- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.007
- 298
- Konu Sahibi yasam_destek
-
Onlar öyle söyledi diye anneniz yaptı ki herşeyi?Çoğu eşyayı değil her şeyi annem yaptı. Kız anası yapar dediler. Madem öyle annemin gelip doğumda olması daha doğru olmaz mı her masrafı kız anası yapacaksa? Önce o gelsin dediler şimdi biz gelelim diyorlar. O zaman onlar da taşın altına elini koysalardı. Haksız mıyım?
Sorun ettiğiniz şeye bakın....çok şanşlısınız valla...ben dogum yaptım 3 ay önce yanımda kimse kalmadı..annemler zaten gelemezlerdi. Yurtdışında oldugum icin ..kaynanamda gelip sadece 3 gün kaldı o da zar zor. ...beni o lohusa halimle bırakıp gitti....neymiş evini özlüyormuş..benim.yanımda sıkılıyormuş yapacak bişey yokmuş...mmbide üstelik ilk çocuktu o zamanlar ne çektim bir ben bilirim birde Allah....Herkese selam,
Yaklaşık 2 ay sonra doğum yapacağım Allah kısmet ederse. Ailelerin ikisi de aynı şehirde ama biz çalıştığımız için farklı bir şehirdeyiz. Hem de uzakta. Doğuma yakın bir zamanda annemle babam gelecek, bebeğin 40ı çıkana kadar kalacaktı. Sonrada kv ile kp gelecek bi o kadar da onlar kalacaktı. Sonra aileler böyle dönüşümlü gelip bakacaklardı biz çalıştığımız için. Böyle konuşmuştuk. Buraya kadar bir sıkıntı yoktu.
Az önce eşim aradı kv kp de doğuma gelmek istiyorlarmış. 2 aile de gelsin kalsın diyor. Evimiz hem o kadar büyük değil hem de yatıracak yerimiz yok dedim. O zaman sadece anneler gelsin birlikte dedi. E babalar da görmek isteyecek onlara ayıp olur, hem o kadar zaman nasıl yalnız kalacaklar olmaz ki öyle dedim. Hem birlikte gelirlerse sonrası nasıl olacak dedim. Neyse sonra konuşuruz o zaman dedi ama sesi düştü.
Ne yapmalıyım ben şimdi? Sizce nasıl olmalı?
Haklisin canim, halden anlamiyorlardir eminimIşte herkesin torunu yegeni vs bilmemne ya, hemen gormeleri lazim yoksa dedeliklerini amcaliklarini hissedemezler tövbe tovbe. Yeni bebek bu devamli emmek ister ustun basin acik geziyorsun yeri gelince, odana mi tikilip kalasin bunlae yuzunden, zaten oturamiyorsun rahatca dikislerden. Sirf bu haller yuzunden lohusa depresyonuna girdim de kaç ay cikamadim, zaten yeni annesin sorunların var hayat artik boyle mi olacak hani bebek sahibi olmak guzel seydi falan diye karalar baglarken.. ama artik idmanliyim bu kez soylicem ben iyileşmeden biraz duzen oturtmadan erkek kismindan kimseyi yatiya istemiyorum diye. Hatta elimden gelse kayinvalidem de gelmesin diyecem de ona engel olamam:) ilk gunler olabiliyorsa bence anne baba bebek varsa diger cocuklar yani cekirdek aile yalniz kalmali diye düşünüyorum.
Canım anne ne gelme demiyor ki kimse zaten bırak onlarda gelsin kimsenin gönlü kırılmasın.baktın doğumdan sonra iyisin çabuk toparlandin bebeginde sorunsuz iki ailede o kadar uzun süre kalmasın zaten.Çoğu eşyayı değil her şeyi annem yaptı. Kız anası yapar dediler. Madem öyle annemin gelip doğumda olması daha doğru olmaz mı her masrafı kız anası yapacaksa? Önce o gelsin dediler şimdi biz gelelim diyorlar. O zaman onlar da taşın altına elini koysalardı. Haksız mıyım?
Haklisin canim, halden anlamiyorlardir eminim
Bende de yatili kimse yoktu ama misafir cok geldi gitti, bunaldim yeminle, yahu yeni dogurmusum daha haftasi olmamis evimde birsuru insan, arkadasim cok mu samimiyiz anlamiyorum ki. Tamam esimin akrabasi arkadasi da ben karilariyla napicam ne konusucam yani. Esim adamlari alip balkona cikiyor sigara icmeye ben kaliyorum kadinlarla basbasa, bir de pislik cocuklari vardi hepsinin, evin icinde kosturdular gurultu patirti zaten kafam kaldirmiyor, analari da sagolsunlar cocuklarina dur sus demiyor neymis o bana bebek tebrigine gelmisler. Eksik olsun boyle bebek tebrigi, ne gelsinler ne hediye getirsinler , insan bir daha dogurmadan once bunlari dusunecek hale getiriliyor zorla. Turk toplumunun sacma gelenek gorenek ve adetleri iste, insani yormaktan baska bir halta yaramiyor
Su hurafeciler dogum yapan kadini kirk basar diye uyduracaklarina, anneyi uzun sureli ziyaret edenleri kirk basar diye uydursalarmis tam super olurmusAynen öyle. Valla gercekten anne iyi hissedene kadar yatılı kimse gelmemeli, ayni sehirde yasiyorlarsa herkes gelsin istiyorsa her gun bir saat gorsun ama uzaktan geliniyorsa anne bi toparlasin kendini yahu. Bi de gelecek olanlar gercekten yardimci olmak icin gelmeli, ben dogurunca bana bu kadar insan geldi de noldu bi yemek bile yapan bir alisverise yardim eden olmadi,ben bebekten oturu bir duşa bile giremiyordum,her seye zavalli kocam koşturdu durdu,guya adamin tatili vardi bebegi dogdu diye. Oturup bebegiyle hemhal olacakken hic oturamadi bile.
Durum öyle değil. Kv me sen gel doğuma dediğimizde bebeğime iyi bakacağını bildiğim içindi ve anneme de demiştim kv gelmek istiyor diye. O da tmm kızım biz de sonra geliriz demişti. Ama kv anneme sen git daha uygun olur. Hadi hazırlıklarına başla dedi. Benim kimseden 1 beklentim yok. Çok şükür kendimiz de yapabiliriz ki evimizi biz kurduk döşedik ve borçlandık. ama kv anneme hazırlık yap deyince annem olması gerekenden fazlasını yaptı. O yüzden diyorum kv önce istemedi de niye şimdi istiyor diye. Bana çok dürüstçe gelmiyor anlatabildim mi? Tabi ki bu demek değil ki gelmesinler. Nasıl uygun olacaksa öyle yapacağız. Gelmeleri gerekiyorsa gelecekler elbette.sizin annenize 40 gün sonra gel deseydiniz ne derdi size? ya da anneniz hiç bi hazırlık yapmamış olsaydı, eşiniz de annen bi çöp almadı bebeğimi görmeye hakkı yok deseydi ne derdin?
annen mecbur değil ki gönlünden kopmuş torununa hazırlık yapmış, yapmasaydı da bebek çıplak büyümezdi ki. gelen babaanne de durumuna göre pinti de değilse hediyesini alır gelir... maddiyatı karıştırmayın bence... gelsinler kendinizi doldurmayın.
Öyle istediler arkadaşım. Yılda 1 defa geliyorlar ya da gelmiyorlar gelmişken çok kalalım dediler biz de yok diyemedik.Kardeş onuz mu doğuracan? 80 gün niye kalınıyo?
:) haklısın. Annelerin gelip kalması konusunda orta yolu bulmaya çalışacağım. Umarım iyi olur.Orta yolu zaten esin bulmuş ve söylemiş ama sen annem alıngan gelmez diyorsun
Bu durumda açık söyliyim eşinin yerinde olsam suratımı göbeğimë kadar sarkıtır otururdum
Kimse bir şey yapmaya mecbur değil elbette. Ben de yapsınlar istemedim ama kv anneme sen doğuma gideceksin hadi hazırlıklarını yap deyince annem daha fazlasını yaptı. Ondan dedim.çoğu eşya derken, bebeğin beşiği-zıbını vesaire mi? neden bunu kız annesi ya da oğlan annesi yapsın ki? mecburiyet mi var?
işiniz gücünüz varmış, bebeğinizin ihtiyacını siz alırsınız etrafınızdaki sevdiklerinizde altın mı takat, kendi heves ettiği bişeyi mi alırlar, kendi tercihleri olur.
Haklısınız. Ben de nasıl uygunsa öyle davranmaya çalışacağım.Bir tavır koyarken insan hayattaki farklı rollerini de düşünmeli, ben de doğum yaptım an emin evindeydim ama kv kp 2 güne bir bizdeydi, istemem rahat edemiyorum diyemezdim neden çünkü eşimin hatrı var bir,ikincisi bir erkek kardesim bir oglum var,yarının görümcesi ve kv siyim, kardesimin esi ya da ikerde gelinim bana nasıl davransın istiyorsam öyle davrandım, girdim odaya emzirdim, bu kadar
Mesele gormeye gelmeleri de degil aslinda uzun sure yatili kalmalari bence, kv kp gelsin annem babam kardesim gelsin ama oyle kirk gun eve postu serip de gitmemeleri hele bir de hizmet beklemelwri cok cok yanlisvalla yeni nesil çok akıllı,
ben değil annelere, kardeşlere bile gelmeyin diyemedim.
doğum oldu ev curcuna oldu,
o da 2 gün sürdü zaten.
ama uzun zaman sonra iki aileden de ilk torundu, kimseye sen de sonra gel diyemememiştik.
uzun süre kalacaklarsa, kim gelse sorun oluyor aslında, ama 2 gün ziyaret amacıyla gelinecekse 1. derece akrablara gelme demek doğru değil, çünkü bunun kıymeti gerçekten gelinmeyince anlaşılıyor.
Her şeyi annem yapti kv yapti muhabbetine de aciklik istiyorum hanimlar.
Cocuk yapinca okul masraflarini falan da karsilatabiliyor muyuz?
Evlenirken yuk ol, bebek yaptin yuk ol.
Ebeveynleri bizi yaptiklari aksam "keske disari bosalsaydim" noktasina kadar getirecek miyiz?
Tam olarak ne zaman gercekten kendi ayaklarimizin ustunde duruyoruz.
Ben bayagi safim ama ya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?