Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

canım o günler bende ço stresliydi hiç düşünemedik ama siz önceden planlarsanız iyi olur çünki o dönem biraz stresli ve endişeli geçtiği için fotoğraf filan düşünemiyo insan

kızlar geçen gün vanda deprem oldu bizde çok hissettk ve ben evde yanlızdım kalakaldım millet kaçıştı apartmanda ama ben kimsenin aklına gelmedim henuz yeni taşındığımdan pekta tanımıyorum kimseyii olay sonrası milletin aklına geldim eşimde nöbetçiydi o an üç çocukla çok çaresiz kaldım Alllah göstermesin bidaha çok zor diğer artçı sarsıntılarda artık milletin aklına geldim de herkes kaçarken benden de birer çoçuk aldılar hatta bana bile kalmadı ebnde eşyalarını kaçırdım üç çocukla arabada kaldık ara araa arkadaşlar aldı birer tane insan öyle analrda kıendini çok güçsüz hissediyor yaa .... ((

geçende alt kat komşumuz bi pazar günü evimizi aradı çocuklarna sahip çık dedi eşime bizim çocuklar erken kalktığından raahtsız olmuşlar ben yıllarca üst komşularımın gürültüsüne uyandım ses etmedim yaa şimdi öğlene kadar sadece yumuşak oyuncaklarını veriyorum ellerinee sırf tıkır tıkır ses yapmasınlar diye bide bu çıktı başımaa alalhım yarabbiiimmm

ah canım ya çok üzüldüm nilcim çok geçmiş olsun
gerçekten çok zor atlatmışsın eşinde yokmuş valla çok zor
komşunda çok anlayışsızmış,Allah onun başına da versin benzer birşey de anlasın inşallah
sinir oldum valla birde bu tiplerle uğraş hiç derdin yokmuş gibi

yıktın beni resmen çiğdemcim :18:
bende sana yazıp bu aylarda neler yaptın diye soracaktım
ama yinede anlat iyi getirdin bu zmana kadar
ne zaman yalnız bakmaya başladın canım ya
bu uyku ne zaman düzene girecek
birde yalnız nasıl baktın hakkaten nasıl oldu bu iş?
bende 4 aydan sonra falan yalnız bakmak istiyorum
zaten başka çarem de yok pek
annem o zaman haftada 3-4 gün kalacak benle çünkü

tarçınım anam seninde işin ayrı zor
Allahtan çalışmıyorsun,ben bi de çalışacam seneye bakalım nasıl olacak
ama Arzu işte dinleniyorum diyor,bende mi öyle olacam acaba görecez :)

lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ne diyor bu anneler!!
gözüm korktu canım yaa
Allahım sinirlerimize güç kuvvet versin
sinirler sağlam olsun gerisi gelirde bakalım ne kadar dayanacak
topuklu ayakkabı da isyanı çekmişki..

ne yaptınız muayeneniz nasıl geçti?
senin biberonlar tek damlalık mıydı yoksa ağza şakır şakır akanlardan mı?
benimkiler gerçi çok yavaş yiyorlar ama dedim acaba bu tek damla olayından mı?
bugün iki damla olanlardan taktım biraz daha hızlandılar :)

dedimki geçen gün hergün bir tanesini alıp emzireyim tümgün,hiç mama yemesin diye
yavrum Barlas dün çocuk resmen sinir sahibi oldu
alıştılar malesef biberona,sadece oynamak için keyif için memeye geliyorlar
anca sağıp veriyorum ama emsinlerde çok isterdim
pompa da emme gibi değil,tam anlamıyla rahatlatmıyor
göğüslerim çok acıyor,aventin pompası ama yinede emmek gibi değil asla
ne yapayım kızlar emsinler diye zorlamaya devam mı edeyim yoksa zorlamayıp sağmaya devam mı edeyim?

aynen ya bende korktum yazılanları okuyunca birazdan banyo maratonumuz başlicak sen kaç güne 1yıkıyosun ben hafta 1 arada 2 de olabilir aslında muayeneler güzel gidiyo sona yaklaştık galiba ayda bir olmaya başladı biberonlarda tek damla mı bilmiyorum ama yavaş akış olandan heralde tek dmladır normal akış aldım bende bugün bakalım alışacaklar mı şimdilik çok sevmediler farklı geldi heralde 2tane biberon vardı hiç kullanmadığımız onlara taktım dr browns şu gazı önleyen zaten çok şükür gaz olayımız çok kalmadı ben emzirme olayında öyle yapıyodum ama doymayacağını bildiğim için yanımda mama yapıyodum ardına veriyodum zaten şimdi hiç kalmadı sen güzel emeni emzir diğerlerinede sağıp ver benim kız güzel emiyodu diğerlerine sağıp veriyodum biberona tamamen alıştılar sonra meme verince yüzlerini buruşturuyolardı benimkide aventti sen kendini nasıl rahat hissediyosan ona devam et emen emsin emmeyene sağıp ver kilomuzda cuma günü 3300 3600 3800 dü ama kıyafetliydiler oda soğuktu soyamadık 200 300 gram eksiltiyorum kendi kafama göre sağlık ocağındaki kilomuz elektronik tartı diil ben pek güvenemedim ya neyse rota virüsü hepatit 2. doz ve karma 1. dozu olduk ayın 10 una rsv var

kızlar bide ben odamız için buhar makinesi almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz var mı mesela soğuk buhar üfleyenler var bi fark oluyo mu??? görümcem chicconunkini almıştı 1sene dayandı 2senedir simbonunkini kullanıyo 3. senedeler daha bişey olmadı bide hangi aralıkta kullanıyosunuz mesela kış boyunca mı hasta olduklrnda mı??? markada söylerseniz çok iyi olur...

sagol figenaycım uğraşıyom valla bide başıma bu dertt yaniiii .....

lila canım ben arzum marka kullanıyorum çok memnunum sinbo da iyidir fiyt oılarak o daah uygundu arkadaşım tefalinkini kullanıyor oda çok memnundu

ya güzelim emmesini çıok isterdik sadece süt alsınlar mama yemesinler ama bizde mümkün değil işte zaten kısa bir zaman sonra yorgunluktan aşır strsten süt müt kalmıyo anacım nasıl olsa biberon çocugu bizimkiler beslenmeleri öncelikli olsun alsınlar biberon başka türlü zor olur olmaz yanii benim bebişlerden ikisi çok güzel emerdi biri zorla artık ona saağrdım bazen emzirmezdim süt eşit vereyim diye sağardım komplee sağıp verirdim gün içinde bir kaç kez emzirirdim oda anne bebek arasında bağ oluşsun niyetine ...

topuklu ayakkabı !

bu ağlama durumları benii en çokk çileden çıkaran şeydir kulağını bazen kapatcan yada o anda ilgilerini dağıtmak için başka şeylere yönelteceksin diş zamanları raahtlamaları için ağrı kesici veriyormusun ? birde diş jelleri oluyor birazcık olsa rahatlar ama geçirmez (

bide hangi zamanlarda kullanıyosunuz bakim bende arzuma soğuk buhar mı veriyo sıcak mı daha iyi soğuk mu anlamadım

bide hangi zamanlarda kullanıyosunuz bakim bende arzuma soğuk buhar mı veriyo sıcak mı daha iyi soğuk mu anlamadım

lilacım bana bir tanıdığımız tefalinkini verdi henüz kullanmadım bişey diyemicem
bebekler tıkanırsa falan mı kullanıcaz onu yoksa öylesine hep çalışacak mı?

valla 2 delikli biberon medeniyetmişde haberimiz yokmuş :)
nazlı kızım bile on dakkada bitiriyor artık yuppii yoksa bi saatte anca bitiyordu 50lik mama
kızım hala emiyor beni saolsun ama diğerleri yüz buruşturmaya başladı malesef
bi de geçen birini komple tüm gün emzireyim dediğimde diğerlerine sağıp veremedim bile
o yüzden dediğiniz gibi emen emecek emmeyene günde 3 defa sağıp veriyorum zaten eşit şekilde o kadar alacak
emeninde yanına kar kalacak ne yapayım insan üzülüyor ama elden bişey gelmez

lilacım kilolar iyi maşallah ama sana yetişecez biz bu gidişle haberin olsun :)
şişman olmasınlar ama ya hem kaldırması zor hemde zayıf bebek daha sağlıklı gibi geliyor bana
ama iyi yiyolar çok şükür
biberondan mıdır nedir gaz da yok ama maşallah diyelim hep bi ağızdan kızlar
şu anda tek bakıyorum,barlasım bağırıyor bi mama verip geleyim
öpt herkesiii

kızlar almış götürmişsiniz valla muhabbeti

hepinizi öpüyorum ve bol sabır dil,iyorum keza banada. ağlamaları zırlamaları hiç bitmiyor çünkü mama için ağlıyorlar çiş için oyuncak için gezme için valla benimkiler kıyafet için bile ağlıyorlar bazen benim seçtiklerimi giymeyeceklermiş bitmiyor dertleri bu kesin .
nilommmm valla terördü , depremdi derken bide alt komşumu çıktı valla bence kasma anam sal gitsin çocukları yapabiliyorsa gelsin kendi sahip çıksın baksın bakalım konuştuğ kadar kolaymışmış hasbam .
biberonlardada bi müdeet sonra benimkiler onların ucunu kendileri kemirip genişletiyordu arkamı dönesiye bitiyordu nerdeyse bende m. suyu için olanlardan kullanmıştım . emzirmek içinde bencede en iyi çözüm emen kendi emsin nimetiniden faydalansın diğerlerine sağıpta vermek en azından sürekli süt döngüsü olur boşta kalmaz .
çiğdemcim dişler bazen başa bela valla geçmiş olsun tatlım diş için fellerin yanısıra yeşil soğan ver ellerine oda çok iyi geliyor
meryemcim başınız sağolsun tatlım allah başka acı göstermesin . çocuklarda baba için mızıldanabilir bizim ufaklıkda öyle babası olsunda yanında başka kimse olmasın bana bile git diyebilen bi uşak yani :))oda bazen işime gelmiyor değil valla

bende bilemedim hangi marka alacağımı fırsta bulursam gidip bakıcam bi
canım kilo önemli diilmiş zaten gelişimleri boydan belli olurmuş şu ana kadar 10cm uzadı benimkilerde
doğduklarında 40 42 cm arasıydı şimdi 50 52 cm olduk
bende artık çok takmıyorum haliyle mama yemedede bi sorunumuz yok
yemese endişelenirdim ek gıdaya geçeceğimiz günleri bekliyorum bende
sanki o zaman daha çok kilo alırlarmış gibime geliyo
halbuki tam tersiymiş ama...

aaa demek boyları önemli olan bilmiyodum ben bunu
ama boyları da iyi gidiyor sanırım
mama yemeleri sorun değilde canım doymayan uyumuyor sorun orda oluyor
bugün sallanan beşiğe teşekkür ettim valla
ağlayanın birini yatırdım susturdum diğerini besledim derken hepsini doyurdum çok işime yaradı

arzucum sen yapma bari
ağlamıyorlar süperler çok güzel laf dinliyorlar falan de
bende senin çizelgene bakıp iç geçiriyordum :)
yok yok ilkokula kadar bitmeyecek sanırım
şimdi biri çıkar okuldaki sorunları anlatırmış
ben de düşüp bayılırmışım

ne ilkokulu figenaycığım, ben 18 yaşında üçüzleri olan bir baba ile konuşmuştum, bugünler iyi günleriniz büyüyünce daha da zor olacak diyordu

Allah onlara sağlık sıhhat versin, bize de güç kuvvet versin uğraşacağız tabi, kolay değil 3 evlat birden yetiştirmek,,, bugün haberlerde ilginç birşey vardı 3 çocuğu olana yada yapıcağını taahhüt edene bir inşaat firması istanbul esenyurtta yaptığı evleri 160 bin değil 111 bin e veriyormuş.. bakın şimdiden 3 çocuk sahibi olmanın avantajını yaşıyoruz

kısa kısa ..

nil canım Allah yardımcın olsun, Allah iyi insanlarla karşılatırsın, Rabbim bizleri deprem felakati ile sınamasın, çok zor gerçekten.. bende bayram sonrası taşınıyorum bakalım kimlerle muhattap olacam, bu evim çok rahattı ev sahipleri üst katta oturuyorlar bebişlerin hastasılar, bir ev gibi rahat rahat birbirimize gidip geliyorduk, apartman çok sakindi, alt kat komşularım iyi insanlardı, bakalım orası nasıl olacak..

lila ben buhar makinası kullanmadım canım, eşim ısrarla alışmasınlar diye almadı..

meryemcim geçen sefer başsağlığı dilemeyi unutmuşum,, Allah mekanını cennet eylesin, kalanlara sabırlar versin canım..

figenay canım ben 5 aya kadar zorla emzirmeye çalıştım az geliyordu ama yinede vermeye çalıştım, sonrasında inatla almadılar, sadece pompa ile devam etmeye çalıştım ama çok kötüydü sürekli çatlaklar olmaya başladı krem falan fayda etmedi, kan geliyordu resmen mecburen bıraktım.. sen en azından birini emmeye zorlaki sadece pompaya kalma canım,, ben de ilkten senin gibi sadece bir gün birini emzireyim dedim ama o kadar bile sütüm yoktu, bende en azından hepsini bir defa tam doyuracam diye hedef koydum, annem başımda biberonla beklediği için ve sütümü her gören su gibi bunla çocuk doymaz dediği için hırs yapmıştım neyse o hevesimi yerine getirdim çok şükür :))

stüdyo da yeni resimler çektirdik kızlar face e koyarım yakında bakarsınız ... herkese bol uykulu geceler...

Buhar makinası alın derim soğuk buharlı olanlar ! almassanız kalorifer üstüne mutlaka su koyun en azından odanın kurulugu gider bebekler rahat nefes alır bizim bile başımız ağrıyor kışın evin içinde hava kuruduğu için soğuk

slm kizlar nasilsiniz biz iyiyiz
triacim tarcincim saolun kizlar allah razi olsun

cadilar biraz olsada duzeldi babalari gelince demekki detleri babaymis
esime dedim bidaha kizlarinida al gotur sensiz yapamiyoalar guluyor

figenay lila dedim ya ben size hic bitmez dertleri bunlarin daha dis olayiniz var durun bakalim

triacim demek 18 yasinda daha dertleri oluyor ha benimkiler hepsi kiz ben 18 de evlendiriyim bari
sanki o zaman dertleri olmayacak mi aman dagliklari yerinde olsun da katlanicaz napalim

kizlar gun gectikce dahada yoruldugumu his ediyorum allahim guc kuvvet versin bizlere millet bitaneyle sikayet ediyor biz napalim ya

tarçınım saol çok güzel moral oldun demek 18 dede bitmeyecek
hımm duyduğum iyi oldu
ben emzirmeyi birakayım antidepresana başlayayım bari

işin şakası tabiki zor olacak
ama o beşikte yanyana uyuyorlarya Allahıma çok şükür
geceyi nasıl zor geçirdiğimi anca bu unutturuyor bana

dün gece doymadılar maşallah yine
saat başı uyanıp güzel güzel yediler
bizde güzel güzel yarım saatte bir uyandık haliyle
çok feci oluyor yarım saat uyuyup uyanmak
birde kızım bütün altını açışlarımda bütün üstüme önce kaka sonra da bir güzel çiş yaptı teyzeleri
sabaha kadar üst baş yıkadım birde :)

tarçıncım Allah iyileriyle karşılaştırsın,güzel yere tayininiz çıkmış
inşallah iyi bakıcı bulursunuz
benim orda akrabalarım var istersen sorayım tanıdıkları varsa bakıcı olarak belki çıkar bişeyler

meryemcim şu türkmaxdaki herşey tadındayı izliyorumda şu an
insanlar telefonla arayıp arayıp çocuklarının hayatlarını nasıl engellediğini anlatıp duruyorlar
altıüstü bir tane oğlu yada kızı var yok 5 yıldır kocasıyla biyere gitmemişmiş
yok 3 yıldır eve kapanmış bunalıma girmiş
dedim nasıl becermişsiniz tek çocukla bu hale gelmeyi
Allaha şükür 3 tane var ama tek bebeğim olsaydı koyardım kanguruya giderdim heryere
bu halimle bile geçen gün bıraktım anneme,aldım arabayı,kocamı aldım işten,başka bir şehre gittik gezdik geri geldik
yarın kocamın doğumgünü,hepimizinde kırkı çıkacak inşallah,yine bişeyler planlıcam
ben üççocuğu bir kişiye bırakıp çıkıyosam bir bebeğe bakacak birisi çok imkansız durumlar hariç elbet bulunur diye düşünüyorum
yorulduğunu söylemişsin,eminim öyledir Allahım güç versin hepimize
ama şu insanlar valla tembel ve herşeye asıl kendileri ağlıyorlar

geceleri gerçekten çok bunalıyorum bu bir gerçek
ama inşallah azalacak Allahım sağlık versin

evet canım boyları önemliymiş bende bilmiyodum ya hala seninkilr gece çok mu kalkıyolar benimkiler ilk geldiğinde ben ancak hatırlatıp mama veriyodum yoksa uyanmıyolardı bile gece yatıp kalkmak daha sersem yapıyo insanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…