Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

bu yaşlardaki çocuklara genelde şart gibi çünki hareketliler oraada en ufak ters harekette büyük komplksyonlar oluşabilir lokal için ygun yaş değil bencede

Son düzenleme:
slm kızlar hastalara geçmiş olsun benimde Anılım hasta çok kötü öksürüyor.evdeki ilaçlarla idare ediyoruz.
Tria aşı sormuşsun canım ya ben bu konularda zayıfımdır biraz eşim takip eder.sağlık ocağı ne yapıyorsa hepsini yaptırdık bitti aşıları.Özel hiçbir aşı yaptırmadık.
Edika bu konuşma olayını büyütme canım ya fiziki bi prob. yoksa önemli değil yani.benim en büyük abim 5 yaşında konuşmuş.annem bi dr a bile götürememiş.5 yaş olmasına rağmen bu bile bi prob. değil.abim şuanda bayındırlıkta metalurji mühendisi.zekasal bişi arama yani.ben 10 aylıkken başlamışım konuşmaya:)) benim kız bana çekti o da 10 aylıkken başladı oğluşlarım daha geç başladılar.

kızlar bişi daha geldi aklıma bizim bebişler erken doğuyo ya o nedenle kendi yaşıtlarıyla pek uyuşamayabiliyorlar sanırım.abimin oğlu var benimkilerden 1 ay evvel doğdu arada çok farklar görüyorum ben.benimkiler bebek o çocuk maşallah:))normal zamanında doğsalar arada 3 ay olacaktı bilmiyorum etkilimi bu durum.kızıma baktığımda çok yok fark oğluşlar daha geride benim.aman ne bilim hiç önemlide değil.yeterki sağlıklı olsunlarda...

mehlika sağol canım moral oldu bana bende ikiz eşiyim ikizimle 2 gün arayla doğum yaptık tabi o 41. haftada ben 29. haftada doğum yaptım dediğin gibi arada baya fark var güya benimkiler büyük diye geçiyor kimliğe göre ama biz onların nerdeyse 2-3 ay gerisinden geliyoruz ve kızlar her zaman daha önde bence gelişim olarak

edika kardeşinin kaç bebeği var onundamı üçüz:)) ya onlarla seninkiler arasında daha çok fark var çok normal bu durum bence. bu arada benimkilerede bakıcılar bakıyor.öyle düşünme bence.ben bakıcıların kabusu gibiyim mesala çok sorarım çok söylerim benden pek hoşlandıklarını sanmıyorum ama mecburen bebişlerime verdiğim önei ve özeni hissetsinler ve kendileride öyle davransın diye yapıyorum.

mehlika canım kardeşimin tek:) bakıcı konusunda bizde aynı durumdayız beni çok evhamlı buluyorlar eee işte biz böyle büyüttük şöyle yaptık illa bir yorumları var sen bunları böyle nazlı yapıyorsun korudukça hasta oluyorlar bak bizimkiler sokakta büyüdü hiçbirşey olmaz gibi klasik muhabbetlerden bıktım .birde benim evle iş aynı bahçenin içinde hastanenin lojmanındayız işteyken bile sürekli gelip gidebiliyorum yani heran enselerindeyim aslında bundan sıkılıyorlar ama napim sanki kontrol etmesem hemen gevşiyecekler gibi geliyor yemek saatlerinde uykudan kalkış saatlerinde filan arada kontrole geliyorum çünkü ilk başlarda arada geliyorum bir bakıyorum çocuğu çorapsız yatırmışlar kazağını giydirmeden tek çıtçıtlıyla yatırmışlar bir geliyorum kadının biri uyuyor ....yani kontrolü elden bırakmamak gerekiyor

aslında biraz rahat olmakta lazım ya. ben çok bakıcı değiştirdim bitanesi sürekli iş buyurmamdan öyle sıklımıştı ki bidefasında ya sen bi git ben hallederim diye sert çıktı bana.tabi beni tuttu gülme krizi.hakkaten bi insana ne kadar yüklenirsen eli ayağına dolaşır.benim bakıcılarda uyuyo çocuklar uykudayken.kime desem şok oluyorlar uykuyla işi ne bakıcıların diyolar.ama ben normal karşılıyorum çünkü 3 bebişe bakıyolar.hatta 2 gün önce uyuyun ama biriniz uykudayken diğeriniz uyanık olun dedim.ben işte yaptırıyorum yeri geliyo yemeğimi de yapıyolar.memnunum yani.incelicek olsan bir huyları bile gıcık etmeye yeter ama üstünde durmuyorum.çocuklarımı ben yıkıyorum.üzerlerini ben değiştiriyorum.yemeklerini ben yapıyorum.yani ince işler bana ait onlara temizlik vs. yaptırıyorum.bide benim pişirdiklerimi çocuklara yediriyolar.ben sadece öğle arasında gidebiliyorum eve.çok şükür bu bakıcıları buldum değiştirmek istemiyorum bana göre en büyük sorun bu.eve geliyorum çocuklarım keyifliyse karnı toksa temizlik yapılmamış etraf toz vs. hiç umrumda olmuyo.

siz çalışan bayanların işi daha zor sanırım işi bırakırdım bu saatten sonra çalışamam heralde ev ortamından uzaklaşmak en iyi avantajı
Bizimkilerde daha anne demiyorlar ne zaman derlerki

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun kızlar, çalışan annelerin işi daha zor,, ama maşallah siz düzeninizi kurmuşsunuz,,

Bakıcı olayı gerçekten çok gıcık bir durum,, yabancısı da yerlisi de bir, hatta yabancılar iş bolluğundan daha havalı olmuşlar, çocuk bakmak falan istemiyorlar artık, aman siz siz olun ellerinizi üstlerinden çekmeyin bırakın söylensinler, ama sürekli kontrol edildiklerini de bilsinler, yoksa arkanızı döndüğünüz an hemen gevşiyorlar,, bende içimi dökeyim bari :)) evde yardımcı güzel ama bi de verdikleri zarar insanı çileden çıkartıyor,, benim özenerek aldığım çoğu eşyama zarar verdiler, neyse canınız sağolsun diyorum ama bir yandan da sinir oluyorum, kimisi öyle bir alet daha kullanmadığı için, kimisi sormadan birşeyler yaptığı için... şimdiki yardımcım komşu gelini, çocuklarına kayınvalidesi bakıyor, daha 26 yaşında ama tam bir leyla :)) bugün çocukları aşıya götürdük, hatunun kucağındaki çocuğun tek ayakkabısı yok takside düşürmüş,, gülermisin ağlarmısın :95:

neyse hastalara acil şifalar diliyorum,, tria, mehlika, nil doğumgünü tebrikleriniz içinde çok teşekkür ederim...

günaydın kızlar
günün konusu bakıcılar olmuş .benimkilerede annemlerin 2 si bakıyordu sonradan çok yoruldular diye birini tutmuştuk annemlerde sırayla geliyorlardı ama ev alınca malesef kızı bıraktık . şimdi annemler tek bakmaya başladı haftayı 2 ye böldük .pazartesiden çarşambaya biri , perşembe cuma biri geliyor diğer hafta cuma gelen pazartesi tekrar geliyor böylece onlarada 5 gün dinlenme fırsatı doğdu hafta sonu ben zaten evdeyim öok matamatiksel oldu yaw buda :)) sonuç olarak anneler tek başlarına bakmaya başladı böyle daha iyi düzen kuruldu aynen onlarda öğlen çocuklarla beraber uyuyorlar dinlenmiş oluyorlar böylece . şimdi bizimkilerde soyunma huyu zaten vardı bide bez çıkarma başladı ben kak yaptım diyen bezi aşağı indiriyor bazen gerçektende yapmış oluyorlar düşünün artık . bezden kurtulmak istiyorlar artık ama malesef 3 ay daha beklemeleri gerekecek .konuşma içinse ben eşimin başının etini yiyordum bunlarda bi sorun getirelim doktora diye kardeşimin kızı 4 ay var aralarında nerdeyse şarkı söylüyordu bizimkiler kem küm ediyordu . sonra 15 güne kalmadı bi baktım kendileri cümle bile kurmaya başlamışlar şuan o kadar bilmişlerki bazen gına geliyor :)) herşeyin kesinlikle bir zamanı var 1 gün bile etkiliyor.

dünde biz doktora gittik geçmeyen öksürük konusu için azrayada singular toza başlıyoruz. alerji testi yaptırmadık gerek yok dedi . aynen şunları söyledi evin içini suya çeken makineyle süpüreceksiniz , perdeler enaz ayda 1 yıkanacak , çocuk odasında yatak ve dolaptan başka bişey olmayacak belki bir kilim, battaniye örtmek yok sadece ince yorganlar varya yün olmayan onlardan , slikon yastık olacak , altı naylon alez mutlaka kullanılacak onun üstüne 2 kat çarşaf serilecek , deterjan yumuşatacı yok , sabun tozu kullanılacak , kaleriferlerde ıslak temiz havlu yada su kutuları bulunacak sade suyka sık sık silenecek .gıdalarla ilgili mevsim dışı hiçbirbesin vermeyin dedi , hazır hiçbir gıda verilemyeckmiş çubuk çukulata vs . dahil . ben hergün yumurta veriyorum istisnalar dışında balık tavuk et yeteri kadar alıyorlarsa gün aşırı verebilirsin istersen dedi : kesinlikle kes falan demedi . bunlar alerjeni ksıtlayan şeylermiş . bunun yanında bitkisel bir damla yazdı grip belirtisi gördüğün an kendinde dahil burnun falan kaşınmaya başlayınca 10 damla kadar suyla içilebilir koruyucu etkisi varmış . grip ilaçları içinde sabah aferin verirsiniz çocuk gece tıkanır sonuç çok değişmezdedi . yüzdeki fısırdamalar içindebi krem verdi bende başka bir krem vardı onlarda kortizon var mümkünse bunu kullan dedi . pişik kremi içinde akloımda kalan hematen kortizonsuz ilaçlardanmış 2 tane daha söyledi ama aklımda yok .
genel durumları için iyi dedi hatta şişman buldu yemelerini biraz düzene sokmalısın dedi . azranın boyu 92cm kilo 14kg, kayranın 88 cm . 14,600 . boyları 2,2 yaşında kiloları 3 yaşında gidiyor dedi . 91 cm bir çocuğun 3 yaşında 13,600 olması gerekiyormuş sen karar ver dedi bana göre hala yemiyorlar :))))
2 yaşında bir çocuk 12 kilo olmalıymış mirza 13 civarı ben çok zayıf diye vitamin şurupları veriyom o kadar yani . bizim için gece sütünü kesin dedi vermen gerekiyorsa sütü gündüz ver dedi . işte bu kadar bütün doktor kontrolünü yazdım işte öpüldünüz

günaydın kızlar,
Nil çok haklısın canım.Çalışan annenin işi zor ama biyandan da evin stresinden kaçış oluyor.Ben önceleri çalışmıyordum.Çocuklarım 1 yaşındayken atamam yapıldı.herişte bir hayır var işte.bazan tek bazan bakıcıyla bakıyordum.çıldırıyordum bazan yetişemiyordum.üçüz bebekle 2 kez ev taşıdık bakıcı bulmak sorun oldu ama şimdi çok şükür rahatım.büyük bir şehirde yaşasam evime kesin kamera yerleştirirdim.ama burası küçük bir yer ve herkes birbirini tanıyor.Bakıcılarımı iş arkadaşlarımın tavsiyesiyle buldum.kimse dörtdörtlük değil.fazla incelemicem diye kendime söz verdim.
Tarçınım boşver canım takma kafaya önemli olan çocuklarına olan ilgisi.öğretmen bi arkadaş var dersi erken bitmiş eve bi gitmiş bakıcı koltukta uyuyor çocukta koridorda çıplak yerde uyyakalmış.çıldırmış arkadaş çıkarttı kadını işten.bisüredir memnun değildi zaten.yerine başkasını ayarlamış.

Tria geçmiş olsun canım ya ne zor bi durummuş bu alerji olayı.Allah kolaylık versin.Çocukların iyi olduğuna sevindim.

:18: :18: amannnn sinir oldum şu çıplak uyuyakalmış ya çocukkkk ayyyyyyy

trai canım zaten senin tosunlar belliydii maşallh dombili dombili :)

kızlar bende bu sene taşınıyorum eşimin görevi dolaysyla doğuya tayin çıkıyor valla naparız nasıl olur bilmem

heerkese merhaba bayağıdır takip edemedim sizi eymen rahatsızlandı maalesef solunum sıkıntısı arttı bir gece ve biz soluğu acilede aldık buralarda bişey anlamadılar ertesi sabah hemen üniv. hastanesinin aciline gittik dr orda zaten yatış yapıldı gittiğimizde .çok sıkıntılı buldular şuan iyi ama hırıltısı çok şiddetleniyor arada hala neden geçmedi diye çarşamba günü bronoskopi yapılcak burundan girilip ciğerlerlere kadar bakılcak çok stersli günlerdeyim yani inş kistlerde tekrarlama yada başka bişey olmaz onun dışında yarın taha ve gökçenin göz muayneleri var
kızlar evde aklınızın kalması çok zor gerçekten rabbim iyi iinsanlarla karşılaştırsın hasta bebişlerede acil şifalar diliyorum
kızlaqr gelişim konusunda bencede her çocuk farklı oluytor siz ayrı zamanlarda doğmuş ve zamanında doğmuş çocuklarla kıyaslıyorsunuz ama benim taha kardeşlerine göre daha geride ve en son o doğdu o bile etkiliyor diye düşünüyorum hala bebek gibi oyunları yüzü uyuyuşu diğerleri yaşıtları gibi hatta bazı şeylerde önde her çocuk farklı gelişiyor tek avantajımız kızım ve eymenden gördüklerini tekrarlıyor ara bu şekilde dengeleniyor zaman zaman yürüme konusunuda aynı sanırım ama insanın aklı kalıyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…