- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.407
- 798
- Konu Sahibi yasam_destek
-
Annenin bunyesine gore degisiyordur canimDogumun 40+40 yani 80 gunluk bi bakim sureci oluyor mu ya?
Gercekten bilmedigim icin soruyorum bunu.
Gelsin iki taraf da birer hafta bilemedin 10 gun kalip gitsinler diyorum ben.
Bana kafadan 80 gun uzun geldi.
Esin hakli bu arada, niye 40 gun beklesinler torun gormek icin. Gerekirse sikis tepis olur ama idare edilir.
İkisinin aynı anda gelmesi kimseye haksızlık olmaz.senin cocugunsa esininde çocuğu eşinin ailesinin de torunu .tabiki gelecekler.bu kadar sorun yapman çok üzücü esin açısından .annen hazırlığı yapacak tabi torunu için benimde çoğu eşyayı annem yaptı çocuklarım için.annem yaşlı ve hasta olduğu içinde doğumdan sonra kv geliyor gidiyor yardıma sağolsun.Neden? Ben gelmesinler demedim ki. 2 aile de gelirse kim ne kadar süre kalacak? Ona göre plan yapmıştık şimdi tekrardan düşün larar ver sürecine girecez. Sıkıntıdan terlesim inanın ki :)
Babam çok kalmaz zaten. Sıkılır, gider ama kp sıkılsa da gitmez kv yi bırakmaz. Kv gitmem diye tutturursa bu sefer benim annem gücenip gider ben de eşime evi dar ederim. Bunlardan korkuyorum ya işte.
Öyle kararlaştırmıştık. Ben önce kv gelsin dedim o yok annenin gelmesi uygun o gelsin dedi. Tamam dedik. Şimdiye kadar bir sıkıntı yoktu. Annem bütün hazırlığı yaptıktan sonra mı gelmek akıllarına geliyor? O zaman onlar önce biz gelecez deyip hazırlık yapsalardı da ben annemlere sonra gelirsiniz deseydim. Şimdi ayıp olmuyor mu kvnin yaptığı? Hazıra konmak gibi...
Elbette hakları ama bu şekilde olmasını onlar istedi. Önce annenlerin gelmesi uygun olur dedi. Biz de annemlere söyledik tamam dediler. Annem şimdi bebek için doğuma gelecek diye onca hazırlık yaptı, kv hiçbir şey yapmadı. Yapmayacak da nasılsa annem yaptı diye. 2sinin de aynı anda gelmesi kime haksızlık olacak bu durumda siz söyleyin.
yok yok korkmasın gözünbebek isteyen biri olarak gözüm korktu ya.... gelen giden aile yakınları. çocukları(ikiz isteği dilime vurdu) bırakıp eşimle kaçarım galiba. baksınlar torunlarına diye
Daha bir şey söylemedik ki kimseye. Eşimle aramızda konuştuk sadece. Ben de orta yolu nasıl bulabilirim diye buraya konu açtım hepsi bu.Sen kendi anneni kırmamak için onları tamiri imkansız şekilde kırıyorsun ama.
Kv anlayışlı mı yoksa masrafları yıkıp sonra hazıra konmak için mi böyle yaprı bilmiyorum. İçim fesat falan değil, yanlış düşünmenizi istemem. Ama her seferinde aynı şeyi yaşıyoruz. Önce karşıya atıyor topu sonra ortak olmaya çalışıyor. Ve ben bu durumdan hiç hazzetmiyorum.Doğum yaklaştıkça heyecanlandı demek ki, annen neye alınıyor anlamadım, kv anneden daha anlayışlı açık ara
Iki aileninde gelmek hakkı gelsinler. Benim ki gelsin senin ki gelsin olmaz.Ben de bundan korkuyorum zaten. Ama bunu eşime nasıl anlatabilirim bilmiyorum.
Ne yapmalıyım peki?
Bu durum sıra gelmesi falan değil ki. Kv önden gelmek istemedi. Kız annesi gider doğuma dedi. Şimdi pek çok eşyayı annem yüklenip getirecek. Kv elini kolunu sallaya sallaya torun benim diye mi gelsin? O zaman da benim anneme haksızlık değil mi?
Eşimin sıkıntı çıkarmaya hakkı yok. Çünkü onlar başta gelmek istemediler kız anası gider diye. Annem şimdi bir sürü masraf yaptı bebek için. Her şeyini aldı. Kv de de elini kolunu sallayıp gelsin mi? Haksızlıl burda değil mi?
Eşimin ailesi gelirse uzun süre gitmezler. Bu da benim ailemin rahat etmemesine neden olur ve onlar da hemen gitmek isterler yük olmamak için. Ben de bunu istemiyorum.
2 gün için gelip 2 3 ay kalmaya dönerse olay sıkıntı olur. Sonuçta 13 14 saat yol çrkecekler 2 gün için gelinmez o kadar yol
Kesinlikle katiliyorumBen sahsen kayinvalide anne neyse de babalari uzun soluklu istemem sahsen, ilkinde kaynim bile gelmisti yatamiyorum oturamiyorum meme uclarim yara olmus onun acisini cekiyorum,ustune ustluk depresyone girmisim ve evde eşim de yok ama kaynim ve kayinpederim var! Oyle durumda bir annenin yardima ihtiyacı varken onune yemek konmasi gereken insanlar gelmesin lutfen
Gelmek isteyene gelme denmiyor tabi ki, ya da gelip torunlarını illa ki sevecekler,görecekler. Ama böyle kalmalar falan, fazla samimiyet tez ayrılık getiriyor sonra :)
yok yok korkmasın gözün
benim doğumumda 2 gün hastanede sağolsun görümcem kaldı eve çıktıktan sonra eşimle kızımla başbaşa kaldık doğumdan bi iki hafta sonra eltim geldi kaldı bi hafta kadar o kadar tabii gelen giden oluyordu ama max 1 saat oturup kalkarlardı
ihtiyacım olduğunda arardım gelirlerdi sağolsunlar
o yüzden bu senin talebinle ilgili kimseyi istemezsen açıkca söyle teşekkür ederim beni düşündüğünüz için ama ben kendimi iyi hissediyorum (inşallah rahat bi doğumun olur) o yüzden kimsenin düzenini bozmasına gerek yok dersin olur biiter :)
Daha bir şey söylemedik ki kimseye. Eşimle aramızda konuştuk sadece. Ben de orta yolu nasıl bulabilirim diye buraya konu açtım hepsi bu.
Kv anlayışlı mı yoksa masrafları yıkıp sonra hazıra konmak için mi böyle yaprı bilmiyorum. İçim fesat falan değil, yanlış düşünmenizi istemem. Ama her seferinde aynı şeyi yaşıyoruz. Önce karşıya atıyor topu sonra ortak olmaya çalışıyor. Ve ben bu durumdan hiç hazzetmiyorum.
Çoğu eşyayı değil her şeyi annem yaptı. Kız anası yapar dediler. Madem öyle annemin gelip doğumda olması daha doğru olmaz mı her masrafı kız anası yapacaksa? Önce o gelsin dediler şimdi biz gelelim diyorlar. O zaman onlar da taşın altına elini koysalardı. Haksız mıyım?İkisinin aynı anda gelmesi kimseye haksızlık olmaz.senin cocugunsa esininde çocuğu eşinin ailesinin de torunu .tabiki gelecekler.bu kadar sorun yapman çok üzücü esin açısından .annen hazırlığı yapacak tabi torunu için benimde çoğu eşyayı annem yaptı çocuklarım için.annem yaşlı ve hasta olduğu içinde doğumdan sonra kv geliyor gidiyor yardıma sağolsun.
Benim de sıkıntılıydı ama 15 günde bunalmıştım ne yalan söyliyim. Herkes gittikten sonra bi sakinledi ki kafam sormayın. Bi taraftan emzirdim,bi taraftan rahat rahat laptop önümde kızımın hastalığını araştırdım. Karışan eden yok ohhh mis..Annenin bunyesine gore degisiyordur canim
Benim agrim sizim cok oldu mesela ama 80 gun de degil tabiiki ,annem 40 gun kaldi o kirk basar bilmemne hurafeleri yuzundensonrasinda ben yalniz devam ettim, bebege alisma yeni hayata alisma suresi bana gore bir ay o surecte yardimci biri olursa anne daha az yoruluyor sanirim, cunku sadece dogum kaynakli degil gelen gidenle ilgilenmek evin isleri vs de onemli
Çoğu eşyayı değil her şeyi annem yaptı. Kız anası yapar dediler. Madem öyle annemin gelip doğumda olması daha doğru olmaz mı her masrafı kız anası yapacaksa? Önce o gelsin dediler şimdi biz gelelim diyorlar. O zaman onlar da taşın altına elini koysalardı. Haksız mıyım?
Kesinlikle katiliyorum
Ya yeni dogum yapmissin evin icindeki bu erkek bollugu neden yani?
Haklisin canim insan cok rahatsiz oluyor ev evlikten cikiyor ve cocugunla adam gibi vakit geciremiyorsun, insan yeri geliyor kendi annesinden bile bunaliyor kaldi ki onca yatili misafir aman Allah cok fena olur herhalde, Allah bebisine uzun omur versin canimBenim de sıkıntılıydı ama 15 günde bunalmıştım ne yalan söyliyim. Herkes gittikten sonra bi sakinledi ki kafam sormayın. Bi taraftan emzirdim,bi taraftan rahat rahat laptop önümde kızımın hastalığını araştırdım. Karışan eden yok ohhh mis..
Birgün dedim dur odada kimse yok kızımın altını değiştireyim. Bi kafamı kaldırdım tepemde kayınbiraderim,kayınvalidem,eşim,yeğenim,ablam,annem
Konuşan konuşana
Çoğu eşyayı değil her şeyi annem yaptı. Kız anası yapar dediler. Madem öyle annemin gelip doğumda olması daha doğru olmaz mı her masrafı kız anası yapacaksa? Önce o gelsin dediler şimdi biz gelelim diyorlar. O zaman onlar da taşın altına elini koysalardı. Haksız mıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?