Doğuma kim gelsin sorunsalı

Onlar öyle söyledi diye anneniz yaptı ki herşeyi?
Ne onlar yapsın ne anneniz. Herkes içinden geleni yapsın. Hazırlığınızı kendiniz yapmalıydınız bence.

Sorun ettiğiniz şeye bakın....çok şanşlısınız valla...ben dogum yaptım 3 ay önce yanımda kimse kalmadı..annemler zaten gelemezlerdi. Yurtdışında oldugum icin ..kaynanamda gelip sadece 3 gün kaldı o da zar zor. ...beni o lohusa halimle bırakıp gitti....neymiş evini özlüyormuş..benim.yanımda sıkılıyormuş yapacak bişey yokmuş...mmbide üstelik ilk çocuktu o zamanlar ne çektim bir ben bilirim birde Allah....

Bir tavır koyarken insan hayattaki farklı rollerini de düşünmeli, ben de doğum yaptım an emin evindeydim ama kv kp 2 güne bir bizdeydi, istemem rahat edemiyorum diyemezdim neden çünkü eşimin hatrı var bir,ikincisi bir erkek kardesim bir oglum var,yarının görümcesi ve kv siyim, kardesimin esi ya da ikerde gelinim bana nasıl davransın istiyorsam öyle davrandım, girdim odaya emzirdim, bu kadar

Haklisin canim, halden anlamiyorlardir eminim
Bende de yatili kimse yoktu ama misafir cok geldi gitti, bunaldim yeminle, yahu yeni dogurmusum daha haftasi olmamis evimde birsuru insan, arkadasim cok mu samimiyiz anlamiyorum ki. Tamam esimin akrabasi arkadasi da ben karilariyla napicam ne konusucam yani. Esim adamlari alip balkona cikiyor sigara icmeye ben kaliyorum kadinlarla basbasa, bir de pislik cocuklari vardi hepsinin, evin icinde kosturdular gurultu patirti zaten kafam kaldirmiyor, analari da sagolsunlar cocuklarina dur sus demiyor neymis o bana bebek tebrigine gelmisler. Eksik olsun boyle bebek tebrigi, ne gelsinler ne hediye getirsinler , insan bir daha dogurmadan once bunlari dusunecek hale getiriliyor zorla. Turk toplumunun sacma gelenek gorenek ve adetleri iste, insani yormaktan baska bir halta yaramiyor

anlaşabilen dünürlerse beraber gelsinler sonra biri döner mutlaka bir hafta kalsalar yeter zaten.

Haaa, ama şu var, kayınvalide de kalmayı haddinden fazla uzatırsa olay çıkarmak da hakkınız. Ki bence ne gerek var, herkes 2 hafta sonra evine dönsün, siz de emzirmeyi alt değiştirmeyi uyutmayı öğrenmiş alışmış olursunuz. Öyle lohusa evine gelip de 2-3 ay kalınmaz, o durumda evi eşinize dar etmekte haklısınız.

ben ilerde kaynana olursam gelinim başka şehirde olursa ve annesi bakacak durumda olursa ilk bir hafta gidip de lohusa kadını rahatsız etmem açıkcası
ama kırkı çıkana kadar görmemeleri de kaynanaya bence haksızlık olur
bence eşine söyle en azından doğumdan bir kaç gün sonra gelsinler
kayınpeder de gelecekse rahat edemezsin

Canım anne ne gelme demiyor ki kimse zaten bırak onlarda gelsin kimsenin gönlü kırılmasın.baktın doğumdan sonra iyisin çabuk toparlandin bebeginde sorunsuz iki ailede o kadar uzun süre kalmasın zaten.

Lohusalık döneminiz olduğu için evin bu kadar kalabalık olması iyi olmaz.
Diğer taraftan eşinizde haklı ancak burada torundan önce sizi düşünmeliler.
40 gün fazla gelebilir . Belki ilk 20 25 günden sonra gelinebilir. Böylece sorunda çıkmaz gibi geliyor.

Aynen öyle. Valla gercekten anne iyi hissedene kadar yatılı kimse gelmemeli, ayni sehirde yasiyorlarsa herkes gelsin istiyorsa her gun bir saat gorsun ama uzaktan geliniyorsa anne bi toparlasin kendini yahu. Bi de gelecek olanlar gercekten yardimci olmak icin gelmeli, ben dogurunca bana bu kadar insan geldi de noldu bi yemek bile yapan bir alisverise yardim eden olmadi,ben bebekten oturu bir duşa bile giremiyordum,her seye zavalli kocam koşturdu durdu,guya adamin tatili vardi bebegi dogdu diye. Oturup bebegiyle hemhal olacakken hic oturamadi bile.

İlk doğumumda annem ve kv yanımdaydı ister istemez sıkıntılar oldu ben ikinciye ikisini bir arada istemiyorum dedim kv doğum anı heyecanını yaşamak istediği için annem de beni sancı çekerken görmek istemediği için 2. doğuma kv geldi annem 2 hafta sonra gelecekti ama kv ne bana bakabildi ne bebeğe ne de büyük kızıma. Her neyse şimdi 3. bebeği bekliyoruz bu sefer kv annem bir hafta kalıp dönecek sonra sen gelsen nasıl olur dedik o da saolsun tmm dedi.

Çok uzattım kusura bakmayın ama demem o ki bir arada uzun süre kalmaları illa ki sıkıntılara sebebiyet veriyor hem anne hem kv hem de siz sıkıntı cekebilirsin iz önemli olan süreyi olabildiğince kısa tutmak

Her şeyi annem yapti kv yapti muhabbetine de aciklik istiyorum hanimlar.
Cocuk yapinca okul masraflarini falan da karsilatabiliyor muyuz?
Evlenirken yuk ol, bebek yaptin yuk ol.
Ebeveynleri bizi yaptiklari aksam "keske disari bosalsaydim" noktasina kadar getirecek miyiz?
Tam olarak ne zaman gercekten kendi ayaklarimizin ustunde duruyoruz.
Ben bayagi safim ama ya...

Ben hala eşinin dediğini mantıklı buluyorum, anneler gelsin,iş çekinmeye kaldıysa insan babasından da çekinir, gerçi yanında emziren de var da bence öyle yani

Babalar görmesin mi derken sadece kendi babanı kastediyorsun herhalde. Eşinin ailesinin 40 gün sonra gelmesini istediğine göre?

Bencil olmayın, torun her iki tarafın da torunu. Eviniz 1+1 değilse sorun olacağını sanmıyorum. Şişme yatak alırsınız olmazsa.

valla yeni nesil çok akıllı,
ben değil annelere, kardeşlere bile gelmeyin diyemedim.
doğum oldu ev curcuna oldu,
o da 2 gün sürdü zaten.
ama uzun zaman sonra iki aileden de ilk torundu, kimseye sen de sonra gel diyemememiştik.

uzun süre kalacaklarsa, kim gelse sorun oluyor aslında, ama 2 gün ziyaret amacıyla gelinecekse 1. derece akrablara gelme demek doğru değil, çünkü bunun kıymeti gerçekten gelinmeyince anlaşılıyor.

Su hurafeciler dogum yapan kadini kirk basar diye uyduracaklarina, anneyi uzun sureli ziyaret edenleri kirk basar diye uydursalarmis tam super olurmus

Durum öyle değil. Kv me sen gel doğuma dediğimizde bebeğime iyi bakacağını bildiğim içindi ve anneme de demiştim kv gelmek istiyor diye. O da tmm kızım biz de sonra geliriz demişti. Ama kv anneme sen git daha uygun olur. Hadi hazırlıklarına başla dedi. Benim kimseden 1 beklentim yok. Çok şükür kendimiz de yapabiliriz ki evimizi biz kurduk döşedik ve borçlandık. ama kv anneme hazırlık yap deyince annem olması gerekenden fazlasını yaptı. O yüzden diyorum kv önce istemedi de niye şimdi istiyor diye. Bana çok dürüstçe gelmiyor anlatabildim mi? Tabi ki bu demek değil ki gelmesinler. Nasıl uygun olacaksa öyle yapacağız. Gelmeleri gerekiyorsa gelecekler elbette.
Kardeş onuz mu doğuracan? 80 gün niye kalınıyo?
Öyle istediler arkadaşım. Yılda 1 defa geliyorlar ya da gelmiyorlar gelmişken çok kalalım dediler biz de yok diyemedik.
Orta yolu zaten esin bulmuş ve söylemiş ama sen annem alıngan gelmez diyorsun

Bu durumda açık söyliyim eşinin yerinde olsam suratımı göbeğimë kadar sarkıtır otururdum
:) haklısın. Annelerin gelip kalması konusunda orta yolu bulmaya çalışacağım. Umarım iyi olur.
Bu arada üslubum biraz sertleşti farkındayım ama çok doluyum o yüzden. Özür dilerim herkesten istemeyerek kırdımsa.
Kimse bir şey yapmaya mecbur değil elbette. Ben de yapsınlar istemedim ama kv anneme sen doğuma gideceksin hadi hazırlıklarını yap deyince annem daha fazlasını yaptı. Ondan dedim.
Haklısınız. Ben de nasıl uygunsa öyle davranmaya çalışacağım.

Mesele gormeye gelmeleri de degil aslinda uzun sure yatili kalmalari bence, kv kp gelsin annem babam kardesim gelsin ama oyle kirk gun eve postu serip de gitmemeleri hele bir de hizmet beklemelwri cok cok yanlis

Ozellikle evlilikte ailelerine yuk olanlar bu grup canim
Kv kp dugun yapsin esyalari evi alsin, evlenen cifte sadece icine girip sevismek kalsin ne guzel evlilik dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…