Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

günaydınnnnnn

ben bebeklik hallerinde taşıma çantası kullandım genelde bir yere getirirken arabadada ayunı şekilde yanyana koydum birinide kucağımda tuttum yanlarına oturup .ana kucağı arabada iyi ama taşıma işi beni zorlamıştı ama bunu daha nce konuştuğumuzda muallim ana kucağı kullanmıştı o memnundu . oturmaya başladıklarında ben ana kucağı kullandım . ama bunların hiç birini satın almadım mümkün mertebe temin etmeye çalıştım şuan arabamızı sattık araba koltuğu kullanmadım ama 9-36 almayı düşünüyordum

esracım seni çok iyi anlıyoruz tatlım doğum haftaları yaklaştıkça her hareket acabalar getiriyor yanında ama mümkün mertebe sakin olmaya çalış ne kadar iyi düşünürsen o kadar iyi olur o sertleşmeler çocukların hareketlerindende olabilr en azından bende öyleydi çocuklar 20 haftaların başında nerdeyse tamamen aşağı düşmüştü 24. haftada başları rahim ağzından ellenebiliyordu yani tam doğum pozisyonuydı ama haftalar geçtikçe yukarı çıkmaya başladılar kendi yerlerini ayarladılar şimdi onlarda büyüdükçe karnında kendilerine yer açmaya çalışıyorlardı midende kasıklarında belinde kaburgalarda şu haftalarda baskı olması normal genede çok şiddetli olursa ki gene belirtiyorum ben hiç ağrı kasılma ve açılma yaşamadım nasıl olur bilmiyorum bi dpktora göster ama bence rahat ol

cnm seninki oto koltuğu mu ...tekini ona koyunca diğerlerini neye koyuyorsun..

tek başımıza doktora gittiğimde alıyorum tekini yanıma 2sini götürürkende annem arkada kucağına alıyo üçümüz çıkmadık daha dışarı o zaman naparız bilmem mesela bugün kızı doktora götürcem yanımda ana kucağında götürürüm bi tane araba koltuğu var ama daha onu kullanamıyoruz çünkü oturamıyolar oturunca kullanıcaz onu

merhaba arkadaşlar ben bir rüya gördüm(hayırdır inşlallah) yorumdada belki üçüz çock olur diye yorumladım

hayırlısı bakalım hepinize allah kolaylık versin sağlıkla sıhatle bebişleinizi büyütürsünüz inşallah :)

Son düzenleme:

triacım saol cnm desteğin için..
ara ara sıkıştırıolar alışcaz artık...
Allah tan burda sizler varsınız soruyoruz felan..
tek ve üç olması çok farklı çünkü..
birde insan evde kendini dinlio..bol bol..

bende diorum ki cnm acaba direk oto koltuğu mu alsam..2 tane...
çünkü hepsini almak maddi olarak sarsar biraz.. oto koltukları yatıo mu..

bende diorum ki cnm acaba direk oto koltuğu mu alsam..2 tane...
çünkü hepsini almak maddi olarak sarsar biraz.. oto koltukları yatıo mu..

oto koltukları yatıyor canım evet ama bir bebeğin yatış şekli kadar değil oturur şekilde olur ancak bence çok sağlıklı olmaz .

oto koltukları yatıyor canım evet ama bir bebeğin yatış şekli kadar değil oturur şekilde olur ancak bence çok sağlıklı olmaz .

hımm anladım cnm ya zaten 3-4 aydan sonra oturabilirler ona hatta yarı yatabilirler...ana kucaklarının da kullanım süresi çok kısa..arabaya koyulunca düşmüyor mu onlar..

kızlar selamlar
arzucum hayırlı olsun bebişiniz allah tamamına erdirir inşallah

ben iyice toparladım sayılır yarı kırkı dedikleri kadar varmış
inşallah kırkımızda daha iyi olacak herşey
bebeklerde iyi besleyip duruyoruz maşallah iyi gidiyoruz
çarşamba evimize geçicez inşallah bugün temizlik vardı ben bebeklerle annemde kaldım
dün gece 1-5 nöbeti bendeydi :)
sonra 8 de yine ben devraldım ondan beridir bende leyla gibi oldum valla

esracım o kaburga ağrısı doğumdan sonra bile olacak
içeriyi çok sıkıştırıyorlar yavrucaklar
kendilerine yer açıyorlar

yaw asıl ben bişey sorucam aklıma gelmişken
erkek bebişleri bezlerken sürekli çiş yapıp üstlerini batırmamaları için bir formülünüz var mı?
pipişlerini aşağıya doğru mu bezliyordunuz yoksa yukarı doğru mu?
birde sünnet için kırkı çıkmadan yapsak iyi olur mu?

arzucum sizin telefona da geçmiş olsun
al sana yeni bir masraf :)

bizde de 3 tane ana kucağı var ama daha içlerine girmelerine çook var sanırım
yeterince yatmıyor arabada falan kullanılmaz böyle
ama bizim arabamız da yok henüz unutmuşum :)
bi alamadık gitti ya hala annemlerin arabaya sulanıyoruz

lilacım sen sallıyor musun bebişleri?
ihtiyaç hissettin mi uyuturken falan?

ay figenay ne güzel darısı bizlere inş. bu günleri görmek..
en iyisi kucaklayıp götürmek heryere...:)
canım ben hemşireyim.. sünnet meselesinde sezaryenden çıktığı an sünnet olan bebekler var..
ama seninkiler prematüre olduğu için kırk haftalarının dolmasını bekleyebilirsin.
biraz daha toparlarlar o zamana...
bıdıkları bnm yerime öp..

selam ..herkes nasıl..............fıgen ben ana kucaklarını kullandım canım ıkı kılo ıken cıktılar hastaneden yanı senınkılerle aynı ıdıler sadece o ana kucaklarının ıcıne bıraz pamuklu yumusak mınder yaptırmıstım ıcıne serdım ve her yere gıttım uçuyle yalnızda gıttım yardımcımlada ama mutlaka anakucaklarına koydum cok rahat ettım ben evde bıle kullandım onları gece cogu kez onlarda uyudular ...yaslarını uç dort ay gecene kadar kullandım sımdı ato koltuklarımız var benımkıler alıstı cok sukur sadece seda mısesı cok bulanıyo arabada bazen kusuyo onun dısında sıkıntımız yok ıns alısır yada ılaç verıcem......su an aldıklarımda o 18 kılo yanı bebekler bıle kullanabılır ındırımdeydı benımkıler cok ırı olmadıkları ıcın cok rahat bunlarda ...nıl trıa pıtos nerdesınız ..kıs geldı ya...........lıla bebeklerın nasıl fıgen buyuyolar dımı gece nasılllar oyy sımdı cok sekerdırler.....benımkılerın kavgası bıtmıyo hep aglıyolar..........kelıme sayısı arttı.......lıla ben prematıl kullanmıstım ..daha sonraları bebelac kullandım hep yaslarından sonra aptal bır kullandım sonra sute alıstık.........yanı dogumlar ıns ..saglıkla gelsınler

canım ben martta falan düşünüyorum sünneti daha çok küçük yaaaa((
pipileri aşağıya geliyo benimkinin şimdiye kadar da sorun çıkmadı
bende ana kucağının altına küçük bebekler için o çukur yeri dolduracak bi yastık var rahat oluyo sığıyo yani
ben sallamıyodum canım geçen haftaya kadar ama şimdi arada sallıyorum
mesela biraz önce sallanmadan uyudular bazende sallanmak istiyolar
bende anlamdım gitti:))) park yatağın altında salıncak yerleri varya daha yeni açtık işte biz onu
ama seninkiler sallanmak için daha küçük niye ağlıyolarmıki sordun???
yani bence elinden geldiğince alıştırmamaya bak günde 2 3 defa sallıyoruz anlican
bide benim kzızn biri çok gazlı annem ayağında sallıyodu 2gün önce alışır diye korktum
ama şimdi iyi yavrum çok sancılanıyomuş demekki hiç uyumamıştı çünkü o gün

bizde de 1 ana kucağı bide araba koltuğu var görümcemle kuzenim saolsun:)))
yani para vermedik bunlara ana kucağını hiç almasam mı diğerlerine diyodum bende
mesela ana kucağında üçünü koyup tek başına bi yere gidebiliyo muydun???
eğer öyleyse alırım valla eşimden bana hayır yok çünkü yardımcı var ama nereye kadar???
arkada kemerlerini bağlayıp gidebiliyo muydun ya benimkiler arabaya çok alıştı
anaları çok gezerdi hamileyken doğduktan sonrada aynı şekilde:)))
alışkınlar yani arabaya ne kustuklar ne acıktılar nede gıkları çıktı bugün
arabadayken söyledim halbuki anne yemek yicek kahvesini sigarasını içicek sonra uyanıcaksınız dedim
ama eve girdim koridorda ağladılar inanabiliyo musun saatlerce sesleri çıkmamıştı cadıların
prematil alıcam canım yarın oğlumla doktora gidicez o zman alırım denicez bakalım
seninkiler 1ayda falan ne kadar kilo almışlardı o mamayı içerken???

figencim bugün doktordaydık rsv aşısı olduk sende araştır yapılıyo muymuş bu aşı sizede???
bi çok kişiden duydum zaten bu aşıyı çok iyi yapmışın falan dediler çokda pahalıymış
ama doktorumuz saolsun bize rapor çıkarmış bile aşımız 12tlye geldi normalde bi tanesi 800 falan diyolar
çok şükür 3e yaklaştık hatta dana kızım 3240olmuş çok sevindim
küvözdeki hemşireleri gördü ayyy çok güzel olmuşlar dediler çok güzel bakmışınız dediler
ayyy bi mutlu oldum anlatamam ohhh beeee dedim yani bunca zaman sonra

yani ablacım hem anakucağı hemde ilerde oto koltuğu almak gerekıo anladığım kadarıyla...en iyisi bi sponsor bulmak yaa
birde anakucağı yazınca bir sürü değişik model çıkıo nette acaba sizler hangilerini kastediyorsunuz..
ben işimi uzun vadede görecek bişi almak istiyorum..
bu ana kucakları arabanın arkasında duruyor mu düşmeden...
çok soru sordum ama si,zlerden fikir almak ii oluyo...
şimdiden saolun..

:))))ilahi esracım sen ana kucağı al canım benim bahsettiğim 0-13 ay diye geçenler hem evde hem arabada çocukların boy kilosuna göre tabi rahat 1 yaşa kadar kullanırsın . tek başına kemerlerini bağlayıp her yere gidebilirsin zaten çocuk orda oturur vaziyette yatıyor bize rahatsız gibi gelsede onlar rahat ama istersen gülsümün dediği gibi pamuklu bişey diktir . 1 yaş sonrası için oto kuoltuğu artık yasak olduğu için şart hem çocuk içinde emniyetli amma ben almamıştım kemerle bağlayıp oturtuyordum biride kucağımda hep yanlarında olduğum için ama burası küçük yer trafik falan yok ani hareketler olmaz istanbuldaysan bence orası beya tehlikeli almanda fayda olur tatlım

figencim hadi bakalım yarıladınız inşallah kırkından sonra herşey daha düzenli olur tatlım

esra mesaj sayın dolsun diye illa yazı yazmana gerek yok canım ................. bundan peşpeşe yaz gönder buraya doldur :))

selam....anakucagı oto koltugu gıbı ama ellle tasınıyo zaten googıldan cıkar cok cesuıtlerı var benım kullandıklarım agır degıldı daha rahat oluyo oluyo ben ıcıne mınık pamuklu mınder dıktırmıstım yatırıp ıcımne her yere gıttık guvenlı oluyo zaten kendı ıcınde emnıyet kılıdı var arka koltuga ıkısını yuzlerı arkaya bakacak sekılde koyuyosunuz bırınıde one kolydum yıne yuzlerı arkaya bakmalı kural bu daha guvenlı ve one koyunca yenıden de emnıyet kemerı gecıyo arasından ..ben ucuyle cok rahat gezdım koltuklar olmasa bırı lazım her bırıne sallanmıyolar rahat oluyo evde gıttıgım evde kullandım hastaneye gıderken boıle cok rahat ettım ben bana gore yaslarına kadar gereklı tabı benım kadar gezıyolsanız ..sımdı oto koltugu aldım ama bunlar sabıt cık mıuyo ana kucagı gıbı...arabada yer yok buyuk araba lazım banada ..lıla ben rsv asısı yaptırmamıstım ben aradıgım zaman aralıgında kalp rahatsızlıgı olanlara onerılıyodu yenı cıkan bı kuralla bana yaptırmadılar o yuzden yanı bu son yıllarda artık her bebege yapmıyolarmıs ama cok sukur hasta olmadık kuvezden cıkınca cok kılo alan bebeklerım yok ama her ay gıdısımde azda olsak aldık o yuzden dr um bıu yetrlı demıstı ..ek gıdaya gecınce sevdıler ...saglıklı olsunlar kılouyu dert etme hala mınıkız bız ama cok sukur ıyıyız...sıksık besle ....sutun nasıl azda olsa ver ben bı kasıkta olsa verdım..grıp asısı yaptırdım gecen senede bu yılda drum bunu onerdı zaten oğlumada on yıldır yaptırıyorum bebeklerede yaptırdım ıns sorumsuz kıs gecırırız...her corbalarına zencefıl zerdecal koyuyorum cok faydası oluyo arasıra bıtkı cayı yapıyorum ıhlamur falan .....esra sıra ıle gelıyo bebeklerı ıns canım senınkılerde gelır..battanıuye kısın serdım anakucaklarının ıcıne sıcacık oluyo ıhtıyaclar bıtmez bıtmıyoda valla oyuncak kavgası hıc eksık degıl ...lıla ben ılk altı ay yardımcımla baktım sonra yalnıuz baktım benımkıler cok aglayan uykuısuz bebeklerdı delı ettıler bızı...sımdı yalnızım ama ınan yalnızlık daha guzel haftanın ıkı veya uç gunu bı kız var gıdecegım zaman bıyere yada ısım olunca cagrıyorum gelşıyo beraber gıdıyoruz yada yapıuyorıuz onun dısıbda yalnızım....oğlum gelınce onunla oynuyolar abı abı dıye pesındeler...optum sızı

trıa canım senınkıler nasıl kavga varmı hala ya..ben yıcem kafayı ...sessızce oynasalar artık bes dakıka en fazl a sonra ısrmalar yolmalar baslıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…