- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
-
Çok ayıp edersiniz. Yapmayın.
Annenizin emeğinin karşılığı bu mu yani ?
Çocuğunuz doğunca anlayacaksınız neyse ki!
İlla ki birşey almak istiyorsanız hediye birşey alın. Giyim, altın küpe vs. Bunu da geldiği için değil anneniz olduğu için yapın.
Evet altın da çok mantıklı. Hem hediye hem yatırım gibi olurgüzel bi altın küpe alın.
Bana kayinvalidem yardim etmisti dogumda. Guzel bir hediye almistik kendisine.Bende tam olarak bunu dicektim. Hergün babanıza yemek yollayın yada yaptırcak birini ayarlayın yapsın kendi evinde bıraksın. Annenizede hediye alırsınız hoşuna gidecek.
Daha önce aramızda pek böyle para alışverişi olmadı yani anneler gününde hediye alamadığımda vs elden vermiştim kusura bakma hediye alamadım sen seçsen olur mu diye, ama miktar küçüktü onda bile almak istememiştiBence para vermekte bir sakınca yok ,ama zarf içinde vermekte sakınca büyük . Annenizi siz tanırsınız , daha önce para verdiğiniz oldumu? Nasıl karşıladı ? Ona göre hareket edin .
Teşekkür ederimKonu sahibi su yukaridaki mesaji lutfen dikkate alin olur mu. Siz kotu niyetli dusunmuyorsunuz ailenizin durumu sizden daha kotu oldugu icin belki yardim olsun diye dusunuyorsunuz, konuda bunu ozellkle belirtmeniz bana bunu dusundurdu ama bunun yolu bu degil. Belki hamile oldugunuz icin, belki baska sebeplerle cok dogru dusunmuyorsunuz. Niyetiniz iyi ama yonteminiz kirici olabilir.
Yukaridaki uye anne olunca anlayacaksiniz demis ben de baska bir acidan yaklasacagim Allah korusun anneniz hayatta olmayabilirdi ve bu donemde yaninizda olmayabilirdi. Nereden bakarsaniz bakin annenizin yaptigi cok kiymetli. Zaten siz de bunun aksini iddia etmiyorsunuz.
Ailenizi en iyi siz tanirsiniz maddi ihtiyaclari varsa bir eksiklerini alin ama gozlerine sokarak bunu yapmayin. ihtiyaclari yoksa gonlunuzden gectigi gibi hediyeler alin mutlu edin. Neye ihtiyaclari var bilmiyorum demissiniz anneniz geldiginde sohbet ederken az cok fikir sahibi olabilirsiniz diye dusunuyorum. Bebeginizi saglikla kucaginiza alin insallah.
Ailenizle ilişkiniz nasıl? Bu tarz şeyler geçiyor mu aranızda? Ben mesela doğum günlerinde ve özel günlerde para veriyorum kendileri ne isterlerse yapıyorlar, hediye aldığımda bı köşede duracağına bu şekilde daha iyi oluyor herkes için ama dediğim gibi ilişkiniz böyle durumları yadirgamayacak şekildeyse kesinlikle daha iyi oluyor.Merhaba doğum için desteğe annem gelecek bir ay kadar. Bu süreçte babam yalnız kalacak çok elinden yemek vs gelen biri de değildir, yani sağolsunlar seve seve yapıyorlar da biraz düzenleri bozulacak.
İkisi de emekli ama elbette bizim durumumuz çok daha iyi. Şimdi ben ufak bir yardımımız dokunsun cebinde bir harçlık gibi olsun düşündüm. Onların hiç öyle bir beklentisi olmasa bile. Çünkü bebeğe de bir sürü şey alıyorlar üzülüyorum. Hediye alsam zarif olur ama ihtiyacı olmayan birşey de almak istemiyorum ve neye ihtiyaç vardır bilmiyorum. Acaba 6 bin tl versem bi zarfta, nasıl sizce? Veya siz ne önerirsiniz?
Ben bilezik hastasıyım:)))Ya işte zaten ben de ayıp olur mu kırar mıyım başka türlü nasıl yapabilirim diye konu açmak istedim. Altın olayı hiç aklıma gelmemişti şimdi düşününce aklıma yattı
İşte daha önce pek yaşamadığımız için bilmiyorum bana da kullanamayacakları bir hediye almak yerine her an ellerinin altında olan ve dilediklerinde harcayabilecekleri birşey daha iyi geldi ama daha önce hiç bu kadar büyük vermemiştim o yüzden çok kestiremiyorumAilenizle ilişkiniz nasıl? Bu tarz şeyler geçiyor mu aranızda? Ben mesela doğum günlerinde ve özel günlerde para veriyorum kendileri ne isterlerse yapıyorlar, hediye aldığımda bı köşede duracağına bu şekilde daha iyi oluyor herkes için ama dediğim gibi ilişkiniz böyle durumları yadirgamayacak şekildeyse kesinlikle daha iyi oluyor.
Ben aileme özel günlerde bana hediye almak yerine para verin diyerek alıştırdım cunku kolay kolay beğenen biri değilim ve hediyeler boşa gidiyordu :) artık ailedeki herkes alıştı ve mantıklı buluyorlar.İşte daha önce pek yaşamadığımız için bilmiyorum bana da kullanamayacakları bir hediye almak yerine her an ellerinin altında olan ve dilediklerinde harcayabilecekleri birşey daha iyi geldi ama daha önce hiç bu kadar büyük vermemiştim o yüzden çok kestiremiyorum
Şimdi yapmayın da anneniz evine doner. Siz onu ziyarete gidersiniz illaki. O gittiginizde alisveris vs. Yaparsinız. Gida giyim vs. Simdi de ne ile geleceklerse biletleri almayı teklif edin. 1 ay fazla ama 2 hafta kalsa yeter .Merhaba doğum için desteğe annem gelecek bir ay kadar. Bu süreçte babam yalnız kalacak çok elinden yemek vs gelen biri de değildir, yani sağolsunlar seve seve yapıyorlar da biraz düzenleri bozulacak.
İkisi de emekli ama elbette bizim durumumuz çok daha iyi. Şimdi ben ufak bir yardımımız dokunsun cebinde bir harçlık gibi olsun düşündüm. Onların hiç öyle bir beklentisi olmasa bile. Çünkü bebeğe de bir sürü şey alıyorlar üzülüyorum. Hediye alsam zarif olur ama ihtiyacı olmayan birşey de almak istemiyorum ve neye ihtiyaç vardır bilmiyorum. Acaba 6 bin tl versem bi zarfta, nasıl sizce? Veya siz ne önerirsiniz?
Çok teşekkürler, peki doğumdan 3-4 ay sonra yaz tatilinde Türkiye’ye gittiğimde hem doğumgünü hediyesi (annemin doğumgünü yazın) hem de doğumdaki desteğin için içimden geldi diyerekten altın hediye versem?Ben anneyim ve anneanneyim. Eğer kızım böyle bir şey yapsaydı, derhal evini terk ederdim. İlla jest yapacağım diyorsanız, birlikte vakit geçirirken yoklayin, ihtiyacına göre bir hediye alın. Ancak; onu da size baktı diye değil, özel bir günü bahane ederek yapın...
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın...
Benim annemin maaşı var. Kardeşim para verse, hemen kabul ederdi. Çünkü parayı seviyor. Bence de altın bir hediye alın. Vize, uçak masraflarını falan siz mi çekeceksiniz?Çok teşekkürler, peki doğumdan 3-4 ay sonra yaz tatilinde Türkiye’ye gittiğimde hem doğumgünü hediyesi (annemin doğumgünü yazın) hem de doğumdaki desteğin için içimden geldi diyerekten altın hediye versem?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?