- 13 Haziran 2011
- 12.766
- 7.926
- 448
- Konu Sahibi akrephanim
-
Yanlış anlamayın ama ben tavrinizi beğenmedim. Doğum yapan kadına en yakınları gelir zaten hastaneye...iki sezeryanim oldu. Doğum yaptım en yakın kuzenlerim, arkadaşlarım sırayla geldi. Tebrik etti hayırlı olsun dedi on dakika kalıp gittiler ..ben onure oldum sevindim gelmelerine...herkes gelmez hastaneye çünkü ..doğuma girerken de çok yakınlarım vardı yanımda..sadece eşim olsaydi gelenim gidenin olmasaydi üzülürdüm asıl..kayınvalideniz haklı ..el gbi cagirmamak bence çok cirkin. Kendinizi kv yerine koyun. En özel anınızda yanınızda olmayacak .çok üzücü benceKızlar selam
Doğum yaklaştı. Yaklaştıkça her kafadan ayrı bir ses çıkmaya başladı. İster istemez strese giriyorum ve acaba ben mi yanlış düşünüyorum diyorum. En başından beri doğumda yalnızca eşim yanımda olsun istiyorum. Ziyarete dahi kimse gelmesin istiyorum çünkü sezaryen doğum olacak; sezaryen doğum hikayelerini duydukça bu düşünce bana daha mantıklı geliyor. Özellikle sezaryen sonrası bir süre yürüyememe, sonda gibi tıbbi şeyler sebebiyle mahremiyetin kalmaması, emzirmeye çabalama derken o anların anne ve babaya özel kalması gerektiğine inananlardanım. En başından beri de bunu dile getirdik, eşim de destekledi ama sonlara yaklaştıkça özellikle eşimin yakın akrabaları olmaz öyle şey, biz hastaneye geleceğiz diyorlar. Dün kayınvalidem hastanede yapılacak ikramlardan bahsetti. İstemiyoruz dedikçe ısrarla bu şekilde konuşmaya devam ediyorlar. Sen şimdi böyle söylüyorsun ama hastanede yanında bizi isteyeceksin diyorlar.
Bu arada benim ailem ya da yakın akrabam gelmeyecek. Kendileriyle net bir şekilde konuştuk, eğer ihtiyaç olursa çağıracağız ama hastaneye gelmeyin dedik. Tamam, saygı duyarız dediler. Siz nasıl isterseniz biz öyle yaparız dediler. Zaten farklı bir şehirdeler, o yüzden çağırdığımda hemen gelme şansları da yok. Bu sebeple kendi ailemden yana kafam rahat.
Fakat eşimin tarafı ister istemez şimdiden beni strese sokuyor. Kayınvalidem yakın arkadaşlarını çağıracağından falan bahsediyor. En sonunda eşim doğumu haber vermeyiz, eve gelince haber veririz istersen dedi. Bu da vicdanen bana iyi gelmiyor. Yani böyle yaparsak da üzülürüm bir yandan. Kayınvalidemi de üzmek istemem fakat sanki gel beni üz der gibi davranıyor
Pandemi döneminde insanlar nasıl doğurdu, anne baba dışında kimse yoktu. Özellikle bu dönemde doğuran arkadaşlarımla konuştuğumda kafalarının çok rahat olduğunu anlatıyorlar. Fakat bir yandan da düşünmeden edemiyorum, acaba ben mi abartıyorum? Sezaryen doğumlar nasıl oluyor? İnsan hemen toparlayabiliyor mu? İnsanlar ziyarete gelsin, anne iyi hissediyor diyen var mı? Tecrübeli anneler yazar mı? Gerçekten çok ihtiyacım var.
Eşim ben ne istersem onu yapar, fikrimi değiştirmeye çalışmaz. O yüzden onunla verdiğim karar ne olursa olsun arkasında durur.
Fikirleriniz ve tecrübelerinizi paylaşacağınız için şimdiden teşekkürler
Ama insanlar artık daha bir bireyselleşti. Doğuma gelen erkek tarafı genelde nedense lohusa annenin sinirlerini bozuyor sadece. Ben doğum yapmadım, Allah nasip ederse o günleri görürsem şu anki düşüncem ben de eşimi ve annemi yanımda isterim o da bakım için. Annemi bile belki istemem. İnsanlar canının derdindeyken ve yepyeni bir hayata adım atarken, üstüne lohusalık da eklenince bence kimse bu şekilde baskı altında olmak istemez, istememeli.Yanlış anlamayın ama ben tavrinizi beğenmedim. Doğum yapan kadına en yakınları gelir zaten hastaneye...iki sezeryanim oldu. Doğum yaptım en yakın kuzenlerim, arkadaşlarım sırayla geldi. Tebrik etti hayırlı olsun dedi on dakika kalıp gittiler ..ben onure oldum sevindim gelmelerine...herkes gelmez hastaneye çünkü ..doğuma girerken de çok yakınlarım vardı yanımda..sadece eşim olsaydi gelenim gidenin olmasaydi üzülürdüm asıl..kayınvalideniz haklı ..el gbi cagirmamak bence çok cirkin. Kendinizi kv yerine koyun. En özel anınızda yanınızda olmayacak .çok üzücü bence
Diğer hususa gelirsek...eşiniz Bebek bakımından anlayacak mi...altını alacak mı ..ilk gece nerdeyse hiç uyumuyor bebek...ugrasabilecek mi ..sizin toparlanmaniz en iyi ihtimalle ucgun...bunu bilerek gidin doğuma...tamam anneniz yaşı ve sağlığı gereğince uygun olmayabilir ama KV yada görünce yada kuzen yada arkadaş...ben destek şart diyorum en azından ilk gun
Teşekkür ederim yorumunuz için. Her ailenin dinamiği farklı, benim ailemde mahremiyete önem verilir ve doğum da mahrem bir olay olarak nitelendirilirYanlış anlamayın ama ben tavrinizi beğenmedim. Doğum yapan kadına en yakınları gelir zaten hastaneye...iki sezeryanim oldu. Doğum yaptım en yakın kuzenlerim, arkadaşlarım sırayla geldi. Tebrik etti hayırlı olsun dedi on dakika kalıp gittiler ..ben onure oldum sevindim gelmelerine...herkes gelmez hastaneye çünkü ..doğuma girerken de çok yakınlarım vardı yanımda..sadece eşim olsaydi gelenim gidenin olmasaydi üzülürdüm asıl..kayınvalideniz haklı ..el gbi cagirmamak bence çok cirkin. Kendinizi kv yerine koyun. En özel anınızda yanınızda olmayacak .çok üzücü bence
Diğer hususa gelirsek...eşiniz Bebek bakımından anlayacak mi...altını alacak mı ..ilk gece nerdeyse hiç uyumuyor bebek...ugrasabilecek mi ..sizin toparlanmaniz en iyi ihtimalle ucgun...bunu bilerek gidin doğuma...tamam anneniz yaşı ve sağlığı gereğince uygun olmayabilir ama KV yada görünce yada kuzen yada arkadaş...ben destek şart diyorum en azından ilk gun
Ay onu gördüm ve çok güldümBugün ikinciye yazıyorum bunu. Erkekler ağaçta yetişsin artıkTövbe Allahım büyük sözüme. Ben de ilerde bir erkek bir kız evlat istiyorum da, böyle saygısızlık da yapmam herhalde gelinime.
Ne olursa olsun ailelerin tavrının şu olması gerektiğinden yanayım;
Kızım/oğlum siz bilirsiniz ama ihtiyaç duyarsanız aramaktan çekinmeyin. Bitti. Ben görümceyim, yengemle her zaman bu şekilde anlaşırım ve birbirimizi çok severiz. Dilerim ki kv olduğumda da gelinim ve damadımla da bu şekilde anlaşabilirim.
Keşke herkes dengine düşse, ne güzel aileniz gelinlerine karşı çok anlayışlıymış. Eşiniz de sizin söylediğinizi yapacakmış. Umarım kimsenin kalbi kırılmadan sizin için en iyisi olacak şekilde sorununuzu halledebilirsiniz. Sağlıkla doğurunAy onu gördüm ve çok güldümabim ve eşi de yakın zamanda anne baba oldular. Eşi özellikle yalnızca annesini istedi. Hepimiz saygı duyduk. Benim annem gitmedi mesela, ama hep aradı sordu. Ne yapıyorsunuz diye değil, bir şeye ihtiyacınız var mı gönderelim diye sordu. Aksini ben de pek tasvip etmiyorum.
Aslında bu da güzel bir bakış açısı. Hastanede bir süre sonra gönderseler keşke. Böyle bir şey var mı acaba?akrephanim ama bana kalırsa çok rahatsız hissetmeyeceksiniz yakın akrabalar hastanede görsün gitsin. Evde de mahremiyetiniz, dinlenmeniz ihlal edilebilir hastanede en azından süre sınır olur
Sen üzüleceğine onlar üzülsün. Aman o kırılmasın aman bu alınmasın modunda olma sakın kafayı yersinKızlar selam
Doğum yaklaştı. Yaklaştıkça her kafadan ayrı bir ses çıkmaya başladı. İster istemez strese giriyorum ve acaba ben mi yanlış düşünüyorum diyorum. En başından beri doğumda yalnızca eşim yanımda olsun istiyorum. Ziyarete dahi kimse gelmesin istiyorum çünkü sezaryen doğum olacak; sezaryen doğum hikayelerini duydukça bu düşünce bana daha mantıklı geliyor. Özellikle sezaryen sonrası bir süre yürüyememe, sonda gibi tıbbi şeyler sebebiyle mahremiyetin kalmaması, emzirmeye çabalama derken o anların anne ve babaya özel kalması gerektiğine inananlardanım. En başından beri de bunu dile getirdik, eşim de destekledi ama sonlara yaklaştıkça özellikle eşimin yakın akrabaları olmaz öyle şey, biz hastaneye geleceğiz diyorlar. Dün kayınvalidem hastanede yapılacak ikramlardan bahsetti. İstemiyoruz dedikçe ısrarla bu şekilde konuşmaya devam ediyorlar. Sen şimdi böyle söylüyorsun ama hastanede yanında bizi isteyeceksin diyorlar.
Bu arada benim ailem ya da yakın akrabam gelmeyecek. Kendileriyle net bir şekilde konuştuk, eğer ihtiyaç olursa çağıracağız ama hastaneye gelmeyin dedik. Tamam, saygı duyarız dediler. Siz nasıl isterseniz biz öyle yaparız dediler. Zaten farklı bir şehirdeler, o yüzden çağırdığımda hemen gelme şansları da yok. Bu sebeple kendi ailemden yana kafam rahat.
Fakat eşimin tarafı ister istemez şimdiden beni strese sokuyor. Kayınvalidem yakın arkadaşlarını çağıracağından falan bahsediyor. En sonunda eşim doğumu haber vermeyiz, eve gelince haber veririz istersen dedi. Bu da vicdanen bana iyi gelmiyor. Yani böyle yaparsak da üzülürüm bir yandan. Kayınvalidemi de üzmek istemem fakat sanki gel beni üz der gibi davranıyor
Pandemi döneminde insanlar nasıl doğurdu, anne baba dışında kimse yoktu. Özellikle bu dönemde doğuran arkadaşlarımla konuştuğumda kafalarının çok rahat olduğunu anlatıyorlar. Fakat bir yandan da düşünmeden edemiyorum, acaba ben mi abartıyorum? Sezaryen doğumlar nasıl oluyor? İnsan hemen toparlayabiliyor mu? İnsanlar ziyarete gelsin, anne iyi hissediyor diyen var mı? Tecrübeli anneler yazar mı? Gerçekten çok ihtiyacım var.
Eşim ben ne istersem onu yapar, fikrimi değiştirmeye çalışmaz. O yüzden onunla verdiğim karar ne olursa olsun arkasında durur.
Özel hastaneler kılıfına uydurup yapıyorlarmış sezaryen doğumu. Yakın zamanda bir tanıdığımdan da duymuştum.İlk doğum sezaryen doğum yasaktı artık izin var mı sevindim buna.
Yanınızda eşiniz dışında biri olsun o halde iken hareket bile zor oluyor alt değiştirme oluyor ilk saatlerde . Aynı zamanda çocukla ilgilenmeniz zor olur bir büyük veya bilen olsa çok rahat edersiniz benim aniden doğum olmuştu komşularım üç gün sırayla kalmışlardı sağolsunlar
İlk doğum sezaryen doğum yasaktı artık izin var mı sevindim buna.
Yani hastanenin kurallarını bilmiyorum ama sonuçta kim rahat olmayan bir ortamda saatlerce durabilir ki? İkram, yeme-içme de olmazsa. Konu sahibi veya hemşirelere önden ricada bulunabilir ziyaretçilerin çıkarılması için.Aslında bu da güzel bir bakış açısı. Hastanede bir süre sonra gönderseler keşke. Böyle bir şey var mı acaba?
Misafire ne yazık ki birşey diyemiyorum ama seçebileceğim en küçük odayı seçtim ki aynı anda birkaç kişi kalamasın diye. Doğumda eşim ve annem benimle kalacak, annemi özellikle istedim çünkü doğum tecrübeleri var bana yardımcı olabilecek utanmayacağım birisi. Eşimde pek kimseyi istemiyor gelmesin gitmesinler diyor. İkram süsleme hiçbir şey yapmayacağım. Doğum olacak sonuçta millete yemek dağıtacak halimiz yok. Herkese çok net çizgi çektim, gelen uzun kalmasın, bebek oyuncağınız değil uzaktan bakacaksınız kucağınıza almayacaksınız resim çekmeyeceksiniz ve asla öpmeyeceksiniz eğer görür duyarsam kalpler kırılır diye peşin peşin tavrımı koydum. O tavrı siz koyup o bebeği siz koruyacaksınız. İnsanlar 2 dklık hevesle gelip agu gugu yapıp mıncırıp öpüp gidecek ceremesini siz çekersiniz. Uyarın herkesiKızlar selam
Çok üzücü bir deneyim gerçekten. Özel değilse kv ile ne konularda tartıştınız genel olarak? Ben de bundan çekiniyorum. Çok baskın bir karakter ve çok müdahale ediyor. Şimdi ilk ve tek torun olacağı için o da heyecanlı. Bazen ben torunumu şımartacağım, istediğim gibi davranacağım gibi cümleler kurmaya başladı. Hiç böyle tanımazdım. Resmen çocuk doğmadan strese soktu beni ki yıllardır mesafeliydik, sınırları net bir şekilde çizdiğimi düşünüyordum.Ilk doğumum pandemide gerceklesti maskesiz tek bir fotografımız yok hastanede refakatci olarak sadece annem kaldı yanımda esim ve kv falan görüp gitti.Ikincisinde hem annem hem eşim kaldı cünkü önceki doğumumda omzuma boynuma cok ağrı vurdu annem hem bebekle hem benimle ilgilenirken cok yoruldu esime bu sefer sen de kal dedim.Daha iyi oldu o sekilde.
Eve ziyaretci konusunda pandemiye ragmen ilk dogumumda cok cektim kv ile tartıstık cok igrenc bir dönemdi hatirlamak dahi istemiyorum ilk anneligimdi adeta sudan cikmis balık gibiydim salak salak hareketler yapiyorlardı en son sokaga cikma yasaginda bile gelmislerdi isimsiz ihbar ettirmistim kosa kosa gitmislerdi yasaga ragmen geliyorlardi delirecek gibiydim.Sınırlarınızı net cizin belirtin o kırılır diye hic cekinmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?