Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

slm kızlar! nasılsınız herkes iyidir umarım.Klozete bende çok güldüm.İyiki birbirlerini atmaya kalkmamışlar
Ya ben de çok darbe alıyorum bebişlerden.Gözlerime özellikle o kadar darbe aldım ki.saatlerce ağrıdığını biliyorum.sevdikçe acıtıyolar resmen.Anıl en çok kanı kaynadığında çırmalıyo bizi.asya şaaaaakkkkkkkk diye tokat atıyo.bir tek ali sevgisini doğru gösterebiliyor.

herkese selam, klozet olayına bende çok güldüm :)) Allah korusun hepsini, hep saniyelik olaylar oluyor gerçekten, biz ne kadar korursak koruyalım yine yapacaklarını yapıyorlar,, benim oğlanlardan biri beşikten sarmayı öğrenmiş, geçenlerde düşmüş annem yanındaymış, Allahtan yumuşak yere gelmiş,, ben geceleri beşikte uyutamıyor, o kadar çok dönüyorlar ki, beşikte kafalarını biryerlere vurunca ağlayarak uyanıyorlar, ben ikisini alıp yerde yatıyorum, annemde biri ile çekyatta..

edika biz altlarını yağlarken, sünnet derilerini de hep geriye çekip yağladık, bize gelen yabancı bakıcılarda ısrarla yapmamızı söylerlerdi, sonrasında sünnet olunca da yine temizliklerine dikkat ettik, cerrah kontrole gittiğimde geriye çekip temizle kalan deriyi de, içinde pislik kalmasın demişti..

herkese kolaylıklar diliyorum..

biz bebişleri sanırım en fazla 3 veya 4 aylıkken üroloğa götürdük doktor bize sürekli her banyoda temzleyin dedi açın derisini sonuna kadar dedi ve bebişlerin üzerinde uygulamalı olarak gösterdi biz o gün bugundur her banyoda açıyoruz temizliyoruz bir sıkıntımız olmadı şükür....

Selam kızlar ben de boğuşuyorum resmen. Aile boyu grip olduk yeni yeni atlatıyoruz. 1 yaş aşımızı olduk görüşmeyeli. Uyutma sorununu geçen hafta çözdüm sanıyodum. En azından gündüzleri Tuğçe ve Enesi aynı odaya aldık. Park yataklarda arada onlar da atlıyolar. Gündüzleri ağlıyolardı ama 1 hafta kadar kendileri uyudular. Şimdi yine 2 gündür Tuğçe ağlaya ağlaya kusuyo. Tahayı alıştırmak daha zor. O daha hassas. Öğlen boğuşa boğuşa uyuyoruz. Az uyuyolar akşam 7-8 gibi zırlıyolar uyku için mecbur uyutuyoruz bi şekilde. Sonra gece uykusuna 12 gibi başladık dün 2 de uyudular. Gez Allah gez. İyice yıpranmaya başladım. Nasıl olcak bilmiyorum. Ağlaya ağlaya bikaç günde alışırlar sallamıycam diyordum ama beceremedik. Kusuyolar.
Giremiyorum hiç siteye de. Kendime ait hiç vaktim yok. Büyüdükçe başetmesi daha zor olacak galiba. Şimdi biraz vakit buldum biraz okudum da. Dr. bize pipisini geriye sıyırmayın iltihap olur demişti. Size de temizleyin falan demişler ya tarçıncım ben korkuyorum deriyi geriye çekmeye.
Bizim Enes de mutfakta damacanayı bir devirdi. Etraf su. Tuğçe yağ tenekesini aynı gün onu temizlemek de ne kadar zor. Sil sil kayıyo . Nasıl başetcez bilmem valla. Allah yardımcımız olsun. Dolapları hep bantladık ama söküyolar yine de.

Allah sabır versin hepinize ....sağlığımız iyi olduğu sürece çoğu günler iyiyiz biz..genelliklede evdeyiz.. tek başıma olmaktan çok şikayetçi olmuyorum ama öyle günler oluyorki 1 gün boyunca ağladıkları zaman tırlatacak gibi oluyorum... o bir gün bile yetiyor benim delirmeme... mesela bugün o günlerden biri sabahtan beri ağlıyorlar... 2-3 gündür kalabalık ortamdaydık bugün evdeyiz sanırım ondan yapıyorlar..... yada büyüdükçe zorlaşıyor onlara tek bakmak..çünkü ayklanıyorlar yürümeye başladılar ve artık onlara hayır deyip zararlı yerlerden uzaklaştırıyoruz....2 taneyle bile bu haldeyken sizlri düşünemiyorum... Allah güç kuvvet ve sabır versin...

Elitu bu zor günler daha da zorlaşmicak canım.Ben de yaşadım bu aşamaları bazan ortalarına oturup onlarla birlikte ağlardım çok zorgünlerdi.tek bakıyordum ve hepsi beşikte sallanarak uyuyorlardı.o beşik sallamak çok zor zaten.kollarıma ağrılar çökerdi.Ama emin ol az kaldı şimdi sana tavsiyem canım üçünü de aynı odaya al ondan sonra sallama derdin kalacağını sanmıyorum.biz çareyi böyle bulmuştuk.birbirleriyle konuşa konuşa bi bakıyosun uyumuşlar.dene bence bakarsın faydalı olur.Bide uykuya bıraktığında ellerine incelemeyi çok sevdikleri bişeyler ver dikkatlerini çekecek.hem inşallah üçübirlikte uyursa sen de dinlenirsin.bizim bebişlerden ikisi 6 da kalkarlar sabah diğeri 8 gibi ama öğle uykusuna üçüde 12 de yatıyor.konuşa konuşa bazan 1 i buluyor uyumaları.gün içinde tekrar uyutmuyoruz.Akşam 9-10 gibi gece uykusuna yatıyorlar.gündüz iki kere uyutursan akşam çok geç yatıyorlar.ben işe başladıktan sonra gündüz 1 kez uyutmaya başladık.böyle daha rahat oldu.Allah kolaylık versin canım sana ve tüm üçüz annelerine.

günaydın kızlar

tubacım allah kolaylık versin canım valla yaramazlık ağlamalar bi yere kadar idare ediliyorda uyutmaya çalışmak çok zorlaştırıyor işi sen çocukların bu kusmalarını doktora falan sormuşmuydun niye yapıyorlar bide öğrendilerse psikolojikde yapabilirlermi acaba kusma işini bizimkiler bi ara sırf yememek için yapıyorlardıda sonradab bıraktılar bazen deniyorlar yut onu hemen sakın çıkarma diye diye söyleniyorum hemen geri ytuyor kullanıyor olabilirlermi .
ayy o yağ çıkmada şimdi kabus olmuştur bizde dolaplara basılıp açılan kilitler var onlardan alıp takmıştık hemen ben bile zor açıyorum açmaları mümkün değil öyle kurtulduk ama çekmece ve dolap içlerinde hala cirit atıyorlar bende serbest bıraktım toplatıyorum sonra olup bitiyor .
büyüdüçe kolaylaşıyor aslında kendileri daha çok oynamaya başlıyorlar ama o zamanda herşeyi kendileri yapmak istiyor bi o sıkıntı oluyor öyle böyle benimkiler haftaya 2 oluyor şaka gibi :))

sağolun kızlar mehlika şimdi ikisini aynı odaya aldık bakalım bi şekilde üçüncüyü de4 alıştırabilirsem. kusma olayı da kasıtlı yapılıyo ilgi için. uyku saatleri resmen kabus oluyo. İnşallah çok sevindim gittikçe düzelmelerine. İçimi rahatlattınız

selam kızlar daha once yazdıklarım sılınmıs neyse ....bızde hastayız aılecek kusuyolar ne yeseler balgam cok fazla ne yaptıysam olmadı antıbıyotık ıstemesenm de basladım bugun dazcık daha ıyıler makıne bı haftadır durmadı herseyı kustular yıka as ve hep aglıyolar huyları degıstı delı ettıler benı sıonunda sabır azaldı valla mızımız oldular benımıkılerde dolabı acıp yagı dokmusler kılıt aldım aslında ama unutmusum o dıolabınkını kapamaya ...heryer yağ bıde onunla ugrastım jet gıbı kayıyorum ustunde bu araradada kaykay hevesım gecmıs oluyo.........hala yurumuyolar sıralıyolar ve seda yukseklere cıkma sevdasında uykular felaket oldu ınş yaz gel-sede cıksak dısarı gercı uçuyle oda zor olucak ama bakalım alışcaz...opt sızı herkese kolay gelsın

herkese kolaylıklar, bizde iyiyiz çok şükür, elife boğazı kızarık diye peditus vermişti doktoru ama o pek işe yaramıyor bende aferin plus a geçtim daha iyi çok şükür,, kusma olayı bizim oğlanlarda var, pütürlü şeylere karşı, daha çok oluyor, dr. zorlama 2 yaşına kadar zaman ver dedi...

ay çıkmam lazım sonra yazacağım..

ben gelene kadar kimse gelmemiş kaldığım yerden devam edeyim bari, bu arada akşam annemin zoru ile kuaföre gittim, en son hamilelik öncesinde saçımı kestirmiştim, çok uzadı, çocuklar acayip çekince kestireyim dedim, beyazlarda vardı, saç rengimden gölge olsun dedim, ama kuaför kız beni sarışın yaptı ( hoş sarışın gibi değil ama benim gibi esmer biri için epey farklı bence neyse eşim, annem beğendiler, bende alışmaya çalışırım artık :)

beraber yatırmayı bizde beceremiyoruz, oğlanlar uyurken daha sakin, ama kızım soluna dönerken bile bağırıyor, yada ses çıkartıyor, mecburen ayırıyoruz.. şöyle kesintisiz bir 6-7 saat ne zaman uyuyacağız çok merak ediyorum tecrübeli anneler cevap verin :44:

elitu canım zeytinyağ ile yapacaksın geriye çekmeyi, tabi sünnet olmadıkları için epey uğraştırıyor, ilk denemede bende çok korkmuştum, kadınlara gösteriyordum yeterli mi diye, çiş yaptıları deliği görene kadar yavaş yavaş çekmek gerekiyor.. bir de çok ağladıklarında altlarını açıp bakıyormusun, bizimkiler kıyameti kopartıyordu, bizde ne olduğunu anlamıyorduk, altlarını bir açtık çişlerini yaptılar ama az az ve sızdırarak, sonra rahatladılar, dr. a söyledik, attırarak çiş yapmaları gerekir dedi, öylelikle sünnet olayına kadar iş uzadı..

bizden bu kadar,, herkese bol uykulu geceler..

kolay gelsin süper anneler!
Tarçinim bence üçünü aynı odada yatırın.İlk günler alışmakta mutlaka zorlanacaklar ama sonra ayrı yatmak bile istemicekler.belki saatler alacak uyumaları ama olsun sen kapıyı hafif aralık bırak yatırdıktan sonra ama seni görmesinler.o zaman herşey çok farklı olur:) onları yatır ve şimdi uyku vaktiniz iyi uykular de çık odadan.İnşallah alışırlar böyle.çok rahat edersin.

ya bu sünnetle ilgili ben de anılda çok sorun yaşıyorum.Sünneti düzgün olmadı yada başka bişey bilmiyorum.Çocuk sürekli yerde kapanıp kaşınmaya çalışıyo.Dr a götürdük sünneti biraz yanlış dedi ama gerek yok sünnet olmaya dedi.bi süre verdiği ilacı kullandık ve sünnet derisini geriye ittik.rahatlamıştı.Birkaç gündür tekrar sorunlu bugün eşim dr a götürdü.hem cerraha hem çocuk dr a gösterecek bakalım ya kaşınmaktan ateşi çıkmaya başladı iltihaplı bi durum mudur nedir bilemedik.

kızlar konu tam benlikmiş vallaaa....biliyorsunuz benimkiler 5 aylıktan beri kendileri uyuyorlar ama sorun şuki hepsi ayrı odalarda ama bu yıl kararlıyım aynı odaya alıcam hatta eşim bugün başlayalım deneyelim hiç olmazsa ikisini diyor çünkü onurun son azısı çıkıyor huzursuz bugünlerde ama ben korkuyorum açıkçası... benimkiler çok şükür hasta değillerse yada diş sorunu yoksa akşam 9-9.5 yatarlar sabaha kadar kalkmazlar üçü aynı odada yatınca sesten birbirlerini uyandırırlar diye korkuyorum uykuları çok hafif çünkü..biz eşimde salonda koltukta yatıyouzr eşim sabah için çalar saat kuruyor onur yatak odasında oldugundan uyanmasın diye..ama sıkıldık artık koltukta yatmaktan 2-5 yıldır koltuklarda yatıyoruz birde yazın falan izine gidince 3 ayrı oda bulmak zor oluyo alışsınlar istiyorum mehlikacım üçünü aynı odaya yatırmak daha iyi diyorsun demek.....kızlar uyku konusuna gelince istikrarlı olun ve uyku saatleri olsun taviz vermeyin benimkiler öğlen akşam sorunsuz yatıyorlar çünkü ben 5 aylıktan beri düzen kurdum öglen yatırırım 12-1 arası 3 gibi uyanırlar sonra yemek derken saat 4 oluyor ama bu düzen için ne gündüz gezmesi nede akşam gezmesi yapmıyorum eger çok gezen biriyseniz akrabalarla aynı şehirdeyseniz biraz zor herkeze kolay gelsin hastalara geçmiş olsun biz atlattık çok şükür öksürük hariç tabi

Son düzenleme:
geçmiş olsun aynurcum.Uyku düzenlerimiz aynıymış:) Aynurcum boşuna sürünme koltuklarda onlar aynı odada birbirlerini daha güzel uytuyorlar.Zaten aynı saatte uyudukları için aynı saatte kalkıyorlar.Aynur daha erken başlamış keşke bende 1 yaşına kadar beklemeseymişim.Kızlar tereddütsüz aynı odaya alın ve gündüz yalnız 1 kez uyutun.Çıldırtmayın beni yapın ya dediğimi:)))))))
sizi düşündükçe canım sıkılıyo zaten çünkü bende o aşamarda aşırı yorulmuştum.

selam arkadaşlar

ya herkes hastamı çok geçmiş olsun bizimde birimiz hastaydı hemde2 gün ateşli ben nöbetteydim hep ıslak bezlerle uyuttum cocugu aldıgm an çıkyordu ateşi 39 a acile götürdük çok kalabalıktı yaa sinir olduk iğne yapalım dedi hayır dedim yazın antibiyotik gidicem dedim ne istersem yazıp gönderdi evde antibiytk olsa çıkmazdım o saatte daha beter hasta olabilirdi sırada beklerken üfff bizim ülkemizde ne zaman hastane sistemi acil sistemi düzelecek yaaaa ....güvensiz ...

muallimcim acayip güldüm ilahi jet gibi kaymakk filann maceralara devam diyorsun :)

şşşş kızlar nerdesinizz ayyyyyyyyyyy
yoklama yapıcammmm
gelmeyeninn 4, cüsü gelsinnn hhhaahahahaahaa

günaydın herkese. Tuğçe sabah babasıyla dr a gitti. Anestezi için muayenesi var. 14 subatta ameliyat olcak hayırlısıyla. Vakit yaklaştıkça da korkuyorum strese biniyorum iyice.

merhaba arkadaşlar size maşallah diyorum biz bu kadar zorluk çekerken siz neler yapıyosunuz kim bilir hepinizin yardımcısı mı var yoksa yalnız bakanınız da var mı ben ikizlere yalnız bakıyorum ama iki bebek bile zor oluyor bazen insanın sabrı azalıyor

iyi akşamlar kızlar umarım herkes iyidir biz çok iyiyiz şükür .pazar günü çocukların doğum gününü kutladık aslında 10 şubat ama erken kutlama yapmak zorunda kaldık güzel keyifli bi gündü 2 olduklarına inanamıyorum valla inşalla nice yaşlardada hep yanlarında oluruz size resim eklşiyim görüşmek üzere

Eklentiler

• $IMG_0020.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 37
  • $IMG_0023333.webp
    57,4 KB · Görüntüleme: 32
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…