmak yok çaya yaklaşıyorsa bu sıcak eğer ellersen elin yanar ve canın acır diye anlatın cıss deyip kestirip atmayın dedi babane dede sizin terbiye verdiğinizi öğrenmeli ve asla size müdahale etmemeliler dedi doğru davranışlarda bebeğinize mutlaka ödül için kucaklamak ve vücut teması yapmak gerekir dedi unuttuğum varmı bilmiyorum aklıma gelirse eklerim inş faydalı olur öpüyorumm

Pitos canım güzel bilgiler için teşekkürler.Ben bu anlattıklarını okumuştum önceden uyguluyorum ve işe çok yarıyor. Bizim en büyük sorunumuz periecem in bebişi gibi asyanın üstünü soyması.Bunu düzenlemek içinde hafta sonunu beklicem bakalım uğraşıcam bu haftasonu asya hanımla:))

selamlar ben de okuyorum yazılanları ama cvp yazamıyorum..bebişler grip oldular..onlarla uğraşıyorum ..bir yandan da iş zor oluyor.herkese kolay gelsin...

selam nehır cok gecmıs ols ınş atlatırlar canım ...
pıtos cok guzel bılgıler ınş uygulama yaparız tek cocuk olunca daha kolay uçune zor gercekten ama pes etmeyelım dendıgı gıbı ...ben oğlumda asla bı yerde bı sey ısteyınce aglayınca almazdım aglamak yok derdım almazdım bazen oluyo ya cocuk yerlere yatıyo ve anne pes edıp al da sus dıyo evet orda hersey bıtıyo gercekten ınş basarırız ..canım oğlun ınş sıkıntısız atlatır amelıyatı

perıecem canım işin cok zor ya ....bebegın gazlımı sab marka damla ıyı gelıyo azda olsa sıcak tut kendınede dıkkat et tabı edebılırsen .........kıme benzıyo son bebıs....aynı dorduz gıbı oldu ya....tarcın sagol canım ...cok uslu degıller keske ne ıyı olurdu ama sabredıyorum bıraz yasın getırdıgı sabır var sanırım..pıtosu dr a deseydın ya tek bebek degıl işimiz daha zor aynı anda uç bebek var evde...sabır cpok onemlmı kızlar cocukların yaptıkları aslında normal sabır bıze dusuyoı asıl bu gecen gunku haberde adam bebegını ısırıp olddurmus ya ne zor ya rabbbı ...rabbım korusun sabır versın bıze cok ıyı buyutmetyı yetıstırmeyı nasıp etsın ınşş........cumanız mubarek ols duaların makbul...........elıtı nasılsın kızın amelıyat oldumu ınş ıyı olmustur herkese bol sabır

ben de ara ara okuyorum ama yazamıyorum. Kübracım paylalımların için sağol inş. sizin ameliyatınız da başarılı gecer. Biz de artık yaza sünnet olcaz mecburen. Biraz büyüyüne diyodum ama tahanın pipisi mecburen sünnet olcak. İkisi birarada çıkar artık. muallim abla Tuğçenin ameliyatı 14 şubatta. Önümüzdeki hafta tahliller falan yapılcak. Hayırlısı inş. hersey iyi olur. Bu arada yaşımıza az kaldı bizim de. Şimdi yerde yorganda oyalıyorum öğlenleri ama kacanı yakalamak zor oluyo. Canım çıkıyo. Hele uyutmak ayrı bi sorun. Bugün resmen dayanamayıp onların önünde ağladım ilk kez. Öyle görüp üzülsünler istemezdim ama çıldırttılar resmen. Allah hepimize kolaylık versin. periecem Allah yardımcın olsun. Senin işin daha zor canım.

elitu canım seni çok iyi anlıyorum,, ama bak yine yazıyorum sen çok güçlü birisin gerçekten, insanlar tek çocukla uğraşamazken sen tek başına 3 üne bakıyorsun,, maşallah yani o kadar duygu patlaması olur,, ama ilerki zamanlarını düşün, büyüdüklerini sana yardım ettikleri günleri, senin bol bol kendine zaman ayırabileceğin günleri..

pitos canım söylediklerini bende uygulayayım benimkiler küçük gibi anlarmı ki.. birde kanal d doktorum programında geçen gün sabiha hoca çıktı yine çok faydalı şeyler söyledi, buradan yazmak istiyorum ama uzun epey vaktim olunca yazarım..

muallim canım yaa ek gıdayı 2-3 kaşık aldıktan sonra ilgileri dağılıyor, yemek istemiyorlar bende zorla yedirmek istemiyor, ellerine birşeyler veriyoruz onlarla biraz pütürlüye alıştılar gibi, biberon tabi daha kolaylarına geliyor,, annemde zorlama çocukları diye bana kızıyor (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…