Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

iyi geceler,,

bu saatlerde ancak kendime vakit ayırabiliyorum, düğün telaşımız bitti çok şükür şimdide taşınma telaşı çıktı, yalovaya tayinimiz çıktı kızlar, dua edin inşallah hayırlısı olur. artık oradan bir yardımcı bulmaya çalışacağız, 3 aydır annemle tekdik, arada temizliğie bayan geliyor ama gittiğinden 1 saat sonra ev eski haline dönüyordu, artık annemde uzun zaman yanımda kalamayacak, inşallah iyi bir insan ile karşılaşırız..

yazdıklarınızı okuyorum taze anneler ama o günlere düşünce olarak dönmek bile beni yoruyor :))) her dönemin zorluğu başkaymış şimdi bizimkilerin kavga, yerden yere kendilerini atma aa bi de kızımın soyunma derdi var, yemek konusu bildiğiniz gibi, valla biberon hala en gözde yemek aracı devam sütü ile çok mutlular, bende artık çok takmıyorum, elbet birgün yemek yemenin de zevkine varacaklardı, konuşma durumuda çok yavaş ilerliyor, ama herşeyi ıh ıh diye sormaktan da geri durmuyorlar :)) neyse bizimkilerden havadisler bu kadar..

taze anneler aklıma gelenleri kısa kısa yazayım, pişik olayı için hiçbir krem kullanmadık sadece zeytinyağ sürdük, burun tıkanıklığı için en güzeli anne sütü ben biberona koyup sonra damlalıkla damlatıyordum, ağız pamukçuğu için ılık suya karbonat atıp gazlı bezle dilini ve ağzılarını temizleyin,, gaz sancısı için zinco (berko ilaç) fena değil.. ( yakın arkadaşım yeni doğum yaptı o sordukça hatırladım bunları da ) uyku olayı için biraz daha bekleyeceksiniz ama her bebek aynı değil kızlar bi de bunlar üçüz olduğu için birbirlerini çok uyandırıyorlar malesef,, arzucuğum 4 günle düzenini kurmuş ama dediği gibi her bebekte bu yöntem geçerli olmayabilir.. bizde ananne çok hassas olduğu için hoş bende biraz öyleyim, kesinlikle ağlamalarına dayanamaz hala öyledir, arzunun yöntemi deneseydim evi terk eder, beni de evlattıktan atardı herhalde :))
sizler bebişlerinin durumuna göre, biraz da sabırla deneyin bencede , özellikle tek bakma durumunuz varsa,, benim görümcem tek çocuk olduğu halde hiç kucağa alıştırmadı, sallama nedir bilmez çocuk, koyar beşiğine kendi kendine uyur, baştan hep öyle yaptı ama...

biberonu ellerine vermenize gelince kendi fikrimi söyleyim biraz daha bekleyin kızlar biz ailecek çok acı bir tecrübe yaşadığımız için bu konuda çok hassasım, 7 aylık yeğenimizi kaybettik bu yüzden, yengem eli ile tutuyor diye biberonu verip mutfağa kadar gitmiş, 1-2 dakika içinde olan oldu akciğerlerine mama sıçramış kuzumun (

bizimkilerde 3 aylıkken bir eczacı bana önermişti ona bile nasıl çıkıştıysam eşim bile şaşırmıştı,, ben hala kendim tutmaya çalışıyorum alıp elimden kaçıyorlar veletler tabi benimki biraz abartı ama en azından 1 yaşı falan bekleyin derim ben..

şimdilik aklıma gelenler bunlar.. herkese bol uykulu geceler..

canım şimdi benimkiler öyle zırt pırt olan bitene ağlamıyolar
ağlıyolarsa kesin bi dertleri vardır onun için böyle nazlıyorum şimdi
benim oğlan biraz nazlı olcak gibi ama küçük diye düşünüyorum
bide ben herşeyi düzeltilmiş yaşa göre hesaplıyorum
yani daha 1buçuk aylığız herşeyi öyle hesaplıyoruz erken olunca
canım bizde öyle yapıyoduk 2sini yada 1ini ben yanıma alıyodum
inanki çooook rahat oluyo öyle ama yatak odamız çok soğuk olduğu için şimdi yanlarnda yatıyoruz
bugün doktora gittik 2900 3200 3500 olmuşlar
küçük kzım hep küçük kalcak heralde doktora dedim ne yedirim diye
bizim için kilosu hiç önemli diile sağlıkları önemli olan dedi
eee haklı adam ama biraz tombikleşsinler istiyorum

ya bide imkanın varsa asla 3üyle beraber doktora gitme
ben cuma oğlumu bugünde kızları götürdüm
ikiz olmalarına rağmen o bile çok dikkat çekti
acaip nazar var zaten dün 3tane bardak kırdım

bide benimkiler çok zayıf gibime geliyo sninkiler ne alemde mama kaç cc yiyolar
bizimkiler hala aynı 3saate 1 60 yada 90 ama genellikle 90
bide bizimkiler gece çok gzel yiyolar bezimizde 2 numara oldu artık:)))
2numarayıda o kadar çok almışımki 6kg a kadar inşallah biter
totoları saolsun alsın babaları:)))
doğmadan önce depo yapmıştım ayy çok rahat oldu
3numarada almıştım şimdide yavaş yavaş 4mü alsam diyorum
böyle çok rahat oldu tavsiye ederim her markete gidişimle para artırıp alıyorum
mama yıda koliyle alıyorum ama o yetişmiyo:)))
marketi zengin ettim yani ne var biraz az kar payı alsalar dimi???
minnoşları öp yerime

lilacım benimkiler 2500-2600-2800 ler şu anda
artık tek seferde 60lık yetmemeye başladı,hele de gece doymak bilmiyorlar maşallah
ama gecede doysa diye istiyorsun
dün gece annem oğlanları aldı ben kızı aldım
annem 2 çocukla uyumaya vakit buldu ben bir kızla baş edemedim :)
2 den 5 e kadar doymadı yaramaz,5 ten sonrasını ben hatırlamıyorum eşim devam etmiş ben iptal olmuştum çünkü

ama şu dezeltilmiş olayını ben anlamadım
uyku düzeni olarak olarak düzeltilmiş zamanı mı baz alıcaz yoksa normal zamanı mı?
mesela mamayı düzeltilmiş gibi yiyorlar cc olarak
yeni doğmuş bebek haftasına bu hafta geçicez çünkü
ama uyku düzeni olarak,yani geceyi gündüzü tanıma olarak neyi baz alıcaz?
ben bayramdan önce sünneti aradan çıkarmayı düşünüyorum,sen ne yapcan?

mamayıda 1 numaraya geçtik ama bezimiz hala en küçüğü teyzesi
seninkiler 3 saatte bir uyanıyorsa ne güzel valla benimkiler 2 saatte bir acıkıyorlar
belki uzar bu haftadan sonra
ama çok şükür hala sorunsuzlar,dediğin gibi ağlıyorsa mutlaka sıkıntısı vardır diyorum
aman gaz sancısı olmasında razıyım ben uykusuzluğa

marketler bizden daha çoookkk zengin olacaklar canım,konuş da indirim yapsınlar bolcana :)
senin maman bebelac mı hala?ek gıdaya düzeltilmiş zamana göre mi geçeceksin?

tarçınım sen dedikten sonra çok korktum valla
şu yiğeninin başına gelene çok üzüldüm
demek yaşına kadar biberonu vermemek gerekiyormuş
ama bişey sorcam normal emerkende akciğere kaçma riski yok mu? varsa onu nasıl sıfıra indirebiliriz?
ben baya baya korktum Allahım kimseye yaşatmasın

tayininizde çok güzel yere çıkmış
kaplıcalara da yakın siz seviyorsunuz kaplıcayı
inşallah eli yüzü düzgün bir bakıcı denk gelir
benim orada akrabalarım var,istersen bir sordurtayım belki tanıdıkları vardır çocuk bakacak.

arzucum siz ne yaptınız?
hala tavuk olmakta ısrarlı mı bebişin :)
inşallah daha güzel bir meslek seçtirtebilirsin
oyy yerim onu
çok güzel birşey 3 tane çocuğumuzun olması
sevmelere doyamıyoum ben

slm kizlar nasilsiniz biz iyiyiz benim kizlar bir haftadir sabrimi deniyorlar herhalde delirttiler beni
gece 10 kere uyaniyolar en akillisi bile delirtiyor beni neyse rabbim sabir guc kuvvet versin bana
insallah bir an once duzelirler boyle giderse zor ama umut ediyorum iste umut ederek 1 yasini gectik bakalim herhalde 2 yi bulacak duzelmeleri
figenay lila allahim guc versin sizlerede sizin isiniz dahada zor gaz sanciniz daha cok uyaniyorlardir ama inanin benimkiler sizinkilerden farki yok
acaba diyorum cok mu simarttik biz bu cadilari simariklik mi yapiyolar gece uyanarak bilmiyorum ama artik cok yoruldugumu his ediyorum belim bacaklarim dayanmiyor artik bu tempoya birde diyorum sukurki imkanimiz var bakicin var tek bakanlar napsin diyorum kendime guc veriyorum
figenay sakin sallamaya alistirmadicem ama olmuyo aglayan bebeye napacan baska
neyse kendinize iyi bakin bebislerede

figencim siz geçiceksiniz bizi kilo olarak
biz bebelac kullanıyoruz 500 gr 9.90
bi koli alıyorum 99lira 2hafta yetiyo ancak
senin düzeltilmişle aranda çok bi fark yok bizim gibi
doktorun der zaten gelişimlerine göre
bizde 2ay fark olduğu için düzeltilmiş hesaplıyorum
sen ne yaparsın bilmem doktoruna sor bence
ben ilk geldikleri günden beri akşam ışıkları kapatıyorum
geceyle gündüzü farketsinler diye
biraz öğrendiler sanki ama arada gecenin bi yarısı uyanıp uyumadıkları oluyo tabi
sünnet için ben bahar beklemeyi düşünüyorum
senin için bişey diyemicem çünkü seninkilerin gelişimleri daha iyi
ek gıdaya düzeltilmişe göre geçicekmişiz
yani 6. ayımızdan sonra heralde
doktora sordum ama daha konuşmak için çok erken dedi
bide biz ilaç olarak ferrum devit3 acd3 kullanıyorum sen ne kullanıyosn???
ve heralde bunları epey kullanıcaz 1yaşlarına kadar falan

meryemcim gerçekten sen şımartmışın cadıları
gece 10defa uyanılır mı toplam uyudukları süre ne kadar o zman
ben bağırsalarda sallamadan uyumaya alıştırıcam
aslında şimdi bile çok alışık değiller yarı yarıya sallıyorum
yani 3defa kendi başlarına uyuyolarsa 3defa da sallanmak istiyolar
belki şlede daha çok sallanmak isticekler bilemiyorum şimdilik

SELAM HATUNLAR

valla bütün gün hastanelerde koşturdum geldim ben gözcüye gittim kayınvalide endoskopi oldu , babannemi hastaneye yatırdık dedem zaten hasta anca işim bitti kendimi işe zor attım o kadar yoruldumki eve gitmeden biraz dinleneyim istedim :)) bizdede çocuklar hala öksürük üstüne bide mirzacığın gözü enfeksiyon kapmış çapaklanıyor damla kullanıyoruz onun dışında bişeyimiz yok artık kış geldi gripi hastalık olarak falan görmüyoruz zaten bağımlılık oluyor bizde . dün gecede 2 de uyandılar bizimkiler korktularmı naptılar bilmem tabi biri uyanınca diğerleri otomatikmen sese kalktı sürekli ağladılar su içtiler çişleri geldi bunlar hep ağlayarak anlatıldı bide üçüde tutturdu senle yatıcaz diye biri kucağıma biri bi koluma diğeri bi koluma ben sırtüstü anam ağlamış vaziyette :))) allahtan kucağımdakini babayla yatması için ikna edebildim . bide rüyalar çıktı yani anlayacağınız daha tam anlatamıyorlar ama korktuk demekle yetiniyrlar .
figencim tavukluktan şimdilik terfi ettik :)) hemşire olucaz artık kızım hemşire olma doktor ol diyorum yok anne sen akşam hemşire ol dedinya diyor yalannnn demedim ben genetik mühendisi falan ol diyorum :)))) oğlumda pilotluğu bıraktı oda hemşire olacakmış .
bide mamayla falan ilgili bişey diycem bizim tanıdığımız eczaneler vardı onlara promosyon geliyorya küçük paketler falan onları biriktirirlerdi bize bi kutu mama yapardı hiç yoktan . bide marketimiz vardı hediye mamanın yanında verilen armutlu falan bebelaclar varya oda kampanyası bitince onları veriridi bize öyle öyle beya kolaylamıştık . bir kutu bir kutu valla etrafınıza bi sorun belki biriktirirler .
gaz içinde biz genellikle sab kullandık zinco bizde bi işe yaramamıştı

arzucum geçmiş olsun o ne öyle ya herkes hastalanmış,Allah şifa versin herkese
hemşirelikte güzel genetik falanda ama boşver az okusunlar daha rahat ederler bu ülkede :)

lilacım bizim uykumuz 2 saatlik,bi 3 saate çıksın diye dua ediyorum
senin gece komple uyudukları oluyor mu?
vitamin olarak sadece dvitamini alıyoruz
mamada aptamil kullanıyoruz,biraz pahalı ama çok memnunum
bebelac çok uygun gibi ilerde ona geçeriz
gecelerimiz hala zor geçiyor
paylaştık annemle ama dün yine 5 tencsonrasını hatırlamıyorum
annemde sızmış kalmış başı ağrımış eşim kalkmış o yedirmiş çocukları
üstünede işe gitti
öğlen geldi ruh gibi yatırdım hemen uyu diye
bizde evde gündüz güzel vakit geçiyor sohbet,bebekler falan derken hiç uyuyamıyorum,gece de gözümü açamıyorum :)
bakalım zamanla rahatlarız elbet

slm arkadaşlar

yazılarınızı okuyamadım fazla ama pişikten bahsedilmiş ben sebamedin baby losyon var 200 ml onu kullnadım pişik olsada olmasada sürekli hiç pişik sorunu yaşamadım çocuklarda bu kremden çok memnun kaldım bizim bebişlerde çok gaz sorunu vardı bitkisel şuruplar var eczenelerde dereotundan yapılanlar nurse harvys miydi neydi tam yazamıycam aklımda yok ben ondan kullandım o biraz rahatlattı eğer bebeklerinizden brinde aşırı gaz sorunu varsa hamak bebek hamağı işinize yarar bizde eşim yapmıştı ben resimlerini eklemiştim diğer eski topikte linki bulursam ekliyiim sizlere

öpüldünüz

bizim oğlanlarda çok fenalar kavga ediyorlar süreklii oyuncak kavgası birisi bana karşı çıkmaya başladı valla napıcam bilmem

evet gece hep uyudukları oluyo artık çok şükür nadirde olsa:)))
yani tabiki acıkıp kalkıyolar onu saymıyorum
ama genelde çok zor dalıyolar mesela 2 saat uyanık kaldılar 3. saate geliyoruz hala uyumadılar
4.saate geldiğimizde saçmalıklar başlıyo salla sallla ufffff
ama güzel dalarlarsa birbirlerinin sesini bile duymuyolar
ben şimdi üçünüde park yatakta yatırıyorum
ama bizim deli kızlar oğlanı tekmeliyo şimdiden:)))
2kızı zaten yanyana yatıramıyorum bile
dün oğlan ellerini açmış dalmak üzere kızda oğlanın elini emiyo
oğlanın bana bi bakışı varya anlatamam beni kurtar elime biri biley yapıyo der gibi
ayy çok komik yaaa yerim ben onları
dünden beri yakşalamıyorum çok fena grip olmuşum
bende bugün tam aşı olcaktım((
çocuklara geçicek diye çok korkuyorum nasıl önlem alınır bilmiyorum
ayrı odalarda kalıyoruz pek yakın durmuyorum mamalarını yedirirken
yarın ve ptesi aşımız var rop muayenelerimizde seyrekleşti çok şükür

lilacım geçmiş olsun,maske falan tak çok faydası olur
hemen toparlarsın inşallah

demek kızlar fena,oyy bende yerim onları
kurtar oğluşunu annesiii
benimkiler uslu bakalım hala
bende bir yatakta yatırıyorum,üçüde uyurken manzara nefis oluyor

canım benimkilerde acıkmayla uyanıyorlar zaten
onu saymazsam benikilerde deliksiz uyuyorlar sabaha kadar :)
sallama işi içinde biz doğumdan önce şu otomatik sallAnan beşiklerden almıştık
daha tam gerek olmadı ama dün kurduk
gece uykuya dalamayanlar oluyor ufaktan
biraz daha geçsin çok işime yarar gibi duruyor
bence sende rahat edersin
at bi tanesini doyurunca en azından diğerlerine bakarsın

rop muayenenizde biter inş tez zamanda canım yaa
Allah kolaylık versin

yaniiiii bize ufukta daha çok uykusuz geceler görünüyo
aman canları saolsun napalım
birazdan aşıya çıkıcaz bizde
o sallnan beşikten bizdede var ama biz onun alt değiştirme yeri olarak kullanıyoruz yayı kırıkta:)))
daha elimiz değmedi yaptırmaya ilerde mama koltuğuda oluyo o zmanda kullanırım heralde
bende biraz daha iyiym ama çocukların burnu akıyo heralde geçti((
ama hafif atlatacaklar gibime geliyo dur bakim doktor der ilaç falan yazar heralde

merhaba kızlarr

ay allahım ben delirmek üzereyim. dişlerimiz çıkıyor ve hepsi her istediklerini ağlayarak anlatıyorlar.
ve benim beynimde sanki karıncalar yürüyor o anda.
tuna ve öykü yaramazlıkta rakip tanımıyorlar valla.. beşiklerinin altları hafiften yüksekti,sıkış tepiş altlarına girmeye çalışıyorlar.
naz uslu ama çok mızmız.. bir dişi çıktı,yanında ki de kabarmış.
gece zırt pırt uyanıyorlar..ya aslında uyanmak değilde,ağlayarak dönüyorlar mesela..
çooook işim var anlıycanız :)

slm kizlar nasilsiniz ben delirmek uzereyim benimkiler iyice cildirdi gece uyumuyolar gunduz uyumuyolar napicam bilmiorum
dis cikariyolar herhalde yine
ASMIN aksam 9 da yatardi sabah 8e kadar ama simdi uyumasi bir dert birde gece 10 kere kalkiyo
BERFIN ikisine bakarak biraz daha iyi
ECRIN zaten dogdugundan beri huysuz hala devam ediyo
ALLAHIM GUC VERSIN BIZE
birde esim turkiyeye gitti babasi vefat etti acaba diyorum benim cadilar babalarini mi ozledilercok duskunler cunku esime neyseki yarin geliyor bakalim duzelecekler mi

selam,,

herkes uykusuzluktan müzdarip ama kolay değil güzel anneler çoğu kişi bir çocukla baş edemezken biz 3 taneyi aynı anda çıkarmaya çalışıyoruz :) Rabbim güç kuvvet versin en önemlisi de sabır, bekleyin biraz daha büyüyünce sabıra da çok ihtiyacınız olacak, ben burada bizden büyüklerin yaptıklarına gülerken bir bakıyorum benimkilerde aynısını yapmaya başlamış,, şimdi de sıra sizlerde,, biraz komik olaylardan bahsedeyimde içiniz açılsın bari, kızım alt kısmında hiçbirşey bırakmıyor mümkün değil çorabı biz giydiriyoruz o arkamızdan hemen çıkartıyor, ateşli hatun kilotlu çorabı bile çıkartıyor, arkasında güzelce bezini de atıyor değmeyin keyfine sonra bulduğu boş yatak yada koltuğun üzerine çıkıp üstüne çarşaf örtü ne varsa çekiyor sözde oynuyor ama ben hemen anlıyorum bir güzel göl yapıyor orayı :))) oğlanlarda bu aralar kitaplara sardı, ilk sözlüğüm kitabımız var orda her gördüklerini ıh ıh diye soruyorlar, birde konuşmaya başlasalar nasıl olur onu hiç bilmiyorum :)) ha birde üçü ellerini birleştirip kutu kutu pense oynuyor,,

meryemcim kızlar babalarının kokusunu arıyordur, eşim bir yerde okumuş 5 yaşına kadardı galiba anne yada babanın 48 saatten fazla uzaklaşması olumsuz etkiliyormuş bebişleri,,

lila, figenay maşallah iyi gidiyorsunuz kızlar,, millete aman iyi uyuyorlar falan demeyin, çok nazara geliniyor çünkü, dediğim gibi millet tek çocukla pestli çıkıyor, iyi niyetli de olsa nazar olayı çok oluyor malesef..

topuklu ayakkabı sen tek bakıyordun galiba canım, Allah kolaylık versin, gece olayı malesef bizleri bitiriyor, benimkiler birde akşam 7-8 gibi akşam uykunu geçer sabah 5 dedin mi günü başlatırlardı, tam uykunun en tatlı yerinde ,, çok zordu o dönemleri şükür şimdi geç yatıyorlar ama 7,30-8 e kadar uyuyorlar..

arzu, nil dışında bizim kızlardan ses veren yok,,, elitu, muallim, pitos.. nerelerdesiniz..

topuklu ayakkabııııııııııı
ya ben seni örnek alıyodum oldu mu böyle gözümü korkuttun
hala tek mi bakıyosun bide diş olayı var dimi
allahım yardım etsin hepimize öpüyorum kuzucukları

yok canım ben herkese ay çok huysuzlar diyorum bi kere dedim gördüm gecesinde
geçen ay tek bakmıştım 2 gün çook uslulardı tek tek kalktılar
geçen hafta 1gece tek bakamadım sabahında milleti topladım başıma
gerçekten hemen nazara geliyoruz
seninkilerde çok fena ayyy bende 6 aydan sonra tek bakmayı düşünüyodum
bu gidişle bu fikrim değişecek gibi

slm kizlar nasilsiniz biz bir uykusuz geceyi daha gecirdik insallah bu son olur

tarcincim bencede babalarini ozlediler cadilarim cok huysuzlar

lilacim bence tek bakma fikrini unut seninkilerin en iyi hali simdi bir ayaklansinlar dahada cok yorulcaksiniz peslerinden kosmaktan

allahim guc kuvvet sabir verin hepimize

Sevgili anneler içinizde doğumda doğum fotoğrafcısı getirten var mı?
Ben çok istiyorum ama üçüzde nasıl olur bilemiyorum.
Çocuklar doğumhanedendirek küveze giderse bir anlamı kalmaz. Sadece doğum anlarını çektirsek bir anlamı olur mu bilmiyorum.
Deneyimi olan var mı?

Sevgili anneler içinizde doğumda doğum fotoğrafcısı getirten var mı?
Ben çok istiyorum ama üçüzde nasıl olur bilemiyorum.
Çocuklar doğumhanedendirek küveze giderse bir anlamı kalmaz. Sadece doğum anlarını çektirsek bir anlamı olur mu bilmiyorum.
Deneyimi olan var mı?

aman ufff ben kendimi hep en kötüsüne hazırlamışımdır zaten
umduğum gibi olmicak ama utandırıcam sizi bu söylediklerinize:))))

deyip ne güzel polyannacılık oynuyorum dimi???

mavi mercan ben eğer acıbademde doğum yapabilseydim(!) orda hastane karşılıyodu ve bi kaç örnek gördüm gerçekten hoş oluyo bazı hastanelerin böyle bi hizmeti var araştır istersen dışarıdanda gelebiliyo tabi fotocu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…