Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

gunaydın canım elıtu sabır ...gervcekten zor anlıyorum agla valla ben cok agladım hele ılk aylar hem rahatlıyo ınsan ............balk pıtosun yazdıkları guzel seyler duzen onemlı bıde uykuları gelınce zaten o vaktı anlıyolar benımkıler cıldırıyo uyku zamanları gelınce .. tabı sızın arada oğlanlar var erkek cocuk azcık daha farklı nbence ........ınşş az kaldı buyuyolar annesı ama gecen kıtapta okudum en zorlu yas ıkı kıbucıuk arasıymıs tam ınat donemı..........
tarcın yedıuıklerı kadar ma su onemlı yedıklerı vakıt bellı olsun ıkıdemı verıyosun mesela hep ıkıde ver ıkı kasık veya uç kasık onemlı degıl ve pıtısun dr dedıgı gıbı kutralarına annennı karıstırma canım..bu cok onemlı benımde kayınvalıde tamam ya zıorlama dıyoo onu ben bılıyorum daha yıcek dıye cevaplıyorum kızsada öle ....oğlumda cok karıstı bı ıkı kez ses cıkarmadım ama cocuklar cok akıllı hemen babaaanne tarafına gecıp yerlerını alıyolar o tamam dedı sen daha verme veya tamam dedı ıstedıgımı ver dıye zor astım sımdı onada karısamıyo hayıor anne dıyorum ....o zaman cocuk anneyı saymıyo okudugum kıtaptakı dr da dıyo sıze saygı duymayı bılmemlıler bunun yası yok cok mınıkkken kuarllar daha kolay olur dıyoo ınş basaracaz kızlar sabır dıyorum .....herkes nasıl sabıha hocanın kıtaplarını bende aldım aynur demıstı onuda aldım netten okuyorum cok guzel bıde mıne ezgı nın kızımı buyutuytorum kıtabını aldım ve bıde dr kevın leman bes gunbde bambaska bır cocuk kıtabı ıse cok hosuma gıttı bazı yerlerın ı yazarım soıze uygularız ınşş cok opt

inş. tarcıncım muallnim abla zorluklar bişekilde atlatıcaz. Allah sabır sağlık ve bol güç kuvvet versin hepimize. Bende aldım sabiha hocanın kitabını ama okumaya fırsat bulamadım. Herkese kolay gelsin

herkese merhaba nasılsnız kızlar bizde burun akıntısı hala devam ediyor haftaya kontrolümüz var inş ozmana kadar geçer bebişleri yıkamaya cesaret edemediğim için saçlarını yıkadaık sadece şimdi uyuyoyolar ben onlar uyuken hiç uyuyamıyorum gece uykularımız birkaç gündür iyi sayılır bazen çok ağlıyorlar inş yakında düzelir bu durum

selam kızlar. Herkes yoğun sanırım. Biz de bugün erken ama doğum günümüzü kutladık. Pastadaki mum v.s ilgilerini çekti epey. Şimdilik pek bişey anlamadılar tabi. Adet yerini bulsun. İlerde hediye pasta kendileri isteyecekler nasıl olsa. Bizde değişen başka bişey yok gibi. Herkese kolay gelsin.

elıtu hayırlı olsun canım cok guzel omurler ols ınş ...............herkes ıyı baksın kendıne cok opt

slm arkadaşlar

kübüşüm verdiğin bilgiler için tşkler geçmişi fazla okuyamadım geçmiş olsun hasta bebişlerinize

pitos geçmiş olsun canım bebişlerine.
Elitu bebişlerinin doğum günü kutlu olsun canım.Allah sağlıklı uzun ömürler versin.Sana da kolaylıklar versin canım.

sağolun kızlar. Allahım tüm bebişlere sağlık sıhhat uzun ömürler versin. Hayırlı evlatlar olsunlar inşallah

gunaydın kızlar benımkıler yenı uyudu ınş bı saat rahatımm.........gece depremı kımler hısettı ay rabbım korusun naparız bu bebeklerle

günaydın kızlar
uzun zamandır yazamadım size insanın odasında neti olmaması böyle oluyor işte hep birileri kalksında yazsam diye bekliyorum .
genel olarak herkes iyi sanırım tubacım yaşınız kutlu olsun tatlım hayırlı uzun ömürler inşaşşalh hep beraber güzel günler görün . ameliyat olacak bebeişlere şimdiden geçmiş olsun diyorum inşallah herşey yolunda gider .
ecemcim allah sana büyük kolaylık versin tatlım ama altından kalkarsın biliyorum ufaklığın resminide ekle annesi görelim bi
kübracım verdiğin bilgiler çok güzel tatlım bende salı günü gittim burayada gelmiş çocuk gelişimci bizede yapılanları söyliyim
ilk başta çocukların hepsine sırayla test yaptı ilk olarak küçük kare küpler verdi onlarla napcaklarına baktı sırayla dizdiler sonra onları bana verin dedi .küçük kan şuruplarının şişesinin içine kuru üzüm koymuş onu ordan çıkarın sonra tekrar içine atın dedi . sonra küçük bi top vardı onu attı koşarak gidip alın sonra bana tekrar havadan atın dedi . sonra topu yere attı hadi gol yapalım topa vurun dedi . bi bebek vardı kaşını gözünü kolunu falan sordu sonra bebeği başınızın üstüne koyun arkanıza saklayın falan dedi . at köpek adam kuş kedi olan bi resim vardı bu ne diye sordu tekrar kuşu göster kediyi göster dedi . bardakla ne yaparız , kalemle ne yaparız , adın ne gibi sorular sordu . sonra bana bardakla su içebiliyorlarmı , kaşık çatal kullanabiliyorlarmı , sen bişeyi getyirmeni istediklerinde anlayıp getiriyorlarmı , azda olsa cümeyle dertlerini anlatabiliyorlarmı gibi sorluar sordu . motor testleri bu kadardı zaten sonuçda iyiydi .
genel olarak sorunuz varmı dedi benimkilerdeb ikaç şey vardı birincisi kağıt , tahta yapboz gibi şeyleri yiyorlar dedim kansızlık varmı diye sordu ilk .sonra bağımlı haldelermi dedi yani ne zaman ne kadar sıklıkla yapıyorlar dedi . bende bağımlı şekilde değil ama şu şartlarda yapıyorar diye anlattım pika hastalığı imiş adı ama o bağımlılık gibi oluyormuş bizimkiler için çocukların oral dönemi oluyormuş bu dönem daha tamamanmamış 2,5-3 yaş arası tamamlanır şimd doğal öyle bişey yapmaları bide dikkat süreleri hemen doluyorsa b,işeyle 15 dakkadan fazla oynamayıp etrafta yeni bişeyler bulamazlarsa yaparlar dedi kısa sürelerde farklı şeyler oynayabilirsiniz dedi . bi müddet sonra düzene girecektir girmezse tekrar konuşuruz dedi . mirzanın biraz saldırganlığı vardı onun içinde mirzanın sayısal yeteneği fazla böyle çocuklar biraz haşarı olurlar uğraştırırlar biraz çok yapacak bişey yok ama yanında mirza hep böyle yada o sinirli şöyle yapar böyle yapar diye konuşmayın çocuk onları kendi hareketleri olarak benimser ve normal bişeymiş gibi algılar devam eder dedi . öyle hareketleri konuşarak düzeltemezsiniz dikkatini hemen dağıtmanız başka bişeye yönlendirmeniz lazım dedi . bide bebeklerle çok oynuyorlşardı onu sordum daha cinsellik bilinci oluşmadı dedi dolayısıyla etrafla hep bebek olduğu için sürekli kardeşlerinide gördükleri için siz onlara nasıl davranırsanız onlarda bebeklere öyle davranır bu yüzden sizi rol aldıkları için bebeklerle oynarlar korkulacak bi şey yok dedi . tuvalet olayı içinde artık başlamanız gerekir dedi tuvalet için biz klozeti öneriyoruz daha rahat ediyorar yada tuvaletin yan tarfaı olabilir dedi . lazımlığı sordum diğer türlü başedemeyecekseniz olur ama bide ona alışırlarsa sonradan klozete geçiş dönmei yaşamak zorunda kalırsınız dolayısıyla beklemeyi sıraya girmeyi öğretmeniz işinizi daha kolaylaştırır klozetle başlayın dedi . tek tek öğretmek yerine hepisini birden alarak göstermeniz birbirlerinden öğrenmelerini kolaylaştırır aynı anda öğretmeye çalışın dedi . tabi bunu nasıl yapacağım hala juamma o başa :))) zaten çok uzun sürdüğü için onu al bunu ver aklıma gelen en büyük sorunları sordum baka bişeyde konuşamadım . bide yemek için artık serbest bırakın döksünler ama iyice kullanamya başlasınlar dedi . ayyyyy bu kadar çok uzun yazdım sanırsam gene . hee bide evde günde bir hikaye anlatın sonra resimli kitabı onlara verin ve kardeşlerine masal anlatmasını isteyin dedi . işte bu kadar öpüldünüz

triacım ne güzel yazmışsın canım ....böyle yazıları okudukça kendi kuzularımı götüremiyorum diye çok üzülüyorum.bizede şart böyle bir doktor çünkü ben karar veremiyorum yaşlarına göre yeterlilermi diyee...birde onur çok hırçın bende sabredemiyorum bagırıyorum kızıyorum iyice saldırganlaşıyor çocuk...birde merak ettigim çocuklar doktorun yanında rahat edebiliyorlarmı anlattıklarını istediklerini uyguluyorlarmı korkmuyorlarmı benimkiler çok sıcak kanlıdır ama ne hikmetse doktorda ağlıyorlar hemde üzerinde önlük yokken anlıyorlar hemen

arzucum bayıldım yazdıklarına ben eymene dr dediği gibi yaklaşıyorum hiç işe yaramıyor şimdi kardeşine vurdukça park yatağının içine koyup düşündrüyorum çünkü koltukltan kaçıyor
aynurcum içerde çok oyuncak olduğu için çocukların ilgisini çekiyor korkucaklarını sanmıyorum ama bellide olmaz hırçınlık eymendede çok var bazen ağlayasım geliyor yaptıkları yüzünden en güzeli park yatağa koyup ceza vermek gibi geldi bana mehlikada öyle yapıyormuş ondan esinlendim yoksa dediğin gibi bağırdıkça daha hırslanıyor zaten banada dr öyle dedi kızarsanız inatla yapar hırçınlaşır senin birde iki yaş krizleriniz vardır dimi çok inat yapıyorlarmı

ooo ne guzel trıa ıyı anlatmıssın ..ınş sabıurla gececek hepsı kolay mı üç tane .....benımkıler seda ve ela sıralıyuo dıla emeklıyo bakalım beklıyorum ınş uzun surmez yurumelerı ...oyuncak kavgası cok var cogunlukla ağluyolar bazen basım agrıyo valla basagrısı bılmezdım ama sayelerınde oluyo saglık ols ınş kızlar dokuz kılo cıvarındayız ıyı mı aslında az ama ufak tefekız demekkı opt sızı

süper anneler inşallah iyisinizdir, Allah sağlık versin bebişlerimize de bize de gerisini inşallah çözeriz..

her dönemin farklı sorunları oluyor demek ki kızlar, iyi ki varsınız sizlerden çok şey öğreniyorum, en azından kendimi diğer annelerden farklı hissetme duygum ortadan kalkıyor, tek çocuğa vereceğimiz enerjiyi üçe bölünce hep eksik yapıyor duygusu içindeydim bir dönem ama sizlerle atlatıyorum bu düşünceyi :))

saç çekme olayından dolayı bende kızıma pitoscuma söylenen gibi yapayım dedim, kızım gözlerini kaçıyor gülüyor hiç oralı değil bende ilgisini dağıtmaya çalışıyor yöntem olarak başka yöne yönlendiriyorum, annemde mama sandalyesine koyuyor ben olmayınca, cezalısın diyor, şimdilik böyle çözmeye çalışıyoruz.. 1 yaş kontrollerinde ben cerrahpaşaya soracağım beni de yönlendirsinler, bu çocuklara nasıl davranacığımı birde onlardan dinleyeyim bakalım..

kızlar benim asıl sorunum, oğlanların yeme problemi, bir kaç gündür çok canım sıkkın, selimde kusma ve mide bulantısından dr.a götürdüm aynı ilacı verdi, ek gıda almıyor, sadece devam sütü, bir yaşına girecekler ama bana hiç normal gelmiyor, muallimcim yazmışsın sağol, değişik değişik şeyler veriyoruz ama nafile 2-3 kaşıktan sonra ya mideleri bulanıyor yada ağlayarak istemeyorlar,, sizden ricam istanbul avrupa yakasında tavsiye edeceğiniz bir dr. var mı? devlet hast. ile olmuyor, özel gitmek gerekiyor, en azından o bizi yönlendirsin istiyorum, şu saatte sadece şunu verin, arada mama vermeyin falan diye ..

muallimcim bu arada benimkilerde 9 kilo civarında bence kiloları iyi güzelim, benim arkadaşımın kızı 4300 doğdu, anne sütü aldı, hala da alıyor, o da o civarlarda..

elitu canım doğum gününüz kutlu olsun, hayırlı uzun ömürleri olsun inşallahh, yeni yaşlarında o kadar rahat çocuklar olsunlar ki aaa evde çocuk mu var desinler gelenler :))

tria sen hep uzun uzun yaz olur mu, çok faydalı bilgiler bunlar bizim için..

bende geçen hafta sabiha hocayı dinlemiştim kanal d de aklımda kalanları yazayım,, çocuk şiddet uyguluyorsa, ve sizde ona aynı şekilde cevap verirseniz, onu ödüllendirirsiniz dedi, ceza onu yok saymaktır, ilgisiz davranmaktır, mesela çocuğunuz ağlayarak birşeyler anlatıyorsa, siz ona şu an seni anlamıyorum o yüzden cevap vermeyeceğim deyin, normal konuşmaya geçene kadar ilgisiz davranın dedi,, bir anne aradı, kocasının işi dolayısı ile çok ufak bir ilçe de yaşıyorlarmış, 5 yaşında bir kızı varmış ve dövüyormuş, bir de ufak bebeği varmış, kadın çok bunalmış ama, hatalı olduğunu biliyor ama sabrım kalmıyor dedi, psikolog da vardı programda, kadına hayattaki ödülünüz ne dedi, günlük olarak hayattan ödül almalısınız yoksa sürekli verici olmak sizi yıpratır dedi, bende kendimi düşündüm, gerçekten bu dönem benim için önceden sıradan olan şeyler bile beni rahatlatan şeylere dönüştü, bi yarım saatliğine markete gitmek bile :)

çok değerli üçüz anneleri

muallim ablacım , pitosscummm , nilcimmm ve tümmm üçüz anneleri

her zor durumda kaldığımda aklıma siz geliyorsunuz ben ikisiyle arada kafayı yeme noktasına geliyorsam üçüz anneleri napıyordur diyorum sonra diyorum herhalde onlar çok sabırlı ve sevgi dolu oldukları için tüm zorlukları kolayca aşıyorlar diyorum.. eskiden arada okuyup yazdıklarınızı hayran hayran bakınıp gidiyordum size. şimdide aklıma geldi bi bakıyım dedim. Pitosum çok teşekkürler çok faydalı bilgiler vermişsin arada takip edeceğim inşallah..

hepinize hayranım hepinizin gücünü kuvvetini sevgisini huzurunu artırsın Allahım, meleklerinizede sağlık neşe versin..

Mrb kızlar ;
Arzucum verdiğin bilgiler için tşkler okuduk uzun uzun aklıma çok şey yattı ...

pamuk şekerim nasılsın görüşmeyeli seni uzun zamandan beri görmüyordum aklımdaydın mesaj atacaktım iyi oldu uğradığın öpüldünüz :)

Tarçın canım oluyor 1 yaş dönemlerinde bizimkilerdede olmuştu doğum gününe yakın ordan iyi biliyorum e malum mikropta alıyorlar bir şekilde ordn burdan e bir şekilde alışacaklar öyle böyle büyüyecekler

Üçüz anneleri hepinize kolay ve huzurlu bir hafta diliyuorum.minnoşları öpüyorum.
Tria çok güzel bilgiler vermişsin canım.
Ama ben bişeyi anlamadım kızlar.çocuklara ceza vermemiz yanlışmı bilgisi olan bu konuda bilgi versin lütfen.birbirlerine vurduklarında mutlaka ceza veriyorum ben.yanlış mı yapıyorum?

günaydın kızlar
inşallah verdikleri bilgiler hepimiz için işe yarar tabi bizim 2 yaş dönemimiz başladı valla bazen bayılmamak elde değil yapmıycam yemiycem sürekli bir olumsuzluk yaptıkları tek olumlu şeyler kendim yapıcam hareketleri onlarda zora sokuyor herşeyi kendileri yapmak istiyorlar giyinmek yemek yemek tabak çanak onlarıda kendileri yerlerine koyacaklarmış yapmaları gereken tek şey tuvalet onuda yapmıyorlar :))) bakalım nereye kadar gidecek .
tarçıncım amip olduklarında genelde kusma ve ishal gibi çok gözküyor ama oda sadece 1 testte çıkmıyor sürekli olarak gayta testi yapılması gerekiyor ama devam sütünü gün içersindede veriyorsan yemek yememeleri normal çünkü zaten çok vitamin ağırlıklı ve tok tutuyordur bizim doktormuz yatrım litre verebilirsin günde demişti fazlası kansızlık yapıyor sütün sabah ilk kalkınca ve akşam yatarken veriyorum ben kardeşimde aynı doktora gitti yemek sorunu vardı onunda onada sabah 9 da kahvaltı yaptıgını düşündüğünde bi çocuk öğlen 3-4 e kadar aç kalabilir sonra acıkmaya başlar bu sürede oyunla yemek vermek yok istemyorsa vermiyceksin bekleteceksin demişti . ama seninkiler küçük daha ne kadar işe yarar bilmiyorum ben eymende aynı kusma huyunu kussada zorla vererek yendim ne kadar doğruydu bilmiyorum tabi ama atlattık bi şekilde sende çabuk atlatırsın umarım .
bide yemek yerlerken ben mutfakta yediriyorum hep mızmızlanan olursa yemek yemek istemiyormusun o zaman burda kalamazsın mutfakta sadece yemek yenir sen git bizi odada bekle kardeşlerin yiyince gelirler diyorum elinden tutup getirmeye başlıyorum bende yiycem diyorlar hemen tekrar oturtup yediriyorum bizimkilerde çok işe yarıyor .
ceza yönteminin pek işe yarayacağını sanmıyorum ben ama en azından o anı kurtarıyor daha doğrusu psikolagların söylediği şeylerin genelde üç çocukta işe yarayacağını pek sanmıyorum doğrusunu deneye yanıla biz bulcaz gibi geliyor . ben kayrayı ağlarken hiç yokmuşum gibi davranıyordum mesela 1,5 saat hiç kımıldamadan ağladığını biliyorum bunun sonunda sinirlerin geriliyor diğerleri rahatsız oluyor şimdi biraz bekliyorum baktım susmuyor annecim sen ağlarsan ben çok üzülüyorum küsüyorum sana gel öp beni de barışalım ağlamayalım diyorum şimdilik geçerli oluyor . çekmece falan boşalttıklarındada aynı şeyi uyguluyorum toplayın diyorum tabi toplamıycaz cevabı geliyor oturuyorum odaya küstüm o zaman size hemen toplamazsanız barışmam diyorum o arada yanaşıp sarılmaya çalışıyorlar hayır yanıma gelemezsin ben sana küsüm çoraplarınızı toplarsanız barışırım o zaman öpebilirsiniz diyorum . şuan en büyük kozum bu doğrusuna yanlışına bakmıyorum artık beni kurtarıyormu ona bakıyorum valla .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…