Doğumda hastaneye kim gelmeli?

Yanlış anlamayın ama ben tavrinizi beğenmedim. Doğum yapan kadına en yakınları gelir zaten hastaneye...iki sezeryanim oldu. Doğum yaptım en yakın kuzenlerim, arkadaşlarım sırayla geldi. Tebrik etti hayırlı olsun dedi on dakika kalıp gittiler ..ben onure oldum sevindim gelmelerine...herkes gelmez hastaneye çünkü ..doğuma girerken de çok yakınlarım vardı yanımda..sadece eşim olsaydi gelenim gidenin olmasaydi üzülürdüm asıl..kayınvalideniz haklı ..el gbi cagirmamak bence çok cirkin. Kendinizi kv yerine koyun. En özel anınızda yanınızda olmayacak .çok üzücü bence
Diğer hususa gelirsek...eşiniz Bebek bakımından anlayacak mi...altını alacak mı ..ilk gece nerdeyse hiç uyumuyor bebek...ugrasabilecek mi ..sizin toparlanmaniz en iyi ihtimalle ucgun...bunu bilerek gidin doğuma...tamam anneniz yaşı ve sağlığı gereğince uygun olmayabilir ama KV yada görünce yada kuzen yada arkadaş...ben destek şart diyorum en azından ilk gun

Siz kiminle rahat edeceğinizi düşünüyorsanız o gelsin, eşiniz veya anneniz. Hemşirelerden rica edin, misafir yasak deyip izniniz olmadan gelenleri kabul etmesinler

Yalnız yaptım yalnız yapicam, eş desteği varsa yeter. Can acısıyla mi uğraşılır, o halde milletin gönlünü eglemekle mi ugrasilir, eve cikinca isteyen arar sorar müsait olunursa gelinir. Bu hastaneye dolusmakta nerden çıktı neyin modası anlamadım gitti, ne demek arkadaşı gelecek bilmem neyi gelecek, benim için doğum değilde bu işler daha yorucu, kiminle rahatsan.onunla ol, gerisi rahatsızlık sebebi o haldeyken.. sağlıcakla huzurla kavuşun inşallah

Bugün ikinciye yazıyorum bunu. Erkekler ağaçta yetişsin artık Tövbe Allahım büyük sözüme. Ben de ilerde bir erkek bir kız evlat istiyorum da, böyle saygısızlık da yapmam herhalde gelinime.

Ne olursa olsun ailelerin tavrının şu olması gerektiğinden yanayım;
Kızım/oğlum siz bilirsiniz ama ihtiyaç duyarsanız aramaktan çekinmeyin. Bitti. Ben görümceyim, yengemle her zaman bu şekilde anlaşırım ve birbirimizi çok severiz. Dilerim ki kv olduğumda da gelinim ve damadımla da bu şekilde anlaşabilirim.

Ama insanlar artık daha bir bireyselleşti. Doğuma gelen erkek tarafı genelde nedense lohusa annenin sinirlerini bozuyor sadece. Ben doğum yapmadım, Allah nasip ederse o günleri görürsem şu anki düşüncem ben de eşimi ve annemi yanımda isterim o da bakım için. Annemi bile belki istemem. İnsanlar canının derdindeyken ve yepyeni bir hayata adım atarken, üstüne lohusalık da eklenince bence kimse bu şekilde baskı altında olmak istemez, istememeli.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Her ailenin dinamiği farklı, benim ailemde mahremiyete önem verilir ve doğum da mahrem bir olay olarak nitelendirilir bu yüzden doğum yapan kadın istemedikçe, talep etmedikçe kimse emrivaki ile gitmez. Yalnızca yemek yapılır, kapıdan verilir mesela. İstenirse evi temizlenir, bebek ellenmez. Anne yardım talep ederse yardım edilir, yoksa hiçbir şeye karışılmaz. Ben böyle gördüm. O yüzden ziyaretçilerin hastaneye değil de eve gelmesini daha mantıklı buluyorum her zaman.

Bununla birlikte kayınvalidemin yanında rahat edebilir miyim bilmiyorum. Emzirmek başlı başına özel bir eylem benim için. Eşimden başka kimse görsün istemiyorum. Ne güzel sizi ziyarete gelenler 10 dakika kalıp gitmişler ama maalesef ben bundan emin olamıyorum. Arkadaşlarına ikram yapmayı düşünen kayınvalidem, onları 10 dakika sonra uğurlamaz. Ben de kimseyi kovmak istemem. Hoş olmaz.

Eşimin ailesi benim en yakınlarım değil haliyle. Ben mahremiyete önem veriyorum ve dünyanın diğer her yerinde doğum eylemi gerçekleşirken anne ve baba var. Böyle olsun istiyorum en başından beri. Şu anda böyle olacak olması beni rahatlatıyor ama doğum yapan annelere özellikle sormak istedim; duygusal olarak birilerini ister miyim? Duygular değişecek mi? Yalnız doğum yapan onca kadın var; ne hissettiler? Bu yüzden bu konuyu açtım

Sadece eşinizle zorlanabilirsiniz, ama kv nin de sizi ikramlığa, oda süsüne vs. zorlaması çok yanlış. Benim imkanım da vardı, odam da müsaitti ama tek derdim sağlıkla bebeğimi kucağıma alabilmekti. Hiç girişmedim süsüne, çikolatasına.

Kvnin yakın arkadaşlarının ne işi var hastanede. Kv gelsin torununu görsün en doğal hakkıdır da. Ama istemiyorum dediğiniz halde böyle saçmalayacaksa haber vermeyin hiç. Vicdan yapmaya falan gerek yok. Annen yanında olsaydı iyi olurdu destek açısından. Ama olmuyorsa eşinle hallerdersiniz herşeyi

Ay onu gördüm ve çok güldüm abim ve eşi de yakın zamanda anne baba oldular. Eşi özellikle yalnızca annesini istedi. Hepimiz saygı duyduk. Benim annem gitmedi mesela, ama hep aradı sordu. Ne yapıyorsunuz diye değil, bir şeye ihtiyacınız var mı gönderelim diye sordu. Aksini ben de pek tasvip etmiyorum.

Keşke herkes dengine düşse, ne güzel aileniz gelinlerine karşı çok anlayışlıymış. Eşiniz de sizin söylediğinizi yapacakmış. Umarım kimsenin kalbi kırılmadan sizin için en iyisi olacak şekilde sorununuzu halledebilirsiniz. Sağlıkla doğurun

akrephanim ama bana kalırsa çok rahatsız hissetmeyeceksiniz yakın akrabalar hastanede görsün gitsin. Evde de mahremiyetiniz, dinlenmeniz ihlal edilebilir hastanede en azından süre sınır olur
Aslında bu da güzel bir bakış açısı. Hastanede bir süre sonra gönderseler keşke. Böyle bir şey var mı acaba?

İlk doğum sezaryen doğum yasaktı artık izin var mı sevindim buna.
Yanınızda eşiniz dışında biri olsun o halde iken hareket bile zor oluyor alt değiştirme oluyor ilk saatlerde . Aynı zamanda çocukla ilgilenmeniz zor olur bir büyük veya bilen olsa çok rahat edersiniz benim aniden doğum olmuştu komşularım üç gün sırayla kalmışlardı sağolsunlar

Sen üzüleceğine onlar üzülsün. Aman o kırılmasın aman bu alınmasın modunda olma sakın kafayı yersin

Özel hastaneler kılıfına uydurup yapıyorlarmış sezaryen doğumu. Yakın zamanda bir tanıdığımdan da duymuştum.

İlk doğum sezaryen doğum yasaktı artık izin var mı sevindim buna.

Şöyle bir açıklama yapayım bu konuyla ilgili. Sezaryen esnasında başka bir ameliyatım daha olacak. Benim bebeğim tüp bebek, farklı bir durum olduğu için mecburen sezaryen olacağım yoksa artık izin var mı yok mu bilmiyorum. Normal olsun istiyordum ama son kontrolde olmayacağını daha doğrusu mümkün olmadığını öğrendik

Aslında bu da güzel bir bakış açısı. Hastanede bir süre sonra gönderseler keşke. Böyle bir şey var mı acaba?
Yani hastanenin kurallarını bilmiyorum ama sonuçta kim rahat olmayan bir ortamda saatlerce durabilir ki? İkram, yeme-içme de olmazsa. Konu sahibi veya hemşirelere önden ricada bulunabilir ziyaretçilerin çıkarılması için.

Ilk doğumum pandemide gerceklesti maskesiz tek bir fotografımız yok hastanede refakatci olarak sadece annem kaldı yanımda esim ve kv falan görüp gitti.Ikincisinde hem annem hem eşim kaldı cünkü önceki doğumumda omzuma boynuma cok ağrı vurdu annem hem bebekle hem benimle ilgilenirken cok yoruldu esime bu sefer sen de kal dedim.Daha iyi oldu o sekilde.
Eve ziyaretci konusunda pandemiye ragmen ilk dogumumda cok cektim kv ile tartıstık cok igrenc bir dönemdi hatirlamak dahi istemiyorum ilk anneligimdi adeta sudan cikmis balık gibiydim salak salak hareketler yapiyorlardı en son sokaga cikma yasaginda bile gelmislerdi isimsiz ihbar ettirmistim kosa kosa gitmislerdi yasaga ragmen geliyorlardi delirecek gibiydim.Sınırlarınızı net cizin belirtin o kırılır diye hic cekinmeyin

Misafire ne yazık ki birşey diyemiyorum ama seçebileceğim en küçük odayı seçtim ki aynı anda birkaç kişi kalamasın diye. Doğumda eşim ve annem benimle kalacak, annemi özellikle istedim çünkü doğum tecrübeleri var bana yardımcı olabilecek utanmayacağım birisi. Eşimde pek kimseyi istemiyor gelmesin gitmesinler diyor. İkram süsleme hiçbir şey yapmayacağım. Doğum olacak sonuçta millete yemek dağıtacak halimiz yok. Herkese çok net çizgi çektim, gelen uzun kalmasın, bebek oyuncağınız değil uzaktan bakacaksınız kucağınıza almayacaksınız resim çekmeyeceksiniz ve asla öpmeyeceksiniz eğer görür duyarsam kalpler kırılır diye peşin peşin tavrımı koydum. O tavrı siz koyup o bebeği siz koruyacaksınız. İnsanlar 2 dklık hevesle gelip agu gugu yapıp mıncırıp öpüp gidecek ceremesini siz çekersiniz. Uyarın herkesi

Çok üzücü bir deneyim gerçekten. Özel değilse kv ile ne konularda tartıştınız genel olarak? Ben de bundan çekiniyorum. Çok baskın bir karakter ve çok müdahale ediyor. Şimdi ilk ve tek torun olacağı için o da heyecanlı. Bazen ben torunumu şımartacağım, istediğim gibi davranacağım gibi cümleler kurmaya başladı. Hiç böyle tanımazdım. Resmen çocuk doğmadan strese soktu beni ki yıllardır mesafeliydik, sınırları net bir şekilde çizdiğimi düşünüyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…