Doğuma gelecek anne

Rowena Ravenclaw

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2021
3.024
5.932
108
40
Merhaba doğum için desteğe annem gelecek bir ay kadar. Bu süreçte babam yalnız kalacak çok elinden yemek vs gelen biri de değildir, yani sağolsunlar seve seve yapıyorlar da biraz düzenleri bozulacak.
İkisi de emekli ama elbette bizim durumumuz çok daha iyi. Şimdi ben ufak bir yardımımız dokunsun cebinde bir harçlık gibi olsun düşündüm. Onların hiç öyle bir beklentisi olmasa bile. Çünkü bebeğe de bir sürü şey alıyorlar üzülüyorum. Hediye alsam zarif olur ama ihtiyacı olmayan birşey de almak istemiyorum ve neye ihtiyaç vardır bilmiyorum. Acaba 6 bin tl versem bi zarfta, nasıl sizce? Veya siz ne önerirsiniz?

Bence direkt para vermenizi hem kabul etmez hem hos karsilamazlar. Eger imkan varsa ev yemekleri yapan ya da gunde 2-3 ogun yemek gonderen bir firmayla anlasin, anneniz yokken babanizin yemek yapma problemini cozersiniz. 2 hafta da 1 de yardimci ayarlarsaniz temizlik isi hallolur.

Anneniz sizin hayatinizi kolaylastirirken, siz de karsiliginda onlarin hayatini kolaylastirmis olursunuz.

Zarfta parayı insanlar tanımadıkları insanlara veriyorlar. Kendi anne babanıza zarfta vermeniz, ben o anne baba olsam bana çok ayıp gelirdi sanırım. Bi çeyrek ya da yarım işte sizin bütçenize hangisi denk geliyorsa alıp vermek, verirken de çok zahmet ettin anam babam çok teşekkür ederim demek daha samimi ve doğal olur bence.

O bütçeyi düşünüyorsanız bir yarım altından bileklik yada kolye yaptırın. Benim de kayınvalidem gelecek yanıma annemle beraber. Kayınvalidemin uçak biletlerini almamızı kabul etmeyecekler. Ee gidiş gelip nereden baksanız 3000 TL. Birçok masrafı olacak. Tabii torunları keyifle harcarlar ama emekli insanlar sonuçta yük olmak istemiyorum bende.
Bende çeyrek altın alıp bileklik yaptıracağım teşekkür için.

Insanlar sizin icin gozunu kirpmadan duzenlerini bozuyor neden cunku evlatsiniz. Evlat ise emeginizin karsiligi bu diye zarfa para koyup veriyor ne aci ya.

Ben de boyle dusundum 30 yasina geldim babam hala her Turkiye'ye gittigimizde 'Senin paran burada gecmez' diye hesap bile odetmez, kacak gocek odemeye calisiriz. Benim ailem cok kirilirdi zarfta para alsa, o yuzden bana cogu aile boyle hissedermis gibi geliyor.

Bir ay çok uzun değil mi , 2 hafta da gayet güzel toparlarsınız , anneniz darılmayacaksa harçlık olarak verin tabi ...

Bana gore de para vermek sorun degil ama buradaki genel kani hediye vermek yonunde. En iyisi altin bileklik gibi bisey verin

Çok ayıp annenize zarfa para koyup mı vereceksiniz? Bir altın bişey alıp verin bari, küpe kolye bilezik vs. Zarfta para uzatmak çok ayıp. Babanız bu kadar zor durumda kalacaksa 1 ay annenizle kalmanıza gerek yok. İlk hafta kalsa ya da 2 hafta, kendinizi biraz hastane durumundan toparlarsınız zaten. Eşiniz de yardımcı olur akşamları baba olarak.

Anne babaların böyle şeyler hiç hoşuna gitmez. Yanınıza geldiğinde annenizin elini cebine attırmayın bence o yeterli olur
biz yurtdışındayız o Türkiye’den geliyor Euro 20 tl sanırım, yani burda elini cebine istese de attırmayız, uçak biletini de aldık sadece ben işte bi hediye gibi destek gibi olsun diyorum ama kırmadan bunu yapmanın yolunu arıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…