süper anneler inşallah iyisinizdir, Allah sağlık versin bebişlerimize de bize de gerisini inşallah çözeriz..
her dönemin farklı sorunları oluyor demek ki kızlar, iyi ki varsınız sizlerden çok şey öğreniyorum, en azından kendimi diğer annelerden farklı hissetme duygum ortadan kalkıyor, tek çocuğa vereceğimiz enerjiyi üçe bölünce hep eksik yapıyor duygusu içindeydim bir dönem ama sizlerle atlatıyorum bu düşünceyi :))
saç çekme olayından dolayı bende kızıma pitoscuma söylenen gibi yapayım dedim, kızım gözlerini kaçıyor gülüyor hiç oralı değil bende ilgisini dağıtmaya çalışıyor yöntem olarak başka yöne yönlendiriyorum, annemde mama sandalyesine koyuyor ben olmayınca, cezalısın diyor, şimdilik böyle çözmeye çalışıyoruz.. 1 yaş kontrollerinde ben cerrahpaşaya soracağım beni de yönlendirsinler, bu çocuklara nasıl davranacığımı birde onlardan dinleyeyim bakalım..
kızlar benim asıl sorunum, oğlanların yeme problemi, bir kaç gündür çok canım sıkkın, selimde kusma ve mide bulantısından dr.a götürdüm aynı ilacı verdi, ek gıda almıyor, sadece devam sütü, bir yaşına girecekler ama bana hiç normal gelmiyor, muallimcim yazmışsın sağol, değişik değişik şeyler veriyoruz ama nafile 2-3 kaşıktan sonra ya mideleri bulanıyor yada ağlayarak istemeyorlar,, sizden ricam istanbul avrupa yakasında tavsiye edeceğiniz bir dr. var mı? devlet hast. ile olmuyor, özel gitmek gerekiyor, en azından o bizi yönlendirsin istiyorum, şu saatte sadece şunu verin, arada mama vermeyin falan diye ..
muallimcim bu arada benimkilerde 9 kilo civarında bence kiloları iyi güzelim, benim arkadaşımın kızı 4300 doğdu, anne sütü aldı, hala da alıyor, o da o civarlarda..
elitu canım doğum gününüz kutlu olsun, hayırlı uzun ömürleri olsun inşallahh, yeni yaşlarında o kadar rahat çocuklar olsunlar ki aaa evde çocuk mu var desinler gelenler :))
tria sen hep uzun uzun yaz olur mu, çok faydalı bilgiler bunlar bizim için..
bende geçen hafta sabiha hocayı dinlemiştim kanal d de aklımda kalanları yazayım,, çocuk şiddet uyguluyorsa, ve sizde ona aynı şekilde cevap verirseniz, onu ödüllendirirsiniz dedi, ceza onu yok saymaktır, ilgisiz davranmaktır, mesela çocuğunuz ağlayarak birşeyler anlatıyorsa, siz ona şu an seni anlamıyorum o yüzden cevap vermeyeceğim deyin, normal konuşmaya geçene kadar ilgisiz davranın dedi,, bir anne aradı, kocasının işi dolayısı ile çok ufak bir ilçe de yaşıyorlarmış, 5 yaşında bir kızı varmış ve dövüyormuş, bir de ufak bebeği varmış, kadın çok bunalmış ama, hatalı olduğunu biliyor ama sabrım kalmıyor dedi, psikolog da vardı programda, kadına hayattaki ödülünüz ne dedi, günlük olarak hayattan ödül almalısınız yoksa sürekli verici olmak sizi yıpratır dedi, bende kendimi düşündüm, gerçekten bu dönem benim için önceden sıradan olan şeyler bile beni rahatlatan şeylere dönüştü, bi yarım saatliğine markete gitmek bile :)