Doğuma gelecek anne

Konu sahibi su yukaridaki mesaji lutfen dikkate alin olur mu. Siz kotu niyetli dusunmuyorsunuz ailenizin durumu sizden daha kotu oldugu icin belki yardim olsun diye dusunuyorsunuz, konuda bunu ozellkle belirtmeniz bana bunu dusundurdu ama bunun yolu bu degil. Belki hamile oldugunuz icin, belki baska sebeplerle cok dogru dusunmuyorsunuz. Niyetiniz iyi ama yonteminiz kirici olabilir.

Yukaridaki uye anne olunca anlayacaksiniz demis ben de baska bir acidan yaklasacagim Allah korusun anneniz hayatta olmayabilirdi ve bu donemde yaninizda olmayabilirdi. Nereden bakarsaniz bakin annenizin yaptigi cok kiymetli. Zaten siz de bunun aksini iddia etmiyorsunuz.

Ailenizi en iyi siz tanirsiniz maddi ihtiyaclari varsa bir eksiklerini alin ama gozlerine sokarak bunu yapmayin. ihtiyaclari yoksa gonlunuzden gectigi gibi hediyeler alin mutlu edin. Neye ihtiyaclari var bilmiyorum demissiniz anneniz geldiginde sohbet ederken az cok fikir sahibi olabilirsiniz diye dusunuyorum. Bebeginizi saglikla kucaginiza alin insallah.

Samimiyetinize bağlı olarak “annecim sana bir hediye almak istedim ama aklıma güzel bir fikir gelmedi, sen istediğin beğendiğin bir şeyi kendine al benim adıma” diyebilirsin. Altın künye al demişler de bakalım ki anne takacak mı?

Bence para vermekte bir sakınca yok ,ama zarf içinde vermekte sakınca büyük . Annenizi siz tanırsınız , daha önce para verdiğiniz oldumu? Nasıl karşıladı ? Ona göre hareket edin .
Daha önce aramızda pek böyle para alışverişi olmadı yani anneler gününde hediye alamadığımda vs elden vermiştim kusura bakma hediye alamadım sen seçsen olur mu diye, ama miktar küçüktü onda bile almak istememişti

Teşekkür ederim elbette amacım yardımcı olmak ve kırmadan üzmeden yapmak, yoksa niye konu açayım nasıl yapayım diye? Ben işin içinden çıkamadığım için fikir istedim. Zaten bayram hediyesi yılbaşı hediyesi gibi ufak şeyler için giysi parfüm vs online alıp evlerine yolluyorum.
Evet durumlarını bize yansıtmasalar bile istedikleri gibi yasayamadıklarını düşünüyorum, çok yakından takip etmemekle birlikte Türkiye’de çok ciddi enflasyon olduğunu ve emeklililerin komik bi zam aldığını duyduk. Aslında biraz da bu yüzden rahat etsinler istiyorum sonuçta onlar çalışırken benim eğitimim için ekstra kursum dil okulum için kendi isteklerinden vazgeçip bize bütçe ayırdılar. Şimdi biraz onlar rahat olsun ihtiyaç ve isteklerini ertelemesinler istiyorum bunun için de onları incitmeyecek bir yol arıyorum.

Bence çok düşüncelisiniz. Babanız yemek yapma konusunda iyi değilse onun için bir yemek şirketi ile anlaşırsanız güzel olur.

Ailenizle ilişkiniz nasıl? Bu tarz şeyler geçiyor mu aranızda? Ben mesela doğum günlerinde ve özel günlerde para veriyorum kendileri ne isterlerse yapıyorlar, hediye aldığımda bı köşede duracağına bu şekilde daha iyi oluyor herkes için ama dediğim gibi ilişkiniz böyle durumları yadirgamayacak şekildeyse kesinlikle daha iyi oluyor.

İşte daha önce pek yaşamadığımız için bilmiyorum bana da kullanamayacakları bir hediye almak yerine her an ellerinin altında olan ve dilediklerinde harcayabilecekleri birşey daha iyi geldi ama daha önce hiç bu kadar büyük vermemiştim o yüzden çok kestiremiyorum

Ben aileme özel günlerde bana hediye almak yerine para verin diyerek alıştırdım cunku kolay kolay beğenen biri değilim ve hediyeler boşa gidiyordu :) artık ailedeki herkes alıştı ve mantıklı buluyorlar.

Ben anneyim ve anneanneyim. Eğer kızım böyle bir şey yapsaydı, derhal evini terk ederdim. İlla jest yapacağım diyorsanız, birlikte vakit geçirirken yoklayin, ihtiyacına göre bir hediye alın. Ancak; onu da size baktı diye değil, özel bir günü bahane ederek yapın...

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın...

Şimdi yapmayın da anneniz evine doner. Siz onu ziyarete gidersiniz illaki. O gittiginizde alisveris vs. Yaparsinız. Gida giyim vs. Simdi de ne ile geleceklerse biletleri almayı teklif edin. 1 ay fazla ama 2 hafta kalsa yeter .

Çok teşekkürler, peki doğumdan 3-4 ay sonra yaz tatilinde Türkiye’ye gittiğimde hem doğumgünü hediyesi (annemin doğumgünü yazın) hem de doğumdaki desteğin için içimden geldi diyerekten altın hediye versem?

Benim annemin maaşı var. Kardeşim para verse, hemen kabul ederdi. Çünkü parayı seviyor. Bence de altın bir hediye alın. Vize, uçak masraflarını falan siz mi çekeceksiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…