Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

ben buralardayım figencim girip hergün bakıyorum bende yeni bişeyler yok valla çocuklar dün itibariyle hafif grip modundaydılar ben desen aynı git işe gel eve her ikisindede çalış didin :))) en acilinden tatile ihitiyacım var valla eşime diyorum en azından 1 gün ankaraya kızılcahamamlara gidelim hiç sudan çıkmayalım diye bakalım .siz neler yapıyosunuz nasıl gidiyor bebişlerle bakalım .

geldi canım pztsi 2gündür temizlik var evde uffff bayılazaim
bide regl oldum ama ne sen sor ben söyliim batırdım ortalığı resmen
ay bugünde boynum tutulmuş haşır haşır ses geliyo herlde üşüdüm biraz
ayyy bu oğlan çok fena en akıllıları diyodum
meğer içindeki canavarı saklıyomuş yeni çıkardı
durmuyo valla ayağımda sallıyorum şimdi
ben bi topik açtım 2011 prematüreleri diye arada uğra beklerim

selam herkese ..vaktum yok ya ..yogunum herkes ıyı ama gırıp okuyorum cıkıyorum ....yenı bebeklerı beklıyorum ıns ....masallah herkes ıyı gıdıyo...bugun evlıılk yıldonumum kızlar 20 ye gırdım....saglıkla ıns ay ben cok yaslıyım sızın yanınızda ..neysem cok optum ben kacar

canımm ne güzel 20 sene yaa
allah nicelerini görmeyi nasip etsin
hem ne yaşlısı sen en çıtırımızsın :)
enerjinle bizleri cebinden çıkarırsın valla
çok öptüm bende,kib.

doğumdan sonraki ilk reglin miydi lilacım? geçmiş olsun
dikkat etmk lazım bundan böyle yaa,hiç belli olmaz bu işler
periecem gibi olabiliriz,olmuyo diye bişey yok

demek oğlan huysuzlaştı,deme böyle yaw
işte büyüdükçe değişecekler,gazı mı varki,kolik mi başladı yoksa?
ama kolik olsa dha erken başlardı bence,ilgi istiyor belkide
ayakta sallıyon ha,hepimizin sonu aynı desene :)

bende üşütmüşüm,gece nöbetime anca kalkabildim
annem durdu bu saate dek,şimdide kız uyanabilir her an sütü sağmaya çalışıyorum bi yandanda
ya şu uyumak gerekmese keşke,hep enerjik olsam
uykuda bile özlüyorum ama çok da düşkünüm uykuya valla alışamadım ya
yatılı kadın da bulamadık,yani çok pahalanmış gürcüler,bin lirayı buluyor
zaten evdekinede 400 veriyorum,altından kalkamayız
ama hala diyorum,bir kişi daha şart,annemin hakkını nasıl ödücem mümkün değil

dün akşam misafirim vardı birde,farkında olmadan çok yorulmuşum
arzucum inşallah gidebilirsiniz tatile kocanla
insanın nasıl ihtiyacı oluyormuş daha iyi anladım
bırakın annenlere kayınvalidenlere gidin bir güzel
birde masaj yaptır kendine bir güzelll ohh
yeniden doğmuş gibi gel :)

herkese güzel günler
bana da iyi nöbetlerrrrr...

:))) ayy figenn 5:30 diyo ya saat allah kolaylık versin valla ama göz açıp kapayana kadar büyüyorlar emin olun . bizimkiler şimdi ekstra bişey olmadıkça uyuyorlar şükür gerçi çok uyku sorunum olmamaıştı benim zaten inşallah sizinde olmazda hemen bi düzen tutarlar .bide tatlım daha küçük oldukları için biraz gözünüz korkuyyor bakıcı için aslında bu kadar şartlanmasanız daha kolay gelebilir size sonuçta kızlar tek bakıyor . benim annemler 1 yaşından beri tek bakıyor bi müddet sonra düzen oturacak zaten . hee bir ansan fazla olsa fenamı olur olmaz tabi ama çokda kasmayın emin olun altından kalkarsınız .

bizimkilerde hastalık modunda yine burunları tıkalı .soguklarda iyice bastırdı çok zorlanmadan atalatabilsek bari . geçen akşam ben bunları yatırdım yataga masal anlatacam işte soruyorum kim tavuk olmak ister kim tilki olucak falan diye uyduracam bişeyler neyse öyle konuştuk anlattık uyuduk . sabahta kardeşim geldi kayrada ben pilot olucam diye dolanıyor etrafta kardeşimde azraya sordu kızım sen ne olucaksın diye ben tavuk olucam diyor :)))) kayrada ben pilot olucam böyle uçucam diyor arkasından ama anne bizim paramız bitti dimi uçak alamayız o zaanda ben uçamam dimi diyor :))

slm kizlar nasilsiniz ben iyiyim kizlarla maratona devam

figencim lilacim allahim sizlere benden daha cok guc kuvvet versin cok kucukler bebisleriniz sizler daha da cok uykusuzsunuz benden
gerci bizim uyku duzenimiz daha pek iyi degil ama sizinkinden biraz daha iyidir benimkiler 1 yasini gecti ama daha hala gece uyaniyorlar hic kesintisiz bir uyku gormedik daha birde cok zor uyuyolar yarim saat salliyoruz uyumalari icin

figencim ah o annelerimizin hakkini asla odeyemeyiz benim annemde hep yanimda aksam ve gece gunduzde bakicimiz var benim annem
ve babam trafik kazasi gecirdi temmuzda annem kotuydu sukur rabbim onlari bize bagisladi annem ic kanamasi gecirdi kaburgalari kirik ve cigerine batti ama hasta haliyle hala beni yanliz birakmadi allahim anneme acil sifa versin insallah annelerimize hastalik vermesin insallah onlar olmazsa napardik bilemem herhalde oturur aglardim benim cadilarin arasinda

kizlar sizinkiler ne zaman kesintisiz gece uykusuna basladilar benimkiler hep boyle olacak ya korkuyom valla annemle hep diyorduk 1 yasina girsinler duzelirler simdide 2 yasini mi beklicez gozum korktu valla cok yorugunum belim dizlerim cok agriyo allahim guc kuvvet versin bizlere sevgileri olmazsa cadilarimin bu yorgunlukla kesin hastanelik olurdum ben

kendinize ve bebislere iyi bakin yine ugrarim vaktim olursa

arzucum moral oldun saol,şu an resmen gözüm korkuyor
şaka maka bir ayı bitiriyoruz,sanırım en zor zaman dilimlerinden ilkiydi
yanlış mı düşünüyorum yoksa?
arzucum uyku sorunum olmadı diyorsun da nasıl olmadı yani?
şimdi bebekler 2 saat anca uyuyorlar mamayla,o da işte gazı falan yoksa
hepsi bir andada uyuyup kalkmıyorlar,arada bi 15-20 dakka oluyor
birini bırakıp diğerinide alınca nasıl oldu bu iş,maşallah valla
yada sen unuttun bilinç altına attın uykusuz geceleri :)

bende bi bitsin bu dönem hemen bilinç altına yollayacam
ne kadar sürecek bu dengesiz uyku ve acıkma hali bi anlatın yaw
öyle okuyup çıkmayın,yardım edin biz garibanlara

sen öyle uydurma masal anlatırsan tavuk olurlar tabi büyüyünce
çok tatlılar yine maşallah
doktorlu öğretmenli masallar anlat annesi,mazallah pilot olsa hostes gelin getirir şöyle havalı mavalı :)
birde ben seni facede bulamadım canım,bi sürü isim gezdim üçüzlü resim göremedim
bi daha bakarım bir ara

meryemcim büyük geçmiş olsun
şükürki hala hayattalar,hala derdine derman olabiliyorlar
benim annemde ne kadar zamandır uykusuz bilemiyorum valla
babam zaten yalnız kalıyor o orada perişan
yok yok asla ödenmez ama insan üzülüyor onları öyle gördükçe
allah başımızdan eksik etmesin

inşallah bir an önce uykuları düzene girer de rahatlarsın
bende bi 3-5 ay geçsin diye bekliyorum bi 3 saat kesintisiz uyku için
neyse geçecek bu günlerde,bebekler sağlıklı olsunlarda.

evet canım ilkti aslında kanamam hala bitmiş diildi azar azar oluyodum akıntı gibi
oluyorum zannetmişim daha doğrusu evet ya periecemi bende hatırlıyorum hamile kalmıştı
sonra naptı doğurdu mu bilmiyorum ama
hiç sorma annem alıştırdı ayakta sallamaya uykuları var uyumuyolar dedi dedi aldı dizine:)))
aynen valla bende çok severim uykuyu hatta alacakaranlıkta varya vampirler hiç uyumuyo
ayy nasıl özeniyorum onlara gecede bi sürü iş yapılır hani:)))
mantı falan dökerdim heralde ohh sırt ağrısı yok bişey yok
cidden şu annanelerin hakkını nasıl öderiz bende bilmiyorum
bugün yolladım ama evine artık kolları uyuşmuştu iş yapmaktan
şu enerji bileklikleri varya belki duymuşundur ondan almış babamda anneme:)))
kayınvalidemde biraz rahatsız yoksa onunda içi gidiyo saolsun bakar yani iyi olsa
bu arada ben kıza 500 veriyorum artı geçen ay sigortası başladı
1000lira çok be napıyolarki o kadar ufff uçmuşlar yani
ya sen boşver gürcüleri falan gündüzleri al sende gündüz uyursun napcan
inşallah allah yardım ederde bi an önce bi uyku düzenleri olur
bi umut işte bende kendimi böyle kandırıyorum
ama günler acaip hızlı geçiyo akşam ne zman oldu anlamıyorum

bu arada tecrübeli arkadaşlar okuyup çıkmayın derdimize derman olun
bir teselli verin

:)))tatlım bilinç altına attığım o kadar şey varki valla . ben doğumdan sonra ilk 10 gün bursada kaldım her 2 saatte bir saat kuruyordum alt değiştirmek ve doyurmak için bi gece eltime yakalandım ebe hemşiredir kendisi napıyon sen bu saate çocuklar ağlamadıki ben duymadımmı dedi . yok dedim ben mama vericem vs. aynen dediğ şu kızım sen kafayımı yedin uyuyan çocuk uyandırılırmı sen onları her sürekli alt değiştirmeye alıştırırsan baş edebilirmsin pişiklerine falan öyle alışacaklar bişey olmaz git yat uyu dedi bende kös kös döndüm yattım . o günden sonrada gece alt açmadım hiç uyanmadıkları sürece çok mama falanda vermedim birini genelde küçük diye alıp emziriyordum diğerleride uyanmıyordu hatta kızımı doktora söylemiştim gece kakmıyor 8 saat mama falan yemiyor napayım diye uyandırma dedi anca 8 saati geçerse kaldır besle dedi bende öyle yaptım o yüzden hergün sürekli ağlamalar falan çok olmadı . bi tanesi sürekli inlerdi sadece sebebsiz . süt içme başlayınca geceleri yatarken biberonla süt veriyordum öyle uyuyorlardı zaten bi müdeet sonra onuda kestim biberon çürüğü yapıyor diye gündüzlere çevirdim . bide kesinlikle çocukların uyanmadan uyumaları için ayaktan kurtulmaları lazım biraz sogukkanlı olup onların ağlamasaına dayanırsanız emin olun taş çatlasa 3-4 gün alışıyorlar kendileri uyumaya o zaman deliksiz uyuyorlar . şimdide benim çocuklarım çiş falan yapmazlarsa çok uyanmazlar uyananda karanlık olmasına ragmen kapıları açık bıraktığım için kalkıp yanımıza gelir sabah bi bakarız yanımızda biri yatıyor . ama her çocuk ve her anne farklı o yüzden bu yaptıklarım yada anlattıklarım benim için olan şeyler yani ben altını almadan sabahlayabiliren başka bi arkadaşım burda her saat altını açıp saç kurutma makinasıyla kurutuyordu o yüzden siz size doğru geleni yapın

bide uyku için ben hepsini aynı saatte yatırıp aynı saatte kaldırıyordum . ikisi 7 de uayndımı diğerinide bırakayım uyusun falan demiyordum onuda kaldırıyordum ki aynı saatlerde uykuları gelsin diye dolayısıyla hemen hemen aynı andada yatıp kalkmış oluyorlardı . aynı şekilde yemek içinde az yada çok farketmez hepsini aynı saatte besliyordum bi müddet sonra zaten vücut alışınca otomatikmen aynı saatlerde alıştıkları şeyleri istiyorlar .

esra sen doğumda çankırıya gelecekmisin ordamı kalacaksın

meryem geçmiş olsun canım valla anneler olmasa hepten yanöıştık allah başımızdan eksik etmesin inşallah

triacim figencim saolun kizlar allah annelerimizi basimizdan eksik etmesin
valla kizlar dort gozle bekliyorum deliksiz bir uyku uyumayi bu hayal olarak kalacakdiye cok korkuyorum insallah 2 yasini beklemem bunun icin
triacim bende 3 yataklarina birakip kendi kendilerine uyumaya alistiricam ama kiyamiyorum aglamalarina galiba biraz soguk kanli olmam lazim ama nasil
valla kizlari sallamaktan artik bacaklarim sirtim agriyor

tria bende sallamaktan yana değilim ama annem alıştırdı bi kere
aslında bırakim ağlasınlar diyorum ama daha küçükler
ne zman alıştırdın kendi kendine yatmalarını
ben 6 8 ay arası öğretmeyi düşünüyorum

lilacım kendi kendine uyuma alıştırmaları için 3-4 ay uygun diyor uzmanlar,o kadar beklemene gerek yok
sen daha yaklaştın o zamanlara soğukkanlı olabilirsek hallederiz bu işi evelallah :)
periecemde doğurdu diye biliyorum ayrıca
senin kız baya uygunmuş,denk gelmedi bana öylesi

biz annemle artık çocuk paylaşıcaz geceleri
ben bir tanesini alıcam annem iki,bazen de ben iki annem bir bebek alıcak
3 bebeğe tek kişi bakamıyor yani eksik bırakıyor
karnını doyursa gazını çıkaramıyor,uykusuzlukta cabası
birde bunu deneyelim bakalım
kadın da gündüz ütüyü yemeği falan yapıyor,zaman da geçip gidiyor işte
3 ayları bitsin geceyi gündüzü bi öğrensinler daha iyi olur diye umut ediyorum

arzucum yani bir türlü aklım almıyor senin bebekleri :)
yeni doğan bir bebek 8 saat nasıl uyur?
bize drumuz 2 saatte bir besleyeceksin ki kilo alacak dedi
zaten bizde uyuyanı uyandırmıyoruz ama acıkıp uyanıyorlar zaten
bazen altını kirleten uyanıyor
bende gece alt açmayı düşünmüyordum,ama istemiyorlar cadılarım
bu pre mama mı doyurmuyor yoksa,habire acıkıyorlar
bu cumartesi kontrolumuz var,bari 1 numaraya geçse onda biraz nişasta varmış belki daha tok tutar
amaaaaaannnn

esracım sen oku güzelce yazılanları
okuda büyüt karnını güzelce kocaman olsun inşallah :)

tria cnm ben doğum için istanbula gideceğim 1 ay sonra ailem orda onun için orda yapacağım doğumu..
figenay inş. bol bol büyütüp göbeği tombik yapayım onları boylelikle tıp kitaplarına geçerim belki...

figencim bencede cocuklari paylasin en dogrusu bu 3 bebege tek kisi zor bakiyor
bizde bugune kadar hep oyle yaptik annemle ilk basta annem 2sine bakti ben 1 tanesine sonra degistik benim kizlardan biri cok huysuz gece de gunduzde annem ben ona bakarim gece dedi cunku annem en azindan gunduz eve gidiyor biraz dinlenip uyuyor ben gunduz uyuyamiyorum vakit bulamiyorum allah guc kuvvet versin bize

tatlım o çocukların alışmasıyla ilgili işte nasıl alışırsa öyle gidiyor . özlem diye bi arkadaş vardı uyku konusunda ben ondan çok faydalanmıştım o ilk alıştırırken çocukların sesini duymamak için volkmen takardım derdi . eşide hep kızarmış ya çocuklara yazık falan diye oda valla ordan alırsan hep sen bakarsın ben karışmam dermiş bende sizin dönemlerdeyken va daha sonmrasında ayy ben kıyamam nasıl dayandın faan derdim sonra 9 aylıkken yeter artık diyip bide ben deneyim dedim ağladılar duymadım aynı şeyleri eşim bana yaptı bende özlemin söylediklerini söyledim 3 gün ağladılar 4. gün sonunda biberon ellerinde hepsi kendi beşiğinin başına gitti ohh be demiştim ve geç kaldığım hayıflanmıştım aynurda sanırım 4-5 aylıkken alıştırdı kendi yatmaya en azından deliksiz uyuyorlar .onlar açlıktan çok biberon için ağlıyorlar bide tatlım ondan sonra onu bıraktırması var oda ayrı muamma zaten zamanı gelsin onlardada sulu taktikler var daha :))))

anaam arzucum aman o taktikleri unutmayın bize çookk lazım olacaklar
parayla bile satabilirsiniz metotlarınızı zengin bile olabilirsiniz ben herşeyi ödemeye hazırım :)
bende ilerde ağlataraktan uyutacam inşallah,ama işte gelse o günler
gerçi bi gündüz oluyor bir gece,bu gidişle çarçabuk geçecek
bu gece çocuk paylaşıcaz bakalım nasıl olucak
seninkiler nasıl oldu atlattılar mı gribi?

meryemcim allah kolaylık versin canım evet,ama sende şu ağlatarak uyutma metodlarına geç bence çok rahat edersin gibi duruyor
hala var mı bakıcın seninde?
esracım sende şişir göbeği,zaten 35 leri görürsen o göbek rekor kırmış gibi oluyor :)
ama çabuk toparlıyor korkma,ben hayretler içinde bakıyorum karnıma,korktuğum kadar olmadı

figenaycim evet canim bakicim var hala ve bencede daha cok kalacak gibi duruyor yetisemiyorum cadilara birde gunduzleri annem evine gidiyor dinleniyor
allahim hepimize kolaylik versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…